Connect with us

Συνεντεύξεις - Γνώμες

Γιατί η οικοδομή του μέλλοντος είναι η ανακαίνιση των υφιστάμενων κτιρίων

Χρήστος Δημόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ζήτημα της αναγέννησης της αγοράς ακινήτων, είναι από τα βασικότερα προαπαιτούμενα για την ουσιαστική ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας. Αν η συγκεκριμένη αγορά δεν καταφέρει να επανακάμψει, τότε μία μεγάλη «μαύρη τρύπα» θα παραμένει ως ανασταλτικός παράγοντας, στην προσπάθεια επαναφοράς στην κανονικότητα.

Στο πλαίσιο μίας αναλυτικής χαρτογράφησης του εν λόγω θέματος, το bizness.gr μίλησε με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), κ. Στράτο Παραδιά. Στην αρχική τοποθέτησή του σημείωσε: «Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό γεγονός, ότι τα μηνύματα που έχουμε από την αγορά τον τελευταίο καιρό είναι θετικά.

Βεβαίως, τα μηνύματα αυτά δεν αφορούν όλη τη χώρα, δεν αφορούν όλες τις περιοχές της Αθήνας, δεν αφορούν όλες τις πόλεις της χώρας. Κυρίως δεν αφορούν την ύπαιθρο χώρα. Κατά βάση αφορούν συγκεκριμένες περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος στο λεκανοπέδιο, καθώς και ορισμένα νησιά και κάποιες πόλεις σε μεγάλα νησιά. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να θεωρήσουμε, ότι έχουμε μία γενικευμένη ανάκαμψη στην αγορά.

Δειλά σημάδια ανάκαμψης έχουμε στην οικοδομή, γιατί μην ξεχνάμε ότι αυτά όλα κινούνται μέσα στην οικονομία, αλλά και στη ζωή των ανθρώπων. Δηλαδή κάποιος μπορεί να αναβάλλει να χτίσει μία οικοδομή για ένα μεγάλο διάστημα, όχι όμως επ’ άπειρον, κάποια στιγμή όσο και κακές να είναι οι συνθήκες, θα ξεκινήσει κάτι που είναι να κάνει. Κάποιος που ήταν να αγοράσει ένα σπίτι, περίμενε ένα χρονικό διάστημα, αλλά κάποια στιγμή θα υλοποιήσει το σχέδιο αυτό.

Είναι λοιπόν μέσα στους κύκλους της ζωής αυτό κι όχι ένα γενικότερο σημάδι ανάκαμψης της οικοδομής και της οικονομίας. Γιατί αν το ερμηνεύσουμε έτσι, πως αυτό είναι κάτι γενικευμένο, κινδυνεύουμε οι ιδιοκτήτες ακινήτων -ιδιαίτερα αυτοί που δεν μετέχουμε στην επιχειρηματικότητα- να τιμωρηθούμε πάρα πολύ σκληρά, με νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών. Διότι το Υπουργείο Οικονομικών, πάντοτε, καραδοκεί για αιτίες ή αφορμές ώστε να αυξήσεις τις αντικειμενικές αξίες, ακριβώς για να αυξήσει τα δημόσια έσοδα».

Στο ερώτημα πως μπορεί να αναγεννηθεί η αγορά ακινήτων ουσιωδώς, ο κ. Παραδιάς απαντάει ως εξής: «Ο μεγάλος ασθενής στην κτηματαγορά είναι οι υπάρχουσες οικοδομές και η ανάγκη ανακαίνισης και αναβάθμισής τους. Αναβάθμιση λειτουργική και ενεργειακή. Είναι απόλυτα απαραίτητο γιατί η χώρα μας δεν έχει ανάγκη τόσο πολύ από νέες οικοδομές, ή νέα κτίρια. Από αυτά έχει και με το παραπάνω. Ανάγκη έχει να αναβαθμίσει οικοδομές και κτίρια που υπάρχουν ήδη, τα οποία υπερτερούν κι ως προς τη θέση έναντι οποιωνδήποτε καινούργιων οικοδομών.

Εκεί, χρειάζεται να μπει ένα πάρα πολύ γενναίο φορολογικό κίνητρο, όχι ημίμετρα και αντίδωρα, αλλά μία επιστροφή 50% όλου του ποσού που θα καταβληθεί, του ποσού δηλαδή που προορίζεται για ανακαίνιση ακινήτων με όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά, με ΦΠΑ 24%, με όλες τις εργοδοτικές και εργατικές εισφορές, το οποίο δεν θα επιστρέφεται σε μετρητά στους ιδιοκτήτες που θα κάνουν ανακαίνιση στα κτίριά τους, αλλά θα πιστώνεται στο λογαριασμό τους σαν ένα ποσό με το οποίο αυτοί, θα μπορούν να εξοφλήσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους στο κράτος, τις δικές τους αλλά και των μελών της οικογενείας τους. Με άλλα λόγια, εννοούμε να μετρήσουν όλα τα τιμολόγια των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν και των εργασιών. Η εργασία, επίσης, να είναι ασφαλισμένη και ενταγμένη στο ασφαλιστικό σύστημα.

Η παραπάνω κίνηση θα δώσει αξία στην ιδιοκτησία, θα αναβαθμίσει τις υπάρχουσες οικοδομές που είναι κυριολεκτικά εγκαταλελειμμένες και στο έλεός τους, διότι η έννοια συντήρηση και αναβάθμιση είναι δυστυχώς άγνωστη στη χώρα μας. Άγνωστη και οργανωτικά, αλλά εξίσου και οικονομικά. Δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή ο ΕΝΦΙΑ, απορροφά όλο το «αίμα» των ιδιοκτητών και μαζί, κάθε δυνατότητά τους να κάνουν κάτι για τα υπάρχοντα κτίρια. Εκεί πονάμε, εκεί πρέπει να βρούμε το γιατρικό».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ επισημαίνει τη στόχευση που απαιτείται να υπάρχει την επόμενη μέρα: «Δεν χρειάζεται να χτίσουμε νέες οικοδομές. Η οικοδομή του μέλλοντος είναι η ανακαίνιση των υπαρχόντων κτιριακών όγκων. Η οποία είναι ιδιαίτερα επωφελής και πάρα πολύ σημαντική για την κοινωνία, την οικονομία, την απασχόληση.

Εκεί πρέπει να πέσει το βάρος, αλλά αυτό δεν θα συμβεί με ευχολόγια. Δηλαδή, ενώ σε μία καινούργια οικοδομή βγάζοντας άδεια πρέπει να εμφανίσει κανείς τιμολόγια για όλα τα υλικά και τις εργασίες, αντίθετα η ανακαίνιση μπορεί να γίνει υπό το… φως του φεγγαριού. Και το κράτος να μην εισπράξει ούτε ένα ευρώ φόρο ή εισφορά, από ανακαινίσεις κτιρίων ολοκλήρων.

Άρα λοιπόν εκεί θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα, θέλουμε όπως προείπα να κάνουμε την επιστροφή του 50% με τον τρόπο που ανέφερα. Σε τέτοια περίπτωση, το κράτος θα έχει εισπράξει εκ των προτέρων πολύ περισσότερα.

Κυρίως, όμως, θα έχουν κερδίσει ο ΕΦΚΑ ως ασφαλιστικό σύστημα, η πληρωμή του ΦΠΑ κι η πληρωμή όλων των φόρων και των εισφορών που σχετίζονται με όλο το κύκλωμα της οικοδομής: των εργολάβων, των υπεργολάβων, των παρόχων, των βιοτεχνών, βιομηχάνων και εμπόρων των οικοδομικών υλικών. Όλο το κύκλωμα αυτό θα βγει στο φως της ημέρας και το κράτος θα έχει κερδίσει πολλαπλά, κάνοντας αυτή τη σημαντική φορολογική ελάφρυνση με τη λογιστική επιστροφή και όχι παροχή χρημάτων στο χέρι».

Σχετικά με την ενδεχόμενη μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους, ο κ. Παραδιάς σχολιάζει: «Θα μας ενδιέφερε να υπάρχει μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση τόσο από κοινωνικής όσο και δημοσιονομικής απόψεως, ότι αυτονόητα θα καταργηθεί ο συμπληρωματικός φόρος. Ο οποίος είναι ακριβώς αυτός ο φόρος, που καταδικάζει τους οικονομικά ενεργούς πολίτες να απέχουν στην ουσία από κάθε επένδυση. Αν δεν γίνει έτσι, δεν έχει κανένα νόημα και καμία διαφορά η διαφορά του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ καταλήγει σχετικά με το Real Estate και όχι μόνο: «Το τι κάνουν τα funds του εξωτερικού και τι θα κάνουν είναι κάτι που στον απλό ιδιοκτήτη που εκπροσωπούμε εμείς δεν φτάνει, ή τουλάχιστον δεν έχει φτάσει ακόμα. Θα έχει σημασία ωστόσο για την οικονομία και την κοινωνία, να δοθεί μία λύση στο θέμα των «κόκκινων» δανείων.

Ιδιαίτερα αυτοί που έχουν επιλέξει να πάρουν τεράστια δάνεια και να μην πληρώσουν τίποτα, έχοντας ζήσει μία ζωή χαρισάμενη σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, δηλαδή οι στρατηγικοί κακοπληρωτές θα πρέπει να υποχρεωθούν να επιστρέψουν πίσω είτε τα δάνεια, είτε τα ακίνητα. Αυτό δεν αφορά τον απλό δανειολήπτη, ο οποίος έχει καταθέσει το «αίμα της ψυχής» του και την αποταμίευσή του, προκειμένου να τα βγάλει πέρα. Αυτός πρέπει να βοηθηθεί από το κράτος κι από τις τράπεζες με κάθε τρόπο, ώστε να σώσει το σπίτι του».

 

 

Πηγή: bizness.gr

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Συνεντεύξεις - Γνώμες

Αντίθετο στην ακύρωση του Πάτρα-Πύργος το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΔΕ Βασίλης Αϊβαλής

Πλήρως αντίθετος σε κάθε ενδεχόμενο ακύρωσης του υφιστάμενου σχεδιασμού της Πατρών – Πύργου και επαναδημοπράτησής της με νέους όρους και προϋποθέσεις, ήταν ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας κ. Βασίλης Αϊβαλής σχετικά με τα αντίστοιχα σενάρια που κυκλοφορούν από το περιβάλλον του Υπουργού Υποδομών και είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Αϊβαλή, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν ιδιαίτερα επώδυνο για την περιοχή μιας και θα οδηγούσε σε πλήρη χρονική μετάθεση της κατασκευής του έργου στο απώτερο μέλλον, ενώ θα δημιουργούσε και μια σειρά από άλλα προβλήματα όπως:

1. Το έργο αυτή την στιγμή είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 295εκ.€ και με υποχρέωση ολοκλήρωσης της κατασκευής του έως το 2023. Η οποιαδήποτε ακύρωση του υφιστάμενου σχεδιασμού θα οδηγήσει το έργο σε απένταξη και σε απώλεια των αντίστοιχων κοινοτικών κονδυλίων.

2. Θα πρέπει άμεσα να αποζημιωθούν οι ανάδοχες επιχειρήσεις για τις πέντε ήδη υπογεγραμμένες συμβάσεις μιας και ήδη έχουν προχωρήσει και έχουν αρχίσει να εγκαθιστούν τα εργοτάξια τους στο πεδίο κατασκευής του έργου σύμφωνα με τις υπογεγραμμένες με το Ελληνικό δημόσιο συμβάσεις τους.

3. Η απένταξη του έργου επί τις ουσίας ή θα το παραπέμψει στις ελληνικές καλένδες ή, στην καλύτερη περίπτωση, θα καθυστερήσει την κατασκευή του για αρκετά χρόνια μέχρι να βρεθεί κατάλληλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που με νέο τεχνικό δελτίο θα μπορούσε αυτό να ενταχθεί.

4. Σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, τις αντίστοιχες μελέτες και την χρηματοδότηση,σήμερα έχει εξασφαλιστεί η κατασκευή ενός πληρέστατου και ασφαλούς σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου αντίστοιχου αυτού της Πατρών – Κορίνθου. Μετά από μια απένταξη του έργου από το ΕΣΠΑ 2014-2020 με τους συγκεκριμένους όρους, πιθανότατα κανείς δεν θα μπορεί να διασφαλίσει ότι μια ενδεχόμενη ένταξη του σε ένα νέο πλαίσιο, όταν αυτή γίνει, θα γίνει με τους ίδιους όρους γεωμετρίας και διαστάσεων του δρόμου και ότι τα στοιχεία αυτά δεν θα αποτελέσουν εκ νέου αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

5. Η ακύρωση του υφιστάμενου σχεδιασμού θα αδικήσει για άλλη μία φορά τον πολύπαθο νομό Ηλείας και τους πολίτες του οι οποίοι θα συνεχίσουν να ζουν οδικά απομονωμένοι, μην έχοντας σύγχρονο αυτοκινητόδρομο διασύνδεσης με καμία από τις γειτονικές περιφερειακές ενότητες.

6. Θα αναστείλει την όποια ελπίδα υπήρξε στους πολίτες της Ηλείας αλλά και γενικότερα της Δυτικής Ελλάδας για υγιή ανάπτυξη της περιοχής μιας, ειδικότερα για τον κάμπο της Ηλείας που αποτελεί τον μεγαλύτερο κάμπο παραγωγής αγροτικών προϊόντων στην Πελοπόννησο και μια από τις πιο παραγωγικές περιοχές στην χώρα.

7. Θα δημιουργήσει μια ιδιαίτερη αναπτυξιακή υστέρηση στην περιοχή μιας και ουσιαστικά θα εγκλωβίσει αναπτυξιακά την ΒΙΠΕ Πατρών, την αναβάθμιση του αεροδρομίου του Αράξου, την επιπλέον ανάπτυξη της Ολυμπίας ως κόμβο πολιτισμού και τουριστικό ορόσημο και γενικότερα της Π.Ε. Ηλείας, αλλά θα άρει και τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί για την καλύτερη διασύνδεση των νησιών Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου με την ενδοχώρα της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Σε αντιδιαστολή με τα παραπάνω, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΕ κ. B. Αϊβαλής πιστεύει ότι στα σύγχρονα κράτη υπάρχει και επιβάλλεται να υπάρχει συνέχεια. Το Υπουργείο Υποδομών έχει όλες τις δυνατότητες και όλους εκείνους τους μηχανισμούς οι οποίοι μπορούν να παρακολουθήσουν, να ελέγξουν και να συνεχίσουν την υλοποίηση του υφιστάμενου σχεδιασμού, διασφαλίζοντας την άρτια κατασκευή και ολοκλήρωση του έργου εντός χρονοδιαγραμμάτων και εντός του υφιστάμενου ΕΣΠΑ. Η Ηλεία και η Αχαΐα πρέπει να έχουν επιτέλους αυτόν τον οδικό άξονα στις υποδομές τους το αργότερο μέχρι τη λήξη του τρέχοντος χρηματοδοτικού πλαισίου.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Συνεντεύξεις - Γνώμες

Καραμανλής: Αναζητάμε ριζική λύση για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής στον Economist

Ριζική λύση αναζητά το Υπουργείο ΥΠΟΜΕ για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος. Αυτό είπε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real news.

Πιο συγκεκριμένα, για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών- Πύργου τονίζει «ένα έργο που πριν 5 χρόνια ήταν έτοιμο προς δημοπράτηση, το παραλάβαμε σπασμένο σε 8 κομμάτια από τα οποία δεν έχει ξεκινήσει κανένα. Στα 3 δεν έχει υπογραφεί καν σύμβαση γιατί υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα με το ΣτΕ και τον ανάδοχο που δεν μπορεί να καταθέσει εγγυητική επιστολή».

«Το έργο είναι στον αέρα. Χρειάζεται μια ριζική λύση. Μελετάμε διεξοδικά το θέμα και έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε τελικά να προχωρήσουμε σε λύση όσο το δυνατόν ταχύτερη και με εξασφαλισμένη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση», συμπληρώνει σύμφωνα με το ΑΠΕ ο υπουργός Υποδομών.

Όσον αφορά την αύξηση στα διόδια που ανακοίνωσε η Αττική οδός ο Κώστας Καραμανλής ξεκαθαρίζει πως «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί κανένα τετελεσμένο στο θέμα αυτό».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Συνεντεύξεις - Γνώμες

Γιάννης Κεφαλογιάννης: Οδικές, σιδηροδρομικές και συνδυασμένες μεταφορές στο επίκεντρο

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο υφυπουργός Μεταφορών, κ.Γιάννης Κεφαλογιάννης

Ο νέος υφυπουργό Μεταφορών μιλά στην εφημερίδα Παραπολιτικά

Είναι για μένα μεγάλη τιμή εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, να μου αναθέσει τον κρίσιμο τομέα των Μεταφορών.

Ακόμα μεγαλύτερη είναι η ευθύνη για το έργο που κυβέρνηση πρέπει να επιτελέσει σε αυτό τον τομέα, στον οποίο, δυστυχώς, δεν δόθηκε πρέπουσα σημασία τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.

Οι μεταφορές είναι τομέας κεφαλαιώδους σημασίας για τη λειτουργία των σύγχρονων οικονομιών.

Κανένας δεν μπορεί να φανταστεί μια ισχυρή ανάπτυξη της Ελλάδας, χωρίς αποτελεσματικό σύστημα μεταφορών, το οποίο θα αξιοποιεί όλες τις σύγχρονες εξελίξεις του κλάδου.

Στο πλαίσιο αυτό, η πολιτική μας θα εστιάσει στη βελτίωση της ποιότητας των οδικών μεταφορών, την αναζωογόνηση των σιδηροδρόμων και την ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών και της εφοδιαστικής αλυσίδας, έχοντας πάντα στο βάθος του μυαλού μας την προστασία του περιβάλλοντος.

Η ευθύνη υλοποίησης ενός τέτοιου σχεδίου δεν περιορίζεται μόνο στον δημόσιο τομέα, αλλά θα επεκταθεί και στον ιδιωτικό.

Η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι αναγκαία σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε και θα αφορά σε ένα ευρύ πεδίο κοινής προσπάθειας για τον προσδιορισμό και την εφαρμογή των αναγκαίων πρωτοβουλιών που θα αξιοποιούν τις ευκαιρίες, που θα απαντούν στα μεγάλα προβλήματα και τις μεγάλες προκλήσεις. Το επόμενο διάστημα θα ξεδιπλώσουμε μια σειρά από πρωτοβουλίες.

Ενδεικτικά, αλλά όχι περιοριστικά, θα προχωρήσουμε στη λήψη μέτρων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, στον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου και της λειτουργίας των δημόσιων αστικών μεταφορών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, την προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων για τη βελτίωση της λειτουργίας των ιδιωτικών αστικών και υπεραστικών μεταφορών και τη λειτουργία – επιτέλους – των υδατοδρομίων, αφού προηγουμένως εξορθολογήσουμε όλες τις πολύπλοκες διαδικασίες που έχουν θεσπιστεί και οι οποίες αποτελούν τον κύριο λόγο της καθυστέρησης.

Ενα μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι η απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, με απώτερο σκοπό την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Στον τομέα των μεταφορών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών βρήκαμε ρυθμίσεις, οι οποίες μόνο τον παραπάνω σκοπό δεν εξυπηρετούν.

Ενδεικτικά, αναφέρω ότι όλοι οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων της Ελλάδας, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη, υποχρεούνται, προκειμένου να αντικαταστήσουν τα σχήματά τους, να υποβάλλουν σχετικούς φακέλους στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου, πράξη που από συστάσεως του ελληνικού κράτους γινόταν εντός μίας ημέρας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Μεταφορών της χώρας.

Αυτά και παρόμοια ζητήματα, όπως οι άδειες κυκλοφορίας, άδειες οδήγησης και άδειες καταστημάτων για εξυπηρέτηση οχημάτων θα τροποποιηθούν, με σκοπό την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επαγγελματιών.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα