Connect with us

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Η GEFCO γιορτάζει 30 χρόνια πρακτικών για βιώσιμες αλυσίδες εφοδιασμού

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Η GEFCO γιορτάζει 30 χρόνια εξειδίκευσης σε επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες για βιώσιμες αλυσίδες εφοδιασμού

Η GEFCO έχει μόλις πετύχει το 30ετές ορόσημο της στην παροχή επαναχρησιμοποιήσιμων λύσεων συσκευασίας για μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων και αεροδιαστημικής για τη μεταφορά και την παράδοση εξαρτημάτων. Ο Όμιλος διαχειρίζεται περίπου 130.000 containers κάθε μέρα στα 26 κέντρα διαχείρισης επαναχρησιμοποιήσιμων συσκευασιών που διαθέτει σε όλη την Ευρώπη για ένα πράσινο οικοσύστημα περίπου 2.000 χρηστών.

Οι φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις της GEFCO σημαίνουν λιγότερες συσκευασίες μίας χρήσης στην αγορά και λιγότερα φορτηγά στο δρόμο, δεδομένου ότι τα περισσότερα εμπορευματοκιβώτια GEFCO είναι πτυσσόμενα, επιτρέποντας υψηλότερα ποσοστά φόρτωσης φορτηγών. Επιπλέον, όλες οι κατεστραμμένες συσκευασίες GEFCO ανακυκλώνονται 100%.

Πλήρης διαχείριση του packaging σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού

Σε ένα ταχέως εξελισσόμενο περιβάλλον, πολλοί κατασκευαστές είναι πεπεισμένοι για την αξία της διαχείρισης των συσκευασιών από εξωτερικούς συνεργάτες καθώς επικεντρώνονται στις βασικές τους δραστηριότητες.

Αφού το 1989 ένας κορυφαίος παίκτης του automotive κλάδου άνοιξε το δρόμο, από το 2014 ένας κορυφαίος κατασκευαστής αυτοκινήτων εμπιστεύθηκε στη GEFCO τη διαχείριση των επαναχρησιμοποιήσιμων πτυσσόμενων container της αλυσίδας εφοδιασμού για όλα τα εργοστάσια και τους προμηθευτές του Tier-1 παγκοσμίως.

Πιο πρόσφατα, μια μεγάλη εταιρεία αεροδιαστημικής επιβράβευσε την GEFCO με ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο για τη στήριξη της μετάβασής της σε μια πιο βιώσιμη αλυσίδα εφοδιασμού μέσω επαναχρησιμοποιήσιμων συσκευασιών.

Ο Sébastien Roger, Διευθυντής λύσεων επαναχρησιμοποιήσιμων συσκευασιών της GEFCO, δήλωσε: «Η σειρά επαναχρησιμοποιήσιμων συσκευασιών μας έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει την ακεραιότητα του προϊόντος των πελατών μας, ενώ παράλληλα βελτιστοποιεί τα ποσοστά φόρτωσης φορτηγών, τις γραμμές παραγωγής και τους αποθηκευτικούς χώρους. Καθώς οι πελάτες μας αντιμετωπίζουν όλο και πιο έντονο ανταγωνισμό στην αγορά, τους δίνουμε τη δυνατότητα να βελτιστοποιούν τις εισερχόμενες αλυσίδες εφοδιασμού τους και να ενισχύουν σημαντικά την κερδοφορία τους».

Εκτός από τη μοναδική εμπειρία της GEFCO στη διαχείριση συσκευασιών, οι κορυφαίοι κατασκευαστές μπορούν επίσης να επωφεληθούν από ένα ευρύ φάσμα πλήρως εκπαιδευμένων ελεγκτών (asset auditors) για πληροφορίες σχετικά με τις αλυσίδες εφοδιασμού τους και τρόπους βελτιστοποίησης τους.

Οι ελεγκτές αυτοί βρίσκονται σε ολόκληρο το δίκτυο GEFCO στην Ευρώπη και διεξάγουν επίσης προσωπική εκπαίδευση σε χρήστες για να τους βοηθήσουν να εποπτεύουν κάθε στάδιο της διαχείρισης του packaging, συμπεριλαμβανομένων των παραγγελιών, των κρατήσεων για αποστολή, της παρακολούθησης (tracking) και της τιμολόγησης.

Για να βελτιστοποιήσει περαιτέρω τις διαδικασίες της εφοδιαστικής αλυσίδας, η GEFCO έχει αναπτύξει το NETBOX, ένα ειδικό σύστημα πληροφορικής, για την παρακολούθηση των ροών. Με βάση τα δεδομένα αυτού του συστήματος, η θέση και οι μετακινήσεις των εμπορευματοκιβωτίων μπορούν να προσαρμοστούν ανά πάσα στιγμή ανάλογα με τις ανάγκες, παρέχοντας στους πελάτες έξυπνες και ευέλικτες λύσεις. Αυτό το ασφαλές λογισμικό πρόγνωσης δημιουργεί σημαντικές εξοικονομήσεις σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού για ένα πιο βιώσιμο μοντέλο μεταφοράς.

«Είμαι πεπεισμένος για τη μοναδική αξία που προσφέρουν στην αγορά οι λύσεις επαναχρησιμοποιήσιμων συσκευασιών της GEFCO, ειδικά για τους κατασκευαστές που αναζητούν έξυπνες λύσεις για να κάνουν την εφοδιαστική τους αλυσίδα πιο πράσινη. Για αυτούς, το παγκόσμιο δίκτυο μας και η ασυναγώνιστη εμπειρία σε πολύπλοκες πολυτροπικές λύσεις μπορεί να είναι ένας παράγοντας που πραγματικά αλλάζει το παιχνίδι», πρόσθεσε ο Sébastien Roger.

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

Αστικές

Δεκαπέντε οδηγοί της ΣΤΑΣΥ γίνονται μέλη της ΠΕΠΕ

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μια περίοδο που η ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος στην χώρα μας είναι το ζητούμενο, με την επακόλουθη ανάγκη για πύκνωση της συμμετοχής των εργαζομένων στα συνδικάτα προκειμένου να οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο αγώνας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στους εργασιακούς χώρους, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι στην συνεδρίαση της Παρασκευής 12ης Ιουλίου, το Σωματείο μας ομόφωνα ενέκρινε την εγγραφή,σε αυτό των 16 μηχανοδηγώντης ΣΤΑ.ΣΥ.

Πλέον η Πανελληνία Ένωση Προσωπικού Έλξης, μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σωματείων Μηχανοδηγών (ALE) , εκπροσωπεί όλους τους μηχανοδηγούς στην Ελληνική Επικράτεια (κάτοχους Ευρωπαϊκής Άδειας Μηχανοδηγού σύμφωνα με τον Ν.3911 που αποτελεί εφαρμογή Κοινοτικής Οδηγίας) είτε εργάζονται στον Δημόσιο (ΣΤΑ.ΣΥ-ΟΣΕ) είτε στον ιδιωτικό τομέα (ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Rail Cargo).

Η ΠΕΠΕ θα συνεχίσει εντατικά την προσπάθεια για την αναβάθμιση του ρόλου των σιδηροδρομικών μεταφορών στην Ελλάδα, έχοντας ως κύριο στόχο ο σιδηρόδρομος να αποτελέσει το κρίσιμο εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και οικονομική ανάπτυξη της χώρας αλλά και για να καταστεί το δημοφιλέστερο μέσο μεταφοράς επιβατών στην ενδοχώρα, στα πρότυπα των ανεπτυγμένων σιδηροδρομικά χωρών στην Ευρώπη.

Σιδηρόδρομο στον οποίο οι εργασιακές σχέσεις θα πρέπει να καθορίζονται από το συλλογικό δίκαιο, σε μια ρυθμισμένη αγοράς εργασίας και με σαφείς κανόνες σε σχέση με την ασφάλεια κυκλοφορίας, την ισονομία στην λειτουργία και πρόσβαση όλων των σιδηροδρομικών εταιρειών στο εγχώριο δίκτυο, τις συνθήκες εργασίας, την εκπαίδευση και πιστοποίηση όλων όσων απασχολούνται σε αυτόν.

Στα πλαίσια της διευρυμένης πλέον δράσης του Σωματείου μας, το επόμενο διάστημα θα επιδιώξουμε συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς, καταθέτοντάς τιςτεκμηριωμένες προτάσεις των μηχανοδηγών και συνεχίζοντας την προσπάθεια των τελευταίων χρόνων προς όφελος του Ελληνικού Σιδηροδρόμου, της Ελληνικής Κοινωνίας και Οικονομίας.

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης

Οδικές - Logistics

Υπογραφή MoU μεταξύ της Ελληνικής Εταιρείας Logistics και του Ινστιτούτου «Εξάντας»

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Με σκοπό την ανάπτυξη κοινών δράσεων που θα οδηγήσουν στην εδραίωση μιας ουσιαστικής συνεργασίας, η Ελληνική Εταιρεία Logistics υπέγραψε Σύμφωνο Στρατηγικής Συνεργασίας (ΜΟU) με το Ινστιτούτο Λιμενικής Κατάρτισης «Εξάντας». Στόχος των δύο οργανισμών είναι η πραγματοποίηση δράσεων επιμόρφωσης των μελών τους, η ανάπτυξη και βελτίωση των υποδομών της χώρας μας, η ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας μέσα από την προώθηση των αρχών του σύγχρονου επιχειρείν με έμφαση στην καινοτομία, τη γυναικεία και νεανική επιχειρηματικότητα, αλλά και την ένταξη των νέων επιστημόνων στις παραγωγικές διαδικασίες.

Μια βασική παράμετρος του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Εταιρείας Logistics και του Ινστιτούτου Λιμενικής Κατάρτισης «Εξάντας» είναι η ανταλλαγή και εκατέρωθεν αξιοποίηση της τεχνογνωσίας, της εμπειρίας των δύο φορέων για θέματα δικτύων, ανάπτυξης, logistics και διαμετακόμισης. Η διοργάνωση κοινών δράσεων ενημέρωσης και διαλόγου, καθώς και εκδηλώσεων, συνεδρίων και σεμιναρίων αποτελεί ένα ακόμα μέρος του MOU, ενώ αναμένεται να διερευνηθεί η δυνατότητα αξιοποίησης εθνικών, κοινοτικών και διεθνών χρηματοδοτικών μέσων (από κοινού σχεδιασμός, υποβολή και υλοποίηση προγραμμάτων).

Τόσο η Ελληνική Εταιρεία Logistics όσο και ο «Εξάντας» προσβλέπουν στην αμοιβαία πληροφόρηση και προώθηση θεμάτων και δράσεων των μελών τους -που θα προκύψουν μεταξύ των δύο φορέων- μέσα από τις ιστοσελίδες των Οργανισμών, περιοδικών εκδόσεων, εντύπων, αλλά και μέσω της αξιοποίησης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. Η σύνδεση των επιστημονικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων των δύο φορέων θα αποτελέσει κύριο όχημα για τις δράσεις που θα αναπτύξουν.

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσφέρει δωρεάν αστικό εισιτήριο στο δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιθετική εμπορική πολιτική ακολουθεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να προσελκύσει νέους επιβάτες στα αναβαθμισμένα χρονικά δρομολόγια μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης αναπτύσσοντας τις επιβατικές σιδηροδρομικές μεταφορές.

Σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσφέρει δωρεάν ένα έξυπνο εισιτήριο Αστικής Ζώνης Αθηνών σε όσους επιβάτες ταξιδεύουν από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα. Πρόκειται για το εισιτήριο που έχει κόστος 1,40 ευρώ και διάρκεια 90 λεπτών.

Με τον τρόπο αυτό ο επιβάτης όταν φτάνει στον Κεντρικό Σταθμό της Αθήνας, θα μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του μέχρι τον τελικό του προορισμό, χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς επιπλέον κόστος.

Η προσφορά ισχύει μέχρι και 31 Αυγούστου, με την επίδειξη του εισιτηρίου στο εκδοτήριο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο σιδηροδρομικό σταθμό Αθηνών, εντός 60 λεπτών από την άφιξη της αμαξοστοιχίας. Δικαιούχοι της προσφοράς είναι – αποκλειστικά – οι επιβάτες που στο εισιτήριό τους αναγράφεται το δρομολόγιο» Θεσσαλονίκη – Αθήνα» στο σκέλος μετάβασης.

Να θυμίσουμε πως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει ήδη ξεκινήσει και διαφημιστική εκστρατεία για το δρομολόγιο Αθήνας-Θεσσαλονίκης στα αστικά λεωφορεία της Αθήνας, προσδοκώντας την άνοδο της χρήσης ενώ πέρα από τις 4 ώρες (στο βασικό πρωϊνό δρομολόγιο), διαφημίζει και το γεγονός πως οι τιμές έχουν παραμείνει στα ίδια επίπεδα με πριν.

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα