Νίκος
Καραγιάννης

Με την τριάδα των μέχρι τώρα προέδρων της εκπροσωπήθηκε η HELLASTRON στο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Γεφυρών Σηράγγων και Αυτοκινητοδρόμων με διόδια (International Bridge, Tunnel and Turnpike Association – IBTTA) στο Ώστιν του Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Κωνσταντίνος Κουτσούκος, νυν πρόεδρος, ο τέως πρόεδρος Σταύρος Σταυρής και ο πρώην πρόεδρος Βασίλης Χαλκιάς ήταν εκεί και μάλιστα με νέους σημαντικούς ρόλους. Τα σημαντικά στελέχη της Hellastron πήραν μέρος σε κλειστές συναντήσεις με συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών από Εταιρείες Λειτουργίας Αυτοκινητοδρόμων και εκπροσώπων τεχνολογικών κολοσσών που παρέχουν προηγμένα συστήματα και εφαρμογές στη διαχείριση της κυκλοφορίας και τη συντήρηση οδικών υποδομών. Τις εργασίες του Συνεδρίου παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάνω από 1000 σύνεδροι από πάρα πολλές χώρες του κόσμου.

Η Γενική Συνέλευση της IBTTA εξέλεξε για το 2023 ομόφωνα το νέο 25μελες ΔΣ εκ των οποίων πέντε μέλη (ο Πρόεδρος οι Α’ και Β’ Αντιπρόεδροι, ο Απερχόμενος Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος Διεθνών Υποθέσεων) απαρτίζουν την Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης. Στο πλαίσιο αυτό o νυν Α’ Αντιπρόεδρος εξελέγη Πρόεδρος για το 2023, ο κ. Βασίλης Χαλκιάς, νυν Β’ Αντιπρόεδρος για το 2022 εξελέγη Α’ Αντιπρόεδρος για το 2023, θέση που οδηγεί στη Προεδρία του Οργανισμού το 2024, ενώ στο ΔΣ συνεχίζει ο πρώην Πρόεδρος της HELLASTRON κ. Σταύρος Σταυρής, η θητεία του οποίου εκτείνεται μέχρι 31/12/2023.

Χαλκιάς: Προνόμια να υπηρετώ την IBTTA ως πρώτος αντιπρόεδρος

Σε ανάρτηση του μάλιστα στο Linkedin, ο Βασίλης Χαλκιάς σημείωσε πως “με τιμά βαθύτατα η ιδιότητα μέλους της IBTTA, η οποία εξέλεξε το σύνολο των υποψηφίων για να υπηρετήσουν στην Εκτελεστική Επιτροπή και στο Διοικητικό Συμβούλιο της IBTTA για το επόμενο έτος 2023. Οι εκλογές διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια του 90ου Ετήσιου Συνεδρίου στο Ώστιν του Τέξας. Από αυτή την άποψη, εκλέχτηκα ως 1ος Αντιπρόεδρος έχοντας το προνόμιο να υπηρετήσω υπό τον νέο Πρόεδρο Andrew Fremier. Η βαθιά μου εκτίμηση πηγαίνει στην Πρόεδρό μας για το 2022 Dianne Gutierrez – Scaccetti που οδήγησε τον Σύλλογό μας πίσω στα κανονικά νερά μετά την ταραγμένη θάλασσα της Πανδημίας.

Ευχαριστώ τον προηγούμενο πρόεδρό μας, Mark Compton, τον Εκτελεστικό Διευθυντή και Διευθύνοντα Σύμβουλό μας, Pat Jones, τον Αναπληρωτή Διευθυντή, Wanda Klayman και ολόκληρη την ομάδα του προσωπικού της IBTTA για την υποστήριξή τους και τη γνήσια φιλία τους όλα αυτά τα χρόνια από το 2004, όταν μπήκα για πρώτη φορά στην IBTTA.

Δεδομένου ότι εκπροσωπώ την HELLASTRON, την Ελληνική Ένωση Διοδίων, θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου σε όλους τους φίλους και συναδέλφους μου στην HELLASTRON για την αμέριστη υποστήριξή τους και την ενθάρρυνσή τους να γίνω ο πρώτος Έλληνας αναγνωρισμένος από αυτή την αξιόλογη Διεθνή Ένωση, επιθυμώντας να υπάρξουν και άλλοι που θα ακολουθήσουν στο μέλλον”.

Συζητήσεις για το μέλλον των αυτοκινητόδρομων

Στο ΔΣ της IBTTA έγινε εκτεταμένη συζήτηση για τη διαμόρφωση στρατηγικών σε εργασιακά θέματα με τη τάση των υβριδικών μορφών εργασίας, αντίκτυπου των διοδίων σε τοπικές κοινότητες και προώθησης του θεσμού των διοδίων ως εργαλείου χρηματοδότησης μελλοντικών υποδομών.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της μείωσης των εσόδων από το φόρο καυσίμων μέσω του οποίου χρηματοδοτούνται οι οδικές υποδομές σε πολλές χώρες (όχι όμως στην Ελλάδα) συνεπεία της μείωσης της κατανάλωσης λόγω της επέκτασης της ηλεκτροκίνησης και της αύξησης της διανυόμενης απόστασης ανά λίτρο καυσίμου με προτάσεις που αφορούν την κατάργηση του εν λόγω φόρου και την αντικατάσταση του από εφαρμογές που καθορίζονται από τον αριθμό των χιλιομέτρων τα οποία διανύουν τα οχήματα.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV