Connect with us

Εταιρικά Nέα

Η Alstom κατασκευάζει τον πρώτο σταθμό καυσίμου υδρογόνου για επιβατικούς συρμούς στην Έσση

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Alstom κατασκευάζει τον πρώτο σταθμό καυσίμου υδρογόνου, και τον δεύτερο στον κόσμο, για επιβατικούς συρμούς, στην Έσση, ο οποίος, από τον Δεκέμβριο του 2022, θα ανεφοδιάζεται με υδρογόνο ο μεγαλύτερος παγκοσμίως στόλος τρένων με κυψέλες καυσίμου σε επιβατική κυκλοφορία. Ο Υφυπουργός του Υπουργείου Οικονομικών, Ενέργειας, Μεταφορών και Στέγασης της Έσσης κήρυξε την έναρξη του συγκεκριμένου έργου τη Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της RMV, Καθηγητή κ.Knut Ringat, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alstom Γερμανίας και Αυστρίας, Δρα Jörg Nikutta, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας λειτουργίας του βιομηχανικού πάρκου Infraserv Höchst, Δρα Joachim Kreysing,. Η Alstom προμηθεύει τους συρμούς κυψελών καυσίμου που θα χρησιμοποιήσει η RMV, ενώ η Infraserv Höchst, εταιρεία λειτουργίας του βιομηχανικού πάρκου, έχει αναλάβει την κατασκευή και τη λειτουργία του σταθμού καυσίμων.

Η ‘Εσση πρωτοπόρος στις φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις κινητικότητας

“Η Έσση δίνει τον ρυθμό στην προσπάθεια για κινητικότητα φιλική προς τις κλιματολογικές συνθήκες και το περιβάλλον, όπως αποδεικνύει εξάλλου το έργο του Taunusnetz», δήλωσε ο Υφυπουργός κ. Deutschendorf. “Το 2022, μη ρυπογόνοι συρμοί κυψελών καυσίμου θα αντικαταστήσουν τα παλιά, ντιζελοκίνητα οχήματα στην περιοχή··θα εφαρμοστεί η ηλεκτροκίνηση χωρίς εναέριες γραμμές, μια επιλογή που θα μπορούσε να αποτελέσει ενδιαφέρουσα εναλλακτική και για άλλες περιοχές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την RMV και το Industriepark Höchst για την τόλμη τους όσον αφορά στην υλοποίηση του συγκεκριμένου καινοτόμου έργου».

RMV: Παγκόσμιο ρεκόρ με στόλο κυψελών καυσίμου

Για την ένωση μεταφορών Ρήνου – Μάιν, το έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό. «Με τα τρένα κυψελών καυσίμου της Alstom, ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο κινητικότητας χωρίς εκπομπές στην RMV,” σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της RMV, Καθηγητής κ.Ringat στην τελετή έναρξης των εργασιών. “Με 27 οχήματα, καταγράφουμε παγκόσμιο ρεκόρ: δεν υπάρχει πουθενά αλλού τόσο μεγάλος στόλος κυψελών καυσίμου στις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες».Ο Καθηγητής κ. Ringat εξήρε τη θαυμάσια συνεργασία με την κατασκευάστρια σιδηροδρόμων Alstom και την Infraserv Höchst: “Είμαι ενθουσιασμένος επειδή μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε αυτό το τιτάνιο έργο εντός προγράμματος και προϋπολογισμού». Το ύψος της συνολικής παραγγελίας ανήλθε στα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Τρένα Alstom: Διασχίζοντας το Taunus χωρίς εκπομπές και με χαμηλό θόρυβο

«Η σημερινή τελετής έναρξης εργασιών προαναγγέλει μια νέα εποχή στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες χωρίς εκπομπές στην περιοχή Ρήνου – Μάιν. Είμαστε ενθουσιασμένοι επειδή η Infraserv θα αναλάβει τον ανεφοδιασμό με καύσιμα της σειράς τρένων μας για λογαριασμό της RMV,” δήλωσε ο Δρ. Jörg Nikutta. Τα τρένα κυψελών καυσίμου “Coradia iLint” της Alstom, τα οποία χάρη στην αυτονομία τους που φτάνει έως και τα 1.000 χιλιόμετρα, μπορούν να ταξιδέψουν μια ολόκληρη μέρα στο δίκτυο της RMV, θα αντικαταστήσουν τους ντιζελοκίνητους συρμούς που παρήγγειλε η θυγατρική RMV, fahma, στις γραμμές (RB 11 Φρανκφούρτη – Höchst – Bad Soden), RB12 (Φρανκφούρτη – Königstein), RB15 (Φρανκφούρτη – Bad Homburg – Brandoberndorf) και RB16 (Friedrichsdorf – Friedberg). Το πρώτο επιβατικό τρένο που τροφοδοτείται από μια κυψέλη καυσίμου υδρογόνου και κινείται πλήρως απαλλαγμένο από εκπομπές, είναι αθόρυβο και αποβάλλει μόνο υδρατμούς και νερό συμπύκνωσης.

Infraserv Höchst: Εστιάζοντας στην τεχνολογία υδρογόνου και κυψελών καυσίμου

Η Infraserv Höchst, εταιρεία λειτουργίας του Industriepark Höchst, έκτασης 4,6 τετραγωνικών χιλιομέτρων, δραστηριοποιείται στον κλάδο της τεχνολογίας υδρογόνου και κυψελών καυσίμου επί σειρά ετών. Ο πρώτος σταθμός καυσίμου υδρογόνου για αυτοκίνητα τέθηκε σε λειτουργία το 2006. “Αισθανόμαστε πολύ υπερήφανοι, καθώς η Infraserv Höchst και το Industriepark Höchst μπορούν να συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας του μέλλοντος», τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Infraserv Höchst, Δρ. Joachim Kreysing,. Η χημική βιομηχανία αποτελεί παραδοσιακά έναν από τους κλάδους της γερμανικής βιομηχανίας που παράγει καινοτόμες τεχνολογίες. «Ακόμη και στην επιτακτική ανάγκη για παροχή ενέργειας και για εύρεση των λύσεων κινητικότητας του μέλλοντος, την απάντηση μπορεί να δώσει μόνο η χημική βιομηχανία», σημείωσε ο Δρ. Kreysing.

Advertisement
Advertisement
 SINTECNO
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Ετικέτες

Advertisement

δημοφιλη θεματα