Connect with us

Υπεραστικός Σιδηρόδρομος

H ΘΕΣΗ ΜΟΥ: Τι θα γίνει με το σιδηρόδρομο; ένας δύσκολος γόρδιος δεσμός

Δημοσιεύθηκε

στις

Όταν εξαγγέλθηκαν προ δεκαετίας τα έργα αναβάθμισης του Ελληνικού Σιδηρόδρομου τα σχέδια ήταν πολλά και μεγάλα. Τόσο για τον βασικό άξονα της χώρας όσο και για το επαρχιακό δίκτυο. Από τότε βέβαια έχουν μεσολαβήσει πολλά. Τα έργα έχουν κυλήσει με ρυθμούς χελώνας, η ολοκλήρωση του ΠΑΘΕΠ πάει για το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας και το μέλλον του σιδηρόδρομου δεν είναι και τόσο ρόδινο όσο διαγραφόταν τότε.

Λάθη έγιναν πολλά αυτό είναι σίγουρο. Με την κρίση αυτά τα λάθη φάνηκαν ακόμα περισσότερο και το κλείσιμο του σιδηρόδρομου σε πολλές περιοχές της χώρας μόνο καλό δεν είναι. Το βασικότερο ερώτημα είναι: τι σιδηρόδρομο θέλουμε;

Σε όλο τον αναπτυγμένο κόσμο οι συνδυασμένες μεταφορές έχουν κυριαρχήσει και το ι.χ δεν είναι αυτοσκοπός. Στην Ελλάδα το ι.χ είναι ο απόλυτος βασιλιάς και τα μέσα μαζικής μεταφοράς και δεν πείθουν και πραγματικά δεν έχουν τον σκοπό που θα έπρεπε.

Ειδικά για τον σιδηρόδρομο αφού είχαμε το έγκλημα της εγκατάλειψης του δικτύου στη μοίρα του χωρίς καμία ανακαίνιση από την ίδρυση του πριν 110 χρόνια. Στις αρχές της δεκαετίας οι προσπάθειες για αναβάθμιση ήταν σημαντικές. Το κόστος τελικά είναι τεράστιο. Απαλλοτριώσεις, φαραωνικά τεχνικά έργα, τεράστιες χρονικές αποκλίσεις έβγαλαν τον σιδηρόδρομο από τις μεταφορικές συνήθειες των Ελλήνων.

Η Πελοπόννησος δεν έχει καθόλου δίκτυο. Και όμως ο Προαστιακός της Πάτρας θεωρείται επιτυχημένος. Γιατί αυτή η αντίφαση; Ποιες ήταν οι προϋποθέσεις επιτυχίας στην Πάτρα και αποτυχίας σε ένα ολόκληρο γεωγραφικό διαμέρισμα;

Η έλλειψη συντονισμένου σχεδίου είναι προφανώς η μία απάντηση. Η απουσία μελετών για τις πραγματικές ανάγκες και την βιωσιμότητα του μέσου ανά περιοχή, τοπικά και υπερτοπικά. Όλα μοιάζουν να γίνονται τυχαία, πειραματικά, μικροπολιτικά.

Έτσι αποτυγχάνει και κατακερματίζεται ένα μέσο που γνωρίζει μέρες δόξας σε όλη την Ευρώπη. Ποιος από εσάς χρησιμοποίησε το τελευταίο εξάμηνο τον ΟΣΕ; Τον τελευταίο χρόνο; τα τελευταία 5 χρόνια; Η δαιμονολογία για πολιτική υπέρ των ΚΤΕΛ δεν με καλύπτει.

Αντίστοιχες υπηρεσίες υπάρχουν στο εξωτερικό. Η αποτυχία του σιδηρόδρομου στην Ελλάδα είναι μια διαχρονική λανθασμένη δράση τόσο μέσα από τον ίδιο τον οργανισμό που ξέπεσε με τα χρόνια, όσο και απουσία αποφασιστικότητας για σοβαρές κινήσεις και θέληση.

Τα έργα που γίνονται σήμερα στον βασικό άξονα είναι στα τμήματα ΤΙΘΟΡΕΑ-ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙ-ΔΟΜΟΚΟΣ θα ολοκληρώσουν την αναβάθμιση των γραμμών μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Για ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης ούτε λόγος ακόμα.

Έργα επίσης γίνονται στο τμήμα Κιάτο- Ροδοδάφνη στην Πελοπόννησο. Και στις δύο περιπτώσεις η ολοκλήρωση των εργασιών δεν προβλέπεται πριν το 2015 (αν δεν έχουμε παρατράγουδα λόγω υποχρηματοδότησης). Στον κεντρικό άξονα της Αθήνας τα έργα τελειωμό δεν έχουν, ο κεντρικός σταθμός της πόλης μοιάζει εδώ και 10 χρόνια με εργοτάξιο και κανείς δεν γνωρίζει την επόμενη μέρα.

Η ίδια η Αθήνα δεν έχει ολοκληρωμένη ηλεκτροκίνηση! Έργα που έχουν γίνει στο περιφερειακό δίκτυο με κόστος δεκάδες εκατομμύρια ευρώ το καθένα εγκαταλείφθηκαν χωρίς καμία μέριμνα για την περαιτέρω τύχη τους.

Γενικά το θέμα του σιδηρόδρομου είναι ίσως από τα πιο προβληματικά στο χώρο των υποδομών μαζικής μεταφοράς και η κρίση θέριεψε και τα προβλήματα και τα αδιέξοδα του. Η λύση αναζητείται σε στρατηγικούς επενδυτές και εταιρείες από το εξωτερικό.

Ποιος όμως με τα προβλήματα που περιγράφονται και άλλα τόσα που θα χρειάζονταν σελίδες επί σελίδων θα έβαζε τα χρήματα και θα έκανε την ανάσταση του Ελληνικού Σιδηρόδρομου; Αν δεν λυθούν ΟΛΑ τα δομικά, τεχνικά, πολιτικά και άλλα προβλήματα της υπόστασης του κανείς δεν θα τολμήσει να βάλει το χέρι στην τσέπη και να δημιουργήσει προϋποθέσεις καλυτέρευσης.

Και δεν είναι μόνο το οικονομικό. Αυτό με τις περικοπές, με τη μείωση προσωπικού, μείωση δρομολογίων και δικτύου κάπου θα φέρει μια εύθραυστη ισορροπία. Το ζήτημα είναι η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ και οι ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ της επένδυσης. Όταν αυτά τα δύο είναι πιθανά τότε ως δια μαγείας θα βρεθούν και «παίκτες» πρόθυμοι να μπουν και να κάνουν το σιδηρόδρομο ξανά μέσο μαζικής μετακίνησης.

Καλή εβδομάδα σε όλους

Το κείμενο είναι από την ενότητα «Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ»

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα