Connect with us

Εταιρικά Nέα

Η Fiat Chrysler επενδύει 788 εκατ. ευρώ στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Fiat Chrysler Automobiles, όπως και όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες, επενδύουν στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης. Μάλιστα όσο εντείνονται οι συνέπειες από την κλιματική αλλαγή τόσο περισσότερο θα ασκούνται πιέσεις στους κατασκευαστές αυτοκινήτων για να μειώσουν τους ρύπους των οχημάτων.

Ήδη η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει αυστηρά όρια για το μέσο όρο των εκπομπών CO2, που εκπέμπουν τα μοντέλα τα οποία απαρτίζουν την γκάμα της κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Reuters, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία FCA, σχεδιάζει να διατηρήσει το υπάρχον μοντέλο 500 στη γκάμα της και παράλληλα να προσφέρει μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Ειδικότερα, το Fiat 500, είναι το best seller της μάρκας και θα εξακολουθήσει να παράγεται με βενζινοκινητήρες. Η καινούργια ηλεκτρική έκδοση, έχει διπλό στόχο, την μείωση του μέσου όρου των ρύπων της μάρκας αφού πρόκειται για μια έκδοση μηδενικών ρύπων καθώς και την παρουσία της εταιρείας στη νέα κατηγορία των ηλεκτρικών μοντέλων, που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια.

Η Fiat Chrysler Automobiles, θα επενδύσει 788 εκατομμύρια δολάρια για να κατασκευάσει μια γραμμή παραγωγής για τη νέα ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου 500, δήλωσε ο Pietro Gorlier, διευθύνων σύμβουλος της FCA για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Η FCA, την Πέμπτη εγκατέστησε το πρώτο ρομπότ παραγωγής για τη μελλοντική γραμμή παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων Fiat 500 στο εργοστάσιο στο Mirafiori, της Ιταλίας. O προγραμματισμός προβλέπει την κατασκευή 80.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων Fiat 500 τον χρόνο. Η παραγωγή θα ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Η επένδυση για τα 500 EV, αποτελεί μέρος ενός προγράμματος ύψους 5,6 δισ. δολαρίων, το οποίο θα υλοποιηθεί έως το 2021, ανακοίνωσε η FCA. Εκτιμάται, ότι σταδιακά η παραγωγική ικανότητα θα επεκταθεί περαιτέρω.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

ΕΝΕΡΓΕΙΑ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δέκα Υποτροφίες από τα ΕΛΠΕ για μεταπτυχιακές σπουδές σε κορυφαία Πανεπιστήμια του εξωτερικού

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Εκδήλωση απονομής 10 υποτροφιών σε αριστούχους πτυχιούχους φοιτητές, οι οποίοι με τη στήριξη του Ομίλου ΕΛΠΕ θα συνεχίσουν μεταπτυχιακές σπουδές σε διακεκριμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού όπως τα Imperial College, London School of Economics, Harvard Business School, University College London, University of Cambridge, University of Lausanne, Delft University of Technology κ.ά., πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2019, στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου στο Μαρούσι.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ επενδύει με συνέπεια στην Εκπαίδευση, στην Έρευνα και στην Καινοτομία, υποστηρίζοντας για έβδομη συνεχή χρονιά μεταπτυχιακές σπουδές σε διεθνώς φημισμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην υποστήριξη άριστων φοιτητών, οι οποίοι επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν νέες εμπειρίες και σύγχρονες προσεγγίσεις στον τομέα των επιστημονικών και επαγγελματικών τους ενδιαφερόντων, με εξειδίκευση και σε θέματα Μηχανικής, Ενέργειας, Διοίκησης, Οικονομίας, καθώς και σε κλάδους που απαιτούν τεχνολογίες αιχμής.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Ανδρέας Σιάμισιης συνεχάρη τους υποτρόφους κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν τους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στις σπουδές τους, διακρίσεις στον τομέα επιλογής τους και οι μελλοντικοί μεταπτυχιακοί τίτλοι να αποτελέσουν εφαλτήριο για νέες διακρίσεις στον ακαδημαϊκό και στον επαγγελματικό τομέα των φοιτητών.

Από το 2013 μέχρι σήμερα, ο Όμιλος έχει χορηγήσει σε άριστους πτυχιούχους 62 υποτροφίες για Μεταπτυχιακές σπουδές, με μέγιστη διάρκεια τα δύο έτη, σε αγγλόφωνα προγράμματα διεθνώς φημισμένων Πανεπιστήμιων σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Βασικός στόχος του προγράμματος υποτροφιών αποτελεί η διευκόλυνση της πρόσβασης σε μεταπτυχιακά προγράμματα για Έλληνες πτυχιούχους ΑΕΙ εσωτερικού ή εξωτερικού με εξαιρετικές επιδόσεις, καλύπτοντας το κόστος των διδάκτρων και το κόστος διαβίωσης με σκοπό τον εμπλουτισμό της γνώσης και την απόκτηση των απαραίτητων δεξιοτήτων, προκειμένου να ανταποκριθούν στη συνεχώς μεταβαλλόμενη και απαιτητική διεθνή αγορά εργασίας.

Οι επιστημονικοί κλάδοι σπουδών στους οποίους δίνεται έμφαση αφορούν τομείς όπως:

α) Μηχανική της Ενέργειας, Έρευνα & Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Εναλλακτικές Τεχνολογίες & Καύσιμα, Βιώσιμες Μεταφορές,

β) Οικονομία της Ενέργειας, Ενεργειακή Γεωπολιτική, Διοίκηση Ενεργειακών Έργων, Εφοδιαστική Αλυσίδα και Δίκαιο της Ενέργειας και

γ) Πληροφορική, Δίκτυα & Επικοινωνίες, Περιβάλλον, Οικοσυστήματα, Βιώσιμη Ανάπτυξη & Κλιματική Αλλαγή, Προηγμένα Ενεργειακά Υλικά για την Παραγωγή και Αποθήκευση Ενέργειας και Ψηφιακός Μετασχηματισμός, Τεχνητή Νοημοσύνη, Ρομποτική και Ευφυείς Πόλεις.

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στηρίζει διαχρονικά τη νέα γενιά μέσα από μια σειρά δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υποτροφιών εντάσσεται στο πλαίσιο στρατηγικών συνεργασιών του με στόχο τη στήριξη των νέων ανθρώπων και τη δημιουργία ευκαιριών, καθώς και την ενίσχυση της αμφίδρομης σχέσης που δημιουργείται ανάμεσα στην εκπαιδευτική και επιχειρηματική κοινότητα.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Εταιρικά Nέα

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Ολοκληρώθηκε η μετατροπή του Yποκαταστήματος Πωγωνίου σε Ανώνυμη Εταιρεία

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Εργοστάσιο Μονάδα

Την ολοκλήρωση της μετατροπής του Υποκαταστήματος Πωγωνίου Ιωαννίνων σε Ανώνυμη Εταιρεία ανακοίνωσε νωρίτερα η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (στο εξής «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε.») ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με το άρθρο 17, παρ. 1 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014, και το άρθρο 2, παρ. 4 της υπ΄ αριθμ. 3/347/12.7.2005 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι:

Σε συνέχεια της από 05.02.2019, ανακοίνωσης της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. σχετικά με τη μετατροπή του Υποκαταστήματος Πωγωνίου Ιωαννίνων σε νεοσυσταθείσα ανώνυμη εταιρεία, σύμφωνα με τη διάταξη του τρίτου εδαφίου της παρ. 2, του άρθρου 52 του Ν.4172/2013, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 23, παρ. 6.γ., του Ν. 4223/2013, η μετατροπή ολοκληρώθηκε στις 08.08.2019 και το υποκατάστημα θα λειτουργεί από την 08.08.2019 ως ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙKH ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Εταιρικά Nέα

H Schneider Electric πρωτοπορεί στο χώρο της «Επαυξημένης Πραγματικότητας» με νέες εφαρμογές

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Schneider Electric λογότυπο της εταιρείας ηλεκτρολογικό υλικό

Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει αισθητή την εμφάνισή της η Επαυξημένη Πραγματικότητα (Augmented Reality), η οποία επιτρέπει την προβολή τεχνητών ψηφιακών τρισδιάστατων αντικειμένων σε πραγματικό χρόνο στο υπάρχον περιβάλλον, δίνοντας και τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης στον χρήστη.

Οι εφαρμογές Επαυξημένης Πραγματικότητας χρησιμοποιούν το GPS της συσκευής για τον εντοπισμό της θέσης του χρήστη, της πυξίδας για τον εντοπισμό του προσανατολισμού της συσκευής και της κάμερας για τη λήψη του περιβάλλοντος χώρου. Στο πλαίσιο αυτό, η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, παρουσιάζει το EcoStruxure™ Augmented Operator Advisor.

Το EcoStruxure™ Augmented Operator Advisor παρέχει ψηφιακές πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, όποτε και όπου χρειάζεται. Η προσαρμοσμένη εφαρμογή με τη χρήση της Επαυξημένης Πραγματικότητας στις κινητές συσκευές και στα tablets δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επιβλέπουν τα τρέχοντα δεδομένα και τα εικονικά αντικείμενα, βελτιώνοντας τη λειτουργικότητά τους.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή συμβάλλει στη μείωση του χρόνου διακοπής λειτουργίας των εργασιών ενώ επιταχύνει τη λειτουργία και τη συντήρησή τους, καθώς οι χρήστες μπορούν να συλλέξουν άμεσα πληροφορίες για την κατάστασή τους. Παράλληλα, συμβάλλει στη μείωση του ανθρώπινου λάθους, καθώς εντοπίζει τον κατάλληλο εξοπλισμό και τις οδηγίες χρήσης βήμα προς βήμα για την ολοκλήρωση των διαδικασιών συντήρησης.

Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες του EcoStruxure™ Augmented Operator Advisor συμπεριλαμβάνονται η άμεση πρόσβαση σε ‘κρυφά’ σημεία ενός μηχανήματος, όπως για παράδειγμα σε έναν ηλεκτρικό πίνακα, η ένδειξη διακύμανσης χρώματος σε σχέση με την κατάσταση λειτουργίας του, καθώς και η δυνατότητα διαφορετικών προνομίων πρόσβασης, ανάλογα με το προφίλ, τον ρόλο και τις ευθύνες του χρήστη. Επιπλέον, το EcoStruxure™ Augmented Operator Advisor μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε βιομηχανικό τομέα, όπως:

– Ορυχεία, Ορυκτά και Μέταλλα

– Νερό και απόβλητα

– Τρόφιμα & Ποτά

– Έργα υποδομής

«Οι τεχνικοί που εργάζονται με μετασχηματιστές που διανέμουν ηλεκτρική ενέργεια συχνά ξοδεύουν μέχρι και το ήμισυ του χρόνου τους για την αναζήτηση τεχνικών δεδομένων σε διάφορα λογισμικά, βάσεις δεδομένων, αρχεία καταγραφής δραστηριοτήτων, ακόμη και σε παραδοσιακούς τρόπους αρχειοθέτησης έντυπης μορφής», δήλωσε σχετικά ο κ. Χρήστος Παπαζαχαρίας, Industry Offer Marketing Manager, της Schneider Electric. Ταυτόχρονα συμπλήρωσε ότι: «τα πρώτα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι η Επαυξημένη Πραγματικότητα μπορεί να μειώσει, σε ένα δέκατο, τον χρόνο που οι τεχνικοί δαπανούν ψάχνοντας πληροφορίες σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα