Newsroom

Η ΓΕΦΥΡΑ συμμετείχε και φέτος στην Εβδομάδα Υγείας & Ασφάλειας της VINCI Concessions, που αποβλέπει  στην επιδίωξη και παγίωση του μηδενικού ποσοστού ατυχήματος που αποτελεί στόχο του Ομίλου VINCI. Οι  δραστηριότητες της εβδομάδας, έλαβαν χώρα σε όλες τις εταιρείες του Ομίλου παγκοσμίως, από τις 22 ως τις 26  Μαΐου, με κοινή θεματική στόχευση την περαιτέρω ενίσχυση της κουλτούρας ασφάλειας συνεργατών και  υπεργολάβων.  

Η ΓΕΦΥΡΑ, με ιστορική παράδοση στον συγκεκριμένο τομέα από τα χρόνια της κατασκευής και  αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την ασφάλεια του προσωπικού, των συνεργατών, υπεργολάβων και των  χρηστών της, ευθυγραμμίζεται με τον στόχο της VINCI Concessions για μηδενικό ποσοστό ατυχημάτων. Η  δέσμευση της εταιρείας για την επιδίωξη μηδενικού ποσοστού ατυχημάτων απέφερε καρπούς, καθώς η παράδοση  συνεχίστηκε και κατά τα 2 τελευταία χρόνια, (2021 & 2022) αφού δεν υπήρξε κανένα ατύχημα που να οδήγησε  σε απουσία από την εργασία, γεγονός το οποίο καταδεικνύεται από τα σχετικά στατιστικά στοιχεία του δείκτη  LTIR.  

Τα σταθερά θετικά (από τα χρόνια της κατασκευής και μέχρι σήμερα) αποτελέσματα της ΓΕΦΥΡΑ αποτελούν  απόρροια του ολοκληρωμένου πλάνου δράσης που έχει δρομολογηθεί από τη VINCI Concessions σε όλους τους  αυτοκινητοδρόμους, τα αεροδρόμια και τους σιδηροδρόμους της σε 25 χώρες. Ενδεικτικά, όλες οι παραχωρήσεις  του δικτύου διαθέτουν εργαλεία αναφοράς σε ζητήματα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους και  υπεργολάβους, πλατφόρμα ανταλλαγής εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών, καθώς και πολυάριθμα  προγράμματα κατάρτισης και ηλεκτρονικής διδασκαλίας για το προσωπικό. Αποτέλεσμα της πολιτικής της  VINCI Concessions είναι η μείωση κατά 75% σε σχέση με το 2016, σε όλο τo δίκτυό της του βαθμού συχνότητας  απουσίας από την εργασία λόγω τραυματισμού (LTIR) 1, φθάνοντας σε βαθμό συχνότητας της τάξεως του 5,84  το 2023  

Στο πλαίσιο της φετινής «Εβδομάδας Υγείας και Ασφάλειας» η ΓΕΦΥΡΑ διοργάνωσε ενδοεταιρικές δράσεις  πρακτικής κατάρτισης σε θέματα οδικής ασφάλειας σε συνεργασία με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», διδακτικές  συνεδρίες προσωπικού σχετικές με την ιστορική παράδοση ασφάλειας του έργου, βιωματικές παρουσιάσεις με  τη συμμετοχή προσωπικού, υπεργολάβων, προμηθευτών, μελών και στελεχών Πυροσβεστικής/ΕΜΑΚ,  καταθέσεις εμπειρίας υπαλλήλων ασφάλειας κυκλοφορίας, τεχνολόγων ηλεκτρολόγων και μηχανικών, αλλά και  παρεμβάσεις από την διοίκηση της εταιρείας, καθώς και από τη διεύθυνση της VINCI Concessions.  

  

1 Ο βαθμός συχνότητας απώλειας χρόνου λόγω τραυματισμού (LTIR) χρησιμοποιείται για τη μέτρηση του αριθμού τραυματισμών  σχετιζόμενων με την εργασία, οι οποίοι οδηγούν σε μη-ικανότητα εργασίας για μία συγκεκριμένη περίοδο. Ο LTIR υπολογίζεται στη βάση  1.000.000 ωρών ως σταθερά (αριθμός LTIR x 1.000.000) δια του αριθμού των δεδουλευμένων ωρών). Το αποτέλεσμα που προκύπτει σημαίνει  ότι υπήρξαν «x» τραυματισμοί απώλειας χρόνου για κάθε 1.000.000 δεδουλευμένες ώρες κατά μία συγκεκριμένη περίοδο. 

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV