Βιργίνιος Βουδούρης
Νίκος
Καραγιάννης

Άρθρο του Βιργίνιου Βουδούρη, Διευθυντής Πιστοποίησης Προσώπων της TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Δύο τρία χρόνια πριν, εύλογα κάποιος θα έλεγε ότι η επόμενη ημέρα της εργασίας, της παραγωγής και της κοινωνίας θα φέρει μια σειρά από κομβικές αλλαγές στον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε. Μιλώντας σήμερα και μετά από όλες αυτές τις πρωτόγνωρες για όλους εμπειρίες, οι όροι τηλεργασία, τηλεκπαίδευση, τηλεπιστοποίηση, μοιάζουν ήδη αφομοιωμένοι, ωστόσο οι αλλαγές ήταν και παραμένουν μεγάλες και βίαιες. Την ίδια στιγμή, η ψηφιοποίηση και η διασυνδεσιμότητα ως μέρος της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, ισοπεδώνουν πρακτικές και λειτουργίες που θεωρούσαμε δεδομένες εδώ και δεκαετίες.

Σε αυτό το περιβάλλον η ανάγκη προσωπικής εξέλιξης και βελτίωσης, είναι ταυτόσημη της καλλιέργειας νέων ψηφιακών δεξιοτήτων. Διεθνείς μελέτες έχουν δείξει ότι το μεγαλύτερο «στοίχημα» της νέας εποχής είναι η αντιμετώπιση του ψηφιακού αναλφαβητισμού και του ψηφιακού χάσματος και η κάλυψη της τεράστιας ζήτησης που επέρχεται. Οι εταιρείες και οι οργανισμοί οφείλουν να μετασχηματιστούν ψηφιακά και ταυτόχρονα να οδηγήσουν τους εργαζομένους τους να καλλιεργηθούν τεχνολογικά και ψηφιακά, διαφορετικά και οι μεν και οι δε είναι καταδικασμένοι να μην προλάβουν το τρένο μιας πραγματικότητας, που είναι ήδη παρούσα.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι κομβικός άξονας επενδύσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι το λεγόμενο “reskilling”, η ανάπτυξη δηλαδή νέων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων με βάση τις προκλήσεις της ψηφιακής και πράσινης ανάπτυξης. Δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ θα επενδυθούν μέσα στην επόμενη οκταετία, προκειμένου να εκπαιδευθούν και να εξοικειωθούν εκατομμύρια εργαζόμενοι στις νέες εξελίξεις, οι δε εταιρείες να μετεξελιχθούν με έμφαση στις τεχνολογίες αιχμής.

Σε αυτό το απαιτητικό περιβάλλον η TÜV HELLAS (TÜV NORD) ήδη προσφέρει δυνατότητα πιστοποίησης σε άνω των δώδεκα ειδικοτήτων, που σχετίζονται με τον κλάδο της πληροφορικής και των ψηφιακών τεχνολογιών (https://www.tuv-nord.com/gr/el/pistopoiisi/pistopoiisi-prosopon/), ενώ απόδειξη του εξαιρετικού ενδιαφέροντος που υπάρχει από τις επιχειρήσεις και τα στελέχη τους, είναι πως μέχρι σήμερα έχουν λάβει Πιστοποίηση περισσότεροι από 8.000 υποψήφιοι σε σχετικές ειδικότητες όπως για παράδειγμα το ψηφιακό Marketing, το ηλεκτρονικό εμπόριο, η ασφάλεια πληροφοριών, οι εφαρμογές λογισμικού, το Building Information Modeling (ce-BIM) κτλ.

Εκτιμάται ότι η ζήτηση αλλά και οι προσφερόμενες υπηρεσίες θα διευρύνονται αμείωτα, για αυτό το λόγο η TÜV HELLAS (TÜV NORD) παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για ηγετικό ρόλο στη ψηφιακή εποχή.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV