Νίκος
Καραγιάννης

Με μειοδότρια την εταιρεία P&C Development προχωρά ο διαγωνισμός για το μεγάλο κτιριακό έργο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο που θα φιλοξενήσει το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών. Η εταιρεία με έδρα την Αθήνα, μειοδότησε δίνοντας προσφορά 37,95%. Αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι μία από τις λίγες φορές που βλέπουμε τεχνική εταιρεία να αναλαμβάνει έργο με ποσοστό λιγότερο του 40% καθώς οι υπερβολικές εκπτώσεις έχουν γίνει καθημερινότητα στο χώρο των δημοπρατήσεων δημόσιων έργων. Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Το κόστος του έργου είναι 27εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 21,77εκατ.ευρώ). Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής προσφορών είναι στις 27 Νοεμβρίου και η αποσφράγιση τους είναι στις 4 Δεκεμβρίου. Το παρών αναμένεται να δώσουν αρκετές εταιρείες μεσαίας τάξης. H διάρκεια των έργων είναι 1.000 μέρες (περίπου 33 μήνες).

Το έργο είναι χρηματοδοτούμενο από τα Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο της Δανειακής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων «Hellenic Universities 1», χρηματοδοτείται δε και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Να σημειώσουμε ότι ταυτόχρονα πριν από λίγες μέρες το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έβγαλε σε διαγωνισμό την κατασκευή ενός ακόμα κτιρίου κόστους 28εκατ.ευρώ.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Με το έργο, με τίτλο: «Κτιριακές εγκαταστάσεις Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας», θα κατασκευαστούν 3 κτίρια συνολικής επιφάνειας 17.603,63 μ2 (συμπεριλαμβανομένων των υπογείων χώρων, εμβαδού 6.770,63 μ2), στα οποία θα χωροθετηθούν λειτουργίες, που αφορούν στη διδασκαλία και την έρευνα του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών (15 εργαστήρια, 17 αίθουσες διδασκαλίας και 3 αμφιθέατρα), αλλά και 44 γραφεία μελών Δ.Ε.Π. και διοικητικού προσωπικού.

Το προαναφερόμενο υπόγειο θα είναι ενιαίο για τα 3 κτίρια και θα καλύπτει τις ανάγκες σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων (99 θέσεις), Η/Μ εγκαταστάσεων, καθώς και σε αποθηκευτικούς χώρους.

ypodomes.com

 

 

 

 

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV