Υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, συνεδρίασε, χθες,στις 13 Μαΐου 2021, το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, εγκρίνοντας σημαντικές υποθέσεις. Μεταξύ άλλων δόθηκε η έγκριση για την:
Αρχιτεκτονική μελέτη για την αίθουσα εντός του κτηρίου Αεροσταθμού του Αερολιμένα Θεσσαλονίκης
Αφορά σε Αρχιτεκτονική Μελέτη η οποία βελτιστοποιεί τις υφιστάμενες κτηριακές εγκαταστάσεις των 26.608,57 τ.μ. (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται ο Πύργος Ελέγχου), και παρέχει επέκταση 34.071,57 τ.μ συνολικά σε όλα τα επίπεδα, με τελική επιφάνεια αεροσταθμού 60.680,14 τ.μ. μικτού εμβαδού.
Το υφιστάμενο κέλυφος του αεροσταθμού διατηρείται ως έχει, με αποξήλωση του υαλοπετάσματος μόνο στα σημεία που θα συνδεθεί με τις συνδετήριες γέφυρες. Από τους δύο χώρους Check-in στο υφιστάμενο κτήριο, ο ένας θα καταργηθεί και ο άλλος θα αναδιαμορφωθεί, σύμφωνα με τη νέα μελέτη διαχείρισης αποσκευών.Οι Πύλες Αναχωρήσεων παραμένουν στην ίδια περιοχή και μεγαλώνει η επιφάνεια τους, ώστε να συμπεριλάβουν χώρο που σήμερα είναι στο έδαφος. Το νέο κτήριο έχει σχεδιαστεί σαν μία γραμμική συνέχεια του υφιστάμενου με ευθυγραμμισμένους όγκους.
Μελέτη αρχιτεκτονικού σχεδιασμού για την προσθήκη πέργκολας σε υφιστάμενο φυλάκιο ελέγχου εντός του Αερολιμένα Μυκόνου.
Αφορά σε προσθήκη πέργκολας με χρήση χώρου αναμονής επιβατών ιδιωτικών πτήσεων στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, στο βόρειο άκρο των εγκαταστάσεων, στην απόληξη της οδού που εξυπηρετεί την κίνηση των οχημάτων από και προς το αεροδρόμιο.Η παρέμβαση διατηρεί την αίσθηση της χαμηλής κλίμακας, στηρίζεται σε2 αρχές παθητικού δροσισμού,αερισμού και ηλιοπροστασίας και διατηρεί στοιχεία της παραδοσιακής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής.
Μετά το πέρας του συμβουλίου του ΚΕΣΑ, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, δήλωσε:
«Το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, με τις αποφάσεις του, αποδεικνύει ότι αποτελεί έναν ισχυρό θεματοφύλακα προστασίας του δομημένου και αδόμητου Περιβάλλοντος, στηρίζοντας παράλληλα την ανάπτυξη ολοκληρωμένων επενδυτικών σχεδίων».
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ
- Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
- Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
- Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV