Connect with us

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Για το καλοκαίρι του 2020 η «πρεμιέρα» του νέου ξενοδοχείου στο Γεράνι Κρήτης

Χρήστος Δημόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Πλατανιάς Χανίων

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την ξενοδοχειακή επένδυση προδιαγραφών 4 αστέρων στο Γεράνι της Κρήτης. Η συγκεκριμένη αδειοδοτική διαδικασία ήταν από τις πλέον σημαντικές, διότι το νέο κατάλυμα θα δημιουργεί εντός περιοχής δικτύου Natura-2000.

Θυμίζουμε, ότι σε προηγούμενο ρεπορτάζ το bizness.gr σας είχε ενημερώσει, ότι στις αρχές Ιουλίου είχε δοθεί η οριστική γνωμοδότηση από την Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας και όλα έδειχναν, από τότε, πως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Νωρίτερα, ασφαλώς, είχε δοθεί η απαιτούμενη έγκριση κι από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πλατανιά. Δείγμα, του ότι γι’ αυτή την επένδυση υπήρξε αρμονική συνεργασία ανάμεσα σε Δήμο, Περιφέρεια Κρήτης, Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η νέα μονάδα που θα δημιουργηθεί θα σέβεται απόλυτα το περιβάλλον και θα κατασκευαστεί σε έκταση συνολικού εμβαδού 20.014 τ.μ., με τη δυναμικότητα των κλινών να ορίζεται στις 180. Το κόστος για την «ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ Α.Ε.» προβλέπεται στα 3 εκατ. ευρώ.

Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Ένα σημαντικό κομμάτι που αφορά την ανέγερση του ξενοδοχείου, έχει να κάνει με τη χρηματοδότηση (σ.σ. 3 εκατ. ευρώ). Η οποία θα είναι διττή. Από τη μία, κεφάλαια που θα εισρεύσουν από την ίδια την «ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ Α.Ε.». Από την άλλη, κεφάλαια τραπεζικού δανεισμού.

Η ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Γεράνι θα λειτουργεί εποχιακά, για τους μήνες από Απρίλιο έως και Οκτώβριο. Θα πρόκειται δηλαδή για μία μονάδα, που κατά κύριο λόγο επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τη θερινή περίοδο και τις μεγάλες ροές τουριστών που δέχεται η Κρήτη.

Ως προς τις παροχές, το ξενοδοχείο θα διαθέτει πισίνες, εξωτερικό μπαρ, εστιατόρια, αίθουσα εκδηλώσεων, γυμναστήριο, spa, υπαίθριους χώρους στάθμευσης κ.α.

Όπως είναι φυσιολογικό, η κατασκευή ενός νέου ξενοδοχείου δημιουργεί προοπτικές απασχόλησης. Η μονάδα προβλέπεται να απασχολεί συνολικά 20 άτομα, εκ των οποίων τα 10 θα καθίστανται μόνιμο προσωπικό (σ.σ. θα δοθεί έμφαση στη στελέχωση με άτομα από την τοπική κοινωνία).

ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ

Πληροφορίες του bizness.gr αναφέρουν, ότι στόχος της επενδύτριας εταιρείας είναι το καινούργιο κατάλυμα 4 αστέρων να έχει ανοίξει τις πύλες του το καλοκαίρι του 2020. Ο στόχος αυτός κρίνεται ρεαλιστικός και υλοποιήσιμος.

bizness.gr

image_pdfimage_print

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Ανησυχία για την εξέλιξη της αραβικής επένδυσης “The Mykonos Project”

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Το νησί της Μυκόνου

Μια ακόμη μεγάλη τουριστική επένδυση στη χώρα μας, το “The Mykonos Project”  στη Μύκονο, συναντά αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία, προκαλώντας αβεβαιότητα και καθυστερήσεις στην έναρξη του έργου.

Η επένδυση ανέρχεται σε 60 εκ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργηθούν 200 θέσεις εργασίας κατά την λειτουργία της. Το έργο αποτελείται από ένα χωριό, απόλυτα εναρμονισμένο στη Μυκονιάτικη αρχιτεκτονική, με ξενοδοχειακή μονάδα 192 κλινών. Στην εγκατάσταση θα δημιουργηθεί υπαίθριο θέατρο 250 θέσεων, ενώ η μετακίνηση μέσα στο χωριό θα γίνεται με ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Διαβάστε για τις αντιδράσεις στο έργο και τα επόμενα βήματα της επένδυσης.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Εγκαινιάστηκε το Kassiopi Project στην Κέρκυρα

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Εγκαινιάστηκε και επίσημα, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το mega τουριστικό project στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, 8 χρόνια μετά την έναρξη της διαδικασίας αξιοποίησης του ακινήτου.

Δείτε video από τα εγκαίνια και μάθετε λεπτομέρειες για τη νέα μεγάλη επένδυση που ξεκίνησε.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Τα νέα σποτ για το restart του ελληνικού τουρισμού (video)

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ταινία Greek Summer State Of Mind αποτέλεσε το πρώτο video της καμπάνιας του 2020 για τον ελληνικό τουρισμό, με στόχευση το διεθνές κοινό.

Τώρα, δημιουργήθηκε και η ελληνική εκδοχή της ταινίας με στόχο την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, με το μήνυμα “Μένουμε ασφαλείς, Απολαμβάνουμε Ελλάδα”. Απολαύστε την!

Δείτε τα video

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα