Connect with us

SPECIAL EDITIONS

Η Οδύσσεια «ζωντανεύει» στο NOESIS της Θεσσαλονίκης

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Λευκός Πύργος και παράλιο μέτωπο Θεσσαλονίκης

Ο πολυμήχανος Οδυσσέας «ταξιδεύει» στη Θεσσαλονίκη και στο NOESIS και η «Οδύσσεια», η πιο συναρπαστική ιστορία του κόσμου, ζωντανεύει στο κορυφαίο θεματικό πάρκο που έχει γίνει στην Ελλάδα και θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους!

Οι εταιρείες παραγωγής Dream Workers και Eksagon Exhibitions μαζί με τον αγαπημένο παρουσιαστή και συγγραφέα Γιάννη Σερβετά, παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο κοινό το έπος της «Οδύσσειας», ένα από τα πιο θεμελιώδη έργα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.

Οι δημιουργοί του απόλυτα πετυχημένου μυθολογικού πάρκου «Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι» αλλά και του περίφημου «Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας», των «Μυστικών Κόσμων του Ευγένιου Τριβιζά» και των γιγαντιαίων «Δεινόσαυρων», συνεχίζουν τις μεγάλες εκπλήξεις με μια μοναδική υπερπαραγωγή, αυτήν τη φορά σε έναν νέο, ποιοτικό και ασφαλή χώρο στη Θεσσαλονίκη, στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών, NOESIS.

Η Οδύσσεια

Από τις 22 Οκτωβρίου του 2019 ως τις 24 Ιανουάριου του 2020 οι επισκέπτες του Θεματικού Πάρκου και Μουσείου «Οδύσσεια» οδηγούνται μέσα στον Δούρειο Ίππο και βλέπουν μπροστά τους τούς θεούς του Ολύμπου, τα θηρία και τους θρύλους να ζωντανεύουν σε έναν ιδιαίτερο και μοναδικό χώρο μεταμορφωμένο σε σκηνικό αρχαιότητας.

Ο μυθικός ήρωας Οδυσσέας, η Κίρκη, οι Κύκλωπες, οι Λαιστρυγόνες, οι Σειρήνες, ο άγριος Ποσειδώνας και ο καλόγνωμος Αίολος, περιμένουν μικρούς και μεγάλους για να πουν την ιστορία τους με ιδιαίτερα εκπαιδευτικό χαρακτήρα, προσαρμοσμένο σε κάθε ηλικία με εκπλήξεις και μια ισχυρή δόση χιούμορ.

Τρισδιάστατα μηχανοκίνητα ομοιώματα των θηρίων και των τεράτων που διαθέτουν κίνηση και ήχο ξεδιπλώνουν τη διαχρονική ιστορία των 12.110 στίχων της Οδύσσειας μπροστά στα μάτια των επισκεπτών.

Η χρήση της τεχνολογίας δημιουργεί μαζί με τα εκθέματα μια ξεχωριστή διαδρομή στον χρόνο και έτσι οικογένειες, εκπαιδευτικοί και μαθητές (όλων των σχολικών βαθμίδων) μπορούν να ζήσουν την αξέχαστη εμπειρία με τις περιπέτειες του Οδυσσέα.

Την επιστημονική εποπτεία και καθοδήγηση του θεματικού πάρκου έχει ο ομότιμος καθηγητής Αρχαίας Κλασσικής Φιλολογίας και Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, Ιωάννης Καζάζης.

Τη συγγραφή των κειμένων και του σεναρίου έκανε ο κειμενογράφος και ερευνητής, Παναγιώτης Τοπαλίδης, ενώ τη δική του «πινελιά» στο πάρκο προσθέτει και ο δημοφιλής Γιάννης Σερβετάς, γνωστός και πολύ αγαπητός κυρίως για το πηγαίο και ευφυές χιούμορ του.

image_pdfimage_print

News in English

New generation of PPP infrastructure projects under preparation

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής στον Economist

The Ministry of Infrastructure and Transport examines the possibility of implementing new infrastructure projects as PPPs. Just a few days ago, the Minister of Infrastructure and Transport, Mr. Kostas Karamanlis announced the utilization of PPP projects as one of the desired solutions by the Ministry.

According to ypodomes.com, a few days ago, the Secretary General of Infrastructure, Mr. George Karagiannis and the Secretary General of Private Investments and PPPs, Mr. Nikos Mantzoufas had their first meeting. According to the same information, PPPs’ dossiers, concerning projects that are in progress, have already been examined.

More specifically, there was a discussion on the big road-related project Kalamata-Pylos-Methoni, the school building projects in Crete and Central Macedonia, the courts in Edessa and Heraklion, etc. A first mention was made for the PPP project promoted by the Ministry or the upgrading of Thessaloniki Ring Road.

According to the same sources, new meetings will be arranged in the near future aiming to mature the projects to be promoted as well as others that the Ministry of Infrastructure and Transport intends to implement. The aim here is to create a list of projects that can run through the PPP method and begin the procedures for their realization.

Meetings with the European Investment Bank

Mobility at the Ministry was quite intense last week as an important meeting was held between Infrastructure and Tranport Minister, Mr. Kostas Karamanlis and the European Commissioner for Competition, Mrs. Margrethe Westerger, on major projects.

Equally important was, however, the workshop with EIB regarding the financing of large-scale and NSRF projects and their scheduling. A number of important projects are also co-funded by EIB such as Kasteli Airport, Athens Metro Line 4 and more. EIB’s funding list now includes 10 major flood defense projects, after the contract signed a few weeks ago at the Greek Ministry of Finance.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

SPECIAL EDITIONS

Concrete Awards 2019: Αρωγός στην επανεκκίνηση του κλάδου των κατασκευών

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Εργάτες πάνω σε σκαλωσιά

Τα Concrete Awards 2019, που διοργανώνονται από το Plant και το Build της Boussias Communications, έχουν ως στόχο την ανάδειξη της αριστείας και της καινοτομίας στα κατασκευαστικά έργα με δομικό υλικό το σκυρόδεμα.

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Γεώργιος Πενέλης, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός, Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ, σε πρόσφατη δήλωσή του ανέφερε ότι «Η πρωτοβουλία της Boussias Communications να δημιουργήσει τον θεσμό CONCRETE AWARDS σηματοδοτεί και στη χώρα μας την ανάγκη για προβολή της αριστείας στα έργα από σκυρόδεμα, τόσο σε επίπεδο μελέτης, όσο και σε επίπεδο κατασκευής. Η προσπάθεια αυτή έρχεται αρωγός στην επανεκκίνηση του κλάδου των κατασκευών που τόσο ταλαιπωρήθηκε στα χρόνια της κρίσης.

Το γεγονός ότι την παραπάνω πρωτοβουλία έθεσαν υπό την αιγίδα τους όλοι σχεδόν οι επιστημονικοί και συνδικαλιστικοί φορείς της χώρας (ΕΠΕΣ, ΠΕΔΜΕΔΕ, ΣΑΤΕ, ΣΕΓΜ, ΣΤΕΑΤ και TEΕ) και διέθεσαν διακεκριμένα στελέχη τους για την τιμητική στελέχωση της Κριτικής Επιτροπής του διαγωνισμού, αποτελεί απόδειξη για την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδεται από τον τεχνικό κόσμο της χώρας στην επιτυχία του θεσμού».

Υποψηφιότητες μπορούν να καταθέσουν τεχνικές/κατασκευαστικές εταιρείες και μελετητές, με έργα που έχουν υλοποιηθεί από 1/1/2015 έως και ακριβώς πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων.

Τα Concrete Awards 2019 αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία αναγνώρισης και διάκρισης της καινοτομίας στα κατασκευαστικά έργα, εξασφαλίζοντας ένα βραβείο, το οποίο θα αποτελέσει εργαλείο μάρκετινγκ και θα ισχυροποιήσει τη θέση των νικητών στην αγορά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.concreteawards.gr και να ενημερωθείτε για τους όρους συμμετοχής και τις κατηγορίες βράβευσης, ώστε να προετοιμάσετε τις υποψηφιότητές σας. Η υποβολή των υποψηφιοτήτων πραγματοποιείται έως τις 31 Οκτωβρίου 2019 και η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο 2019.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Εταιρικά Nέα

Την Τετάρτη 16/10 η δημόσια προσφορά για το ομόλογο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Ανεμογεννήτριες αιολικού πάρκου

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου ξεκινά η δημόσια προσφορά για το ομόλογο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Χρηματοδοτήσεων, μέλος του ομίλου ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.

Η έκδοση υλοποιείται μέσω δημόσιας προσφοράς και μέχρι το ποσό των 150 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η έκδοση έως 150.000 κοινών ανώνυμων άυλων ομολογιών και το ελάχιστο ποσό έγγραφής είναι τα 1.000 ευρώ. Η διάρκεια του ομολόγου είναι 7ετής, δεν υπάρχει δικαίωμα πρόωρης εξόφλησής του και τα έσοδα από την έκδοση θα διατεθούν για την υλοποίηση «πράσινων» επενδύσεων.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα από την εταιρεία, από τα 150 εκατ. ευρώ της έκδοσης, τα 60 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη της αποπληρωμής του προηγούμενου ομολόγου της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΕΧ, το οποίο, επίσης, είχε χρησιμοποιηθεί για «πράσινες» επενδύσεις.

Το ομόλογο της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΕΧ, μέλος του Ομίλου ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, είναι το πρώτο πιστοποιημένο πράσινο ομόλογο (certified climate bond) που εκδίδεται στην Ελλάδα. Η πιστοποίηση έγινε από τον διεθνή οργανισμό Climate Bond Initiative.

Τα υπόλοιπα (περίπου 90 εκατ. ευρώ), θα χρηματοδοτήσουν επενδύσεις της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ σε αιολικά πάρκα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, θα χρηματοδοτηθεί η κατασκευή 14 αιολικών πάρκων στην Ελλάδα και μέρος του κόστους εξαγοράς αιολικού πάρκου στην πολιτεία Τέξας, των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι αύριο, Τρίτη 15 Οκτωβρίου, θα ανακοινωθεί το εύρος απόδοσης.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα