Connect with us

Επικαιρότητα

Fraport, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΛΘ και Hellastron στο 3ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ελάχιστες ημέρες απέμειναν πριν από το μεγαλύτερο εγχώριο γεγονός στις Υποδομές και Μεταφορές της Ελλάδας: Το 3ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών ετοιμάζεται, στις 19 και 20 Ιουνίου, να «ανοίξει τις πύλες του», φιλοξενώντας 1.200 συνέδρους, 47 χορηγούς και εκθέτες και 45 καταξιωμένους ομιλητές στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (αίθουσα Banquet).

Το συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών και Ναυτιλίας, έχει ως εφετινό τίτλο «Επενδύοντας στο μέλλον», θέλοντας να καταδείξει την αναπτυξιακή πορεία και την σημασία των δυο κλάδων στην εγχώρια οικονομία.

Η 1η ημέρα του συνεδρίου είναι αφιερωμένη στις Υποδομές / Κατασκευές και η 2η ημέρα στις Επιβατικές και Εμπορευματικές Μεταφορές.

Την 2η ημέρα του συνεδρίου και στην Στρογγυλή Τράπεζα των Συνδυασμένων Μεταφορών φιλοξενούνται ορισμένοι από τους κυριότερους εκπροσώπους των μεγαλύτερων εταιρειών του ευρύτερου κλάδου.

Συγκεκριμένα, το πάνελ απαρτίζουν ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Alexander Zinell, ο πρόεδρος του ΔΑΑ, Δημήτρης Δημητρίου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ Σωτήρης Θεοφάνης και ο αντιπρόεδρος της Hellastron Εμμανουήλ Βράιλας.

Η Fraport Greece θα παρουσιάζει την εξέλιξη του επενδυτικού σχεδιασμού της, το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” το πλάνο επέκτασής του, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ το όραμά της για τον ελληνικό σιδηρόδρομο, ο ΟΛΘ την μετατροπή του σε hub των Βαλκανίων και η Hellastron την αναπτυξιακή πορεία των αυτοκινητοδρόμων που βρίσκονται υπό παραχώρηση.

Το πάνελ συντονίζει ο δημοσιογράφος και διαχειριστής του metaforespress.gr, Φώτης Φωτεινός.

Καθίσταται προφανές ότι οι Συνδυασμένες Μεταφορές και η εξελικτική πορεία των εταιρειών που διαχειρίζονται αεροδρόμια, τρένα, λιμάνια και οδικούς άξονες διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο, όχι μόνο στην βελτίωση των υπηρεσιών των βασικών συγκοινωνιών υποδομών της χώρας, αλλά και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της χώρας ως κόμβος επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Σημειώνεται ότι για την παρακολούθηση του 3ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών, παρακαλείσθε να κάνετε ηλεκτρονική εγγραφή πατώντας εδώ.

 

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

Επικαιρότητα

Πρώτη συνάντηση των Προέδρων Ρυθμιστικών Αρχών και μελών του MEDREG

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Σύσκεψη MEDREG με τη συμμετοχή της ΡΑΕ

Στις 10 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση των Προέδρων των Ρυθμιστικών Αρχών που είναι μέλη του Οργανισμού των Ρυθμιστικών Αρχών της Μεσογείου (MEDREG). Στη συνάντηση  συμμετείχε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Δρ. Νικόλαος Μπουλαξής.

Συνολικά 41 συμμετέχοντες αντάλλαξαν εμπειρίες και απόψεις σχετικά με τις νέες προκλήσεις στον τομέα της ενέργειας, την ανάγκη και τον τρόπο βέλτιστης συνεργασίας μεταξύ των Ρυθμιστών με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών και μελλοντικά τη συνδιαμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των αγορών ενέργειας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους στόχους της ενεργειακής μετάβασης, την ανάπτυξη των ΑΠΕ και του αυξανόμενου ρόλου του φυσικού αερίου.

Η πρώτη αυτή συνάντηση Προέδρων, έγινε με πρωτοβουλία της Προέδρου του MEDREG και του Προέδρου της Ιταλικής Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και είχε ως απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός κοινού οράματος για το μεταβαλλόμενο ρόλο των ρυθμιστικών αρχών στην αγορά ενέργειας της Μεσογείου.

Ο Πρόεδρος της ΡΑΕ είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στις τρέχουσες εξελίξεις στην ελληνική αγορά ενέργειας, να επισημάνει την ανάγκη επίτευξης ενός ελάχιστου επιπέδου εναρμόνισης των ρυθμιστικών πλαισίων ως καταλύτη ανάπτυξης της αγοράς ενέργειας στη Μεσόγειο, καθώς και να αναδείξει την αγαστή συνεργασία των ρυθμιστικών αρχών στο πλαίσιο του MEDREG που μετουσιώνεται σταδιακά σε απτά αποτελέσματα. 

Στη ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν οι παρεμβάσεις και των υπόλοιπων συμμετεχόντων, ενώ ιδίως ο Πρόεδρος της Γαλλικής Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (CRE), στην καταληκτική παρέμβασή του υπερθεμάτισε για τις νέες προοπτικές που ανοίγονται για τον Οργανισμό με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον κομβικό ρόλο του MEDREG στις Ευρω-Μεσογειακές ενεργειακές σχέσεις.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Αναβάλλεται η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Πεδίο του Άρεως

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Γιώργος Πατούλης ομιλία

Την οδύνη του αλλά και τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του, για τον τραγικό θάνατο εργαζόμενου της Περιφέρειας Αττικής σήμερα το μεσημέρι, εκφράζει ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στην Περιφέρεια Αττικής.

Παράλληλα, αναβάλλεται η σημερινή εκδήλωση φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της Περιφέρειας, στο Πεδίο του Άρεως.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Έκτακτο δελτίο κακοκαιρίας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Πρόγνωση καιρού

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενημερώνει ότι εκδόθηκε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων με ισχυρές βροχές-καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους από Παρασκευή 13/12 ως και Σάββατο 14/12 και παρακαλούνται οι πολίτες και οι επισκέπτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου να ακολουθούν τις παρακάτω οδηγίες προστασίας (πριν και κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων και θυελλωδών ανέμων):

– Να ελέγχουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιώνονται για την ομαλή λειτουργία τους

– Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους, τους πλημμυρισμένους δρόμους και τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας

– Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους

– Να ασφαλίζουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

– Να ελέγχουν αναρτημένες πινακίδες

– Να ασφαλίζουν τις πόρτες και τα παράθυρα

– Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές

– Να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία για οποιαδήποτε πιθανή δια θαλάσσης μετακίνησή τους

– Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ

– Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

Επίσης ενημερώνει ότι στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας (http://www.pnai.gov.gr/http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=10011) υπάρχουν αναρτημένες Οδηγίες Προστασίας από Έντονα Καιρικά Φαινόμενα καθώς και από έκτακτα φαινόμενα καταστροφών (φυσικών και τεχνολογικών) καθώς και σχετικές πληροφορίες. με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση τους.

Τέλος πληροφορεί ότι στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας υπάρχει αναρτημένο έντυπο με οδηγίες αυτοπροστασίας από φυσικές καταστροφές. Το κείμενο περιλαμβάνει απλές οδηγίες και χρήσιμες πληροφορίες για προστασία από κινδύνους όπως οι σεισμοί, οι κατολισθήσεις, οι δασικές πυρκαγιές, τα έντονα καιρικά φαινόμενα κ.ά. στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.civilprotection.gr/sites/default/gscp_uploads/mini_edition_2018.pdf

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα