Νίκος
Καραγιάννης

Για το γήπεδο της ΑΕΚ ένα από τα σημαντικά έργα είναι η υπογειοποίηση της Πατριάρχου Κωνσταντίνου. Σε αυτό το έργο δόθηκε κόμα μια παράταση. Πρόκειτι για έργο υπογειοποίησης τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και τα σύνοδα έργα στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας. Η νέα προθεσμία ολοκλήρωσης παρατάθηκε για τις 31 Μαρτίου 2022 και εκτιμάται πως θα δοθεί στην κυκλοφορία πριν το Πάσχα.

To έργο συνολικού προϋπολογισμού 14.274,193,55 ευρώ, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τη διευκόλυνση της λειτουργίας του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Ανάδοχος του έργου είναι η ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη στις 10 Δεκεμβρίου 2019 στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, παρουσία του Διοικητικού ηγέτη της ΠΑΕ ΑΕΚ Δ. Μελισσανίδη, του Προέδρου του ερασιτέχνη της ΠΑΕ ΑΕΚ Αλ. Αλεξίου κ.α. Αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης των εργασιών ήταν η 10η Φεβρουαρίου 2021 αλλά η πανδημία κατέστησε αδύνατη την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

Συνοδευτικό έργο που αφορά την υπογειοποίηση της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι βασικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη μας κατά την διάρκεια κατασκευής του έργου “Υπογειοποίηση τμήματος της οδού Π. Κωνσταντίνου” συνοψίζονται παρακάτω: Τα οχήματα με προέλευση την Νέα Ιωνία, τα οποία διασχίζουν σήμερα την οδό Πατριάρχου Κωνσταντίνου από ανατολικά προς δυτικά, μετά τον αποκλεισμό της οδού θα κατευθύνονται με κατάλληλη σήμανση προς τη Λ. Δεκελείας (μέσω της οδού Ελ. Βενιζέλου). Τα οχήματα που κινούνται επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως θα ακολουθούν τη διαδρομή Λ. Ηράκλειου – Αλ. Παπαναστασίου – Ιωνίας – Προύσης – Σμύρνης – Φωκών.

Τα οχήματα με προέλευση τη Νέα Φιλαδέφεια, τα οποία σήμερα διασχίζουν τον άξονα Φωκών – Πατριάρχου Κωνσταντίνου με κατεύθυνση από δυτικά προς ανατολικά, μετά τον αποκλεισμό της οδού θα κατευθύνονται – στην Φάση Α μέσω της διαδρομής Βρυούλων – Φαναρίου – Σμύρνης – Αλ. Παπαναστασίου -Λ. Ηρακλείου. Στην Φάση Β θα ακολουθούν την διαδρομή Βρυούλων – Δεκελείας – Ελ. Βενιζέλου – Σμύρνης – Ελ. Αλαμέιν.

Τα οχήματα που κινούνται επί της Λ. Δεκελείας με κατεύθυνση προς Βορρά: Στην Φάση Α θα ακολουθούν τη διαδρομή Ειρήνης – Σμύρνης – Αλ. Παπαναστασίου Λ. Ηρακλείου ή Φαναρίου – Σμύρνης – Αλ. Παπαναστασίου -Λ. Ηρακλείου. Στην Φάση Β στην διαδρομή Δεκελείας – Ελ. Βενιζέλου – Σμύρνης – Ελ. Αλαμέιν.

Οι απαιτούμενες αλλαγές στην κυκλοφοριακή οργάνωση του οδικού δικτύου είναι: Μονοδρόμηση της οδού Φωκών από την οδό Σμύρνης έως τη Λ. Δεκελείας με κατεύθυνση προς τη Λ. Δεκελείας.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV