Connect with us

Επικαιρότητα

Η αγορά της ψηφιακής ασφάλειας διευρύνθηκε περαιτέρω το 2018

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Εξαιρετικά εύρωστη παραμένει η παγκόσμια αγορά ψηφιακής ασφάλειας. Με τα περιστατικά παραβίασης της ασφάλειας στο κυβερνοχώρο να αυξάνονται, επιχειρήσεις και πολίτες αυξάνουν τις δαπάνες για προϊόντα και υπηρεσίες cyber-security. Ως αποτέλεσμα, τα έσοδα της παγκόσμιας αγοράς ψηφιακής ασφάλειας αυξήθηκαν το 2018 κατά 15%, με όλους τους κορυφαίους παρόχους να ενισχύουν τις επιδόσεις τους.

Ωστόσο, η εικόνα της αγοράς παραμένει ανομοιογενής, καθώς υπήρξαν εταιρείες του κλάδου που είδαν το 2018 ισχυρά διψήφια ποσοστά ανάπτυξης και άλλες, που πέτυχαν οριακά θετικούς ρυθμούς. Επίσης, η εικόνα είναι ανομοιογενής και σε γεωγραφικό επίπεδο, καθώς, για παράδειγμα, η αγορά της ψηφιακής ασφάλειας διευρύνθηκε με ταχύτερους ρυθμούς στην Ευρώπη και στην Ασία, από ό,τι στη Βόρεια Αμερική. Επίσης, τα έσοδα από συνδρομές σε υπηρεσίες ψηφιακής ασφάλειας διευρύνθηκαν με ταχύτερο ρυθμό απ’ ό,τι αυτά για προϊόντα hardware.

Σύμφωνα με σχετική ανάλυση της εταιρείας Analysys Mason (Cyber-Security της Trader της Analysys Mason), στην πρώτη θέση της λίστας με τις κορυφαίες δέκα εταιρείας ψηφιακής ασφάλειας, από πλευράς εσόδων βρέθηκε το 2018 η Symantec, ο μεγαλύτερος πωλητής προϊόντων και υπηρεσιών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Ωστόσο, η εταιρεία είχε το χαμηλότερο ποσοστό αύξησης των εσόδων της το 2018 (μόλις 0,3%). Η εταιρεία Splunk, από την άλλη, πέτυχε το υψηλότερο ποσοστό αύξησης των εσόδων μεταξύ των εταιρειών του κλάδου (37,3% το 2018). Οι IBM και Palo Alto Networks, ο δεύτερος και τρίτος μεγαλύτερος προμηθευτής λύσεων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, πέτυχαν, επίσης, υψηλά ποσοστά αύξησης των εσόδων τους το 2018.

Τη λίστα με τις μεγαλύτερες – πάντα από πλευράς εσόδων – εταιρείες προϊόντων και υπηρεσιών ψηφιακής ασφάλειας συμπληρώνουν η Cisco στην τέταρτη θέση και η Check Point στην πέμπτη.

Ανά περιφέρεια

Στο μεταξύ, τα έσοδα της αγοράς ψηφιακής ασφάλειας από την περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (EMEA) αυξήθηκαν ταχύτερα το 2018, υπερβαίνοντας τα έσοδα από την περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού και από αυτήν της Βόρειας Αμερικής. Συγκεκριμένα, τα έσοδα στην περιοχή της EMEA ενισχύθηκαν κατά 19% σε ετήσια βάση το 2018, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού ήταν 15% και 10% για τη Βόρεια Αμερική.

Τα έσοδα από συνδρομές σε υπηρεσίες ψηφιακής ασφάλειας (συμπεριλαμβανομένων των αδειών) ενισχύθηκαν, κατά μέσο όρο, κατά 30% το 2018. Αυτό αντιπροσωπεύει έναν πολύ ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με τον αντίστοιχο που κατέγραψαν τα έσοδα από τις πωλήσεις προϊόντων hardware.

Πηγή: sepe.gr

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

Επικαιρότητα

Δηλώσεις Πατούλη με αφορμή τη συμπλήρωση 2 χρόνων από τις πλημμύρες της Μάνδρας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Γιώργος Πατούλης ομιλία

Χθες, με αφορμή τη συμπλήρωση 2 χρόνων από τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης σε δήλωση του επισημαίνει τα εξής:

«Σήμερα είναι ημέρα μνήμης όλων των αθώων θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους με τόσο άδικο και τραγικό τρόπο στις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας πριν από 2 χρόνια, αλλά και μία αφορμή να επαναδιατυπώσουμε τη δέσμευση μας ότι δεν θα επιτρέψουμε να ξαναζήσουν οι πολίτες της Αττικής, τέτοιες τραγικές στιγμές.

Για εμάς, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα η καλύτερη θωράκιση της Αττικής και η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Σε αυτή την κατεύθυνση από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου, ζήτησα από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας να προχωρήσουν στις αναγκαίες παρεμβάσεις με στόχο την αποτροπή των πλημμυρικών φαινομένων, ενώ παράλληλα δρομολογούμε μελέτες και εκτελούμε έργα για την καλύτερη θωράκιση της περιοχής.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, στρατηγική και με τη συνεργασία των αρμόδιων αρχών αλλά και ανθρώπων με τεχνογνωσία, διαμορφώνουμε ένα αποτελεσματικό σχέδιο πολιτικής προστασίας, προκειμένου να μην ξανανιώσει κανένας πολίτης απροστάτευτος».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Επίσημη επίσκεψη του Πρέσβη της Ουκρανίας στην ΟΛΠ Α.Ε.

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Σημαία ΟΛΠ Κτίριο Διοίκησης

Συνάντηση γνωριμίας του Πρέσβη της Ουκρανίας κ. Sergii Shutenko με τον  Deputy CEO Capt. Weng Lin και τον κ. Αθανάσιο Λιάγκο, Μέλος Δ.Σ. ΟΛΠ Α.Ε. πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες της ΟΛΠ Α.Ε. και τα αναπτυξιακά σχέδια της Εταιρείας.

O κ. Shutenko έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στο λιμάνι του Πειραιά, ενημερώθηκε για τo επενδυτικό πλάνο της Εταιρείας και περιηγήθηκε στις λιμενικές εγκαταστάσεις.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

ΣΕΠΑΚ: Υπέρ της έκπτωσης φόρου εισοδήματος στις δαπάνες αναβάθμισης κτιρίων

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Κατασκευή, εργοτάξιο

Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο ΣΕΠΑΚ επ’ ευκαιρία της έκπτωσης του 40% που εξετάζει η Πολιτεία, μόνο για τις δαπάνες υπηρεσιών και όχι για την αγορά των υλικών. Αναλυτικά:

Ο ΣΕΠΑΚ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για την Ποιότητα και την Ανάπτυξη των Κατασκευών), υποστηρίζει το κίνητρο της έκπτωσης από το φόρο εισοδήματος, να ισχύει σε ποσοστό 30% για τις δαπάνες μεμονωμένων υπηρεσιών και 30% για την αγορά υλικών και το 40% να ισχύει μόνο για τις δαπάνες που γίνονται με ΕΝΙΑΙΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ, στο οποίο περιλαμβάνονται και η αμοιβή των υπηρεσιών και της αγοράς υλικών. Με αυτόν τον τρόπο θα υποστηριχθούν κυρίως τα οργανωμένα συνεργεία που είναι ήδη ενσωματωμένα στο φορολογικό σύστημα της χώρας.

Για να εξηγήσουμε αυτή την θέση μας, πιστεύουμε ότι οι ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ στους νόμους και στις αποφάσεις της Πολιτείας, τελικά απαξιώνουν τους στόχους της και διαλύουν την οργανωτική δομή του κράτους . Μπορεί οι εξαιρέσεις να επιζητούν την λύση στοχευμένων προβλημάτων ή την κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά παράλληλα δημιουργούν στη κοινωνία τις προϋποθέσεις για επίπλαστες ή αδιαφανείς δραστηριότητες, ψεύτικες δαπάνες και έσοδα, με κίνητρο τη αποφυγή φόρου και το οικονομικό όφελος.

Η ιδέα της κυβέρνησης να αναβαθμίσει ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ το δομημένο περιβάλλον της χώρας και παράλληλα να ενεργοποιήσει το «λαβωμένο» κλάδο των κατασκευών και να ελαφρύνει τους φόρους των πολιτών, είναι πράγματι αναπτυξιακή και πολύ εύστοχη.

Πρέπει όμως να αποφύγει τις μέχρι σήμερα τετριμμένες εξαιρέσεις, που στοχεύουν να χτυπήσουν αποκλειστικά τη φοροδιαφυγή των εισοδημάτων από υπηρεσίες του κλάδου των κατασκευών, αλλά πρέπει να στοχεύσει παράλληλα και στον εκσυγχρονισμό του.

Αυτό δεν μπορεί να γίνει με τον διαχωρισμό της τιμολόγησης των υπηρεσιών και των υλικών, ώστε να εξαιρεθούν οι δαπάνες για τα υλικά και να εμπίπτουν στην έκπτωση του 40% μόνο οι υπηρεσίες. Αυτό θα ευνοήσει κυρίως τους μικροεπαγγελματίες, που συνήθως φοροδιαφεύγουν.

Αν εμπίπτουν στην έκπτωση του 40%, ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ που θα ενσωματώνουν την υπηρεσία και τα υλικά, κυρίως θα υποστηρίζονται και θα πολλαπλασιάζονται τα μεγαλύτερα και πιο οργανωμένα συνεργεία που είναι ήδη ενσωματωμένα στο φορολογικό σύστημα της χώρας.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα