Connect with us

Αφιερώματα

Η δική μου Ολυμπία Οδός- Η ιστορία εκ των έσω, Μέρος Γ`

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σοφία Στάμου,
Διευθύντρια Επικοινωνίας
ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

Ένα μεγάλο έργο υποδομής, όπως η Ολυμπία Οδός, είναι μια σειρά από μικρές και μεγάλες τεχνικές δυσκολίες. Είναι μια σειρά από κατασκευαστικές προκλήσεις. Είναι μια πολύπλοκη «χορογραφία» εργασιών που απαιτούν συντονισμό δημόσιων και ιδιωτικών φορέων. Είναι ταυτόχρονα μια μεγάλη αλυσίδα ανθρώπων που συνθέτουν άπειρες εικόνες και στιγμιότυπα.

Η «δική μου ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ» είναι μια σειρά από στιγμές.

Στιγμές αγωνίας όσο διαρκούσε η κατασκευή, όπου κάθε μέρα ήταν μια καινούργια πρόκληση για τους ανθρώπους στα εργοτάξια, με απρόοπτα που ανέκυπταν εξαίφνης και φυσικά επηρέαζαν τη δουλειά όλων μας: Ιούλιος 2015, έχουν μόλις επιβληθεί capital controls: «Η παραγγελία των στηθαίων ασφαλείας έχει μπλοκαριστεί. Απαιτείται άμεση εξόφληση για να μπουν στο πλοίο. Καθυστερούμε.». Παρασκευή απόγευμα γύρω στις οκτώ: «Τη Δευτέρα δίνονται τα πρώτα οκτώ χιλιόμετρα από την Αρχαία Κόρινθο έως το Ζευγολατιό». Πανικός. «Κώστα, ετοιμάσου, ραντεβού στον κόμβο Αρχαίας Κορίνθου στις 8.00 το πρωί, πάρε drone και συνεργάτη για γύρισμα». Εκ των υστέρων σκέφτομαι πως οι συνεργάτες μας, κάμεραμεν και φωτογράφοι, έχουν πλέον αποκτήσει υψηλή εξειδίκευση στα έργα υποδομής και μάλιστα με δεξιότητες κασκαντέρ!

Στιγμές χαράς και περηφάνειας, όταν άρχισαν να παραδίνονται τμήματα του νέου αυτοκινητόδρομου, ιδιαίτερα οι 12 νέες σήραγγες της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ. Ήμουν εκεί. Παρατεταμένα βαριά κορναρίσματα λεωφορείων και φορτηγών ανάμεσα στις λεπτές «ντελικάτες» κόρνες των Ι.Χ. και οι οδηγοί να χαιρετούν ενθουσιασμένοι βγαίνοντας για πρώτη φορά από τις σήραγγες του Δερβενίου, της Ακράτας, των Μαύρων Λιθαριών, του Πλατάνου και φυσικά τις τεράστιες σήραγγες της Παναγοπούλας. Δίπλα δίπλα, οι άνθρωποι της κατασκευής να παραδίνουν και οι άνθρωποι της Λειτουργίας να παραλαμβάνουν. Αυτή η συνύπαρξη στο έργο της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ δεν ήταν ούτε εύκολη, ούτε ανέφελη. Δύο κόσμοι με διαφορετική αποστολή, που έπρεπε να βρίσκουν διαρκώς τρόπους να πετυχαίνουν τους στόχους τους χωρίς εκπτώσεις ο καθένας στον τομέα του. Οι στιγμές των παραδόσεων, όμως, μας ένωναν όλους.

Στιγμές –θα τολμήσω να ψιθυρίσω- δικαίωσης, για εμάς τους ανθρώπους της Επικοινωνίας του έργου, όταν μετά από ατελείωτες διαβουλεύσεις με τους υπευθύνους των εργοταξίων καταφέραμε να ξεναγήσουμε στο έργο κοντά στους 800 μαθητές από την Αχαΐα και την Κορινθία. Αρχικά, όλοι απέρριπταν το πλάνο μας φοβούμενοι το μεγάλο ρίσκο να δεχτούν μαθητές σε ένα εργοτάξιο με βαριά οχήματα, υπό κατασκευή φρεάτια και σιδεριές. Στο τέλος της ημέρας, ήταν εκείνοι που είχαν απαντήσει με θέρμη όλα τα ερωτήματα των μαθητών και των συνοδών τους, ήταν εκείνοι που κυκλοφορούσαν με το αστραφτερό χαμόγελο μιας αναπάντεχης δικαίωσης της προσπάθειάς τους. Γιατί, ναι, τα παιδιά πρόσφεραν μεγαλόψυχα και ανυπόκριτα τον ενθουσιασμό τους στους ανθρώπους που έφτιαξαν την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ.

Μαθητές από το ΕΠΑΛ Ξυλοκάστρου παρακολούθησαν άσκηση μεγάλης κλίμακας στις σήραγγες των Μαύρων Λιθαριών. Εγχείρημα σχεδόν αδιανόητο, το οποίο κατέστη δυνατό επειδή τελικά το πίστεψαν όλοι: Αρχικά η διοίκηση της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ και εν συνεχεία τα στελέχη της Λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου, η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων, η Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ. Οι μαθητές ενθουσιασμένοι ρωτούσαν λεπτομέρειες για τη δουλειά καθενός, πόσταραν -φυσικά- φωτογραφίες στα social media και στην επιστροφή προέτρεψαν τους καθηγητές τους να κάνουν «κι άλλες ενδιαφέρουσες επισκέψεις γιατί έτσι δεν βαριούνται και μαθαίνουν πολλά πράγματα». Σαφές.

 

Στιγμές πρωτόγνωρες, συμπυκνωμένη εμπειρία. Η νέα πρόκληση. Σήραγγα Frejus, Άλπεις. Ακολουθώ κλιμάκιο της Λειτουργίας με συναδέλφους που εργάζονται ως πληρώματα περιπόλων, σε εκπαίδευση προσομοίωσης συμβάντων σε σήραγγες. Εκείνη τη μέρα έπαιξα το «θύμα» 13 φορές εγκλωβισμένη σε φλεγόμενο αυτοκίνητο. Εμπειρία συγκλονιστική. Στα σύνορα Γαλλίας-Ιταλίας, στη σκιά των Άλπεων, οι υπεύθυνοι λειτουργίας των σηράγγων έχουν δημιουργήσει το σκηνικό ενός τούνελ, μέσα στο οποίο με εφέ και ειδικό εξοπλισμό αναπαριστούν σενάρια συμβάντων (από αυτά που δεν θέλουμε να ζούμε).

Η διάσωση και ο απεγκλωβισμός δεν είναι δική μας αρμοδιότητα βεβαίως. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του Δημοσίου -Τροχαία, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ- είναι αρμόδιες για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτου συμβάντος ανά την επικράτεια και κατευθύνουν τις δικές μας ενέργειες. Εμείς είμαστε εκεί, μάτια και αυτιά του αυτοκινητόδρομου για να παρακολουθούμε την κίνηση, να παρέχουμε βοήθεια και πληροφορίες στους οδηγούς, να συνδράμουμε σε συμβάντα με υλικά και προσωπικό. Είναι όμως σημαντικό να γνωρίζουμε όλοι πώς να αντιδρούμε σε τέτοια –απευκταία- σενάρια.

Στις Άλπεις, εκτός από την συγκλονιστική εμπειρία, συνειδητοποίησα με πολύ άμεσο τρόπο ότι η ολοκλήρωση του κατασκευαστικού έργου σίγουρα δεν σηματοδοτεί το τέλος της διαδρομής. Οι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι, δημιούργησαν μία νέα πραγματικότητα στη χώρα, αναβάθμισαν τις συνθήκες ασφάλειας στο εθνικό οδικό δίκτυο, αλλά απαιτούν ειδικές συνθήκες οδήγησης. Για να σταματήσουν να χάνονται στην Ελλάδα περισσότερες από 700 ζωές κάθε χρόνο, η αναβάθμιση των υποδομών θα πρέπει να συνδυαστεί με διαρκή εκπαίδευση όλων μας και με την ανάδειξη μιας γενιάς οδηγών με ανεπτυγμένη οδηγική παιδεία, κουλτούρα και συμπεριφορά.

Η πρόκληση μας αφορά όλους.

Από την πλευρά μας, πραγματοποιούμε εκπαιδεύσεις προσωπικού, ασκήσεις χειμερινής συντήρησης και μεγάλης κλίμακας ασκήσεις ετοιμότητας με τη συμμετοχή της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ. Ο επόμενος στόχος είναι να εκπαιδευτούμε και ως οδηγοί στο νέο περιβάλλον.

Η «δική μου ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ», λοιπόν, είναι μια διαδρομή από στιγμές. Στιγμές που την αξία τους δεν συνειδητοποιώ στην καθημερινότητα, αλλά στους περιοδικούς «απολογισμούς» -όπως αυτός που κλήθηκα να μοιραστώ εδώ- όπου αναστοχάζομαι το απόσταγμα της πορείας, τις εμπειρίες, τους στόχους, και συχνά τις προσδοκίες που έχουν ήδη γεννηθεί για το μέλλον.

Η Ολυμπία Οδός για μένα είναι κάτι παραπάνω από ένα οδικό έργο. Είναι ένας δρόμος που δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις για την καθημερινότητα, αλλά και για το μέλλον χιλιάδων ανθρώπων. Είναι μια υπόσχεση δέσμευσης σε μια κοινή πορεία με τις τοπικές κοινωνίες τις οποίες διατρέχει ο αυτοκινητόδρομος.

Και μια γνωριμία με ανθρώπους που κάτι έχουν να πουν.

 

**Το ypodomes.com στα πλαίσια της ανάδειξης της αξίας των ανθρώπων που εργάστηκαν (και εργάζονται) στην κατασκευή του δικτύου των Αυτοκινητόδρομων της χώρας, ξεκινά ένα Αφιέρωμα και δίνει το λόγο  στους πρωταγωνιστές. Μάχιμοι επαγγελματίες από όλες τις βαθμίδες, έδωσαν ο καθένας την προσωπική του μάχη για να φτάσουμε στην ολοκλήρωση και λειτουργία των αυτοκινητόδρομων. Ιστορίες προσωπικές και πράγματα που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, με την προσωπική ματιά του καθενός. Ξεκινάμε με 3 ιστορίες από την Ολυμπία Οδό από 3 διαφορετικές θέσεις στην διάρκεια της κατασκευής. Είμαστε περήφανοι και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους αυτούς που μας εμπιστεύτηκαν και μας έδωσαν την ευκαιρία να βγάλουμε τη δική τους πλευρα, την δική τους εμπειρία… Άλλωστε είναι η δική τους Ολυμπία Οδός! Καλή Ανάγνωση.

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

Αφιερώματα

Τα 20 μεγαλύτερα υπό κατασκευή έργα της χώρας

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Από το ypodomes.com έχουμε πολλές φορές παρουσιάσει τα μεγαλύτερα σε κόστος έργα σε κατασκευή. Αυτό όμως συμβαίνει γιατί τα έργα αλλάζουν. Κάποια προστίθενται, κάποια αφαιρούνται από τη λίστα. Με το ΕΣΠΑ 2014-2020 να είναι σε πλήρη εξέλιξη και να προσθέτει ήδη νέα έργα σε αυτό τον κατάλογο, βλέπουμε ότι πολλά έργα είναι σε πολλή προχωρημένη φάση και πρόκειται να ολοκληρωθούν μέσα στο τρέχων έτος. Πολλά από αυτά είναι στην πρώτη δεκάδα των μεγάλων έργων της χώρας μας.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε τα 20μεγαλύτερα (από άποψη κόστους) υπό κατασκευή έργα στην Ελλάδα. Η κατάταξη τους έχει ως παρακάτω:

20.Κάθετος Εγνατίας Ξάνθη-Σύνορα, τμήμα Δημαριό-Σύνορα: 50εκατ.ευρώ. Σε φάση προχωρημένων έργων. Πιθανή λειτουργία  το 2020.

19.Επέκταση Τραμ Φάληρο-Πειραιάς: 95εκατ.ευρώ. Σε φάση δοκιμαστικών δρομολογίων. Πιθανή λειτουργία μέχρι το Φθινόπωρο.

18.ΚΕΛ Κορωπίου-Παιανίας: 113εκατ.ευρώ. Σε φάση προχωρήμενων έργων. Πιθανή λειτουργία το 2020.

17.Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο:  120εκατ.ευρώ. Η σύμβαση έχει υπογραφεί όμως τα έργα δεν έχουν ξεκινήσει γιατί αναμένεται η έγκριση από την DG Comp. Έχει χωριστεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει το 2021.

16.Μετατροπή Δυτικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης σε Αυτοκινητόδρομο:  110εκατ.ευρώ: Θα λειτουργήσει το 2020.

15.Κατασκευή Προβλήτα ΙΙΙ Ικόνιο: (Λιμάνι Πειραιά) 147εκατ.ευρώ: Θα λετουργήσει πλήρως μέσα στο έτος.

14.Σιδηροδρομική Σήραγγα Σεπολίων: 150εκατ.ευρώ. Πρόκειται για έργο που θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2023.

13.Έργα Ανάπλασης Φαληρικού Όρμου: 150εκατ.ευρώ. Θα ολοκληρωθεί το 2019 (απαιτείται και νέα εργολαβία για τη δημιουργία παράκτιου πάρκου).

12.Σιδηροδρομικό έργο υποδομής τμήματος Ψαθόπυργος-Ρίο: 215εκατ.ευρώ. Θα ολοκληρωθεί το 2020.

11.Σιδηροδρομικό έργο ολοκλήρωσης τμήματος Κιάτο-Ροδοδάφνη: 275εκατ.ευρώ: Σε φάση ολοκλήρωσης μέχρι το τέλος του έτους.

 

Tα 10 μεγαλύτερα έργα υποδομής που κατασκευάζονται αυτή την εποχή στην Ελλάδα είναι τα παρακάτω:

10.Αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος: 300εκατ.ευρώ: Έχει διαιρεθεί σε 8 εργολαβίες. Οι 5 έχουν υπογραφεί ενώ απομένουν άλλες τρεις.  Χρονικός ορίζοντας  ολοκλήρωσης 2022-2023.

9.Νότιο Τμήμα Αυτοκινητόδρομου Ε65- Λαμία-Ξυνιάδα: 300εκατ.ευρώ: Τα έργα εκκίνησαν στις αρχές του έτους και σύμφωνα με τη σύμβαση θα διαρκέσουν 36 μήνες, δηλαδή μέχρι τις αρχές του 2022.

8.Σιδηροδρομικό έργο αναβάθμισης τμήματος Ροδοδάφνη-Ψαθόπυργος: 315εκατ.ευρώ: Σε φάση ολοκλήρωσης μέχρι το τέλος του έτους

7.Έργα αναβάθμισης στα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια: 340εκατ.ευρώ. Κάποια αεροδρόμια έχουν ήδη ολοκληρωθεί (όπως αυτό της Ζακύνθου ή του Ακτίου). Στο σύνολο τους θα ολοκληρωθούν σταδιακά μέχρι το 2021.

6.Νέο Αεροδρόμιο Καστέλι Ηρακλείου: 500εκατ.ευρώ: Σε φάση εκκίνησης πρόσδρομων εργασιών, το κυρίως έργο θα ξεκινήσει το 2020.

5.Μετρό Θεσσαλονίκης: Κλάδος Πατρίκιος-Μίκρα: 500εκατ.ευρώ: Θα λειτουργήσει το 2021

4. Μετρό Αθήνας: Επέκταση Γραμμής 3 Αγία Μαρίνα-Δημοτικό Θέατρο: 660εκατ.ευρώ: Θα λειτουργήσει σταδιακά από το 2020 μέχρι το 2021

3.Βασική Γραμμή Μετρό Θεσσαλονίκης: 1,1 δισ.ευρώ: Θα λειτουργήσει από το 2020 μέχρι το 2024

2.Νέα Λιγνιτική Μονάδα Πτολεμαϊδα: 5 1,4 δισ.ευρώ: Θα λειτουργήσει το 2020.

1.Αγωγός ΤΑΡ: 1,5δισ.ευρώ. Η ολοκλήρωση αναμένεται το 2019, η λειτουργία το 2020.

Αυτό που παρατηρούμε είναι πως σε αυτή τη χρονική στιγμή τα κυρίαρχα μεγάλα έργα στη χώρα είναι σταθερής τροχιάς (σιδηροδρομικά και έργα Μετρό) ενώ τις δύο πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν έργα ενέργειας.

Στο επόμενο διάστημα, που αφορά τους επόμενους 6-12 μήνες αυτή η λίστα πρόκειται να αλλάξει καθώς κάποια έργα ολοκληρώνονται αλλά κάποια άλλα έργα θα τα δούμε να εισέρχονται. Νέα και πολυαναμενόμενα έργα είναι η Υποθαλάσσια Ζέυξη Σαλαμίνας-Περάματος, η Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, τα έργα ηλεκτροκίνησης Κιάτο-Ροδοδάφνη και Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα και η εργολαβία-σκούπα της Αμβρακίας Οδού.

Γενικά φέτος είναι μία χρονιά στην οποία βλέπουμε σημαντικές ανακατατάξεις στην διαβάθμιση των μεγάλων έργων με κυρίαρχο στοιχείο πλέον την απουσία πολλών μεγάλων οδικών έργων, καθώς αυτά σε σημαντικό βαθμό έχουν υλοποιηθεί και ολοκληρωθεί.

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης

SPECIAL EDITIONS

Διαθέσιμη η νέα έκδοση των Καταλόγων Μεγάλων Έργων της χώρας

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Για 8η συνεχή χρονιά το ypodomes.com έχει την χαρά να σας παρουσιάσει τους ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ 2019. Τα μεγαλύτερα έργα είναι εδώ και παρουσιάζονται λεπτομερώς σε μία μοναδική για την Ελλάδα έκδοση. Τώρα πλήρως ανανεωμένοι, επικαιροποιημένοι με νέα εμφάνιση και ακόμα περισσότερες πληροφορίες. Τώρα, είναι διαθέσιμη η ολοκαίνουργια έκδοση ΙΟΥΛΙΟΣ 2019 που περιλαμβάνει 2 Καταλόγους.

1.Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ
Ο πρώτος Κατάλογος μας, ο Κατάλογος Μεγάλων Έργων, περιλαμβάνει όλα τα μεγάλα κατασκευαστικά project της χώρας. Ξεκινά συνοπτικά με τα έργα ολοκληρώθηκαν και αποχώρησαν και ποια είναι εκείνα που έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνιση τους καθώς και τα 10 μεγαλύτερα (σε κόστος) υπο κατασκευή έργα της χώρας.

Συνεχίζει με πίνακες που δείχνουν την ολοκλήρωση των έργων ανά έτος 2019-2025 και στη συνέχεια παρουσιάζονται οι κατηγορίες των έργων: Δείτε ένα σχετικό Πίνακα ολοκλήρωσης έργων ανά έτος (εδώ είναι μέρος των έργων που ολοκληρώνονται το 2019).

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις λεπτομέρειες ανά μεγάλο έργο όπως για παράδειγμα το Μετρό Θεσσαλονίκης, ο Αγωγός ΤΑΡ, η Μονάδα Απορριμμάτων Ηπείρου, το σιδηροδρομικό έργο της Σήραγγας Σεπολίων, το Ψαθόπυργος-Ρίο, το νότιο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Ε65 Λαμία-Ξυνιάδα, τα έργα στα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια και πολλά-πολλά άλλα που θα τα βρείτει μόνο σε αυτό τον Κατάλογο.

Δείτε εδώ τον Πίνακα με τις Κατηγορίες Έργων και των Εργολαβιών

Σε κάθε κατηγορία έργων παρουσιάζεται, συνοπτικά πρώτα σε πίνακα και στη συνέχεια το κάθε έργο, αναλυτικά με την ταυτότητα του που περιλαμβάνει: Φορέα Υλοποίησης, Κόστος, Ανάδοχο, Έκπτωση, Διάρκεια, Παρατάσεις, Χρηματοδότηση, Στοιχεία Επικοινωνίας, Φυσικό Αντικείμενο και Info.

Στο τέλος μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένες σε πίνακα όλες τις εταιρείες που έχουν αναλάβει τα έργα του παρόντος καταλόγου.

2.Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΩΝ-ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
Ο δεύτερος Καταλόγος μας, ο Κατάλογος Δημοπρατήσεων-Μελλοντικών Έργων, περιλαμβάνει όλες τις εν ενεργεία μεγάλες δημοπρατήσεις μεγάλων έργων αποτυπώνοντας την εξέλιξη τους. Επίσης περιλαμβάνονται τα Έργα Προς Δημοπράτηση, εκείνα δηλαδή που είναι σε φάση ωρίμανσης, είτε μελετητικά είτε χρηματοδοτικά και το επόμενο διάστημα πρόκειται να δημοπρατηθούν. Τέλος, υπάρχουν και τα Μελλοντικά Έργα.

Εδώ θα βρείτε τα έργα που έχουν εξαγγελθεί ή είναι σε φάση σχεδιασμού και αποτελούν μελλοντική πρόκληση για το αν τελικά υλοποιηθούν.

Δείτε εδώ  τον Πίνακα με μέρος των Έργων Υπό Δημοπράτηση

Σε αυτό τον κατάλογο θα βρείτε όλα τα μεγάλα υπό δημοπράτηση έργα όπως η Νέα Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, ο ΒΟΑΚ, τις επεκτάσεις του Ε65, την εργολαβία σκούπα της Αμβρακίας Οδού. Επίσης, τη Β`φάση Ανάπλασης Φαλήρου, την ηλεκτρική διασύνδεση Αττικής-Κρήτης, το νέο Αεροδρόμιο στο Καστέλι, το Ελληνικό και έργα που πρόκειται να δημοπρατηθούν όπως το εμπορευματικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη, την ολοκλήρωση του Προβλήτα 6 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την παράκαμψη Χαλκίδας και πολλά ακόμα που θα βρείτε συγκεντρωμένα μόνο σε αυτό τον Κατάλογο.

Δείτε εδώ ένα Δείγμα παρουσίασης κάθε Έργου: Με πλήρη στοιχεία, φυσικό αντικείμενο, επικοινωνία και πληροφορίες για το έργο.

ΓΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΑΣ

Α. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ 2019 & ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΩΝ-ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ: ΤΙΜΗ: 86,8€

Περιλαμβάνει: τον Κατάλογο Μεγάλων Έργων 2019 και τον Κατάλογο Δημοπρατήσεων και Μελλοντικών Έργων.

Τα μεγάλα υπό κατασκευή και υπό δημοπράτηση έργα αναλυτικά με λίστες έργων, αναμενόμενες παραδόσεις, τεχνικό προφίλ και παρουσίαση ανά έργο. Όλα συγκεντρωμένα σε ένα e-book μορφής pdf, με την εγγύηση και αξιοπιστία του ypodomes.com.

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ:
Στείλτε μας mail στο sales@ypodomes.com για την διαδικασία αγοράς ή καλέστε μας στο 2130405600.

 

Β. ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 4 ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΩΝ: TIMH 124€ (Οι Κατάλογοι εκδίδονται επικαιροποιημένοι ανά 3 μήνες)

Περιλαμβάνει: τον Κατάλογο Μεγάλων Έργων και τον Κατάλογο Δημοπρατήσεων και Μελλοντικών Έργων (έκδοση Ιουλίου 2019)+ τις εκδόσεις Οκτωβρίου 2019, Ιανουαρίου και Απριλίου 2020.

Τα μεγάλα υπό κατασκευή και υπό δημοπράτηση έργα αναλυτικά με λίστες έργων, αναμενόμενες παραδόσεις, τεχνικό προφίλ και παρουσίαση ανά έργο. Όλα συγκεντρωμένα σε ένα e-book μορφής pdf, με την εγγύηση και αξιοπιστία του ypodomes.com.

Και οι 2 Κατάλογοι, με όλες τις ενημερώσεις τους για τους επόμενους 12 μήνες (Οκτώβριος 2019, Ιανουάριος και Απρίλιος 2020). Με αυτή την αγορά, πληρώνετε μόνο μια φορά και για τους 2 καταλόγους και λαμβάνετε τις τρεις επόμενες επικαιροποιήσεις χωρίς επιπλέον κόστος!

Με την επιλογή και αγορά αυτού του πακέτου εξοικονομείτε πολλά χρήματα καθώς η αρχική τιμή όλων των Καταλόγων (4 συνεχόμενοι κατάλογοι) είναι 347,2 ευρώ. Με την αγορά του πακέτου της προσφοράς εξοικονομείτε συνολικά 223,20 ευρώ! Μην χάσετε αυτή την προσφορά γιατί είναι για περιορισμένο αριθμό αγορών.

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ:
Στείλτε μας mail στο sales@ypodomes.com για την διαδικασία αγοράς ή καλέστε μας στο 2130405600.

**Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται και ΦΠΑ 24%

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης

Αφιερώματα

Κορυφαίο έργο της χρονιάς 2018 η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ηπείρου

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Το 2018 έφυγε όμως τις τελευταίες ημέρες του έτους το ypodomes.com έθεσε στην κρίση των αναγνωστών του την απόφαση για το ποιο έργο ήταν εκείνο που ξεχώρισε κατά τη διάρκεια του. Πέντε συνολικά έργα ήταν αυτά που μπήκαν σε διαδικασία ψηφοφορίας  και κρίσης από το κοινό και για συνολικά 9 ημέρες, έμειναν σταθερά στην κεντρική μας σελίδα προκειμένου να ψηφιστούν από όσους περισσότερους από εσάς.

Σε αυτό το διάστημα περισσότερες από 2.500 ψήφοι κατεγράφησαν και με ανατροπές σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Τελικά οι αναγνώστες του ypodomes.com αποφάσισαν πως ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2018 είναι η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Ήπειρο σε ποσοστό 32%. Συνολικά πάνω από 15.000 άτομα κλίκαραν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Πρόκειται για ένα από τα πιο εκσυγχρονιστικά έργα για την Ελλάδα που αλλάζει και βελτιώνει σημαντικά το πρόσωπο και την καθημερινότητα μιας ολόκληρης Περιφέρειας. Είναι μόλις η δεύτερη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων σε όλη τη χώρα (η πρώτη λειτουργεί στην Κοζάνη ήδη από το καλοκαίρι του 2017) και εμπεριέχει σημαντικές καινοτομίες ενώ θα μειώσει τα απορρίμματα που καταλήγουν σε ΧΥΤΥ κατά τουλάχιστον 70%.

Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Ηπείρου, κατασκευάστρια και διαχειρίστρια εταιρεία είναι η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. Ενεργή συμμετοχή είχε το Υπουργείο Οικονομίας μέσω της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ που συντόνισε το όλο εγχείρημα.

Όλοι οι παραπάνω θα βραβευθούν στο επερχόμενο 3ο Συνέδριο Υποδομών-Μεταφορών που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στην Αθήνα. Είναι η πρώτη φορά που έργο-ΣΔΙΤ θα βραβευθεί στη χώρα μας εντός των τοιχών, μέσα από διαδικασία ψηφοφορίας κοινού.

Αξίζει να αναφέρουμε πως μάχη για την πρωτιά μέχρι την προτελευταία μέρα έδωσε η ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνα-Θεσσαλονίκη που ήρθε δεύτερη με 26%, τρίτη κατετάγη η διπλή εργολαβία για το Μετρό Θεσσαλονίκης, τέταρτη η πολλαπλή εργολαβία για τον Αγωγό ΤΑΡ και πέμπτη η αναβάθμιση των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων. Όλα τα έργα συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον και τις ψήφους του κοινού του ypodomes.com καθώς ειδικά τις πρώτες μέρες οι διαφορές ήταν πολύ μικρές.

H τελική κατάταξη ήταν:
1.Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ηπείρου 808 ψήφοι, 32%
2.Ολοκλήρωση Σιδηροδρομικής Γραμμής Αθήνας-Θεσσαλονίκης 660 ψήφοι, 26%
3.Μετρό Θεσσαλονίκης 459 ψήφοι, 18%
4.Αγωγός ΤΑΡ 360 ψήφοι, 14%
5.Αναβάθμιση 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων 268 ψήφοι, 10%

image_printΕκτύπωση
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα