Connect with us

Επικαιρότητα

Φως στο τούνελ αρχίζει να φαίνεται στους παγωμένους αυτοκινητόδρομους

Δημοσιεύθηκε

στις

Κάτι διαφαίνεται– για μία ακόμα φορά– στο βάθος του τούνελ της διαπραγμάτευσης για τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους όπως η Ιόνια Οδός και ο Ε65. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει ξεκινήσει ελέγχους στις τέσσερις κοινοπραξίες κι αυτό θεωρείται προάγγελος της χρηματοδότησης των έργων.

Για το θέμα αυτό ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Μ. Βορίδης δήλωσε χτες: «Αυτή είναι κατ’ αρχήν μια θετική εξέλιξη, διότι, όπως αντιλαμβάνεστε, όταν δημιουργείται ένας οικονομικός και νομικός έλεγχος σε έργα, στην πραγματικότητα εξετάζεται η δυνατότητα χρηματοδότησής τους. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δεν κάνει αυτό τον έλεγχο, διότι δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει. Το κάνει διότι εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο. Επομένως, αυτό σημαίνει την κατ’ αρχήν αποδοχή μιας τέτοιας προοπτικής και από αυτή την πλευρά αυτό είναι κάτι θετικό. Ωστόσο, όπως πολλές φορές σας έχω πει, αυτή είναι μια πολυεπίπεδη, πολυπαραγωγική, εξαιρετικά σύνθετη και πολύπλοκη διαδικασία, την οποία παρακολουθούμε εντατικά και για την οποία αφιερώνουν άνθρωποι στο Υπουργείο πολύ χρόνο και προσπάθεια. Προσπαθούμε να την φέρουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα στην ωρίμανσή της, προκειμένου να έχουμε μια συγκεκριμένη κατάληξη. Αλλά δεν θέλω να δεσμευτώ με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και δη αυστηρό σε μια τέτοιου είδους διαδικασία».

Η δήλωση έγινε στο περιθώριο της συνάντησης που είχε ο υπουργός με τον Τομεάρχη Δημοσίων Έργων της «Νέας Δημοκρατίας» Σταύρο Καλογιάννη. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης και ο Γενικός Γραμματέας Συγχρηματοδοτούμενων Δημοσίων Έργων Σέργιος Λαμπρόπουλος, αλλά και ο βουλευτής Πρέβεζας Δ. Τσουμάνης, αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Βορίδης δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Καλογιάννη και τον κ. Τσουμάνη, τους εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας για μια εξαιρετικά ωφέλιμη και δημιουργική συζήτηση πάνω στα ζητήματα των Δημοσίων Έργων. Όπως ξέρετε, το Υπουργείο Υποδομών είναι στρατευμένο πάνω στην προσπάθεια συνθέσεως απόψεων και αυτό αποτελεί μια συνεχή και διαρκή επιδίωξη μας στο πλαίσιο αυτής της κυβέρνησης. Οι απόψεις αυτές συντίθενται ώστε να διαμορφώνεται η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, ειδικά όταν έχουμε νομοθετικές πρωτοβουλίες.

» Συζητήσαμε την αμέσως επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία που αφορά μια παρέμβαση στον Κώδικα Απαλλοτριώσεων. Στο θέμα αυτό θα συζητήσουμε αρκετά προκειμένου να έχουμε μια πλήρως εναρμονισμένη άποψη για τη νομοθετική παρέμβαση που πρέπει να κάνουμε.

» Μιλήσαμε αρκετά και για τα ζητήματα παραχωρήσεων αλλά και για την κατάσταση που βρίσκεται η διαπραγμάτευσή μας στο σημείο προσπάθεια που καταβάλει η Κυβέρνηση να επιταχύνει κατά το δυνατόν τις συζητήσεις αυτές και νομίζω ότι είμαστε συντονισμένοι σε μια σειρά από πράγματα. Θέλω να ευχαριστήσω για αυτή την ουσιαστική και δημιουργική συμβολή της Νέας Δημοκρατίας στην προσπάθεια την οποία κάνει το Υπουργείο Υποδομών.» κατέληξε ο υπουργός

Χαμένα χρόνια

Μετά τη συνάντηση οι Στ. Καλογιάννης και Δ. Τσουμάνης, δήλωσαν:

«Ενημερωθήκαμε σήμερα από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών για τα έργα των πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας, με συμβάσεις παραχώρησης.

Δυστυχώς για τις συμβάσεις αυτές, που αποτελούν το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο στην Ελλάδα, χάθηκαν δύο πολύτιμα χρόνια. Όπως έχει τονίσει και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς στο «Ζάππειο ΙΙ», η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει το θέμα με υπευθυνότητα, δίνοντας προτεραιότητα στην άμεση επανεκκίνηση των έργων, με απόλυτη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου.

Από την ενημέρωση προέκυψε ότι για να συνεχιστούν οι συμβάσεις απαιτείται ακόμα πολύ προσπάθεια και χρόνος. Εάν όμως τα έργα δεν προχωρήσουν, οι επιπτώσεις θα είναι τραγικές για τη χώρα: οι ελληνικές τεχνικές εταιρείες θα καταρρεύσουν, η ανεργία θα εκτιναχθεί, το Ελληνικό Δημόσιο θα εμπλακεί σε πολυετείς δικαστικές περιπέτειες με τους παραχωρησιούχους, εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ του ΕΣΠΑ -τα οποία σήμερα είναι απολύτως αναγκαία για τη χώρα- θα χαθούν».

Για την Ήπειρο

Οι δύο βουλευτές έθεσαν και θέματα της Ηπείρου. Όπως είπαν:

Ενημερωθήκαμε επίσης για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υποδομών και συζητήσαμε θέματα που αφορούν την «Εγνατία Οδός ΑΕ». Ζητήσαμε από την ηγεσία του Υπουργείου, εν όψει της νέας κακοκαιρίας, να κινητοποιηθεί εγκαίρως ο μηχανισμός ώστε να μην επαναληφθούν τα τραγικά γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου, όταν εγκλωβίστηκαν στην Εγνατία περίπου 1.000 ταξιδιώτες για ένα εικοσιτετράωρο.

Τέλος, επισημάναμε ότι πρέπει να δοθούν λύσεις και σε προβλήματα της Ηπείρου τα οποία παραμένουν στάσιμα την τελευταία διετία, όπως ο οδικός άξονας Ιωάννινα ? Κακαβιά, στον οποίο μπορούν να ξεκινήσουν πρόδρομες εργασίες, η γέφυρα στο Περιστέρι επί της Εγνατίας οδού, το αεροδρόμιο Ιωαννίνων στο οποίο οι εργασίες έχουν ουσιαστικά σταματήσει, ο κόμβος της ¶ρτας επί της Ιόνιας οδού στον οποίο η εργολαβία έχει διαλυθεί. Ζητήσαμε επίσης να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ο οδικός άξονας Παραμυθιά ? κόμβος Μεσοποτάμου, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο χωροθέτησής του».

Πηγή:ypodomes.com

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα