Connect with us

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Grecotel: Επενδύσεις 60 εκατ. ευρώ σε ξενοδοχεία «τρίτης γενιάς»

Χρήστος Δημόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξενοδοχείο της Grecotel

Ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 60 εκατ. ευρώ εξήγγειλε ο Όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη (Grecotel), ο οποίος βάζει στο προσκήνιο τη δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων «τρίτης γενιάς». Σύμφωνα με πληροφορίες, το project των ξενοδοχείων «τρίτης γενιάς» θα υλοποιηθεί μέσα από την ανακαίνιση και την επέκταση υφιστάμενων συγκροτημάτων, που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας.

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ «ΤΡΙΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ» ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Τα ξενοδοχεία «τρίτης γενιάς» καθίστανται ουσιαστικά τα καταλύματα εκείνα, τα οποία διαθέτουν hi tech τεχνολογίες και μετασχηματίζονται σε αυτό, που στην Ευρώπη αποκαλείται «Smart Hotels». Μερικές από τις καινοτομίες, που συναντά κανείς στα «Έξυπνα Ξενοδοχεία» του εξωτερικού, είναι οι παρακάτω:

Εμπειρίες επισκέπτη: Έμφαση στα δεδομένα (data) των επισκεπτών, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών κάθε ατόμου καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής.

Χώρος στάθμευσης: Έξυπνοι αισθητήρες και εφαρμογές ξενοδοχείων που επιτρέψουν στους επισκέπτες, να κρατούν θέσεις στάθμευσης πριν από τις επισκέψεις τους στο κατάλυμα.

Απομακρυσμένο check-in και check-out: Το να επιτρέπεται στους επισκέπτες να χρησιμοποιούν το smartphone τους για check-in και out.

Mobile Room Keys: Μια εφαρμογή smartphone που παρέχει πρόσβαση στο δωμάτιο του επισκέπτη, μέσα από το κινητό του τηλέφωνο (σ.σ. περιβαλλοντικό αποτύπωμα με το τέλος χρήσης πλαστικής κάρτας).

Υπηρεσία δωματίου (Room Service): Τα ξενοδοχεία μπορούν να προωθούν τις ειδοποιήσεις μενού στα smartphones των επισκεπτών, όταν εκείνοι βρίσκονται στα δωμάτιά τους, χρησιμοποιώντας έξυπνους αισθητήρες πληρότητας.

ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 62 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΙΕΤΙΑ

Σημειώνεται, ότι η Grecotel έχει πραγματοποιήσει από το 2016 επενδύσεις για την αναβάθμιση ξενοδοχείων, κόστους 62 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας για την ακρίβεια τις εγκαταστάσεις της σε Πελοπόννησο, Ρόδο, Κέρκυρα, Κρήτη, Χαλκιδική.

Ειδικότερα, τα τελευταία project αναβάθμισης της Grecotel αφορούσαν τα καταλύματα:
  • Corfu Imperial (Κέρκυρα)
  • Lux Me Daphnila Bay Dassia (Κέρκυρα)
  • Pella Beach (Χαλκιδική)
  • Casa Marron (πρώην Lakopetra Beach, Αχαΐα)
  • Lux Me White Palace (Ρέθυμνο)
  • Lux Me Rhodos (Ρόδος)

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΑΓΟΡΑ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ICAP, ο Όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη ελέγχει το 4% της ελληνικής ξενοδοχειακής αγοράς, τοποθετούμενος αυτομάτως στην κορυφή της σχετικής λίστας. Ακόμα, η Grecotel διαθέτει συνολικά 32 μονάδες σε Κρήτη, Κέρκυρα, Μύκονο, Ρόδο, Κω, Αθήνα, Σούνιο, Πελοπόννησο, Χαλκιδική, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη. Τη στιγμή που την τελευταία 15ετία ο Όμιλος, έχει προχωρήσει σε τουριστικές επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, καθώς επίσης για την αναμόρφωση μερικών εξ’ αυτών.

 

Πηγή: bizness.gr

image_pdfimage_print

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Ανησυχία για την εξέλιξη της αραβικής επένδυσης “The Mykonos Project”

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Το νησί της Μυκόνου

Μια ακόμη μεγάλη τουριστική επένδυση στη χώρα μας, το “The Mykonos Project”  στη Μύκονο, συναντά αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία, προκαλώντας αβεβαιότητα και καθυστερήσεις στην έναρξη του έργου.

Η επένδυση ανέρχεται σε 60 εκ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργηθούν 200 θέσεις εργασίας κατά την λειτουργία της. Το έργο αποτελείται από ένα χωριό, απόλυτα εναρμονισμένο στη Μυκονιάτικη αρχιτεκτονική, με ξενοδοχειακή μονάδα 192 κλινών. Στην εγκατάσταση θα δημιουργηθεί υπαίθριο θέατρο 250 θέσεων, ενώ η μετακίνηση μέσα στο χωριό θα γίνεται με ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Διαβάστε για τις αντιδράσεις στο έργο και τα επόμενα βήματα της επένδυσης.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Εγκαινιάστηκε το Kassiopi Project στην Κέρκυρα

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Εγκαινιάστηκε και επίσημα, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το mega τουριστικό project στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, 8 χρόνια μετά την έναρξη της διαδικασίας αξιοποίησης του ακινήτου.

Δείτε video από τα εγκαίνια και μάθετε λεπτομέρειες για τη νέα μεγάλη επένδυση που ξεκίνησε.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Τα νέα σποτ για το restart του ελληνικού τουρισμού (video)

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ταινία Greek Summer State Of Mind αποτέλεσε το πρώτο video της καμπάνιας του 2020 για τον ελληνικό τουρισμό, με στόχευση το διεθνές κοινό.

Τώρα, δημιουργήθηκε και η ελληνική εκδοχή της ταινίας με στόχο την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, με το μήνυμα “Μένουμε ασφαλείς, Απολαμβάνουμε Ελλάδα”. Απολαύστε την!

Δείτε τα video

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα