fbpx
Connect with us

Λοιπά Έργα

Η Πολιτική Προστασία της ΠΚΜ εξοπλίζεται με αυτοκινούμενο επιχειρησιακό κέντρο

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ένα αυτοκινούμενο επιχειρησιακό κέντρο, οχήματα και εξοπλισμό ενισχύεται η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να υποστηρίζει επιχειρήσεις ανακούφισης από καταστροφές, διάσωσης προσωπικού, παρέμβασης σε απομονωμένες περιοχές και διασφάλισης σπουδαίων γεγονότων.

Καθώς ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που δημιουργούνται σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών είναι η δυσκολία στην επικοινωνία λόγω της επιβάρυνσης και της μη λειτουργίας του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, αποφασίστηκε η Πολιτική Προστασία να προμηθευτεί μια επιχειρησιακή μονάδα αυτόνομου δικτύου κινητής επικοινωνίας 4G/LTE.

Το εν λόγω όχημα θα είναι εξοπλισμένο με οθόνες απεικόνισης, servers διαχείρισης πληροφοριών και επικοινωνιακό εξοπλισμό που θα επιτρέπει τη διάθεση υπηρεσιών πολυμέσων, θα διαθέτει κεντρική πλατφόρμα ελέγχου και εντολών και θα δίνει τη δυνατότητα φόρτωσης πληροφοριών πεδίου με οπτικές ίνες ή δορυφορική επικοινωνία.

Εκεί θα διατηρείται βάση δεδομένων με όλα τα στοιχεία που αφορούν τον καιρό, θα υπάρχουν τριάντα τηλέφωνα-συσκευές επικοινωνίας καθώς και σύστημα ασύρματης ραδιοεπικοινωνίας για τα τμήματα της πολιτικής προστασίας στις επτά περιφερειακές ενότητες και τους 38 δήμους της Περιφέρειας.

Επιπλέον το όχημα θα είναι εφοδιασμένο με εκατό ατομικούς φορητούς ασυρμάτους, εξήντα ασύρματους σταθμούς βάσεων, τους αναγκαίους αναμεταδότες και τα αναγκαία εξαρτήματα.

Ακόμη, η Πολιτική Προστασία θα προμηθευτεί επτά οχήματα 4Χ4, ένα για κάθε περιφερειακή ενότητα, 120 γεννήτριες και 130 αντλίες, φορητό εξοπλισμό επεξεργασίας νερού, ηλεκτρονικό εξοπλισμό (GPS, drone, θερμική κάμερα, τάμπλετ και λάπτοπ), εξοπλισμό για εθελοντές, στελέχη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και στελέχη της ΕΜΑΚ (κράνη, καπέλα, γυαλιά, μάσκες, γάντια, μπότες κ.α.) καθώς και διακόσιες σκηνές.

Το ύψος της πρότασης, την οποία ενέκρινε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο, είναι 3,5 εκατ. ευρώ και ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησής της «αγγίζει» τους 18 μήνες. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014 – 2020.

Από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ο Θανάσης Μπασδάνης από την «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» ανέφερε ότι η σχετική πρόταση υποβάλλεται στο ‘παρά πέντε’ ενώ ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος από τη «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα» σημείωσε πως σε όλη τη χώρα «επειδή δεν γίνεται η σωστή πρόληψη, όταν γίνεται το κακό το πληρώνουμε δύο και τρεις φορές παραπάνω».

Ο Δημήτρης Μούρνος από την παράταξη «Συμμετέχω» ευχήθηκε να υλοποιηθεί το σχετικό έργο ενώ ο Βασίλης Ρέβας από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» έθεσε ερωτήματα για τον εξοπλισμό που θα παραδοθεί στις εθελοντικές ομάδες. Η Νιόβη Παυλίδου από τους «Πολιτες Μπροστά» ευχήθηκε να υλοποιηθεί η πρόταση.

Εγκρίθηκε πρόταση της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής για αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις

Στο μεταξύ, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα πρόταση της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, ύψους 9,3 εκατομμυρίων ευρώ, για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων, μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος». Όπως επισήμανε ο περιφερειακός σύμβουλος της Διοίκησης, Δημήτρης Τζηρίτης, «μετά από όσα συνέβησαν στη Δυτική Αττική, έγινε πια αντιληπτό ότι η Πολιτεία πρέπει να αντιμετωπίσει προληπτικά και σοβαρά το θέμα των πλημμυρών».

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, σε συνεργασία με τους δήμους της περιοχής, προέβη στη σύνταξη μελέτης, η οποία προβλέπει αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις όπως η οριοθέτηση και διευθέτηση των χειμάρρων και των ποταμών, η δημιουργία αναβαθμών ανάσχεσης της πλημμύρας τόσο στα πεδινά τμήματα όσο και στα ορεινά και ο έλεγχος της ροής στους χειμάρρους και τα ποτάμια.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Δημήτρη Τσαλή, προέδρου της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Κεντρικής Μακεδονίας.

image_pdfimage_print

Λοιπά Έργα

Κρήτη: Στο ΠΕΠ Κρήτης 10 εγγειοβελτιωτικά έργα με 13,7 εκατ. ευρώ

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Κανάλι άρδευσης αγρότες

Την απόφαση ένταξης των έργων εγγείων βελτιώσεων για ΤΟΕΒ της Κρήτης, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Πρόκειται για 10 έργα συνολικού προϋπολογισμού 13.667.794 ευρώ.

«Δέκα έργα για μικρά αρδευτικά σε όλη την Κρήτη. Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ένταξη τους σε σύντομο χρονικό διάστημα και τώρα οι φορείς πρέπει να τα υλοποιήσουν», δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Τα έργα:

1 ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΦΟΥΡΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ  (ΠΕ ΧΑΝΙΩΝ) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ 1.780.000,00
2 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ 2.199.991,88
3 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ 981.565,25
4 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ-ΤΗΛΕΛΕΓΧΟΥ-ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΔΙΑΡΡΟΩΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Τ.Ο.Ε.Β. ΜΕΡΑΜΒΕΛΛΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ 2.199.999,32
5 Εκσυγχρονισμός κεντρικού Αρδευτικού Αγωγού Τ.Ο.Ε.Β. Χρυσοσκαλίτισσας ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ 2.091.208,64
6 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΟΡΘΕ ΚΑΙ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΔΗΜΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ 570.000,00
7 Αξιοποίηση Αρδευτικού Νερού του Υδροταμιευτήρα Δαμανίων της Δ.Ε. Ν.Καζαντζάκης ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΝΩΝ – ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ 2.200.000,00
8 ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΝΩΝ-ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ, Τ.Κ. ΚΑΤΩ ΑΡΧΑΝΩΝ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΟΥΡΜΕΛΗ) ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΝΩΝ – ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ 612.000,00
9 ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΒΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΔΗΜΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ 650.000,0
10 ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΚ ΠΙΣΚΟΚΕΦΑΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ 383.029,60

«Ο σχεδιασμός μας για την επόμενη μέρα είναι να ετοιμάσουμε μία νέα γενιά έργων και για αυτή την προγραμματική περίοδο αλλά και για την επομένη, αλλά και σε συνεργασία με το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, με μία χρηματοδότηση που θα πάρει από την Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων να εντάξουμε έργα τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις ούτως ώστε να δημοπρατηθούν», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης, εξηγώντας πως είχε σχετική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Κώστα Σκρέκα και προετοιμάζονται από σήμερα οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας για όλα τα έργα τα οποία θα μπορούν να υποβληθούν.

Ανακοίνωσε πως σύντομα θα γίνει μία συνάντηση στην Αθήνα ούτε ώστε να εξεταστεί ποια έργα μπορούν να ενταχθούν. Ο Περιφερειάρχης πάντως επεσήμανε πως εκτιμά ότι θα είναι αρκετά σε όλη την Κρήτη και σε κάθε Περιφερειακή ενότητα τα οποία θα δώσουν μία μεγάλη βοήθεια και ανάπτυξη στην ενδοχώρα και ειδικά στον πρωτογενή τομέα και στους αγρότες του νησιού.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λοιπά Έργα

Σύσκεψη υπό τη Λίνα Μενδώνη για τις εργασίες στο κτήμα Τατοΐου

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Λίνα Μενδώνη Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού

Την λήψη άμεσων σωστικών μέτρων στο κτήριο των ανακτόρων του π. βασιλικού κτήματος στο Τατόι, ζήτησε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, από την Διεύθυνση Προστασίας Νεώτερης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς, κατά τη διάρκεια σύσκεψης των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ.

Οι σωστικές παρεμβάσεις κρίνονται αναγκαίες, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω το κτήριο μέχρι την ολοκλήρωση της εκπόνησης της μελέτης εφαρμογής, ο διαγωνισμός της οποίας, προκηρύχθηκε τον Σεπτέμβριο 2019 και βρίσκεται στην τελική φάση επιλογής αναδόχου. Η ολοκλήρωση των μελετών προβλέπεται τον Απρίλιο του επόμενου έτους, ενώ τον Μάιο 2021 προγραμματίζεται η δημοπράτηση του έργου.

Η υπουργός ζήτησε, επίσης, από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων Αττικής την άμεση έναρξη των εργασιών αποκατάστασης στο κτήριο της οικίας Αρχικηπουρού, για το οποίο υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη, καθώς και την επίσπευση των κατά νόμον διαδικασιών αποδοχής της δωρεάς εκ μέρους του Συλλόγου Φίλων Τατοΐου των εγκεκριμένων μελετών τριών κτηρίων, της οικίας Φροντιστή, του Βουτυροκομείου και του κτηρίου των Τηλεπικοινωνιών, προκειμένου να αρχίσουν και σε αυτά εργασίες αποκατάστασης.

Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες που αφορούν στα δίκτυα κοινής ωφέλειας με προτεραιότητα στην υδροδότηση και ηλεκτροδότηση του κτήματος, και στη συνέχεια της αποχέτευσης. Πρόκειται για ενέργειες αναγκαίες, ώστε να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία των εργοταξίων.

Το επόμενο δίμηνο προγραμματίζεται η εγκατάσταση εντός του κτήματος υποδομών αποθήκευσης (tolls), περίπου 11.000 τ.μ., ώστε η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεώτερων Μνημείων να προχωρήσει αμέσως στην εκκένωση των κτηρίων του Στάβλου, των Μαγειρείων και του Ιπποστασίου, του εντός των οποίων έχει αποθηκευτεί άγνωστος αριθμός κινητών αντικειμένων. Με τον τρόπο αυτό αποδεσμεύονται βραχυπρόθεσμα τα κτήρια, οπότε μπορούν να δρομολογηθούν οι μελέτες αποκατάστασής τους και τα αντίστοιχα έργα.

Παράλληλα, τα αντικείμενα προστατεύονται σε κατάλληλες υποδομές και περιβαλλοντικές συνθήκες και ξεκινά αμέσως η καταγραφή, η αξιολόγηση και η προστασία τους σε συνεργασία της Διεύθυνσης Συντήρησης με την Διεύθυνση Προστασίας Νεώτερης Κληρονομιάς. Το κόστος της αγοράς, της εγκατάστασης, του εξοπλισμού και της διαμόρφωσης των αναγκαίων περιβαλλοντικών συνθηκών των υποδομών αποθήκευσης θα καλυφθεί από ιδιώτη χορηγό.

Επίσης, με χορηγία του Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη έχει ήδη ανατεθεί η εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας και βιωσιμότητας συνολικά του προγράμματος ανάδειξης και αξιοποίησης του μνημειακού χαρακτήρα, του ιδιαίτερου οικοσυστήματος και της αναβίωσης των παραδοσιακών γεωργικών δραστηριοτήτων του π. βασιλικού κτήματος Τατοΐου. Είναι προφανές ότι η μελέτη λαμβάνει υπόψη και αξιοποιεί το σύνολο των μελετών που κατά καιρούς έχουν εκπονηθεί από διαφόρους φορείς του Δημοσίου για το π. βασιλικό κτήμα.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λοιπά Έργα

Γεωργαντάς: Οδικός χάρτης μέχρι τον Φεβρουάριο για την αναβάθμιση των ΚΕΠ

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

ΚΕΠ πλατείας Βικτώριας

O Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς, επισκέφθηκε σήμερα τα ΚΕΠ του Δήμου Περιστερίου, ενώ πραγματοποίησε, νωρίτερα, συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη και τους αρμοδίους αντιδημάρχους.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σειράς επαφών του Υφυπουργού με το δίκτυο των ΚΕΠ, προκειμένου να συνομιλήσει με τους εργαζομένους και τους πολίτες και να διαπιστώσει δια ζώσης τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά, με στόχο τη διαμόρφωση των βέλτιστων πολιτικών για την αναβάθμιση των ΚΕΠ και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες.

Το δύο από τα τρία ΚΕΠ του Δήμου Περιστερίου ανήκουν στα πρώτα σε σειρά κατάταξης όσον αφορά τη διεκπεραίωση όγκου αιτήσεων και εξυπηρέτησης πολιτών σε πανελλήνιο επίπεδο.

Ο Υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς δήλωσε:

«Δεδομένης της ειλημμένης πολιτικής μας απόφασης να αναβαθμιστεί το δίκτυο των ΚΕΠ και να βελτιωθούν οι παρεχόμενες από αυτό υπηρεσίες προς τους πολίτες, έχουμε ξεκινήσει σειρά επαφών και επισκέψεων στα ΚΕΠ προκειμένου να καταγράψουμε την κατάσταση δια ζώσης.

Στόχος μας είναι να έχουμε έως τον Φεβρουάριο ανακοινώσει ένα νέο οδικό χάρτη για την αναβάθμιση των ΚΕΠ και την εισαγωγή νέων υπηρεσιών, βασισμένων στην ανάπτυξη διαλειτουργικοτήτων τις οποίες προχωρά το Υπουργείο μας. Υπάρχει διαχρονική συνεργασία και στήριξη από την τοπική αυτοδιοίκηση όσον αφορά το δίκτυο των ΚΕΠ και είμαι ευτυχής που ακόμη μια φορά στέκεται αρωγός στην προσπάθειά μας».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα