Connect with us

Ποδηλατόδρομοι - Χρήση ποδηλάτου

Η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει 32 εκ. ευρώ για κατασκευή ποδηλατόδρομων

Δημοσιεύθηκε

στις

Φωτογραφία Αρχείου-Πηγή: Unsplash
Φωτογραφία Αρχείου-Πηγή: Unsplash

Η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων και δράσεων στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου και της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος της 5ης Ιουνίου.

Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε σήμερα το πρωί στο Πεδίον του Άρεως παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκα, του Υφυπουργού Αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά, της Γ.Γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Α. Σδούκου, του Γ. Γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθ. Μπακογιάννη και του Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κ. Αραβώση. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του EcoFest 2021 που ανοίγει αύριο τις πύλες του στην Πλατεία Νερού και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής.

32 εκ. ευρώ για κατασκευή ποδηλατόδρομων

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη ο οποίος αναφέρθηκε στις πράσινες παρεμβάσεις που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Αττικής, τόσο σε επίπεδο υποδομών για τη δημιουργία ποδηλατόδρομων, όσο και γενικότερα στο Περιφερειακό Σχεδιασμό για την ανάπτυξη του μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης.

Επίσης υπογράμμισε ότι οι πόροι που έχουν δεσμευθεί για έργα και μελέτες που αφορούν ποδηλατόδρομους σε όλη την Αττική ανέρχονται στα 32 εκατ. ευρώ. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην ανάπτυξη του ενιαίου πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου μήκους 70 χιλιομέτρων που θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με την κυβέρνηση και τους δήμους Νότιου Παραλιακού Μετώπου της Αττικής. Για το έργο αυτό θα αξιοποιηθούν πόροι του Ταμείου Ανασυγκρότησης.

Από την πλευρά τους, ο υπουργός κ. Σκρέκας, ο Υφυπουργός Γ. Αμυράς και ο Γ.Γ. Ευθ. Μπακογιάννης στις δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στη καλή συνεργασία που υπάρχει με την Περιφέρεια Αττικής καθώς και στις προτεραιότητες που έχουν θέσει προκειμένου να ενισχυθεί το εθνικό δίκτυο υποδομών και να εξασφαλιστούν περισσότεροι ποδηλατόδρομοι.

Με συγκεκριμένες παρεμβάσεις υποστηρίζουμε τις βιώσιμες μετακινήσεις στο αστικό περιβάλλον

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης στις δηλώσεις ανέφερε μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, σε μια συμβολική δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, για να αναδείξουμε ένα περιβαλλοντικά φιλικό τρόπο ζωής και να υποστηρίξουμε τις βιώσιμες μετακινήσεις στο αστικό περιβάλλον.

Advertisement

Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έχει εντάξει αυτό τον στόχο στις άμεσες προτεραιότητές της, έχοντας εγγράψει στον προϋπολογισμό της συνολική δαπάνη 32 εκ. ευρώ για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων, στο πλαίσιο εκτέλεσης σημαντικών έργων υποδομής.

Σε συνεργασία με την κυβέρνηση και τους δήμους και αξιοποιώντας πόρους του Ταμείου Ανασυγκρότησης, προχωράμε άμεσα στην αστική ανάπλαση του Νότιου Παραλιακού Μετώπου της Αττικής, δημιουργώντας μεταξύ άλλων έναν ενιαίο πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο μήκους 70 περίπου χιλιομέτρων, που φιλοδοξούμε να καθιερώσει το ποδήλατο στη συνείδηση των πολιτών ως ένα δημοφιλές μέσο μετακίνησης.

Παράλληλα, προωθούμε και την ηλεκτροκίνηση, αρχίζοντας από την ανανέωση του στόλου υπηρεσιακών οχημάτων της Περιφέρειας, με στόχο να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, το οικολογικό αποτύπωμα των μεταφορών στο ήδη βεβαρυμένο περιβαλλοντικό τοπίο της Αττικής μας. Το EcoFest 2021 που ανοίγει αύριο τις πύλες του στην Πλατεία Νερού, αλλά και η επικείμενη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, ας μας περάσουν το βασικό μήνυμα για μια πιο ποιοτική ζωή: να μάθουμε να ζούμε τη ζωή μας στο… πράσινο».

Προγραμματισμένες δράσεις Περιφέρειας Αττικής

Οι τριήμερες εκδηλώσεις EcoFest 2021, συνδιοργανώνονται από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «Νέα Μητροπολιτική Αττική» της Περιφέρεια Αττικής και το HellenicAssociationforEnergyEconomics. Οι εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες για τις 4-6 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού, πλησίον του Κέντρου πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, είναι αφιερωμένες στη βιώσιμη ανάπτυξη, τις πράσινες και έξυπνες πόλεις και τη βιώσιμη μετακίνηση.

Το Σάββατο 5 Ιουνίου στις 10:30 το πρωί πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ειδική εκδήλωση με θέμα “ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ” στο Πεδίον του Άρεως.

Επίσης τη Δευτέρα 7 Ιουνίου στις 9:30 το πρωί ο Φορέας Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου “Αντώνης Τρίτσης” σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργανώνει εορταστικές δράσεις στο πλαίσιο των οποία θα πραγματοποιηθεί και η έναρξη του έργου στεγάνωσης της 5ης λίμνης και του καναλιού που διατρέχει το Πάρκο.

Advertisement
Advertisement
 SINTECNO
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Ετικέτες

Advertisement

δημοφιλη θεματα