Connect with us

Αφιερώματα

Η δική μου Ολυμπία Οδός- Η ιστορία εκ των έσω, Μέρος Γ`

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σοφία Στάμου,
Διευθύντρια Επικοινωνίας
ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

Ένα μεγάλο έργο υποδομής, όπως η Ολυμπία Οδός, είναι μια σειρά από μικρές και μεγάλες τεχνικές δυσκολίες. Είναι μια σειρά από κατασκευαστικές προκλήσεις. Είναι μια πολύπλοκη «χορογραφία» εργασιών που απαιτούν συντονισμό δημόσιων και ιδιωτικών φορέων. Είναι ταυτόχρονα μια μεγάλη αλυσίδα ανθρώπων που συνθέτουν άπειρες εικόνες και στιγμιότυπα.

Η «δική μου ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ» είναι μια σειρά από στιγμές.

Στιγμές αγωνίας όσο διαρκούσε η κατασκευή, όπου κάθε μέρα ήταν μια καινούργια πρόκληση για τους ανθρώπους στα εργοτάξια, με απρόοπτα που ανέκυπταν εξαίφνης και φυσικά επηρέαζαν τη δουλειά όλων μας: Ιούλιος 2015, έχουν μόλις επιβληθεί capital controls: «Η παραγγελία των στηθαίων ασφαλείας έχει μπλοκαριστεί. Απαιτείται άμεση εξόφληση για να μπουν στο πλοίο. Καθυστερούμε.». Παρασκευή απόγευμα γύρω στις οκτώ: «Τη Δευτέρα δίνονται τα πρώτα οκτώ χιλιόμετρα από την Αρχαία Κόρινθο έως το Ζευγολατιό». Πανικός. «Κώστα, ετοιμάσου, ραντεβού στον κόμβο Αρχαίας Κορίνθου στις 8.00 το πρωί, πάρε drone και συνεργάτη για γύρισμα». Εκ των υστέρων σκέφτομαι πως οι συνεργάτες μας, κάμεραμεν και φωτογράφοι, έχουν πλέον αποκτήσει υψηλή εξειδίκευση στα έργα υποδομής και μάλιστα με δεξιότητες κασκαντέρ!

Στιγμές χαράς και περηφάνειας, όταν άρχισαν να παραδίνονται τμήματα του νέου αυτοκινητόδρομου, ιδιαίτερα οι 12 νέες σήραγγες της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ. Ήμουν εκεί. Παρατεταμένα βαριά κορναρίσματα λεωφορείων και φορτηγών ανάμεσα στις λεπτές «ντελικάτες» κόρνες των Ι.Χ. και οι οδηγοί να χαιρετούν ενθουσιασμένοι βγαίνοντας για πρώτη φορά από τις σήραγγες του Δερβενίου, της Ακράτας, των Μαύρων Λιθαριών, του Πλατάνου και φυσικά τις τεράστιες σήραγγες της Παναγοπούλας. Δίπλα δίπλα, οι άνθρωποι της κατασκευής να παραδίνουν και οι άνθρωποι της Λειτουργίας να παραλαμβάνουν. Αυτή η συνύπαρξη στο έργο της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ δεν ήταν ούτε εύκολη, ούτε ανέφελη. Δύο κόσμοι με διαφορετική αποστολή, που έπρεπε να βρίσκουν διαρκώς τρόπους να πετυχαίνουν τους στόχους τους χωρίς εκπτώσεις ο καθένας στον τομέα του. Οι στιγμές των παραδόσεων, όμως, μας ένωναν όλους.

Στιγμές –θα τολμήσω να ψιθυρίσω- δικαίωσης, για εμάς τους ανθρώπους της Επικοινωνίας του έργου, όταν μετά από ατελείωτες διαβουλεύσεις με τους υπευθύνους των εργοταξίων καταφέραμε να ξεναγήσουμε στο έργο κοντά στους 800 μαθητές από την Αχαΐα και την Κορινθία. Αρχικά, όλοι απέρριπταν το πλάνο μας φοβούμενοι το μεγάλο ρίσκο να δεχτούν μαθητές σε ένα εργοτάξιο με βαριά οχήματα, υπό κατασκευή φρεάτια και σιδεριές. Στο τέλος της ημέρας, ήταν εκείνοι που είχαν απαντήσει με θέρμη όλα τα ερωτήματα των μαθητών και των συνοδών τους, ήταν εκείνοι που κυκλοφορούσαν με το αστραφτερό χαμόγελο μιας αναπάντεχης δικαίωσης της προσπάθειάς τους. Γιατί, ναι, τα παιδιά πρόσφεραν μεγαλόψυχα και ανυπόκριτα τον ενθουσιασμό τους στους ανθρώπους που έφτιαξαν την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ.

Μαθητές από το ΕΠΑΛ Ξυλοκάστρου παρακολούθησαν άσκηση μεγάλης κλίμακας στις σήραγγες των Μαύρων Λιθαριών. Εγχείρημα σχεδόν αδιανόητο, το οποίο κατέστη δυνατό επειδή τελικά το πίστεψαν όλοι: Αρχικά η διοίκηση της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ και εν συνεχεία τα στελέχη της Λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου, η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων, η Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ. Οι μαθητές ενθουσιασμένοι ρωτούσαν λεπτομέρειες για τη δουλειά καθενός, πόσταραν -φυσικά- φωτογραφίες στα social media και στην επιστροφή προέτρεψαν τους καθηγητές τους να κάνουν «κι άλλες ενδιαφέρουσες επισκέψεις γιατί έτσι δεν βαριούνται και μαθαίνουν πολλά πράγματα». Σαφές.

 

Στιγμές πρωτόγνωρες, συμπυκνωμένη εμπειρία. Η νέα πρόκληση. Σήραγγα Frejus, Άλπεις. Ακολουθώ κλιμάκιο της Λειτουργίας με συναδέλφους που εργάζονται ως πληρώματα περιπόλων, σε εκπαίδευση προσομοίωσης συμβάντων σε σήραγγες. Εκείνη τη μέρα έπαιξα το «θύμα» 13 φορές εγκλωβισμένη σε φλεγόμενο αυτοκίνητο. Εμπειρία συγκλονιστική. Στα σύνορα Γαλλίας-Ιταλίας, στη σκιά των Άλπεων, οι υπεύθυνοι λειτουργίας των σηράγγων έχουν δημιουργήσει το σκηνικό ενός τούνελ, μέσα στο οποίο με εφέ και ειδικό εξοπλισμό αναπαριστούν σενάρια συμβάντων (από αυτά που δεν θέλουμε να ζούμε).

Η διάσωση και ο απεγκλωβισμός δεν είναι δική μας αρμοδιότητα βεβαίως. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του Δημοσίου -Τροχαία, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ- είναι αρμόδιες για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτου συμβάντος ανά την επικράτεια και κατευθύνουν τις δικές μας ενέργειες. Εμείς είμαστε εκεί, μάτια και αυτιά του αυτοκινητόδρομου για να παρακολουθούμε την κίνηση, να παρέχουμε βοήθεια και πληροφορίες στους οδηγούς, να συνδράμουμε σε συμβάντα με υλικά και προσωπικό. Είναι όμως σημαντικό να γνωρίζουμε όλοι πώς να αντιδρούμε σε τέτοια –απευκταία- σενάρια.

Στις Άλπεις, εκτός από την συγκλονιστική εμπειρία, συνειδητοποίησα με πολύ άμεσο τρόπο ότι η ολοκλήρωση του κατασκευαστικού έργου σίγουρα δεν σηματοδοτεί το τέλος της διαδρομής. Οι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι, δημιούργησαν μία νέα πραγματικότητα στη χώρα, αναβάθμισαν τις συνθήκες ασφάλειας στο εθνικό οδικό δίκτυο, αλλά απαιτούν ειδικές συνθήκες οδήγησης. Για να σταματήσουν να χάνονται στην Ελλάδα περισσότερες από 700 ζωές κάθε χρόνο, η αναβάθμιση των υποδομών θα πρέπει να συνδυαστεί με διαρκή εκπαίδευση όλων μας και με την ανάδειξη μιας γενιάς οδηγών με ανεπτυγμένη οδηγική παιδεία, κουλτούρα και συμπεριφορά.

Η πρόκληση μας αφορά όλους.

Από την πλευρά μας, πραγματοποιούμε εκπαιδεύσεις προσωπικού, ασκήσεις χειμερινής συντήρησης και μεγάλης κλίμακας ασκήσεις ετοιμότητας με τη συμμετοχή της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ. Ο επόμενος στόχος είναι να εκπαιδευτούμε και ως οδηγοί στο νέο περιβάλλον.

Η «δική μου ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ», λοιπόν, είναι μια διαδρομή από στιγμές. Στιγμές που την αξία τους δεν συνειδητοποιώ στην καθημερινότητα, αλλά στους περιοδικούς «απολογισμούς» -όπως αυτός που κλήθηκα να μοιραστώ εδώ- όπου αναστοχάζομαι το απόσταγμα της πορείας, τις εμπειρίες, τους στόχους, και συχνά τις προσδοκίες που έχουν ήδη γεννηθεί για το μέλλον.

Η Ολυμπία Οδός για μένα είναι κάτι παραπάνω από ένα οδικό έργο. Είναι ένας δρόμος που δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις για την καθημερινότητα, αλλά και για το μέλλον χιλιάδων ανθρώπων. Είναι μια υπόσχεση δέσμευσης σε μια κοινή πορεία με τις τοπικές κοινωνίες τις οποίες διατρέχει ο αυτοκινητόδρομος.

Και μια γνωριμία με ανθρώπους που κάτι έχουν να πουν.

 

**Το ypodomes.com στα πλαίσια της ανάδειξης της αξίας των ανθρώπων που εργάστηκαν (και εργάζονται) στην κατασκευή του δικτύου των Αυτοκινητόδρομων της χώρας, ξεκινά ένα Αφιέρωμα και δίνει το λόγο  στους πρωταγωνιστές. Μάχιμοι επαγγελματίες από όλες τις βαθμίδες, έδωσαν ο καθένας την προσωπική του μάχη για να φτάσουμε στην ολοκλήρωση και λειτουργία των αυτοκινητόδρομων. Ιστορίες προσωπικές και πράγματα που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, με την προσωπική ματιά του καθενός. Ξεκινάμε με 3 ιστορίες από την Ολυμπία Οδό από 3 διαφορετικές θέσεις στην διάρκεια της κατασκευής. Είμαστε περήφανοι και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους αυτούς που μας εμπιστεύτηκαν και μας έδωσαν την ευκαιρία να βγάλουμε τη δική τους πλευρα, την δική τους εμπειρία… Άλλωστε είναι η δική τους Ολυμπία Οδός! Καλή Ανάγνωση.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

Αφιερώματα

Στον Όμιλο Εταιρειών ΙΤΑ το Εθνικό Βραβείο Energy Globe Ελλάδας 2019

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Energy Globe ITA Group

Στον Όμιλο Εταιρειών ΙΤΑ απένειμε ο Εμπορικός Σύμβουλος και Επικεφαλής του Εμπορικού Τμήματος της Αυστριακής Πρεσβείας-ADVANTAGE AUSTRIA κ. Gerd Dückelmann-Dublany το Εθνικό Βραβείο Energy Globe Ελλάδας 2019 για το έργο «Αφαλάτωση θαλασσινού νερού για την παραγωγή πόσιμου με χρήση αιολικής ενέργειας στο νησί της Μήλου».

Η μονάδα αφαλάτωσης θαλασσινού νερού αντίστροφης ώσμωσης (SWRO) ονομαστικής δυναμικότητας ίσης με 4.500 m3/ημέρα, είναι μία υπερσύγχρονη μονάδα, που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την ΑΙΟΛΙΚΗ ΜΗΛΟΥ ΑΕ, θυγατρική του ομίλου εταιρειών ΙΤΑ.

Η μονάδα βρίσκεται σε ένα παλιό ορυχείο μπεντονίτη στην τοποθεσία «Βουνό Τριοβασάλου» στη νήσο Μήλο, του νησιωτικού συμπλέγματος των Κυκλάδων. Παράγει πόσιμο νερό υψηλής ποιότητας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθετία της ΕΕ.

Μονάδα Αφαλάτωσης

Η απονομή του βραβείου έγινε την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στο συνεδριακό κέντρο της Μήλου. Την εκδήλωση χαιρέτισαν o εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Σύρου Πατέρας Νεκτάριος Σώρος, ο Δήμαρχος Μήλου κος Μανώλης Μικέλης και η Πρόεδρος και Δευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας «Αιολική Μήλου ΑΕ» κα Μανταλένα Γερασίμου.

Το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος του Ομίλου Εταρειών ΙΤΑ κ. Αντώνης Γερασίμου. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο βουλευτής Κυκλάδων κος Νίκος Συρμαλένιος, η Έπαρχος Μήλου κα Ελισάβετ Χωριανοπούλου, μέλη του δημοτικού συμβουλίου και πλήθος κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο έχει επιλεχθεί ανάμεσα σε 2.000 έργα από όλον τον κόσμο προκειμένου να διεκδικήσει το Διεθνές Βραβείο Energy Globe 2019 στην κατηγορία του, στα πλαίσια μίας τελετής που θα διεξαχθεί στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2019 στην πόλη Έσπο της Φινλανδίας.

Με περισσότερες από 180 συμμετέχουσες χώρες, ο θεσμός των Bραβείων Energy Globe αποτελεί σήμερα παγκοσμίως το πιο αναγνωρισμένο περιβαλλοντικό βραβείο.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αφιερώματα

Τα 20 μεγαλύτερα υπό δημοπράτηση έργα στην Ελλάδα

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Έργα, Υποδομές, Κατασκευές

Σε μία περίοδο που τα νέα έργα είναι το ζητούμενο για τον κατασκευαστικό κλάδο, τα μεγάλα υπό δημοπράτηση έργα της χώρας είναι αυτά που δίνουν τον τόνο της επόμενης μέρας στο χώρο. Τα έργα αυτά πρόκειται να προσφέρουν απασχόληση και να κινητοποιήσουν την εξαιρετικά μεγάλη αλυσίδα γύρω από τις κατασκευές.

Σήμερα θα επιχειρήσουμε να δούμε τα 15 μεγαλύτερα έργα υπό δημοπράτηση στη χώρα, έργα που μας έχουν απασχολήσει λιγότερο ή περισσότερο.

Αυτό που έχε μεγάλο ενδιαφέρον είναι πως στην παρακάτω λίστα οι αυτοκινητόδρομοι και γενικά τα οδικά έργα συνεχίζουν να κυριαρχούν. Στην πρώτη πεντάδα έχουμε διαφορετικού τύπου έργα υποδομής. Δύο στα πέντε έργα είναι οδικά.

Κορυφαίο στη λίστα είναι το έργο κατασκευής της νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας και ακολουθεί η Ηλεκτρική Διασύνδεση Αττικής-Κρήτης (με αρκετούς διαγωνισμούς), ο διπλός διαγωνισμός του ΒΟΑΚ, η υποθαλάσσια Ζεύξη Σαλαμίνας-Περάματος και το ενδιαφέρον οδικό έργο-ΣΔΙΤ για τον άξονα Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ενδιαφέρον έχει και το ποιοι τύποι διαγωνισμών είναι σε αυτό το ΤΟΡ-20. Βλέπουμε τόσο δημόσια έργα, όσο και έργα παραχωρήσεων και ΣΔΙΤ αλλά και ιδιωτικά έργα. Το μεγαλύτερο ιδιωτικό έργο της λίστας είναι ο νέος Προβλήτας Κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά από τον ΟΛΠ. Μεγαλύτερο ΣΔΙΤ είναι αυτό για το τμήμα του ΒΟΑΚ Χερσόνησος-Νεάπολη.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι τα είδη των έργων. Για πρώτη φορά στην εικοσάδα των μεγάλων υπό δημοπράτηση έργων έχουμε πέρα από τα «κλασικά» είδη έργων (Μετρό, οδικά, σιδηροδρομικά) και άλλα. Για παράδειγμα έχουμε έργο για Νοσοκομείο (ιδιωτικό από το Ίδρυμα Ωνάση), δύο αντιπλημμυρικά (στα Ρέματα Εσχατιάς και Ερασίνου),  ενεργειακά, δύο μονάδες απορριμμάτων στην Κρήτη, σχολικά συγκροτήματα, αποχευτικά δίκτυα. Αυτή η μεγάλη «ποικιλία» έργων, μας δείχνει και την τάση που επικρατεί και ειδικά στην υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων λόγω της κλιματικής αλλαγής. Άλλωστε πρόσφατα το Υποδομών υπέγραψε σύμβαση με την ΕΤΕπ για την χρηματοδότηση 10 μεγάλων τέτοιων έργων.

Τέλος ενδιαφέρον έχει και η Γεωγραφία των μεγάλων υπό δημοπράτηση έργων. Βλέπουμε έργα στην Αττική, την Κρήτη, την Πελοπόννησο, την Κεντρική Μακεδονία, τη Δυτική Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα. Σαφώς, μεγάλη κερδισμένη στην Περιφέρεια είναι η Κρήτη με 4 μεγάλα υπό δημοπράτηση έργα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν εκτελούνται μεγάλα έργα σε άλλες Περιφέρειες μιας και υπάρχουν αρκετά έργα με μικρότερο προϋπολογισμό που είναι σε διαγωνιστική διαδικασία σε όλη τη χώρα.

Το ΤΟΡ-20 των μεγάλων υπό δημοπράτηση έργων της χώρας

1.Γραμμή 4 Μετρό Αθήνας 1,8δισ.ευρώ (Δημόσιο Έργο)

2.Ηλεκτρική Διασύνδεση Αττικής-Κρήτης 1,7δισ.ευρώ (Δημόσιο Έργο)(πολλαπλοί διαγωνισμοί)

3.ΒΟΑΚ 1,46δισ.ευρώ (Παραχώρηση-Έργο-ΣΔΙΤ)

4.Υποθαλάσσια Ζεύξη Σαλαμίνας-Περάματος 400εκατ.ευρώ (εκτίμηση) (Έργο Παραχώρησης)

5.Αυτοκινητόδρομος Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη 200εκατ.ευρώ (Έργο-ΣΔΙΤ)

6.Νέος Προβλήτας Κρουαζιέρας Λιμένα Πειραιά 169εκατ.ευρώ (Ιδιωτικό Έργο)
7.Εργολαβία Σκούπα Αμβρακίας Οδού 150εκατ.ευρώ (Δημόσιο Έργο)
8.Ωνάσειο Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο 100εκατ.ευρώ (εκτίμηση) (Ιδιωτικό Έργο)
9.Αντιπλημμυρική θωράκιση Ρέματος Εσχατιάς, τμήμα Ευπυρίδων-Λεωφόρος Πάρνηθος 86,2εκατ.ευρώ (Δημόσιο Έργο)
10.Ηλεκτροκίνηση Σιδηροδρομικού Τμήματος Κιάτο-Ροδοδάφνη 83εκατ.ευρώ (Δημόσιο Έργο)

11.Αποχετευτικό Δίκτυο Παλλήνης 71,9εκατ.ευρώ (Δημόσιο Έργο)
12.Ηλεκτρική Διασύνδεση Εύβοιας-Σκιάθου 59,8εκατ.ευρώ (Δημόσιο Έργο)
13.Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Χερσονήσου Κρήτη 57,3εκατ.ευρώ (Δημόσιο Έργο)
14.Σηματοδότηση-Ηλεκτροκίνηση Σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα 54εκατ.ευρώ (Δημόσιο Έργο)
15.Οκτώ Σχολικές Μονάδες με ΣΔΙΤ, Χανιά 50,4εκατ.ευρώ (Έργο-ΣΔΙΤ)
16.Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Αμαρίου 48,8εκατ.ευρώ (Δημόσιο Έργο)

17.Διευθέτηση Ρέματος Ερασινού Ανατολικής Αττική 48,6εκατ.ευρώ (Δημόσιο Έργο)
18.Πρόδρομες Εργασίες Γραμμής 4 Μετρό Αθήνας 48,2εκατ.ευρώ (Δημόσιο Έργο)
19.Διπλή Σύνδεση Λευκάδας με Αμβρακία Οδό 48,1εκατ.ευρώ (Δημόσιο Έργο)
20.Εργολαβία Ολοκλήρωσης Α/Κ16 Περιφερειακής Θεσσαλονίκης 38,2εκατ.ευρώ (Δημόσιο έργο)

*Στη λίστα δεν έχουν μπει μεγάλα ιδιωτικά τουριστικά projects καθώς τυχόν διαγωνιστική διαδικασία είναι εκτός δημοσιότητας.

Μπορείτε να δείτε όλα τα μεγάλα υπό κατασκευή έργα υποδομής της χώρας, στους Νέους Καταλόγους Μεγάλων Έργων του ypodomes.com, έκδοση Οκτώβριος 2019.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αφιερώματα

Διαθέσιμοι οι νέοι Κατάλογοι Μεγάλων Έργων-Οκτώβριος 2019

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Για 8η συνεχή χρονιά το ypodomes.com έχει την χαρά να σας παρουσιάσει τους ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ 2019. Τα μεγαλύτερα έργα είναι εδώ και παρουσιάζονται λεπτομερώς σε μία μοναδική για την Ελλάδα έκδοση. Τώρα πλήρως ανανεωμένοι, επικαιροποιημένοι με νέα εμφάνιση και ακόμα περισσότερες πληροφορίες. Τώρα, είναι διαθέσιμη η ολοκαίνουργια έκδοση ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019 που περιλαμβάνει 2 Καταλόγους.

1.Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ

Ο πρώτος Κατάλογος μας, ο Κατάλογος Μεγάλων Έργων, περιλαμβάνει όλα τα μεγάλα κατασκευαστικά project της χώρας. Ξεκινά συνοπτικά με τα έργα ολοκληρώθηκαν και αποχώρησαν και ποια είναι εκείνα που έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνιση τους καθώς και τα 10 μεγαλύτερα (σε κόστος) υπο κατασκευή έργα της χώρας.

Συνεχίζει με πίνακες που δείχνουν την ολοκλήρωση των έργων ανά έτος 2019-2025 και στη συνέχεια παρουσιάζονται οι κατηγορίες των έργων: Δείτε ένα σχετικό Πίνακα ολοκλήρωσης έργων ανά έτος (εδώ είναι μέρος των έργων που ολοκληρώνονται το 2019).

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις λεπτομέρειες ανά μεγάλο έργο όπως για παράδειγμα το Μετρό Θεσσαλονίκης, ο Αγωγός ΤΑΡ, η Μονάδα Απορριμμάτων Ηπείρου, το σιδηροδρομικό έργο της Σήραγγας Σεπολίων, το Ψαθόπυργος-Ρίο, το νότιο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Ε65 Λαμία-Ξυνιάδα, τα έργα στα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια και πολλά-πολλά άλλα που θα τα βρείτει μόνο σε αυτό τον Κατάλογο.

Δείτε εδώ τον Πίνακα με τις Κατηγορίες Έργων και των Εργολαβιών

Κατάλογος Μεγάλων Έργων

Εδώ δείτε δείγμα παρουσίασης Έργου Υπό Κατασκευή

Κατάλογος Μεγάλων Έργων

Σε κάθε κατηγορία έργων παρουσιάζεται, συνοπτικά πρώτα σε πίνακα και στη συνέχεια το κάθε έργο, αναλυτικά με την ταυτότητα του που περιλαμβάνει: Φορέα Υλοποίησης, Κόστος, Ανάδοχο, Έκπτωση, Διάρκεια, Παρατάσεις, Χρηματοδότηση, Στοιχεία Επικοινωνίας, Φυσικό Αντικείμενο και Info.

Στο τέλος μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένες σε πίνακα όλες τις εταιρείες που έχουν αναλάβει τα έργα του παρόντος καταλόγου.

2.Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΩΝ-ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Ο δεύτερος Καταλόγος μας, ο Κατάλογος Δημοπρατήσεων-Μελλοντικών Έργων, περιλαμβάνει όλες τις εν ενεργεία μεγάλες δημοπρατήσεις μεγάλων έργων αποτυπώνοντας την εξέλιξη τους. Επίσης περιλαμβάνονται τα Έργα Προς Δημοπράτηση, εκείνα δηλαδή που είναι σε φάση ωρίμανσης, είτε μελετητικά είτε χρηματοδοτικά και το επόμενο διάστημα πρόκειται να δημοπρατηθούν. Τέλος, υπάρχουν και τα Μελλοντικά Έργα.

Εδώ θα βρείτε τα έργα που έχουν εξαγγελθεί ή είναι σε φάση σχεδιασμού και αποτελούν μελλοντική πρόκληση για το αν τελικά υλοποιηθούν.

Δείτε εδώ  τον Πίνακα με μέρος των Έργων Υπό Δημοπράτηση

Διαθέσιμοι οι νέοι Κατάλογοι Μεγάλων Έργων

Εδώ δείτε δείγμα Παρουσίασης Έργου Υπό Δημοπράτηση

Κατάλογος Μεγάλων Έργων

Σε αυτό τον κατάλογο θα βρείτε όλα τα μεγάλα υπό δημοπράτηση έργα όπως η Νέα Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, ο ΒΟΑΚ, τις επεκτάσεις του Ε65, την εργολαβία σκούπα της Αμβρακίας Οδού. Επίσης, τη Β`φάση Ανάπλασης Φαλήρου, την ηλεκτρική διασύνδεση Αττικής-Κρήτης, το νέο Αεροδρόμιο στο Καστέλι, το Ελληνικό και έργα που πρόκειται να δημοπρατηθούν όπως το εμπορευματικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη, την ολοκλήρωση του Προβλήτα 6 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την παράκαμψη Χαλκίδας και πολλά ακόμα που θα βρείτε συγκεντρωμένα μόνο σε αυτό τον Κατάλογο.

Δείτε εδώ ένα Δείγμα παρουσίασης κάθε Έργου: Με πλήρη στοιχεία, φυσικό αντικείμενο, επικοινωνία και πληροφορίες για το έργο.

ΓΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΑΣ

Α. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ 2019 & ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΩΝ-ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ: ΤΙΜΗ: 86,8€

Περιλαμβάνει: τον Κατάλογο Μεγάλων Έργων 2019 και τον Κατάλογο Δημοπρατήσεων και Μελλοντικών Έργων.

Τα μεγάλα υπό κατασκευή και υπό δημοπράτηση έργα αναλυτικά με λίστες έργων, αναμενόμενες παραδόσεις, τεχνικό προφίλ και παρουσίαση ανά έργο. Όλα συγκεντρωμένα σε ένα e-book μορφής pdf, με την εγγύηση και αξιοπιστία του ypodomes.com.

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ:
Στείλτε μας mail στο sales@ypodomes.com για την διαδικασία αγοράς ή καλέστε μας στο 2130405600.

 

Β. ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 4 ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΩΝ: TIMH 124€ (Οι Κατάλογοι εκδίδονται επικαιροποιημένοι ανά 3 μήνες)

Περιλαμβάνει: τον Κατάλογο Μεγάλων Έργων και τον Κατάλογο Δημοπρατήσεων και Μελλοντικών Έργων (έκδοση Οκτωβρίου 2019)+ τις εκδόσεις  Ιανουαρίου, Απριλίου και Οκτωβρίου 2020.

Τα μεγάλα υπό κατασκευή και υπό δημοπράτηση έργα αναλυτικά με λίστες έργων, αναμενόμενες παραδόσεις, τεχνικό προφίλ και παρουσίαση ανά έργο. Όλα συγκεντρωμένα σε ένα e-book μορφής pdf, με την εγγύηση και αξιοπιστία του ypodomes.com.

Και οι 2 Κατάλογοι, με όλες τις ενημερώσεις τους για τους επόμενους 12 μήνες ( μέχρι Οκτώβριο 2020). Με αυτή την αγορά, πληρώνετε μόνο μια φορά και για τους 2 καταλόγους και λαμβάνετε τις τρεις επόμενες επικαιροποιήσεις χωρίς επιπλέον κόστος!

Με την επιλογή και αγορά αυτού του πακέτου εξοικονομείτε πολλά χρήματα καθώς η αρχική τιμή όλων των Καταλόγων (4 συνεχόμενοι κατάλογοι) είναι 347,2 ευρώ. Με την αγορά του πακέτου της προσφοράς εξοικονομείτε συνολικά 223,20 ευρώ! Μην χάσετε αυτή την προσφορά γιατί είναι για περιορισμένο αριθμό αγορών.

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ:
Στείλτε μας mail στο sales@ypodomes.com για την διαδικασία αγοράς ή καλέστε μας στο 2130405600.

**Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται και ΦΠΑ 24%

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα