Newsroom

H STIRIXIS Group ολοκλήρωσε και παρέδωσε το νέο Υπερσύγχρονο Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης της RAFARM στις εγκαταστάσεις της στην Παιανία.

Η RAFARM είναι μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές φαρμακευτικές βιομηχανίες που δρα με εξωστρέφεια και προσανατολισμό στην καινοτομία. Επενδύει ετησίως το 10% του καθαρού κύκλου εργασιών της στην Έρευνα και Ανάπτυξη, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και επεκτείνει την εξαγωγική της δραστηριότητα.

Με το βλέμμα στραμμένο πάντα προς την Πραγματική Ευημερία (True Prosperity), η ομάδα της STIRIXIS Group μελέτησε και παρέδωσε το νέο κτήριο της RAFARM, του οποίου το ιδιαίτερο design επικοινωνεί την καινοτόμα φιλοσοφία της φαρμακευτικής εταιρίας, αναδεικνύει την ταυτότητά της και υποστηρίζει το όραμά της να ηγηθεί στον φαρμακευτικό χώρο τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Ο κ. Άρης Μητσόπουλος, Αντιπρόεδρος της RAFARM ανέφερε: «Tο νέο υπερσύγχρονο κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της RAFARM, ήταν ένα δύσκολο και απαιτητικό έργο που ανέλαβε η STIRIXIS Group, και αποτελεί ορόσημο για την ανάπτυξή μας καθώς θα βελτιώσει τις δυνατότητές μας για έρευνα και ανάπτυξη στείρων σύνθετων φαρμακευτικών σκευασμάτων, κυρίως οφθαλμικών και ενέσιμων.

Εμπιστευτήκαμε τον Όμιλο STIRIXIS για την πλήρη μελέτη και διαχείριση της κατασκευής του νέου κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης RAFARM που πληροί τις υψηλότερες προδιαγραφές σε εργαστηριακές εγκαταστάσεις, διαθέτει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, ενώ παράλληλα αποτελεί έναν εξαιρετικό σύγχρονο χώρο γραφείων.

Τα επόμενα χρόνια, σκοπεύουμε να κάνουμε το όραμά μας για το RAFARM CAMPUS 2025 πραγματικότητα. Συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με τον Όμιλο STIRIXIS για ένα νέο «πράσινο» κτήριο γραφείων άνω των 4.000 τετραγωνικών μέτρων που θα παραδοθεί στα τέλη του 2023.

Ο κ. Αλέξανδρος Αθανασούλας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της STIRIXIS Group δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω με όλη μου την καρδιά τη διοίκηση της RAFARM και τις ομάδες και των δύο εταιρειών που ολοκλήρωσαν με επιτυχία ένα τόσο σημαντικό και πολύπλοκο έργο. Αυτό που κάποτε ήταν μια απλή αποθήκη μετατράπηκε, μέσω της πρωτοποριακής μελέτης μας, του υπερσύγχρονου λειτουργικού σχεδιασμού μας, και τη συνεπή και συνεχή διοίκηση του έργου σε ένα κτήριο ορόσημο για τη RAFARM. H παράδοση του νέου υπερσύγχρονου R&D κέντρου της RAFARM, μέρος μιας σημαντικής επένδυσης πολλών κτιρίων που ανατέθηκε στην παγκοσμίως βραβευμένη STIRIXIS Group, είναι μόνο η αρχή. Aνυπομονούμε για τη συνέχιση αυτής της συνεργασίας και την ολοκλήρωση του συνολικού masterplan συγκρότηματος της RAFARM».

Το έργο:

Η ανάγκη νέων εγκαταστάσεων σε χώρους παραγωγής, R&D, αποθήκευσης και γραφείων οδήγησε στη στρατηγική συνεργασία της RAFARM με τη διεθνώς βραβευμένη STIRIXIS Group στην οποία ανατέθηκε το σύνολο των μελετών όλων των νέων κτιρίων αλλά και η διοίκηση της κατασκευής τους.

Το πρώτο βήμα στο πλαίσιο αυτό που μόλις υλοποιήθηκε, ήταν η μετατροπή ενός κτηρίου αποθήκης 2.400 τετραγωνικών μέτρων σε ένα πρότυπο καινοτόμο χώρο R&D.

Με σκοπό να υποστηρίξει την κουλτούρα καινοτομίας της RAFARM, καθώς και να καλύψει αυστηρές λειτουργικές και τεχνικές απαιτήσεις, το νέο κτήριο αποτελεί ένα άρρηκτα συνδεδεμένο σύνολο διαφορετικών χρήσεων και περιοχών που δημιουργεί ένα ενιαίο λειτουργικό σύνολο.

Ο σχεδιασμός του αποτελεί υπόδειγμα του πώς ένα βιομηχανικό κτήριο αποθήκης μπορεί να μετατραπεί και να ξεχωρίσει. Καινοτόμα υλικά στις όψεις με χρωματιστές πινελιές, φωτιστικές «εκπλήξεις» και πρόσθετα αρχιτεκτονικά στοιχεία, δημιουργούν μια εντυπωσιακή και πραγματικά πρωτοποριακή εξωτερική αίσθηση, όπως άλλωστε αρμόζει σε ένα υπερσύγχρονο R&D κτήριο διεθνών προδιαγραφών. Διαφορετικό, αλλά οπτικά ενοποιημένο με όλα τα άλλα κτίρια γύρω του στο σύνολο των εγκαταστάσεων, θέτει μια νέα εποχή στον σχεδιασμό των κτιρίων της εταιρείας και πετυχαίνει το αποτέλεσμα που κάθε επιχείρηση στοχεύει να έχει.

Εσωτερικά, διαφορετικές ζώνες εργασίας (private booths, open plan areas, χώροι διαλλείματος και αναπαύσεως) έχουν μελετηθεί και σχεδιαστεί βάσει των πλέον σύγχρονων απαιτήσεων και τάσεων του εργασιακού χώρου, ένα τομέα στον οποίο η STIRIXIS Group έχει βραβευτεί με πάνω από 40 διεθνή βραβεία σε 3 ηπείρους. Το branding, τα χρώματα και ο ειδικά μελετημένος φωτισμός, τα βιοφιλικά στοιχεία και οι ειδικές ηχοαπορροφητικές επιφάνειες χτίζουν πάνω σε ένα βιομηχανικό κτήριο, πετυχαίνοντας το ιδανικό περιβάλλον για δημιουργικότητα αλλά και συγκέντρωση.

Οι ζώνες συνάντησης έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν διαφορετικές μορφές μιας πιο δομημένης συνεργασίας προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών για την υποστήριξη της επικοινωνίας και της συνεργασίας ομάδων σε φυσική ή απομακρυσμένη μορφή, ενώ τα Εργαστήρια υψηλών προδιαγραφών συνδυάζονται λειτουργικά με φιλόξενους χώρους γραφείων. Ένας νέος ελκυστικός χώρος στο ισόγειο περιλαμβάνει τόσο το εστιατόριο των εργαζομένων για τις καθημερινές ανάγκες διαλλείματος σε έναν μοντέρνο και πιο χαλαρό χώρο όσο και ένα πολυμορφικό χώρο για τις ανάγκες παρουσιάσεων, σεμιναρίων και εκδηλώσεων της εταιρίας.

Η διοίκηση του έργου από την ομάδα της STIRIXIS Group, ήταν σε συνεχή επαφή και στενή συνεργασία με την ομάδα της RAFARM, και εξασφάλισε με επιτυχία την ολοκήρωση ενός απαιτητικού έργου και την έγκαιρη παράδοση βάσει των μελετών και προδιαγραφών.

Το νέο σύγχρονο αυτό κτήριο αντανακλά τις αξίες και το όραμα της εταιρείας RAFARM, προσφέροντας τόσο στη διοίκηση της εταιρίας όσο και στα στελέχη της ένα περιβάλλον στο οποίο μπορεί να εκφραστεί, να δημιουργήσει, να συνεργαστεί, να εξελιχθεί και να επιτύχει.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV