Νίκος
Καραγιάννης

Το πρώτο κτίριο στο Ελληνικό ανέλαβε να κατασκευάσει για λογαριασμό της Lamda Development η ΕΚΤΕΡ. Όπως έγινε γνωστό, υπέγραψε με την ανώνυμη εταιρεία «Ελληνικό – Εταιρεία Ανάπτυξης Αξιοποίησης και Διαχείρισης Ακινήτων Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Άγιου Κοσμά Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία» συνολικής αξίας 15.800.000 ευρώ με σκοπό την ανέγερση νέου κτηρίου μετεγκατάστασης συλλόγων ΑΜΕΑ και των συνοδών αυτού έργων.

Οι εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν έως την 30.06.2023. Το κτίριο θα ξεχωρίζει για τον «πράσινο» και βιώσιμο σχεδιασμό του, με στόχο να βελτιώσει την καθημερινότητα τόσο των παιδιών, όσο και των ενηλίκων με αναπηρίες. Για τον λόγο αυτό, ολόκληρη η επένδυση του Ελληνικού μελετήθηκε, σχεδιάστηκε και δημιουργείται με ειδικές προβλέψεις για ΑμεΑ.

Το πρώτο κτίριο που θα ανεγερθεί στο Ελληνικό θα είναι ένα πρότυπο κτιριακό συγκρότημα για ΑμεΑ, 11.000 τ.μ., όπου θα συνεγκατασταθούν τέσσερα σωματεία παροχής φροντίδας σε άτομα με αναπηρία: Αμυμώνη, Ερμής, ΝΙΚΗ-Victor Artant και ΣΑμΣΚΠ και το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2023.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Betaplan, το οποίο διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη σχεδίαση, τη μελέτη και την επίβλεψη αναπτυξιακών έργων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, υπογράφει τη μελέτη και το σχεδιασμό του κτιρίου στο Ελληνικό που θα στεγάσει τα τέσσερα σωματεία ΑμεΑ.

Πιο συγκεκριμένα, για την κατασκευή του νέου κτιρίου έχει παραχωρηθεί οικόπεδο που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της συνολικής έκτασης του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού, σε απόσταση μόλις 200 μέτρων από τον σταθμό του Μετρό «Αργυρούπολη».

Κύριο μέλημα της μελέτης και γνώμονας κατά τον σχεδιασμό του κτιρίου υπήρξε όχι μόνον η πρόβλεψη χώρων λειτουργικά κατάλληλων, αλλά και η δημιουργία ενός ευχάριστου και φωτεινού περιβάλλοντος που θα παρέχει αίσθηση ασφάλειας, σιγουριάς και ευκολίας προσανατολισμού. Ξεχωρίζει η σημαντική λειτουργία του εκπαιδευτικού κήπου, που ενισχύει το βιοκλιματικό χαρακτήρα του κτιρίου και στοχεύει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών.

H μελέτη προβλέπει, επίσης, τη φύτευση 142 νέων δέντρων αειθαλών και φυλλοβόλων που θα συμβάλλουν σημαντικά στη δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα. Μάλιστα, στο σύνολό τους θα φυτευτούν περίπου 12.000 φυτά, δέντρα, θάμνοι και ανθοφόρα είδη της μεσογειακής χλωρίδας αποτελώντας ένα σημαντικό υποστηρικτικό εργαλείο για τη θεραπευτική οδό που ακολουθείται στα άτομα με αναπηρία.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV