Νίκος
Καραγιάννης

Επιπλέον εξαγορές μεγάλων μετοχικών ποσοστών σημειώθηκε εχθές στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ και μια νέα ημέρα ξημερώνει για την ΙΝΤΡΑΚΑΤ με νέους ιδιοκτήτες σε ένα περιβάλλον που αλλάζει τα δεδομένα στις κατασκευές ενώ σε λίγες ημέρες θα έχουμε και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

Όπως έχει διαρρεύσει έχουμε αλλαγές και με αγορές άλλων μετοχών. Όπως αναφέρεται ο εφοπλιστής Κώστας Αγγέλου της Benelux Overseas εξαγόρασε το ποσοστό που κατείχε ο Δημήτρης Θεοδωρίδης (12,13%), Μεγάλη εξαγορά μετοχών είχαμε και από τον εφοπλιστή της Eurotankers, Ηλία Γκότση που εξαγόρασε το ποσοστό που κατείχε ο κ.Πέτρος Σουρέτης (6,2%) αλλά επιπλέον και το ποσοστό που είχε η Danehc Estate (των κ.Λ.Λαζαράκη και Δ.Στασινόπουλου).

Η χθεσινή εξαγορά του 31,7% από την Winex (και τους Μπάκο, Καϋμενάκη και Εξάρχου) ήταν η αρχή μιας μεγάλης αλλαγής στα μετοχικά και διοικητικά πράγματα του ομίλου. Πλέον η επενδυτική εταιρεία είναι ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας κάτι που θα φέρει και αλλαγές στη διοικητική σύνθεση της. Σύμφωνα με πληροφορίες νέος Διευθύνων Σύμβουλος θα είναι ο Αλέξανδρος Εξάρχου.

Ουσιαστικά δημιουργείται ένας νέος ισχυρός πόλος στις κατασκευές με την συμμετοχή των εφοπλιστών στην εταιρεία. Η εμπειρία εξάλλου που ήδη υπάρχει από τη θητεία από τον Αλ.Εξάρχου στην Ελλάκτωρ υπόσχεται μια δυναμική εκπροσώπηση των δυνάμεων της ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Αυτή τη στιγμή το ιστορικό στέλεχος των κατασκευών κ.Δημήτρης Κούτρας παραμένει με το ποσοστό του 8,1%, είναι πλέον ίσως ο μόνος από την παλιά φρουρά μεγάλων μετόχων που διατηρεί την μετοχική του δύναμη.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ποιος θα έχει τον ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα γίνει το επόμενο διάστημα. Στην προηγούμενη τακτική Γενική Συνέλευση υπήρχε ως θέμα η αλλαγή μελών η οποία αναβλήθηκε. Ορίστηκε νεα ημερομηνία για τις 15 Ιουλίου.

Winex: Γιατί επενδύουμε στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ

Την αιτία της εξαγοράς αποκάλυψε με ανακοίνωση η Winex Investments. Όπως αναφέρεται:

«Οι επιχειρηματίες Δημήτρης Μπάκος, Ιωάννης Καϋμενάκης και Αλέξανδρος Εξάρχου, μέτοχοι της εταιρείας Winex Investments («Winex»), όπως είναι γνωστό, από μακρού χρόνου είχαν εκδηλώσει το επιχειρηματικό ενδιαφέρον τους για μακράς πνοής επενδύσεις στην Ελλάδα, στον τομέα των κατασκευών-υποδομών καθώς και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η ΙΝΤΡΑΚΑΤ, η οποία διαθέτει διευρυμένο χαρτοφυλάκιο στους κλάδους των κατασκευών, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των ΣΔΙΤ, της Διαχείρισης Απορριμμάτων και του real estate, ικανοποιεί πλήρως τα επενδυτικά κριτήρια της Winex. Επιπλέον έχει σημαντικές προοπτικές βελτίωσης των μεγεθών της, κάτι άλλωστε που προκύπτει και από το ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει κατά καιρούς και άλλα επιχειρηματικά σχήματα για συμμετοχή ή συνεργασία με τον Όμιλο ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Πιστεύουμε στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ και γιαυτό επενδύσαμε 70,1 εκατ. ευρώ, αποκτώντας το 31,7% της εταιρείας.

Διαθέτουμε και τις δυνάμεις για να στηρίξουμε την επένδυσή μας στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ και την τεχνογνωσία και το επιχειρηματικό σχέδιο, και μαζί με το ανθρώπινο δυναμικό του Ομίλου ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να διευρύνουμε τις αναπτυξιακές δυνατότητες της ΙΝΤΡΑΚΑΤ και την αναδείξουμε σε ένα σύγχρονο και κορυφαίο Όμιλο στους τομείς της δραστηριότητάς της».

O Αλέξανδρος Εξάρχου, σχολιάζοντας την συναλλαγή δήλωσε: «Είμαστε βέβαιοι, ότι θα πείσουμε όλους τους μετόχο  υς, παλαιούς και νέους, να στηρίξουν την πρότασή μας και το πλάνο μας για τη νέα εποχή της ΙΝΤΡΑΚΑΤ το οποίο θα λειτουργήσει προς όφελος των μετόχων και των εργαζομένων της, αλλά και της ελληνικής οικονομίας».

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV