Connect with us

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

«Zεσταίνουν οι μηχανές» για τη μεγάλη επένδυση στην Κέρκυρα – Πώς προχωρά το Kassiopi Project

Δημοσιεύθηκε

στις

kassiopi project hotel ξενοδοχείο Κέρκυρα
Πηγή: NCH Capital

Με αργά αλλά σταθερά βήματα προετοιμάζεται η NCH Capital να περάσει στην κρίσιμη φάση των οικοδομικών εργασιών και της πλήρους ανάπτυξης του πολύκροτου, 5άστερου Kassiopi Project στη Βόρεια Κέρκυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bizness.gr, θέλουν οι εργασίες να εκκινούν από τις αρχές του 2022, δεδομένης της ολοκλήρωσης των  προπαρασκευαστικών και τοπογραφικών εργασιών, αποψίλωσης – καθαρισμού και οριοθέτησης δηλαδή της πολεοδομούμενης έκτασης του οικοπέδου.

Παρά τη δαιδαλώδη μέχρι τώρα νομική διαδρομή της επένδυσης, κατά την οποία μεσολάβησαν 11 προσφυγές στα δικαστήρια, δύο Προεδρικά Διατάγματα, 10 υπουργικές αποφάσεις, 54 εγκρίσεις και μεγάλος αριθμός γνωμοδοτήσεων από υπηρεσίες κάθε βαθμίδας, όπως διαβεβαιώνεται από καλά πληροφορημένες πηγές, στην NCH Capital Inc εργάζονται εντατικά για τον σχεδιασμό και την άμεση υλοποίηση του exclusive resort, Kassiopi Project.

Η μεγάλη επένδυση του Kassiopi Project

Σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο, το Kassiopi Project θα αναπτυχθεί σε έκταση 500 στρεμμάτων, με προβλεπόμενη αξιοποίηση μόλις του 7%  για τη δόμηση εγκαταστάσεων τουρισμού πολυτελείας. Το υπόλοιπο 93% θα συνιστά χώρο πράσινου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην πράξη ιδιωτικοποίησης του ακινήτου το 2016 από το ΤΑΙΠΕΔ, η συνολική έκταση του ακινήτου στην Κασσιόπη της Κέρκυρας ανέρχεται σε 490.000 τµ. Από αυτά μεταβιβάστηκαν τα 438.228,89 τµ, εκ των οποίων άνω των 320.000 τµ θα παραµείνουν προσβάσιµα στο ευρύ κοινό, ενώ στην υπόλοιπη έκταση ο επενδυτής θα έχει το δικαίωμα να αξιοποιήσει περίπου 35.000 τµ.

Η επένδυση είναι από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα. Μόνο το κατασκευαστικό της σκέλος προβλέπεται να ανέλθει σε επίπεδο κόστους στα 120-130 εκατ. ευρώ. Λόγος για τον οποίο θα χωριστεί σε δύο φάσεις.

Κατά την πρώτη, που χρονικά θα διαρκέσει δύο χρόνια, αναμένεται να κατασκευαστούν το ξενοδοχείο κατηγορίας 5 αστέρων (δυναμικότητας 90 δωματίων, 76 σουιτών), καθώς και οι βασικές υποδομές του project.

Στη δεύτερη φάση, θα προχωρήσει η κατασκευή για τις πολυτελείς βίλες, με ορίζοντα παράδοσης αυτού του έργου την τριετία.

Επομένως μέσα σε μία πενταετία, συνολικά, η εμβληματική επένδυση θα έχει ολοκληρωθεί σε απόλυτο βαθμό.

Τα επενδυτικά σχέδια της NCH Capital εντός και εκτός Ελλάδας

Από τα πολύ πρώιμα χρόνια της παρουσίας του Αμερικανικού ομίλου στην ελληνική αγορά ακινήτων, είχε γίνει γνωστό, δια στόματος Ανδρέα Σάντη, Διευθύνοντα Συμβούλου της NCH κι επικεφαλής για Δυτικά Βαλκάνια, Ελλάδα και Κύπρο, ότι μετά το Kassiopi Project, η NCH Capital θα αυξήσει την παρουσία της στον τουριστικό τομέα, που είναι ο βασικότερος πυλώνας ανάπτυξης για την Ελλάδα.

Ωστόσο, το επενδυτικό ενδιαφέρον της NCH Capital  INC, δεν εξαντλείται στα στενά γεωγραφικά όρια της Κέρκυρας, ούτε καν της Ελλάδας. Η εταιρεία έχει θέσει σε πλήρη ανάπτυξη ένα γενναίο επενδυτικό πλάνο ανάπτυξης πολυτελών τουριστικών δομών στην Κύπρο.

Αν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας,  αρχές του 2022 ξεκινούν οι οικοδομικές εργασίες για τον οικισμό Τροία στην περιοχή Πύλα της Κύπρου. Πρόκειται για μία επένδυση της τάξης των  100 εκατ ευρώ, που προβλέπει τη δημιουργία 280 διαμερισμάτων και  στούντιος στο εσωτερικό του οικισμού.

Παράλληλα, ο οικισμός «Troy» θα διαθέτει το δικό του εμπορικό κέντρο και καταστήματα διαφόρων κατηγοριών. Εστιατόρια, καφετερίες, χώρους πρασίνου, πισίνα, γυμναστήρια, εσωτερικούς και εξωτερικούς παιδότοπους, μέχρι και φαρμακείο.

Βάσει του ιδίου χρονοδιαγράμματος σχεδιάζεται η ανακατασκευή του πρώην ξενοδοχείου Beau Rivage που έχει περιέλθει στην κατοχή της NCH Capital, μαζί με την γειτνιάζουσα παραλιακή έκταση 33.000 τμ.

«Άνοιγμα» και στην ελληνική αγορά εμπορικών ακινήτων

Η NCH Capital ενισχύει την έκθεση του χαρτοφυλακίου της αλλά και το αποτύπωμά της στον τομέα των ελληνικών εμπορικών ακινήτων με ένα νέο απόκτημα στην περιοχή του λιμανιού του Πειραιά.

Όπως κάνει η ίδια γνωστό, μόλις τις προηγούμενες ημέρες ολοκλήρωσε την εξαγορά του πρόσφατα ανακαινισμένου χώρου γραφείων και καταστημάτων στην οδό Γούναρη, συνολικής επιφάνειας 2.000 τμ. Πρόκειται για το ακίνητο που καταλαμβάνει ήδη το κατάστημα IKEA νέας γενιάς ως μακροχρόνιος μισθωτής.

To νέο ΙΚΕΑ "νέας γενιάς" στον Πειραιά

To νέο ΙΚΕΑ “νέας γενιάς” στον Πειραιά

Advertisement
SINTECNO

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα