Connect with us

SPECIAL EDITIONS

HELLASTRON: Οι ελληνικοί αυτοκινητόδρομοι αλλάζουν τον οδηγό!

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Οδήγηση, Οδηγός, Οδική Ασφάλεια

Η είδηση βρίσκεται στον τίτλο της ημερίδας, που οργάνωσαν στις 10 Οκτωβρίου με αφορμή το πανευρωπαϊκό #projectEDWARD, η HELLASTRON μέλη της οποίας είναι, οι εταιρείες που διαχειρίζονται τις υποδομές: Αττική Οδός, Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», Εγνατία Οδός, Νέα Οδός, Μορέας, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Ολυμπία Οδός και Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας που απαρτίζουν το σύνολο των αυτοκινητοδρόμων με διόδια της χώρας.

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα πιλοτική εφαρμογή μέτρησης δεικτών επίδοσης (KPI’s) οδικής ασφάλειας, που έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2019 στο οδικό δίκτυο των μελών της HELLASTRON.

Αν και το σύγχρονο δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων της HELLASTRON ολοκληρώθηκε μόλις πριν από δύο χρόνια, η συμπεριφορά των Ελλήνων οδηγών σε θέματα οδικής ασφάλειας όταν οδηγούν σε αυτό – σύμφωνα με τα ευρήματα της πρωτοποριακής έρευνας που πραγματοποίησε η HELLASTRON – έχει αρχίσει να αλλάζει προς το καλύτερο.

Συγκεκριμένα το 84% των οδηγών αυτοκινήτων φορούν τη ζώνη ασφαλείας, οι 7 στους 10 τηρούν τα όρια ταχύτητας σε ανοικτά τμήματα του δρόμου (στις σήραγγες το ποσοστό πέφτει στο 50%) και ένα εντυπωσιακό 95% των μοτοσικλετιστών φορούν κράνος, ενώ τα μισά παιδιά ταξιδεύουν στα ειδικά παιδικά καθίσματα και 1 στους 3 επιβάτες στο πίσω κάθισμα φορούν ζώνη. Τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά σε ό,τι αφορά τη χρήση κινητού τηλεφώνου όμως, όπου οι 4 στους 10 οδηγούς χρησιμοποιούν τη συσκευή τους κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Ο κ. Σταύρος Σταυρής, Πρόεδρος της HELLASTRON, κήρυξε την έναρξη των εργασιών καλωσορίζοντας τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Λ. Οικονόμου. Στον χαιρετισμό του, ο Υφυπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, την κομβική σημασία της συστηματικής παρακολούθησης των παραμέτρων της οδικής ασφάλειας, που καθιστά εφικτή την επιλογή στοχευμένων πολιτικών και δράσεων και της δημιουργίας κουλτούρας οδικής ασφάλειας, που προσφέρει την αποτελεσματικότερη προστασία του θεμελιώδους δικαιώματος της ζωής.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος της Διεθνούς Οδικής Ομοσπονδίας (International Road Federation) με έδρα τη Γενεύη, μέλος της οποίας είναι η HELLASTRON, κ. Β. Χαλκιάς και η κυρία Μ. Νιωτάκη, υπεύθυνη ποιότητας του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Παύλος Μυλωνάς», εκπροσωπώντας την Πρόεδρο κυρία Β. Μυλωνά.

Ο Πρόεδρος της HELLASTRON κ. Σταυρής έδωσε στη συνέχεια το πλαίσιο στόχων και δράσεων της Ένωσης Αυτοκινητοδρόμων ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι εισηγήσεις του Γενικού Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Οδικής Ασφάλειας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Δ. Παπαγιαννίδη, που ανέλυσε το εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο και το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Πολιτικής Οδικής Ασφάλειας και του Διευθυντή Τροχαίας Αττικής Αστυνομικού Διευθυντή κ. Σ. Λάσκου, που αναφέρθηκε στον σχεδιασμό και τις δράσεις της Τροχαίας, ειδικά στον τομέα των στρατηγικής μορφής εκπαιδευτικών παρεμβάσεων στις μικρές ηλικίες. Την έρευνα της HELLASTRON παρουσίασαν οι κύριοι Κ. Παπανδρέου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπία Οδός Λειτουργία ΑΕ και Χ. Μαλίμογλου, της InVision Consulting.

Την διάσταση του μέλλοντος έδωσε η ειδική παρουσίαση του κ. Quentin Panissod, Foresight Officer του LEONARD, του hub Καινοτομίας και Προοπτικής του Ομίλου VINCI, που αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις επιπτώσεις των νέων τεχνολογιών και της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της οδικής ασφάλειας, όπως π.χ. στην πρόληψη συμβάντων και ατυχημάτων, τη μείωση του χρόνου επέμβασης σε περίπτωση ατυχήματος ή τον «διάλογο» αυτόνομων οχημάτων με τις υποδομές.

Στη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε τονίστηκε η ανάγκη θεσμικής κατοχύρωσης του εθνικού σχεδίου για την οδική ασφάλεια και έγινε σειρά ουσιαστικών τοποθετήσεων από τα παριστάμενα στελέχη του κλάδου, ενώ σημαντική ήταν η παρέμβαση του Προέδρου του IRF κ. Β. Χαλκιά, ο οποίος επεσήμανε τον κίνδυνο αποκλεισμού από ευρωπαϊκά κονδύλια οδικής ασφάλειας χωρών με μέσο όρο αξιολόγησης ασφαλείας οδικού δικτύου κάτω των 3 (από τα 5 κατά μέγιστο) αστέρων, κάτι που θα ισχύσει μετά την πάροδο μεταβατικής περιόδου τριών ετών.
Κλείνοντας την ημερίδα, που παρακολούθησαν πολλά στελέχη των αρμοδίων υπουργείων και φορέων και των εταιρειών παραχώρησης και λειτουργίας, ο Πρόεδρος της HELLASTRON κ. Σταύρος Σταυρής έθεσε στη διάθεση της Πολιτείας την τεχνογνωσία, καταγραφική και εφαρμοστική, που η Ένωση και τα μέλη της έχουν αναπτύξει στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της μέτρησης των Κύριων Δεικτών Επίδοσης (KPI’s) για αξιοποίηση και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της χώρας και πρότεινε να επαναληφθεί η έρευνα και του χρόνου, ώστε να αποκτήσουμε συγκρίσιμα στοιχεία.

image_pdfimage_print

News in English

New ambitious plan for 6 major railway projects in Greece, worth 3.3bn euros

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγάλα έργα, σιδηροδρομικά

ERGOSE plans to auction 6 very important railway projects through the process of competitive dialogue. Realizing the difficulties of financing but also the time-consuming procedures required to promote the implementation of new major projects, the Ministry of Infrastructure and Transport and ERGOSE are launching a new generation of projects with a total cost of 3.3bn euros aiming to modernize the greek railway and interconnect 6 major ports of the country with the national network.

These projects, according to what Christos Vinis, CEO of ERGOSE, announced from the podium of the 8th Regional Development Conference in Patras(organized by “Peloponnisos” newspaper) last weekend, are as follows:

1. New railway line Thessaloniki-Kavala-Toksotes (i.e. eastern “Railway Egnatia”, with 1.3bn euros

2. Upgrade of Alexandroupoli-Ormenio railway line, with 815m euros

3. Extension of Athens Suburban Railway (“El. Venizelos” Airport-Rafina section), with 300m euros

4. Extension of Athens Suburban Railway (Koropi-Lavrio section), with 380m euros

5. New double-track railway line between Rio and Patra, with 514m euros

6. Connection of Thessaloniki Port 6th Pier with the national network, with 22m euros

According to Mr. Vinis, the choice of the competitive dialogue for the promotion of major railway projects has specific advantages such as the acceleration of the projects’ maturation, the assurance that the best technical solution will be chosen, as a result of the consultation between stakeholders, the possibility of implementing innovative solutions and the compliance with implementation schedules

It is also important that the contractor, after the completion of the dialogue, becomes the master of the project study, thus assuming responsibility for any failure. Now, what remains to be decided is the process by which these projects will run and a more specific timeline for their implementation.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

SPECIAL EDITIONS

Συμμαχία Siemens και Salesforce για πιο ασφαλείς χώρους εργασίας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Siemens Digital Enterprise

H Salesforce και η Siemens ανακοίνωσαν μια στρατηγική συνεργασία για την ανάπτυξη μιας νέας τεχνολογικής σουίτας για τους χώρους εργασίας που θα υποστηρίξει τις επιχειρήσεις παγκοσμίως προκειμένου να επαναλειτουργήσουν με ασφάλεια και να προσφέρουν την εμπειρία του μέλλοντος στους φυσικούς χώρους εργασίας.

Η συνεργασία θα συνδυάσει το Work.com, της Salesforce που υποστηρίζεται από το Customer 360 με τις λύσεις Smart Infrastructure της Siemens, συμπεριλαμβανομένων των Comfy και Enlighted, για να οργανώσει τις διαδικασίες, το δυναμικό και τα αντικείμενα που είναι απαραίτητα για τη δημιουργία ασφαλών, συνδεδεμένων χώρων εργασίας για το μέλλον.

Οι βασικές λύσεις περιλαμβάνουν ένα «γραφείο χωρίς επαφή» με κάρτες κινητικότητας των εργαζομένων για την είσοδο στο κτήριο και το ασανσέρ και ένα ασφαλές σύστημα διαχείρισης πληρότητας χώρου, το οποίο επιτρέπει στους εργαζόμενους να κάνουν κράτηση αιθουσών συνεδριάσεων και γραφείων μέσω της εφαρμογής Comfy που στέλνει ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο, όταν πλησιάσουν τα όρια χωρητικότητας της αίθουσας.

Επιπλέον, αξιοποιώντας τα δεδομένα πληρότητας και τοποθεσίας που παρέχονται από την Enlighted και αξιοποιούνται από την Comfy, συμπεριλαμβανομένων των check-in των εργαζομένων και των κρατήσεων γραφείων και αιθουσών, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να επεκτείνουν τη χειροκίνητη ανίχνευση επαφών τους στο Work.com. Αυτό θα επιτρέψει μια ταχύτερη και ακριβέστερη αντίδραση έκτακτης ανάγκης. Η ανίχνευση επαφών θα είναι μια λύση με δυνατότητα επιλογής (opt-in) με στόχο την προστασία των δεδομένων των χρηστών.

Ο συνδυασμός της κορυφαίας τεχνολογίας IoT από τη Siemens με τις λύσεις Work.com της Salesforce θα επιτρέψει στους πελάτες να λαμβάνουν αποφάσεις βάσει δεδομένων που είναι διαθέσιμα σε πραγματικό χρόνο και να δημιουργούν ένα ευέλικτο πλαίσιο για τη μελλοντική εμπειρία στο χώρο εργασίας. Η Siemens και η Salesforce θα είναι οι πρώτες που θα αναπτύξουν τις νέες λύσεις στα δικά τους γραφεία, συμπεριλαμβανομένων των κεντρικών γραφείων της Siemens Smart Infrastructure στο Zug της Ελβετίας και του Salesforce Tower στο Σαν Φρανσίσκο.

«Η ασφαλής επιστροφή των ατόμων στο χώρο εργασίας τους είναι μια παγκόσμια πρόκληση και είναι ζωτικής σημασίας οι εταιρείες να προστατεύουν τους εργαζομένους τους και να χτίσουν εμπιστοσύνη και σιγουριά», δήλωσε ο Roland Busch, Αναπληρωτής CEO και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Siemens AG.

«Μαζί με την Salesforce μπορούμε να υποστηρίξουμε γρήγορα επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και να εφαρμόσουμε τεχνολογία που υποστηρίζει τους εργαζόμενους καθώς επιστρέφουν στο γραφείο, θέτοντας ταυτόχρονα τα θεμέλια του μακροπρόθεσμου ψηφιακού μετασχηματισμού στους χώρους εργασίας».

«Οι οργανισμοί παγκοσμίως αρχίζουν να επαναπροσδιορίζουν τη μελλοντική εμπειρία στο χώρο εργασίας, βάζοντας την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους στο επίκεντρο των ψηφιακών τους μετασχηματισμών», δήλωσε ο Alex Dayon, Πρόεδρος και CEO της Salesforce. «Συνδυάζοντας τις λύσεις της Smart Infrastructure της Siemens με το Salesforce’s Work.com, παρέχουμε στις εταιρείες τα εργαλεία να λαμβάνουν έξυπνες, βασισμένες σε δεδομένα αποφάσεις γρήγορα και την αυτοπεποίθηση να ανοίξουν ξανά με ασφάλεια».

Η Siemens σχεδιάζει να συνεισφέρει τεχνολογία από το χαρτοφυλάκιο της Smart Infrastructure, συμπεριλαμβανομένων των Enlighted, εταιρείας IoT λύσεων και Comfy, για λύση εμπειρίας για τον χώρο εργασίας. Τα δεδομένα συλλέγονται πολλές φορές ανά δευτερόλεπτο από έξυπνους αισθητήρες συνδεδεμένους στο cloud από την Enlighted. Η πλατφόρμα Building IoT της Enlighted δημιουργεί «αισθητήρια συστήματα» σε ολόκληρο το κτήριο, παρέχοντας πληροφορίες και αναλύσεις σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τον τρόπο χρήσης του κτηρίου παρέχοντας υπηρεσίες πληρότητας και τοποθεσίας για άτομα και περιουσιακά στοιχεία.

Η λύση Safe Workplace Solution της Comfy διαθέτει μια εφαρμογή που απευθύνεται σε εργαζόμενους, η οποία επιτρέπει στις επιχειρήσεις να κρατούν τους ανθρώπους τους ενημερωμένους και παραγωγικούς, παρέχοντας παράλληλα έναν χώρο εργασίας που είναι ασφαλής σύμφωνα με τους τοπικούς κανονισμούς. Οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν και να κάνουν κράτηση γραφείων και αιθουσών συσκέψεων που συμμορφώνονται με τις οδηγίες του social distancing σε πραγματικό χρόνο, να αναζητούν και να πλοηγούνται σε υπηρεσίες υγείας και ασφάλειας και να ζητούν υπηρεσίες, όπως απολύμανση.

Επιπλέον, το Comfy Insights προσφέρει στις επιχειρήσεις έναν πίνακα ελέγχου αναλυτικών στοιχείων για την καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα γραφεία, δημιουργώντας μια πιο έξυπνη στρατηγική που βασίζεται σε δεδομένα, για μελλοντικούς χώρους εργασίας.

Το Work.com της Salesforce που υποστηρίζεται από το Customer 360, είναι μια ολοκαίνουργια σουίτα εφαρμογών και συμβουλευτικών πόρων με στόχο να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και τις κοινότητες σε όλο τον κόσμο να ανοίξουν ξανά τους χώρους τους με ασφάλεια. Οι βασικές λύσεις του Work.com – συμπεριλαμβανομένων του Κέντρου Εντολών στο Χώρο Εργασίας, της Ανίχνευσης Επαφών, της Διαχείρισης Επείγουσας Απόκρισης και της Ταχείας Απόκρισης Κρίσεων – ενδυναμώνουν τους πελάτες προκειμένου να λαμβάνουν αποφάσεις βάσει δεδομένων, να διαμορφώνουν επιχειρηματικά σχέδια συνέχειας και διαχείρισης κινδύνων και να επικοινωνούν αποτελεσματικά με τα ενδιαφερόμενα μέρη σε κλίμακα.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

SPECIAL EDITIONS

3rd InvestGR Forum 2020: Η Ελλάδα σε προνομιακή θέση αφετηρίας για ξένες επενδύσεις

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

InvestGR 2020

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το InvestGR Forum φέρνει στο κέντρο της δημόσιας συζήτησης τις ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα. Λόγω των καταναγκασμών δημόσιας υγείας, το 3rd InvestGR Forum 2020: Greece in the Pole Position πραγματοποιείται φέτος διαδικτυακά και σε δύο περιόδους, στις 15 – 16 Ιουλίου και στις 8 – 9 Οκτωβρίου 2020.

Στα τέσσερα πάνελ συζήτησης του Ιουλίου, θα συμμετάσχουν πολιτικοί, CEOs εταιρειών, πανεπιστημιακοί και ειδικοί, οι οποίοι θα συζητήσουν θέματα, όπως η ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού, το ψηφιακό άλμα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η ελληνική καινοτομία και η έννοια του Σκοπού (Purpose) για το Κράτος και τις εταιρείες.

Στο πλαίσιο δε της Στρατηγικής Συνεργασίας της ΕΥ Ελλάδος και του InvestGR Forum, θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν τα πρώτα ευρήματα της έρευνας της ΕΥ, «Attractiveness Survey: Ελλάδα 2020», με θέμα την ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού. Στην έρευνα, αναμένεται να αποτυπωθούν, για πρώτη φορά μετά την έναρξη της υγειονομικής κρίσης, οι απόψεις της επενδυτικής κοινότητας για τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες της χώρας ως επενδυτικού προορισμού.

Το 3rd InvestGR Forum 2020: Greece in the Pole Position οργανώνεται από την PUBLIC AFFAIRS AND NETWORKS και πραγματοποιείται με την υποστήριξη και την αιγίδα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Εξωτερικών και του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων βιομηχανιών, ενώ σημαντικά ΜΜΕ είναι Χορηγοί Επικοινωνίας.

Στρατηγικοί Εταίροι του InvestGR Forum 2020 είναι οι EY Greece και JTI, ενώ Χορηγοί και Υποστηρικτές είναι οι COCA – COLA, ΕΚΟΜΕ, HPE, INTERAMERICAN, MSD, PFIZER, ACCENSUS, LIDL, NN.

*Για την παρακολούθηση του 3rd InvestGR Forum 2020, μπορείτε να εγγραφείτε εδώ: http://investgr.eu/en/home-conference-en/

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα