Newsroom

Άλλο ένα βήμα έχει γίνει για την μεγάλη επένδυση στο εντυπωσιακό διατηρητέο κτίριο του ομίλου Χυτήρογλου στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Μητροπόλεως καθώς ένα μεγάλο τμήμα του κτιρίου έχει πλέον ανακαινισθεί.

Η επένδυση αφορά ανάπλαση και μετατροπή του συγκεκριμένου κτιρίου την οποία έχει αναλάβει η ξενοδοχειακή αλυσίδα του ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη Grecotel η οποία έχει σαν σκοπό να μετατρέψει το διατηρητέο κτίριο σε πεντάστερο boutique ξενοδοχείο στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, στην καρδιά της τουριστικής κίνησης της πόλης καθώς το κτίριο βρίσκεται μια ανάσα από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, το Σύνταγμα και το Μοναστηράκι.

Σύμφωνα με τα πλάνα της εταιρείας η δυναμικότητα του καταλύματος θα είναι 50 δωματίων ενώ το κόστος της πλήρης ανάπλασης του νεοκλασικού κτιρίου είχε αρχικά εκτιμηθεί στα 8 εκατομμύρια ευρώ τουλάχιστον, πριν το ξέσπασμα της πανδημίας.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το κτίριο Χυτήρογλου στο οποίο σχεδιάζεται η επένδυση χτίστηκε το 1925 από έναν από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους του νεοεκλεκτισμού στην Ελλάδα, τον Ανδρέα Κριεζή ενώ το διατηρητέο αυτό κτίριο είναι ένα από τα κτίρια – σύμβολα της εποχής εκείνης που παραμένουν στο ιστορικό κέντρο.

Οι αρχικές βλέψεις της εταιρείας για τη λειτουργία του ξενοδοχείου ήταν για το έτος 2019 αλλά διάφορες καθυστερήσεις αλλά και άλλοι παράγοντες όπως για παράδειγμα το ξέσπασμα της πανδημίας στις αρχές του 2020 και το πάγωμα τόσο των οικοδομικών δραστηριοτήτων όσο και του τουρισμού κάθε μορφής, μετατόπισαν τα σχέδια του ομίλου για την λειτουργία του ξενοδοχείου στα επόμενα χρόνια.

Το πολυτελές ξενοδοχείο αξίζει να σημειωθεί ότι θα φέρει την την υπογραφή του brand Amirandes ενώ θα διαθέτει μοντέρνα εσωτερική αισθητική αλλά και σύγχρονο σχεδιασμό.

Ο όμιλος λειτουργεί επίσης άλλο ένα ξενοδοχείο στην Αθήνα, το Pallas Athena κοντά στην πλατεία Κοτζιά στην οδό Αθηνάς, στο κέντρο της Αθήνας.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο το οποίο ανέλαβε το συγκεκριμένο project είναι το Liakos Associates Architects και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για συγκεκριμένη ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου και έναρξης λειτουργίας του ξενοδοχείου.

Ωστόσο το ξενοδοχείο των 50 δωματίων όταν ανοίξει τις πύλες του σκοπεύει να παρέχει στους πελάτες του υπηρεσίες εστιατορίου, πισίνας, lounge bar, μπαρ, χώρους επαγγελματικών συναντήσεων, χώρο άθλησης, σπα και roof garden.

Η εταιρεία 

Ο όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη – Grecotel ο οποίος έχει αναλάβει την ανάπλαση του ιστορικού κτιρίου εδρεύει στο Ρέθυμνο Κρήτης και ιδρύθηκε το 1981 ενώ σήμερα διαθέτει 30 ξενοδοχεία τόσο σε ελληνικά νησιά όπως την Κρήτη, την Μύκονο, την Κέρκυρα και άλλα όσο και στην ενδοχώρα όπως στη Λάρισα, την Χαλκιδική την Αλεξανδρούπολη και άλλες περιοχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις και βραβεία από διεθνείς οργανισμούς για την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει αλλά και για την προσφορά του στην αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Την ίδια ώρα ο όμιλος απασχολεί στις επιχειρήσεις του, τουλάχιστον 5.000 εργαζομένους, κάτι που τοποθετεί τον όμιλο σε ηγετική θέση στην ελληνική τουριστική βιομηχανία.   

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV