Connect with us

Έργα πόλης

Η επέκταση του Golden Hall και η συμβολή των Ελλήνων μελετητών στην επένδυση

Χρήστος Δημόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Golden Hall στο Μαρούσι

Σε εξέλιξη και για την ακρίβεια στην τελική της φάση, βρίσκεται η μεγάλη επένδυση ύψους 25 εκατ. ευρώ από τη Lamda Development, για την επέκταση του Golden Hall στο Μαρούσι. Στο σχέδιο της εταιρείας συμπεριλαμβάνεται η ανέγερση εγκαταστάσεων για παιδιά, η δημιουργία νέων εστιατορίων, καφέ και καταστημάτων, καθώς κι ενός Μουσείου αφιερωμένο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η συγκεκριμένη επένδυση εκτός από σημαντική, κρίνεται παράλληλα αρκετά ιδιαίτερη. Κι αυτό, διότι μιλάμε για μία αναμόρφωση που γίνεται σε υφιστάμενο κέλυφος, με ένωση του νέου κτιρίου με το υφιστάμενο του Golden Hall, το οποίο βρίσκεται εντός των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Το εγχείρημα, επομένως, είναι σημαντικό και κομβικό ρόλο στην ομαλή εξέλιξη των κατασκευών (σ.σ. που βρίσκονται πια κοντά στην ολοκλήρωσή τους), έπαιξε το γεγονός ότι οι μελέτες που προηγήθηκαν ήταν υψηλού επιπέδου.

Η ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ

Η Lamda Development, ως γνωστόν, απέκτησε προ 7ετίας (σ.σ. το 2012) μέσω διεθνούς διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ, την έκταση 21,6 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων του πρώην κέντρου ραδιοτηλεόρασης IBC.

Με συνολική επιφάνεια 41.000 τ.μ., το Golden Hall αναπτύσσεται σε 3 επίπεδα, φιλοξενώντας 133 εγχώρια και διεθνή brands, διαθέτοντας ακόμα υπόγειο χώρο στάθμευσης δύο επιπέδων και 1.400 θέσεων.

Τα λειτουργικά κέρδη που αποφέρει το εμπορικό κέντρο στη Lamda είναι σταθερά και ειδικότερα, διαμορφώθηκαν σε 8,6 εκατ. ευρώ κατά το α’ εξάμηνο του 2019.

Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ

Όπως σημείωσε στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΕΓΜ στο Hilton, ο Διευθυντής Ανάπτυξης της Lamda Development για Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία, κ. Δημήτρης Ζωντανός, η επένδυση για την επέκταση του Golden Hall δεν θα μπορούσε να πάρει σάρκα και οστά, δίχως την καίρια συνεισφορά των Ελλήνων μελετητών. Οι οποίοι επειδή μπορούσαν να βρίσκονται συνεχώς πάνω από το έργο και ως αποτέλεσμα, να κάνουν διαρκείς παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια εκπόνησης των μελετών, κατάφεραν να παρουσιάσουν μία τελική μελέτη που δεν καθυστερούσε την κατασκευαστική φάση.

Ο κ. Ζωντανός και συνολικά η Lamda Development έδειξαν και δείχνουν εμπιστοσύνη στους Έλληνες μελετητές, με τον Διευθυντή Ανάπτυξης της εταιρείας πάντως να επισημαίνει ένα-δύο σημεία παρέμβασης, προκειμένου τα ελληνικά γραφεία να κάνουν ακόμη περισσότερα βήματα προς τα εμπρός στο άμεσο μέλλον. Ένα από αυτά, κατά τον κ. Ζωντανό, είναι η ανάγκη να τολμήσουν τα μελετητικά γραφεία να συνεργαστούν μεταξύ τους . Αυτές οι συνεργίες μεταξύ των γραφείων αυτών, θα καταστήσουν τις επενδύσεις πιο εύκολες. Από τη στιγμή, μάλιστα, που ο χρόνος αποτελεί βασικό ζητούμενο για μία επένδυση.

Επομένως, η εξειδίκευση, μαζί με το μέγεθος, θα δώσουν την απαραίτητη ώθηση όχι απλώς στις μεγάλες επενδύσεις, αλλά στις στρατηγικές. Κάτι, που αποτελεί στόχο του Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων και συνολικά της παρούσας κυβέρνησης.

Πηγή: bizness.gr

image_pdfimage_print

Facebook

ΕτικέτεςError, no Ad ID set! Check your syntax!

δημοφιλη θεματα