Connect with us

Εταιρικά Nέα

Η Fiat Chrysler επενδύει 788 εκατ. ευρώ στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Fiat Chrysler Automobiles, όπως και όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες, επενδύουν στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης. Μάλιστα όσο εντείνονται οι συνέπειες από την κλιματική αλλαγή τόσο περισσότερο θα ασκούνται πιέσεις στους κατασκευαστές αυτοκινήτων για να μειώσουν τους ρύπους των οχημάτων.

Ήδη η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει αυστηρά όρια για το μέσο όρο των εκπομπών CO2, που εκπέμπουν τα μοντέλα τα οποία απαρτίζουν την γκάμα της κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Reuters, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία FCA, σχεδιάζει να διατηρήσει το υπάρχον μοντέλο 500 στη γκάμα της και παράλληλα να προσφέρει μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Ειδικότερα, το Fiat 500, είναι το best seller της μάρκας και θα εξακολουθήσει να παράγεται με βενζινοκινητήρες. Η καινούργια ηλεκτρική έκδοση, έχει διπλό στόχο, την μείωση του μέσου όρου των ρύπων της μάρκας αφού πρόκειται για μια έκδοση μηδενικών ρύπων καθώς και την παρουσία της εταιρείας στη νέα κατηγορία των ηλεκτρικών μοντέλων, που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια.

Η Fiat Chrysler Automobiles, θα επενδύσει 788 εκατομμύρια δολάρια για να κατασκευάσει μια γραμμή παραγωγής για τη νέα ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου 500, δήλωσε ο Pietro Gorlier, διευθύνων σύμβουλος της FCA για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Η FCA, την Πέμπτη εγκατέστησε το πρώτο ρομπότ παραγωγής για τη μελλοντική γραμμή παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων Fiat 500 στο εργοστάσιο στο Mirafiori, της Ιταλίας. O προγραμματισμός προβλέπει την κατασκευή 80.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων Fiat 500 τον χρόνο. Η παραγωγή θα ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Η επένδυση για τα 500 EV, αποτελεί μέρος ενός προγράμματος ύψους 5,6 δισ. δολαρίων, το οποίο θα υλοποιηθεί έως το 2021, ανακοίνωσε η FCA. Εκτιμάται, ότι σταδιακά η παραγωγική ικανότητα θα επεκταθεί περαιτέρω.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

Εταιρικά Nέα

Bayer Hellas: Στηρίζει την AIESEC Ελλάδος για 4η συνεχόμενη χρονιά

Χρήστος Δημόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας του Ομίλου Bayer, η Bayer Ελλάς υποστηρίζει για 4η συνεχόμενη χρονιά το νεανικό οργανισμό AIESEC Ελλάδος προσφέροντας τη δυνατότητα σε 10 νέους από όλο τον κόσμο να εργαστούν εθελοντικά σε MKO και ιδρύματα με σημαντικό έργο στην ελληνική κοινωνία.

Πιο αναλυτικά, 10 εθελοντές από την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ινδία το χρονικό διάστημα από 18/06 έως και 30/07 προσφέρουν εθελοντική εργασία στις οργανώσεις Σχεδία και στο Σύλλογο ANKAA αναλαμβάνοντας να υποστηρίξουν τη λειτουργία τους και τις δράσεις κοινωνικής προσφοράς τους. Οι εθελοντές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα γραφεία της Bayer Ελλάς, όπου συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα μας και τις ανάγκες των οργανώσεων στις οποίες θα βοηθήσουν.

Με αφορμή τη συνεργασία της εταιρείας με την AIESEC Ελλάδος, η κα. Σόνια Μουσαβερέ, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Bayer Ελλάς δήλωσε σχετικά: «H συνεργασία μας με την AIESEC συνδυάζει δύο πολύ σημαντικά στοιχεία της εταιρικής μας κοινωνικής υπευθυνότητας, τον εθελοντισμό και την υποστήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων ενώ παράλληλα αναπτύσσει ηγετικά χαρακτηριστικά στους νέους ανθρώπους προσφέροντας παράλληλα σημαντική βοήθεια στο έργο οργανώσεων που έχουν αποδεδειγμένα σημαντική συνεισφορά στην ελληνική κοινωνία».

Σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις η Bayer Ελλάς δεν σταματά να αφουγκράζεται τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και με οδηγό τις αξίες της εταιρείας εργάζεται με πάθος σε παγκόσμιο επίπεδο ώστε μέσα από τα προϊόντα αλλά και τις δράσεις της να συμβάλει έμπρακτα στην διαρκή βελτίωση της ζωής των ανθρώπων αναδεικνύοντας διαρκώς την αποστολής της εταιρείας «Επιστήμη Για Μία Καλύτερη Ζωή».

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης

SPECIAL EDITIONS

Διευρυμένο χαρτοφυλάκιο συσκευών συναγερμού από τη Siemens

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

H Smart Infrastructure της Siemens παρουσιάζει τις νέες συσκευές συναγερμού για εγκατάσταση σε τοίχο ή στην οροφή. Το διευρυμένο χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει τόσο ηχητικά όσο και οπτικά μηνύματα συναγερμού, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα EN 54-3 / EN 54-23 και EN 54-17.

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του διευρυμένου χαρτοφυλακίου είναι η δυνατότητα για φωνητικά μηνύματα που βελτιώνουν την ανταπόκριση σε περίπτωση συναγερμού.

Τα νέα προϊόντα ανταποκρίνονται στις εξελίξεις της αγοράς και την ανάγκη για ενσωμάτωση της δυνατότητας εκφώνησης ηχητικών μηνυμάτων στα συστήματα πυροπροστασίας. Η εμπειρία έχει δείξει ότι σε περίπτωση φωτιάς ή άλλου κινδύνου, ένας απλός προειδοποιητικός τόνος συχνά δεν παρατηρείται, αλλά αντίθετα ο συναγερμός παρερμηνεύεται ως εσφαλμένος ή ως άσκηση.

Ως αποτέλεσμα, τα άτομα που πρέπει να ενημερωθούν για τον κίνδυνο είτε δεν αντιδρούν καθόλου ή αντιδρούν με καθυστέρηση. Ο ηχητικός συναγερμός που βασίζεται στην ομιλία, μειώνει τον χρόνο εκκένωσης και τον κίνδυνο που διατρέχουν οι άνθρωποι στο ελάχιστο δυνατό.

Οι συναγερμοί με ήχο ή και φάρο διαθέτουν 16 ενσωματωμένα μοτίβα ήχων σε τρείς διαφορετικές εντάσεις ήχου (ελάχ./μεσ./μέγ.), με μεγ. ένταση στα 99 dBA. Οι συσκευές με δυνατότητα εκφώνησης μηνυμάτων έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τους προηγούμενους συναγερμούς, αλλά επιπλέον περιέχουν φωνητικά μηνύματα σε δύο γλώσσες με έναν προειδοποιητικό τόνο.

Συνολικά, είναι διαθέσιμες δεκαπέντε γλώσσες με πέντε προκαθορισμένες κατηγορίες μηνυμάτων: εκκένωση λόγω φωτιάς, εκκένωση έκτακτης ανάγκης, προ-συναγερμός, δοκιμή και λήξη συναγερμού.

Τα ηχητικά και φωνητικά μηνύματα είναι σύμφωνα με το EN 54-3 και συγχρονίζονται ανά ομάδα συναγερμών καθώς και με όλους τους βρόχους και όλους τους πίνακες μιας εγκατάστασης.

Η εκφώνηση μηνυμάτων, ειδικά αν είναι σε δύο γλώσσες, βελτιώνουν τον χρόνο αντίδρασης, ιδιαίτερα για ανθρώπους που δεν είναι εξοικειωμένοι με το κτήριο. Εκτός από τους τυποποιημένους κωδικούς προϊόντων, το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει και συναγερμούς με μηνύματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες του πελάτη σε οποιαδήποτε γλώσσα, κατηγορία μηνυμάτων και ήχο συναγερμού ζητηθεί.

Οι φάροι οπτικού συναγερμού διαθέτουν τρεις ρυθμίσεις έντασης της αναλαμπής σύμφωνα με το πρότυπο EN 54-23, με τις οποίες μπορούν να προσαρμοστούν σε διαφορετικά μεγέθη χώρων και περιοχές κάλυψης των ανιχνευτών. Διαθέτουν μια επιπλέον ρύθμιση που υποστηρίζει τη χρήση του φάρου σε λειτουργία χαμηλής αυτό-κατανάλωσης για εξοικονόμηση ενέργειας.

Επιπρόσθετα, έχουν σχεδιαστεί για χρήση σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις για επεκτάσεις συστήματος και εκσυγχρονισμό. Όλες οι συσκευές της σειράς αυτής είναι διευθυνσιοδοτούμενες, τροφοδοτούνται από το βρόχο και διατίθενται με κόκκινη και λευκή αναλαμπή LED.

Για την εκκένωση του κτηρίου κατά τον βέλτιστο τρόπο, μελέτες έχουν δείξει ότι ένας μικρότερος παλμός σε συνδυασμό με μεγαλύτερη ένταση αναλαμπής αυξάνει την ευαισθητοποίηση του ανθρώπου σε περίπτωση συναγερμού.

Οι φάροι για οπτικό συναγερμό με αυτά τα χαρακτηριστικά εκτιμώνται ιδιαίτερα και είναι αναγκαίοι σε περιοχές με δυνατούς θορύβους στο περιβάλλον, όπου εύκολα μπορεί να αγνοηθεί ένας ηχητικός συναγερμός. Επιπλέον, είναι χρήσιμοι για τους ανθρώπους που έχουν προβλήματα ακοής, που φορούν ωτoασπίδες για προστασία ή χρησιμοποιούν ακουστικά.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, η Siemens αυξάνει την αξιοπιστία των συσκευών συναγερμού μέσω καθημερινών αυτοδιαγνωστικών ελέγχων του ηλεκτρικού κυκλώματος, του μεγάφωνου και της πηγής φωτός. Πολλές χαμηλές στάθμες ήχου και φωτός εκπέμπονται κατά τη διάρκεια των δοκιμών, έτσι ώστε να μην διαταράσσονται οι χρήστες των κτηρίων.

Σε επίπεδο συστήματος, ο πίνακας ελέγχου πυρκαγιάς μπορεί να ενεργοποιήσει αθόρυβα όλες τις συσκευές συναγερμού. Τα αποτελέσματα των δοκιμών δείχνουν αν η ισχύς είναι επαρκής για κάθε συσκευή συναγερμού ή εάν υπάρχει πρόβλημα υπερφόρτωσης ή καλωδίωσης στον βρόχο.

Σύμφωνα με το πρότυπο για όλα τα περιφερειακά συστήματα πυροπροστασίας της Siemens, οι συσκευές συναγερμού έχουν εξαιρετικό χρόνο ανάκτησης σύμφωνα με το πρότυπο EN 54-17. Σε περίπτωση βραχυκυκλώματος στον βρόχο, ο διαχωριστής ολοκληρωμένης γραμμής διασφαλίζει ότι οι συσκευές συναγερμού θα συνεχίσουν να λειτουργούν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης

SPECIAL EDITIONS

Συνεργασία της TÜV AUSTRIA ACADEMY με την ΙΑΤΑ ως Regional Training Partner

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

H TÜV AUSTRIA ACADEMY, ο κορυφαίος εκπαιδευτικός οργανισμός της TÜV AUSTRIA HELLAS, ξεκινά νέα συνεργασία με την INTERNATIONAL AIR TRANSPORT ASSOCIATION (IATA), ως Regional Training Partner.

Η συνεργασία αυτή συμβάλει στην περαιτέρω ανάδειξη της Ελλάδας ως διεθνές κέντρο υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης, δεδομένου ότι τα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται στην παγκόσμια αγορά.

Στο πλαίσιο της διαρκούς αναβάθμισης των εκπαιδευτικών υπηρεσιών και της ανάπτυξης των προγραμμάτων που σχεδιάζει και πραγματοποιεί με συνέπεια, η TÜV AUSTRIA ACADEMY θα υλοποιήσει έως το τέλος του έτους τα δύο πρώτα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα παράγουν αξία για τον κλάδο των αερομεταφορών και συγκεκριμένα τα :

-IFRS 16, Accounting for Leases in the Aviation Industry (Διάρκειας 2 ημέρων,12-13.11.2019)
-Digital Airline and Change Strategy (Διάρκειας 3 ημερών, 19-21.11.2019)

Με αφορμή τη νέα συνεργασία ο κος Στέλιος Μαργέτης, Διευθυντής της TÜV AUSTRIA ACADEMY υπογράμμισε: «Η ομάδα της TÜV AUSTRIA ACADEMY νοιώθει ιδιαίτερη τιμή για την ένταξη της εταιρείας μας στο δίκτυο των συνεργατών της IATA.

Με πίστη στην ολοκληρωμένη και αξιόπιστη εκπαίδευση, πιστεύουμε από καρδιάς ότι μέσα από τη συνεργασία μας με τον κορυφαίο οργανισμό ΙΑΤΑ κάνουμε ένα βήμα παραπάνω στην υλοποίηση του οράματος της εταιρίας μας, να αποτελεί δηλαδή, τον κορυφαίο εκπαιδευτικό οργανισμό δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης.»

Η IATA είναι η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Εταιρειών, εκπροσωπεί 290 αεροπορικές εταιρίες, οι οποίες εξυπηρετούν το 82% της παγκόσμιας επιβατικής κίνησης κι έχει ως στόχο την προώθηση ασφαλών, τακτικών και οικονομικών αεροπορικών μεταφορών προς όφελος των λαών του κόσμου και την παροχή μέσων συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων αεροπορικών μεταφορών που ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με τις διεθνείς αεροπορικές μεταφορές.

Συνεργάζεται με τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας και άλλους διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς ως μέσο για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 210 5220920 (εσωτ. 224 & 216) και στο e-mail: athens-iata-rtp@tuv.at

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα