Newsroom

Πολύ κοντά στην παράδοσή του βρίσκεται το κτιριακό έργο, που αφορά την κατασκευή του εμπορικού κέντρου της αμερικανικής Hines στην Ακαδημία Πλάτωνος. Για την ακρίβεια, η επένδυση υλοποιείται στο οικόπεδο επί της Λεωφόρου Κηφισού 60 και της οδού Ηρούς στην Αθήνα.

Οι εργασίες στο πλαίσιο της κατασκευαστικής φάσης του project άρχισαν τον Νοέμβριο του 2019, με την ΑΚΤΩΡ να αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση και την ανέγερση της κτιριακής εγκατάστασης, συνολικής επιφάνειας 12.000 τ.μ.. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το νέο εμπορικό αναμένεται να έχει παραδοθεί το αργότερο μέχρι τον Μάιο, μιας και η πλειονότητα των έργων έχει ολοκληρωθεί.

Σημειώνεται, ότι ήδη είναι επιβεβαιωμένη η παρουσία της Leroy Merlin στο νέο πολυχώρο που διαμορφώνεται, με τη γαλλική εταιρεία συγκεκριμένα να έχει εξασφαλίσει τη θέση της στο ισόγειο κατάστημα του ακινήτου. Το bizness.gr είχε αναφερθεί με σχετικό ρεπορτάζ από τις 3 Ιουνίου, για την πρόθεση της Leroy Merlin να μισθώσει χώρο από την Hines στο σύνθετο κτίριο της Ακαδημίας Πλάτωνος. Ενώ συνάμα είναι δεδομένο, ότι και άλλες μεγάλες αλυσίδες και brands θα εκφράσουν ανάλογο ενδιαφέρον, με την Lidl Ελλάς μεταξύ άλλων να είχε ακουστεί στο παρελθόν.

Ο ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

Η επένδυση στην Ακαδημία Πλάτωνος βρίσκονται κοντά στην περιοχή του Ελαιώνα. Μία περιοχή που, ως γνωστόν, τοποθετείται στο επίκεντρο των επικείμενων αστικών αναπλάσεων.

Από τον Δεκέμβριο του 2019 ξέρουμε για την έγκριση που έχει λάβει το επενδυτικό σχέδιο, για την ανάπτυξη ενός σύνθετου τουριστικού, πολιτιστικού, συνεδριακού, ιατρικού, εμπορικού και επιχειρηματικού πόλου στην περιοχή του Ελαιώνα, από την εταιρεία Noval ΑΕΕΑΠ, θυγατρική του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται στα 117 εκατομμυρίων ευρώ, σε ένα σχέδιο που προβλέπει την κατασκευή ενός μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος με συνεδριακό κέντρο, άλλων μικρότερων καταλυμάτων, γραφείων, εμπορικών καταστημάτων, μουσείου και ινστιτούτου τεχνολογικής έρευνας.

Άρα βλέπουμε, ότι σταδιακά ο Ελαιώνας αλλάζει όψη. Αν και απαιτούνται πολλά βήματα ακόμα προς αυτή την κατεύθυνση. Κι όπου βήματα, εννοούμε επενδύσεις.

ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ Η HINES

Όσον αφορά την Hines τώρα, παρατηρούμε μία εξαιρετικά έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα από μεριάς της. Η αμερικανική real estate εταιρεία εκτός από την Ακαδημία Πλάτωνος, δρομολογεί σε κοινοπραξία με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (NBG) την επένδυση για την ανακατασκευή του εμπορικού κέντρου Athens Heart επί της Πειραιώς, σε ένα mall επιφάνειας 22.000 τ.μ.. Το εμπορικό κέντρο θα μετονομαστεί σε Gazi Outlets και θα διαθέτει κινηματογράφο. Με βάση τον αρχικό προγραμματισμό, το έργο αναμένεται να έχει παραδοθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Παράλληλα, θυμίζουμε ότι η Hines έχει πλειοδοτήσει και στο διαγωνισμό της Εθνικής Leasing. Προσφέροντας ένα ποσό λίγο πάνω από τα 20 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του πρώην Odeon Star City επί της Λεωφόρου Συγγρού 111, το οποίο βρίσκεται δίπλα από το κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής και απέναντι από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Πηγή: bizness.gr

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV