Connect with us

Συνεντεύξεις - Γνώμες

Γιατί η οικοδομή του μέλλοντος είναι η ανακαίνιση των υφιστάμενων κτιρίων

Χρήστος Δημόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ζήτημα της αναγέννησης της αγοράς ακινήτων, είναι από τα βασικότερα προαπαιτούμενα για την ουσιαστική ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας. Αν η συγκεκριμένη αγορά δεν καταφέρει να επανακάμψει, τότε μία μεγάλη «μαύρη τρύπα» θα παραμένει ως ανασταλτικός παράγοντας, στην προσπάθεια επαναφοράς στην κανονικότητα.

Στο πλαίσιο μίας αναλυτικής χαρτογράφησης του εν λόγω θέματος, το bizness.gr μίλησε με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), κ. Στράτο Παραδιά. Στην αρχική τοποθέτησή του σημείωσε: «Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό γεγονός, ότι τα μηνύματα που έχουμε από την αγορά τον τελευταίο καιρό είναι θετικά.

Βεβαίως, τα μηνύματα αυτά δεν αφορούν όλη τη χώρα, δεν αφορούν όλες τις περιοχές της Αθήνας, δεν αφορούν όλες τις πόλεις της χώρας. Κυρίως δεν αφορούν την ύπαιθρο χώρα. Κατά βάση αφορούν συγκεκριμένες περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος στο λεκανοπέδιο, καθώς και ορισμένα νησιά και κάποιες πόλεις σε μεγάλα νησιά. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να θεωρήσουμε, ότι έχουμε μία γενικευμένη ανάκαμψη στην αγορά.

Δειλά σημάδια ανάκαμψης έχουμε στην οικοδομή, γιατί μην ξεχνάμε ότι αυτά όλα κινούνται μέσα στην οικονομία, αλλά και στη ζωή των ανθρώπων. Δηλαδή κάποιος μπορεί να αναβάλλει να χτίσει μία οικοδομή για ένα μεγάλο διάστημα, όχι όμως επ’ άπειρον, κάποια στιγμή όσο και κακές να είναι οι συνθήκες, θα ξεκινήσει κάτι που είναι να κάνει. Κάποιος που ήταν να αγοράσει ένα σπίτι, περίμενε ένα χρονικό διάστημα, αλλά κάποια στιγμή θα υλοποιήσει το σχέδιο αυτό.

Είναι λοιπόν μέσα στους κύκλους της ζωής αυτό κι όχι ένα γενικότερο σημάδι ανάκαμψης της οικοδομής και της οικονομίας. Γιατί αν το ερμηνεύσουμε έτσι, πως αυτό είναι κάτι γενικευμένο, κινδυνεύουμε οι ιδιοκτήτες ακινήτων -ιδιαίτερα αυτοί που δεν μετέχουμε στην επιχειρηματικότητα- να τιμωρηθούμε πάρα πολύ σκληρά, με νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών. Διότι το Υπουργείο Οικονομικών, πάντοτε, καραδοκεί για αιτίες ή αφορμές ώστε να αυξήσεις τις αντικειμενικές αξίες, ακριβώς για να αυξήσει τα δημόσια έσοδα».

Στο ερώτημα πως μπορεί να αναγεννηθεί η αγορά ακινήτων ουσιωδώς, ο κ. Παραδιάς απαντάει ως εξής: «Ο μεγάλος ασθενής στην κτηματαγορά είναι οι υπάρχουσες οικοδομές και η ανάγκη ανακαίνισης και αναβάθμισής τους. Αναβάθμιση λειτουργική και ενεργειακή. Είναι απόλυτα απαραίτητο γιατί η χώρα μας δεν έχει ανάγκη τόσο πολύ από νέες οικοδομές, ή νέα κτίρια. Από αυτά έχει και με το παραπάνω. Ανάγκη έχει να αναβαθμίσει οικοδομές και κτίρια που υπάρχουν ήδη, τα οποία υπερτερούν κι ως προς τη θέση έναντι οποιωνδήποτε καινούργιων οικοδομών.

Εκεί, χρειάζεται να μπει ένα πάρα πολύ γενναίο φορολογικό κίνητρο, όχι ημίμετρα και αντίδωρα, αλλά μία επιστροφή 50% όλου του ποσού που θα καταβληθεί, του ποσού δηλαδή που προορίζεται για ανακαίνιση ακινήτων με όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά, με ΦΠΑ 24%, με όλες τις εργοδοτικές και εργατικές εισφορές, το οποίο δεν θα επιστρέφεται σε μετρητά στους ιδιοκτήτες που θα κάνουν ανακαίνιση στα κτίριά τους, αλλά θα πιστώνεται στο λογαριασμό τους σαν ένα ποσό με το οποίο αυτοί, θα μπορούν να εξοφλήσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους στο κράτος, τις δικές τους αλλά και των μελών της οικογενείας τους. Με άλλα λόγια, εννοούμε να μετρήσουν όλα τα τιμολόγια των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν και των εργασιών. Η εργασία, επίσης, να είναι ασφαλισμένη και ενταγμένη στο ασφαλιστικό σύστημα.

Η παραπάνω κίνηση θα δώσει αξία στην ιδιοκτησία, θα αναβαθμίσει τις υπάρχουσες οικοδομές που είναι κυριολεκτικά εγκαταλελειμμένες και στο έλεός τους, διότι η έννοια συντήρηση και αναβάθμιση είναι δυστυχώς άγνωστη στη χώρα μας. Άγνωστη και οργανωτικά, αλλά εξίσου και οικονομικά. Δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή ο ΕΝΦΙΑ, απορροφά όλο το «αίμα» των ιδιοκτητών και μαζί, κάθε δυνατότητά τους να κάνουν κάτι για τα υπάρχοντα κτίρια. Εκεί πονάμε, εκεί πρέπει να βρούμε το γιατρικό».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ επισημαίνει τη στόχευση που απαιτείται να υπάρχει την επόμενη μέρα: «Δεν χρειάζεται να χτίσουμε νέες οικοδομές. Η οικοδομή του μέλλοντος είναι η ανακαίνιση των υπαρχόντων κτιριακών όγκων. Η οποία είναι ιδιαίτερα επωφελής και πάρα πολύ σημαντική για την κοινωνία, την οικονομία, την απασχόληση.

Εκεί πρέπει να πέσει το βάρος, αλλά αυτό δεν θα συμβεί με ευχολόγια. Δηλαδή, ενώ σε μία καινούργια οικοδομή βγάζοντας άδεια πρέπει να εμφανίσει κανείς τιμολόγια για όλα τα υλικά και τις εργασίες, αντίθετα η ανακαίνιση μπορεί να γίνει υπό το… φως του φεγγαριού. Και το κράτος να μην εισπράξει ούτε ένα ευρώ φόρο ή εισφορά, από ανακαινίσεις κτιρίων ολοκλήρων.

Άρα λοιπόν εκεί θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα, θέλουμε όπως προείπα να κάνουμε την επιστροφή του 50% με τον τρόπο που ανέφερα. Σε τέτοια περίπτωση, το κράτος θα έχει εισπράξει εκ των προτέρων πολύ περισσότερα.

Κυρίως, όμως, θα έχουν κερδίσει ο ΕΦΚΑ ως ασφαλιστικό σύστημα, η πληρωμή του ΦΠΑ κι η πληρωμή όλων των φόρων και των εισφορών που σχετίζονται με όλο το κύκλωμα της οικοδομής: των εργολάβων, των υπεργολάβων, των παρόχων, των βιοτεχνών, βιομηχάνων και εμπόρων των οικοδομικών υλικών. Όλο το κύκλωμα αυτό θα βγει στο φως της ημέρας και το κράτος θα έχει κερδίσει πολλαπλά, κάνοντας αυτή τη σημαντική φορολογική ελάφρυνση με τη λογιστική επιστροφή και όχι παροχή χρημάτων στο χέρι».

Σχετικά με την ενδεχόμενη μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους, ο κ. Παραδιάς σχολιάζει: «Θα μας ενδιέφερε να υπάρχει μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση τόσο από κοινωνικής όσο και δημοσιονομικής απόψεως, ότι αυτονόητα θα καταργηθεί ο συμπληρωματικός φόρος. Ο οποίος είναι ακριβώς αυτός ο φόρος, που καταδικάζει τους οικονομικά ενεργούς πολίτες να απέχουν στην ουσία από κάθε επένδυση. Αν δεν γίνει έτσι, δεν έχει κανένα νόημα και καμία διαφορά η διαφορά του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ καταλήγει σχετικά με το Real Estate και όχι μόνο: «Το τι κάνουν τα funds του εξωτερικού και τι θα κάνουν είναι κάτι που στον απλό ιδιοκτήτη που εκπροσωπούμε εμείς δεν φτάνει, ή τουλάχιστον δεν έχει φτάσει ακόμα. Θα έχει σημασία ωστόσο για την οικονομία και την κοινωνία, να δοθεί μία λύση στο θέμα των «κόκκινων» δανείων.

Ιδιαίτερα αυτοί που έχουν επιλέξει να πάρουν τεράστια δάνεια και να μην πληρώσουν τίποτα, έχοντας ζήσει μία ζωή χαρισάμενη σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, δηλαδή οι στρατηγικοί κακοπληρωτές θα πρέπει να υποχρεωθούν να επιστρέψουν πίσω είτε τα δάνεια, είτε τα ακίνητα. Αυτό δεν αφορά τον απλό δανειολήπτη, ο οποίος έχει καταθέσει το «αίμα της ψυχής» του και την αποταμίευσή του, προκειμένου να τα βγάλει πέρα. Αυτός πρέπει να βοηθηθεί από το κράτος κι από τις τράπεζες με κάθε τρόπο, ώστε να σώσει το σπίτι του».

 

 

Πηγή: bizness.gr

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

Συνεντεύξεις - Γνώμες

Relkon: Μία ελληνική εταιρεία που εστιάζει στις εξαγωγές – Συνέντευξη με τον Διευθυντή Πωλήσεων

Χρήστος Δημόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Το logo της εταιρείας Relkon

Έχει αναδειχθεί πολλές φορές τόσο σε σχετικά ρεπορτάζ του bizness.gr, όσο και προγραμματικά από την παρούσα κυβέρνηση, πως η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση ανάπτυξης. Η ενίσχυση αυτή αφορά είτε την πραγματοποίηση νέων μεγάλων επενδύσεων στη χώρα μας, είτε την άνοδο και την μεγέθυνση ήδη υπαρχουσών επιχειρήσεων. Κι αυτό το δεύτερο κομμάτι, ειδικότερα, συνεπάγεται άμεσα με την εξωστρέφεια μίας εταιρείας και την επέκταση των ορίων της και εκτός Ελλάδας.

Μία τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση ελληνικής επιχείρησης καθίσταται η Relkon. Πρόκειται για μία εισαγωγική καθώς κι εξαγωγική εταιρεία, η οποία στο σύνολο της δραστηριότητάς της έχει τρεις κατευθύνσεις: τις σοκολάτες, τα κουφέτα και τα παιχνίδια με ζαχαρώδη με επώνυμους παιδικούς ήρωες, τα οποία εξάγει και στο εξωτερικό.

Η Relkon κατάφερε να μη συμπαρασυρθεί, σε γενικές γραμμές, από την οικονομική κρίση που έπληξε την επιχειρηματικότητα (κι όχι μόνο φυσικά) στην Ελλάδα. Διότι, νωρίτερα, είχε αρχίσει να δραστηριοποιείται στον τομέα του licensing. Μία διαδικασία, δηλαδή, μέσω της οποίας η επιχείρηση έκλεισε συμφωνίες με διάφορα γνωστά και μεγάλα brands, που εν συνεχεία τα προσάρμοζε στα προϊόντα της. Το γεγονός αυτό, της επέτρεψε να κάνει άνοιγμα προς τις αγορές του εξωτερικού, πράγμα που συντέλεσε στην ενίσχυση της εξωστρέφειάς της και της εξαγωγικής της δραστηριότητας.

Όπως επισήμαιναν στο bizness.gr στελέχη της εταιρείας, το τρίπτυχο της Relkon εδράζεται στις παρακάτω βασικές αρχές:

1) Νέες ιδέες και καινοτομία, ώστε να αυξάνεται συνεχώς το engagement με την αγορά και ως αποτέλεσμα τούτου, να μην μένει η εταιρεία πίσω από τις εκάστοτε εξελίξεις.
2) Στροφή προς το εξωτερικό, προς το σκοπό της ενίσχυσης της εξωστρέφειας.
3) Εισαγωγή νέων προϊόντων στην ελληνική αγορά, προκειμένου να μη δημιουργείται κορεσμός στο αγοραστικό κοινό.

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, το bizness.gr μίλησε με τον Διευθυντή Πωλήσεων της Relkon, κ. Αλέξανδρο Τασελαρίδη. Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του, ανέφερε:

«Λίγα χρόνια πριν ξεκινήσει η κρίση, η εταιρεία μας είχε ξεκινήσει να ασχολείται με τον τομέα του licensing, στρέφοντας έτσι πιο θαρραλέα το βλέμμα της προς τις αγορές του εξωτερικού.

Έτσι, δημιουργώντας συνεχώς νέα προϊόντα παιχνιδιών με τους πιο διάσημους παιδικούς ήρωες, καταφέραμε να αυξήσουμε την εξαγωγική μας δραστηριότητα και να ωφεληθούμε συνολικά ως εταιρεία.

Παράλληλα, όμως, δεν γυρίσαμε την πλάτη στην ελληνική αγορά. Απεναντίας, επενδύσαμε σε νέους τομείς, όπως του Γάμου και της Βάπτισης, καινοτομώντας διαρκώς με το λανσάρισμα νέων κουφέτων, που όμοιά τους δεν είχαν κυκλοφορήσει ξανά στη χώρα μας.

Συνεπώς, αν πρέπει να σταθώ εν ολίγοις επιγραμματικά στα στοιχεία που οδήγησαν τη Relkon σε τροχιά ανάπτυξης εν μέσω κρίσης, θα αναφέρω ως τομέα ζωτικής σημασίας την καινοτομία και την ανάπτυξη νέων προϊόντων».

bizness.gr

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Συνεντεύξεις - Γνώμες

Καραμανλής: Επανεξέταση των διαγωνισμών έργων με βάση το Δημόσιο συμφέρον

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Κώστας Καραμανλής, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Επανεξέταση των διαγωνισμών που παρέλαβε η νέα κυβέρνηση «με μοναδικό κριτήριο το δημόσιο συμφέρον, δηλαδή χρόνο υλοποίησης, κόστος, νομιμότητα και εξυπηρέτηση του πολίτη», προαναγγέλλει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, με συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Για το θέμα της αύξησης των διοδίων της Αττικής Οδού, ο κ. Καραμανλής εκφράζει την αντίθεσή του σε αυτή την προοπτική και ξεκαθαρίζει πως «είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την απόφασή μας αυτή και το συμφέρον των πολιτών με όλα τα μέσα που μας δίνουν οι νόμοι».

Σχετικά με την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος σημειώνει ότι σύντομα θα υπάρξει λύση «που θα οδηγήσει στην υλοποίηση του έργου και όχι στη δημιουργία ακόμη ενός «κουφαριού»».

Αναφορικά με την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρει ότι ήδη ξεκίνησαν οι απαραίτητες μελέτες προκειμένου να εκδοθούν οι απαιτούμενες άδειες, ενώ παράλληλα εξετάζεται η δομή του έργου και ο τρόπος υλοποίησής του.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Συνεντεύξεις - Γνώμες

Μωράλης: Δεν υπάρχει τελικό χρονοδιάγραμμα για την επέκταση του Μετρό και του Τραμ

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης

Στο θέμα των μεγάλων έργων που απασχολούν τον Πειραιά μεταξύ των οποίων, η επέκταση του Μετρό και του Τραμ, η αξιοποίηση του Πύργου του Πειραιά, την υπογειοποίηση της Γραμμής 1 και όχι μόνο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά 90,1».

Πιο συγκεκριμένα, για την καθυστέρηση στο έργο του Τραμ

«Δεν υπάρχει τελικό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των έργων του τραμ αλλά και του μετρό και θα ζητήσω συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Καραμανλή για να συζητήσουμε αυτό το θέμα, γιατί νομίζω πάει πολύ! Το μεν τραμ είναι ένα έργο με αρχικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τον Μάρτιο του 2015 και είμαστε Αύγουστο του 2019 και ακόμα δεν έχουμε δρομολόγια!

Δεν υπάρχουν ρήτρες καθώς η σύμβαση δεν έχει υπογραφεί με τον Δήμο Πειραιά. Επί δημαρχίας Β. Μιχαλολιάκου απεδέχθη ο δήμος να έρθει το τραμ στον Πειραιά, κακώς κατά την άποψή μου. Ταλαιπωρήθηκε η πόλη, διαλύθηκε η αγορά αλλά και κατοικίες, ταλαιπωρήθηκαν όλοι οι διερχόμενοι από τον Πειραιά. Πρέπει από εδώ και πέρα να δούμε τα οφέλη του τραμ όμως για να γίνει αυτό, θα πρέπει να λειτουργήσει. Επίσης, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ οφείλει να μας πει αξιόπιστα πότε θα ξεκινήσει το ΜΕΤΡΟ.

Κατά τη γνώμη μου αυτό θα δώσει «ανάσα» στην πόλη, το οποίο προβλέπεται όπως λένε ότι ίσως ολοκληρωθεί το 2020 ή το πρώτο εξάμηνο του 2021. Ζητάμε αυτά που δικαιούται η πόλη μας, θα τα διεκδικήσουμε, θα το φωνάξουμε. Το πράξαμε πιο ήπια την περασμένη πενταετία, καθώς η χώρα ήταν σε μια απολύτως κρίσιμη φάση, αλλά ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε και πιο δυναμικά αν χρειαστεί όλα όσα αξίζει η πόλη. Είναι θετικό ότι τουλάχιστον όσα από αυτά έχουμε συζητήσει η νέα κυβέρνηση τα κατανοεί».

Για τη διεκδίκηση 5 μεγάλων ανοιχτών θεμάτων του Δήμου Πειραιά από τη νέα κυβέρνηση

«Θα διεκδικήσουμε και από την νέα κυβέρνηση λύσεις για τα πέντε μεγάλα και ανοιχτά θέματα για την πόλη μας. Το πρώτο είναι να έχει ουσιαστικό ρόλο ο Δήμος Πειραιά στη διαχείριση του ΣΕΦ. Είναι πρωτάκουστο, απαράδεκτο και τραγικό, ο Δήμος Πειραιά να είναι εκτός της διαχείρισης του μεγαλύτερου δημοσίου οικοπέδου στον δήμο του.

Είχαμε συζητήσει στο παρελθόν να υπάρξει νέος φορέας διαχείρισης του οικοπέδου, αλλά δεν προχώρησε ποτέ από το 2017 και έπειτα. Οφείλουμε να εμπλακούμε στη διαχείριση του ΣΕΦ που η αξιοποίησή του πιστεύω ότι είναι μια κεντρική επιλογή και της κυβέρνησης. Το δεύτερο είναι το κρίσιμο έργο της υπογειοποίησης των γραμμών του ΗΣΑΠ ώστε αφενός να ενοποιηθεί πλέον ο Πειραιάς και αφετέρου να δοθεί λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα, τουλάχιστον στην είσοδο της πόλης, αλλά και στην είσοδο του μεγάλου λιμανιού της χώρας. Αποτελεί χρόνιο αίτημα και νομίζω ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να το δει θετικά, καθώς δεν αφορά μόνο τον δήμο αλλά τη λειτουργία του μεγάλου λιμανιού της χωράς και ενός εκ των μεγαλύτερων της Ευρώπης.

Τρίτος στόχος μας είναι η συνέχεια της προσπάθειας της διεκδίκηση γης από τον Ο.Λ.Π. η οποία ανήκει στον Δήμο Πειραιά! Το τέταρτο είναι τα οικόπεδα της ΧΡΩΠΕΙ και το πέμπτο είναι η μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων, για την οποία η προηγούμενη κυβέρνηση δυστυχώς δεν προχώρησε ουσιαστικά ούτε ένα βήμα. Είναι σημαντικό να αποκτήσει ο Πειραιάς ένα εμβληματικό δικαστικό μέγαρο, στο κτήριο της Ραλλείου ή σε οποιαδήποτε άλλη πρόταση υπάρχει στο μέλλον. Άλλα πρέπει να προχωρήσει, είναι ντροπή να έχουμε προσωρινά δικαστήρια στην πόλη από το 1985».

Για τα μεγάλα έργα που δρομολόγησε η Δημοτική Αρχή στην πόλη

«Τα τελευταία πέντε χρόνια συμβάλαμε κι εμείς στις 16.500 νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στον Πειραιά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ε.Β.Ε.Π. Έγινε μια πολύ σημαντική επένδυση στις καπνοβιομηχανίες του Παπαστράτου. Είχαμε προγραμματίσει μια μεγάλη ανάπλαση σε συνεργασία με την Περιφέρεια, η οποία βοήθησε στην προσέλκυση των επενδυτών όπως βοήθησε και η γενικότερη αντίληψη της δημοτικής αρχής για τις θετικές επιπτώσεις των ιδιωτικών επενδύσεων.

Ξεκίνησε η ανάπλαση στο Μικρολίμανο στο οποίο δραστηριοποιούνται 35 επιχειρήσεις και είναι βέβαιο ότι θα συμβάλει στην τόνωση της περιοχής ενώ θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας. Μέχρι το Πάσχα η ανάπλαση θα έχει ολοκληρωθεί.

Σε έναν μήνα θα έχουμε ανάδοχο για τον Πύργο του Πειραιά, μια από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής. Έχει κατατεθεί μία πρόταση, θα αξιολογηθεί από την αρμόδια επιτροπή και σε 20 ημέρες θα αναδειχθεί η εταιρεία που θα αξιοποιήσει τον Πύργο, ο οποίος θα παραχωρηθεί για 99 χρόνια, με ετήσιο μίσθωμα το λιγότερο 900.000 ευρώ κάθε χρόνο.

Η χρήση του είναι μικτή: γραφεία, ξενοδοχείο ή εμπορικά καταστήματα στους 2 πρώτους ορόφους. Θα έχουμε ένα μεγάλο έσοδο, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, ο δήμος θα λαμβάνει τέλη και θα δημιουργηθεί μια μικροοικονομία στην περιοχή. Αποτελεί κορυφαία παρέμβαση .

Επίσης τα 111.683.000 ευρώ που εξασφάλισε ο Δήμος από την ΟΧΕ και από την Περιφέρεια θα αλλάξει το τοπίο στην πόλη μας. Ο Πειραιάς θα γίνει μια έξυπνη πόλη με Smart υπηρεσίες και φωτισμό. Σε 15 ήμερες θα έχουμε ανάδοχο και θα αλλάξουμε περίπου 12.500 φωτιστικά σε όλη την πόλη. Θα υπάρχει, δωρεάν wifi, προχωράμε τη μελέτη για την ελεγχόμενη στάθμευση, φτιάχνουμε τη ακτογραμμή μας, αξιοποιούμε τα δημοτικά κτήρια. Η δεύτερη θητεία μας θα είναι ακόμα καλύτερη από την πρώτη γιατί οι δημότες και οι επισκέπτες θα δουν να αλλάζει η καθημερινότητά τους με σημαντικές παρεμβάσεις. Ο Πειραιάς αλλάζει».

Για τη νέα κυβέρνηση και τις συναντήσεις με τους Υπουργούς

«Η νέα κυβέρνηση αναπτύσσει μια δυναμική και αυτό είναι θετικό, καθώς δεν έχουμε καιρό για χάσιμο ούτε ως χώρα ούτε ως δήμοι. Πρόσφατα συναντήθηκα με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο με τον οποίο είχαμε μια ενδιαφέρουσα πρώτη συζήτηση, στην οποία ανέπτυξα τις θέσεις μας για το νομοσχέδιο και για τις επικείμενες νομοθετικές παρεμβάσεις για την κυβερνησιμότητα των δήμων και συζητήσαμε βασικά θέματα που αφορούν τον Δήμο Πειραιά. Συμφωνήσαμε να έχουμε μια διαρκή επικοινωνία για τα ζητήματα της πόλης.

Επίσης απέστειλα επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την ελλειπή αστυνόμευση στον Πειραιά, λόγω υποστελέχωσης των Αστυνομικών Τμημάτων και της Τροχαίας. Θα έχω επικοινωνία με όλους τους υπουργούς για τα θέματα της πόλης, ωστόσο οι εντυπώσεις μου μέχρι στιγμής είναι θετικές. Άκουσα με χαρά τον πρωθυπουργό να αναφέρεται στη μεγάλη ανάπλαση της περιοχής των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, ήδη εξελίσσεται ένα σημαντικό έργο στον Φαληρικό Όρμο, άκουσα για την απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού, που είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία. Αντιλαμβάνεστε ότι και ο Δήμος Πειραιά θα διεκδικήσει τις δικές του μεγάλες παρεμβάσεις. Δεχόμαστε με ικανοποίηση όλα όσα θα γίνουν στην ευρύτερη περιφέρεια Πειραιά, αλλά θα διεκδικήσουμε όπως ήδη κάνουμε, αυτά που δικαιούται η πόλη μας».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα