Connect with us

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Η Air France αυξάνει σταδιακά το πρόγραμμα πτήσεων της

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Airbus a350 neo της Air France

Από την έναρξη της κρίσης του Covid-19, η Air France προσαρμόζει το δίκτυό της και το πρόγραμμα πτήσεων σε πραγματικό χρόνο, ακολουθώντας τους περιορισμούς αλλά και την ζήτηση.  Από τα τέλη Μαρτίου και προς το παρόν η εταιρεία εκτελεί μεταξύ 3% και 5% του συνήθους προγραμματισμού της, με έμφαση στην διατήρηση των πτήσεων εντός της χώρας και στη σύνδεση με βασικούς προορισμούς στην Ευρώπη και παγκοσμίως, τόσο για την μεταφορά επιβατών όσο και για εμπορεύματα. Με δεδομένο αυτόν τον αριθμό διαθέσιμων θέσεων, η Air France θα εξυπηρετεί επί του παρόντος 43 προορισμούς.

Από τώρα και έως τα τέλη Ιουνίου και με την επιφύλαξη της άρσης των ταξιδιωτικών περιορισμών, η Air France σκοπεύει να συνεχίσει σταδιακά τις πτήσεις της, με σταδιακή αύξηση της συχνότητας και των προορισμών, ειδικά εντός Γαλλίας, προς και από τα γαλλικά υπερπόντια διαμερίσματα και την Ευρώπη.   

Το πρόγραμμα αυτό θα ισοδυναμεί με το 15% του αριθμού διαθέσιμων θέσεων που προσφέρεται κανονικά αυτή την εποχή του χρόνου και θα εκτελείται από 75 αεροσκάφη του στόλου της Air France, ο οποίος αποτελείται από 224 συνολικά αεροσκάφη.

Για να εξυπηρετηθούν οι πελάτες της εταιρείας, καθώς η ζήτηση αυξάνεται, η Air France προσαρμόζει τακτικά το πρόγραμμα πτήσεων της και ενημερώνει καθημερινά όλα τα κανάλια διανομής. Από τις 18 Μαΐου το πρόγραμμα είναι ενημερωμένο μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Πρόγραμμα πτήσεων έως 30 Ιουνίου από/προς Charles de Gaulle
Γαλλία Ajaccio, Bastia, Biarritz, Bordeaux, Brest, Calvi, Clermont-Ferrand, Figari, Marseille, Montpellier, Nice, Pau, Perpignan, Toulon, Toulouse
Γαλλικά υπερπόντια διαμερίσματα Cayenne, Fort-de-France, Pointe-à-Pitre, Saint-Denis de La Réunion, Saint-Martin (μόνο cargo)
Ευρώπη Amsterdam, Athens, Barcelona, Bari, Bergen, Berlin, Birmingham, Bologna, Bucharest, Budapest, Copenhagen, Dublin, Düsseldorf, Edinburgh, Florence, Frankfurt, Geneva, Hamburg, Hanover, Heraklion, Ibiza, Lisbon, Ljubljana, London, Madrid, Manchester, Milan, Munich, Naples, Newcastle, Oslo, Palma de Mallorca, Porto, Prague, Rome, Stockholm, Warsaw, Venice, Vienna, Yerevan, Zurich
Μέση Ανατολή Bangalore, Beirut, Bombay, Delhi, Dubai, Cairo
Αφρική Abidjan (μόνο cargo), Bamako (μόνο cargo), Cotonou, Douala, Yaoundé

+ Conakry & Nouakchott, μόνο προς Παρίσι CDG.

+ άλλοι προορισμοί που αναμένονται να λάβουν τις απαραίτητες κυβερνητικές εγκρίσεις.

Βόρεια Αμερική Atlanta, Boston (μόνο cargo), Chicago, New York, Los Angeles, Mexico City, Montreal
Νότια Αμερική Panama City (μόνο cargo), Rio de Janeiro, Sao Paulo
Ασία Bangkok (μόνο cargo), Ho Chi Minh City (μόνο cargo), Hong Kong, Osaka, Seoul, Shanghai (μόνο cargo), Singapore, Tokyo
Πρόγραμμα έως 30 Ιουνίου 2020 προς/από Lyon-Saint Exupéry
Γαλλία Biarritz, Bordeaux, Brest, Caen, Lille, Nantes, Nice, Pau, Rennes, Strasbourg, Toulouse

Το πρόγραμμα αυτό ενδέχεται να αλλάξει και εξακολουθεί να υπόκειται στη απόκτηση των απαραίτητων κυβερνητικών εγκρίσεων. Για τις ημέρες πραγματοποίησης των πτήσεων και τις ημερομηνίες επανένταξης των διαφόρων πτήσεων στο πρόγραμμα θα ενημερώνεστε στο www.airfrance.gr.

Λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα πτήσεων για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2020 θα δημοσιευθούν στις αρχές Ιουνίου 2020

Στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα πτήσεων ενδέχεται να υπάρξουν ακυρώσεις για πτήσεις που δεν θα εκτελούνται. Τα μέτρα που είναι υπό συζήτηση βρίσκονται στο airfrance.gr ενώ οι πελάτες έχουν την δυνατότητα να αναπροσαρμόσουν το ταξίδι τους ή να το ακυρώσουν χωρίς επιπλέον κόστος.

Πριν το ταξίδι, η Air France ενθαρρύνει τους πελάτες της να επικοινωνούν με τις αρμόδιες αρχές για πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες εισόδου και διαμονής στις χώρες προορισμού και διέλευσης, καθώς αυτές ενδέχεται να έχουν τροποποιηθεί λόγω του COVID-19.

Η Air France υπενθυμίζει ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλες τις πτήσεις της και ότι σε όλες τις πτήσεις αναχώρησης θα πραγματοποιούνται έλεγχοι θερμομέτρησης. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα μέτρα προστασίας της Air France πατήστε εδώ.

image_pdfimage_print

Αστικές

Ο ΟΑΣΑ εγκαθιστά 409 ειδικές προεξοχές σε στάσεις λεωφορείων της Αθήνας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Με αφορμή την ένταξη του έργου του ΟΑΣΑ για την προμήθεια και εγκατάσταση 409 ειδικών προεξοχών σε στάσεις αστικών λεωφορείων και τρόλεϊ στο ΕΣΠΑ, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η τοποθέτηση 409 ειδικών προεξοχών σε 156 στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ στην πρωτεύουσα θα βελτιώσει τις συνθήκες μετακίνησης των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας.

Με την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, το δίκτυο του ΟΑΣΑ θα διαθέτει ειδικές πλατφόρμες για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ και των εμποδιζόμενων ατόμων σε 416 στάσεις, κυρίως κοντά στους σταθμούς του Μετρό, του Ηλεκτρικού και του Τραμ.

Ευνοείται έτσι η προσβασιμότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και διευκολύνεται η καθημερινότητα των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες στις μετακινήσεις τους στην πόλη.»

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αστικές

Καραμανλής: Σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα για τις Μεταφορές

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Κώστας Καραμανλής

Για τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και για τη σταδιακή αύξηση των πτήσεων, καταρχήν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», όπου η κίνηση συγκριτικά με άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια είναι βελτιωμένη, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» με τον κ. Δημήτρη Οικονόμου και την κ. Μαρία Αναστασοπούλου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής.

Όσον αφορά στις τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι με τη μείωση του ΦΠΑ η τιμή του μεμονωμένου εισιτηρίου κανονικά διαμορφωνόταν στο 1,27 ευρώ, όμως με εισήγηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να κάνει την αναπροσαρμογή και τη στρογγυλοποίηση προς τα κάτω, δηλαδή στο 1,20 ευρώ.

Σημείωσε δε ότι η τιμή του εισιτηρίου μειώνεται έτσι στα επίπεδα του 2014, ενώ υπενθύμισε ότι οι κάτοχοι μηνιαίων καρτών ανανεώνοντας την κάρτα τους θα λάβουν αυτομάτως έναν μήνα δωρεάν ενώ οι κάτοχοι τριμηνιαίων, εξαμηνιαίων και ετήσιων καρτών απεριόριστων διαδρομών θα λάβουν στην επόμενη ανανέωση της κάρτας τους πίστωση χρόνου 55 ημερών, τόσες ημέρες δηλαδή όσες είχαν επιβληθεί περιορισμοί στις μετακινήσεις.

Ο κ. Καραμανλής εκτίμησε ότι έτσι θα τονωθούν ουσιαστικά τα έσοδα του ΟΑΣΑ και υπενθύμισε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε την τιμή του εισιτηρίου στο 1,40 ευρώ, τα έσοδα του Οργανισμού μειώθηκαν από 220 εκ ευρώ το 2014 σε 154 εκ ευρώ το 2019. «Πληρώσαμε την πολύ ωραία εποχή του “δεν πληρώνω”» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς πόσο θα διαρκέσει η μείωση στην τιμή των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, απάντησε πως ο ΦΠΑ είναι θέμα του οικονομικού επιτελείου, υπενθύμισε ότι έχει αποφασιστεί ο μειωμένος φόρος να ισχύσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα δει πως θα πάνε τα έσοδα του Οργανισμού.

Όσον αφορά στις πτήσεις, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε σε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία χθες 1 Ιουνίου στο «Ελ. Βενιζέλος» είχαμε 230 πτήσεις, εκ των οποίων το 75% ήταν πτήσεις εσωτερικού. Επισήμανε ότι: «Είχαμε περισσότερες πτήσεις από το αεροδρόμιο του Μονάχου».

Σημείωσε ότι την 1 Ιουνίου του 2019, οι πτήσεις στο «Ελ. Βενιζέλος» ήταν 730, τόνισε όμως ότι υπάρχει ήδη σταδιακή ανάκαμψη, ενώ υπενθύμισε ότι μέχρι τις 15 Ιουνίου και την 1η Ιουλίου εξακολουθούν να υπάρχουν περιορισμοί στις πτήσεις, αλλά και υποχρεωτική καραντίνα. Υπενθύμισε ότι από τις 15 Ιουνίου θα απελευθερωθούν οι πτήσεις εξωτερικού προς το «Ελ. Βενιζέλος» και το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης και από την 1η Ιουλίου προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

«Βλέπουμε αυτή τη στιγμή μία σταδιακή αύξηση των πτήσεων και βλέπουμε το “Ελ. Βενιζέλος” να κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα, εάν το συγκρίνουμε με άλλα αεροδρόμια μεγαλύτερων χώρων», ανέφερε ο κ. Καραμανλής και σημείωσε ότι η κίνηση το επόμενο διάστημα θα εξαρτηθεί φυσικά από τη ζήτηση που θα δημιουργηθεί.

Όσον αφορά στις νέες προκλήσεις της Τουρκίας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπενθύμισε ότι η Ελλάδα απάντησε με αποφασιστικό τρόπο στον Έβρο και τόνισε ότι, όπως έχει πει τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και οι αρμόδιοι υπουργοί, η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού προσφεύγει η Beat για το “νόμο Σπίρτζη”

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

BEAT Λογότυπο

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για βελτίωση της αγοράς των μετακινήσεων η Beat κατέθεσε υπόμνημα με το οποίο ζητά την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού επί διατάξεων που εισήγαγε ο ν.4530/2018 (ν. «Σπίρτζη»).

Στο αίτημα παρατίθεται μια ευρεία νομολογία, υπογραμμίζοντας πως, με βάση την ευρωπαϊκή νομολογία, διατάξεις του ν.4530 παραβιάζουν ευθέως τον ελεύθερο ανταγωνισμό και κρίνονται ως εμπόδια για την τεχνολογική ανάπτυξη, με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να στερείται φθηνότερες τιμές και καλύτερες υπηρεσίες μετακινήσεων στην πόλη.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού καλείται να γνωμοδοτήσει σχετικά με την απαγόρευση που επέβαλε η προηγούμενη Κυβέρνηση στις εταιρείες διαμεσολάβησης υπηρεσιών μετακινήσεων να προσφέρουν μειωμένες τιμές, υποχρεώνοντάς τες να εξομοιωθούν με εταιρείες μεταφορών σε περίπτωση που επιθυμούν να το πράξουν, και απειλώντας τες με εξοντωτικά πρόστιμα.

Αυτή η κατεύθυνση, όμως, είναι αντίθετη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τις αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με αυτές, οι εταιρείες που ακολουθούν το μοντέλο της Beat είναι εταιρίες της «Κοινωνίας της Πληροφορίας» και όχι εταιρίες μεταφορικού έργου, και κατά συνέπεια δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται από την ελληνική νομοθεσία ως τέτοιες.

Επιπλέον, με τις διατάξεις του ν. Σπίρτζη προέκυψε de facto κατάτμηση της επιδιωκόμενης Ενιαίας Ευρωπαϊκής Ψηφιακής Αγοράς και παρεμπόδιση της τεχνολογικής καινοτομίας, γεγονός που δε συνάδει με τα πλάνα στήριξης του εγχώριου τεχνολογικού οικοσυστήματος startup από την Κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ψήφιση της εν λόγω διάταξης είχε προκαλέσει αντιδράσεις στη Βουλή το 2018, με την τότε αντιπολίτευση να ζητά την απόσυρσή της.

Η προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού έρχεται σε μια περίοδο που η αγορά των μετακινήσεων δέχθηκε βαρύ πλήγμα λόγω της πανδημίας, με τη μείωση της ζήτησης να αγγίζει έως και το 80%. Η νέα πραγματικότητα λόγω κορωνοϊού έχει καταστήσει τη μετακίνηση με ταξί αναγκαία στην καθημερινότητα.

Η Beat, βάζοντας πλέον στο επίκεντρο την ασφάλεια των μετακινήσεων για επιβάτες και οδηγούς, προμηθεύει το στόλο της με μάσκες και αντισηπτικά, ενώ προχωρά σταδιακά σε εγκατάσταση ειδικών διαχωριστικών καμπίνας στα συνεργαζόμενα ταξί.

Η Beat είναι μέρος του FREE NOW Group, μιας σύμπραξης στο χώρο των «μετακινήσεων του αύριο», των δύο γερμανικών κολοσσών Daimler AG και BMW. Το FREE NOW Group, μέσω της Beat στην Ελλάδα, επενδύει σταθερά στο ταλέντο των Ελλήνων που αναπτύσουν καινοτόμες λύσεις μετακινήσεων για 17 χώρες της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής, τις οποίες -λόγω του αναχρονιστικού πλαισίου- στερούνται οι Έλληνες καταναλωτές.

Επιπλέον, το υφιστάμενο πλαίσιο στέκεται εμπόδιο στην περαιτέρω τεχνολογική ανάπτυξη ενός κλάδου που σε ολόκληρη την Ευρώπη συμβάλλει καθοριστικά στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα, την αύξηση των δημοσίων εσόδων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Σήμερα στην Ελλάδα η Beat συνεργάζεται με περισσότερους από 8.000 οδηγούς ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τον αριθμό των εγγεγραμμένων επιβατών να ξεπερνά τα 1,6 εκατομμύρια στο κλείσιμο του 2019, ενώ απασχολεί περισσότερους από 320 εργαζομένους στις δύο ελληνικές πόλεις.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα