Connect with us

ΕΝΕΡΓΕΙΑ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φάμελλος για Αχελώο: «Όχι στην εκτροπή της λογικής»

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Σωκράτης Φάμελλος Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

«Πραγματικά αναρωτιέμαι πώς φτάσαμε το 2020 να συζητάμε ξανά για το «μύθο» της εκτροπής του Αχελώου, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη το σημερινό πλαίσιο, τις αρχές βιώσιμης ανάπτυξης και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Πρόκειται για το μακροβιότερο πολιτικό μύθο που έχει χτίσει πολιτικές καριέρες, ένα πολιτικό παιχνίδι που παίζεται, δυστυχώς, στην πλάτη της Θεσσαλίας, τα τελευταία 95 χρόνια, και δημιουργεί εύλογα ανησυχία στην Αιτωλοακαρνανία.

Και αυτό διότι γνωρίζουμε όλοι, ειδικά μετά από άλλη μία ακυρωτική Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) το 2014 ότι το σενάριο εκτροπής του Αχελώου είναι ενάντια στη λογική, όπως πολύ δόκιμα αποτυπώνεται και στον τίτλο της σημερινής εκδήλωσης «Όχι στην εκτροπή της λογικής»», δήλωσε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, στην ομιλία του σε εκδήλωση την Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας, εχθές, ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου.

Είναι δεδομένο, τόνισε στη συνέχεια, ότι το σενάριο εκτροπής είναι σε αντίθεση με τις περιβαλλοντικές αρχές, καθώς παραβιάζει την ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/60 για τη διαχείριση των υδάτων, την Οδηγία 92/43 για τη διατήρηση των φυσικών οικοτόπων καθώς και της άγριας πανίδας και χλωρίδας, είναι ακόμη σε αντίθεση με 6 αποφάσεις του ΣτΕ, στην κορυφαία εκ των οποίων, του 2014, εισηγήτρια ήταν η νεοεκλεγείσα για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρία Σακελλαροπούλου και είναι σε αντίθεση τέλος, με γνωμοδοτήσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

«Παρακολουθήσαμε το εξής παράδοξο, ο κύριος Μητσοτάκης να προτείνει την κυρία Σακελλαροπούλου, η οποία εισηγήθηκε την Απόφαση που έκλεισε οριστικά την πόρτα στην εκτροπή, για την Προεδρία της Δημοκρατίας, και τις ίδιες μέρες να ανακινείται το σενάριο εκτροπής, σε αντίθεση με τις εισηγήσεις της κυρίας Σακελαροπούλου».

Επισήμανε ότι η εκτροπή αποτέλεσε μία πολιτική απόφαση που στέρησε πόρους και μία πραγματική λύση για τη Θεσσαλία και το αγροτικό εισόδημα. Το υδατικό έλλειμα της Θεσσαλίας είναι υπαρκτό, υπολογίζεται στα 3 δισ κυβικά μέτρα, κάθε χρόνο καταναλώνεται ένα μη ανανεώσιμο μέγεθος, με τελικό αποτέλεσμα τη μείωση της στάθμης του υδροφόρου ορίζοντα.

Ο Σ. Φάμελλος έκανε αναφορά στο σχεδιασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τους υδατικούς πόρους της χώρας, με τα Σχέδια Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ποταμών, το 2017, που δίνουν πραγματική λύση στο υπαρκτό πρόβλημα της Θεσσαλίας με έργα που μπορούν ολοκληρωθούν και μάλιστα με ευρωπαϊκά κονδύλια. «Πρόκειται για τη μοναδική πραγματική λύση για τη Θεσσαλία που είναι θεσμικά επαρκής και πρακτικά εφαρμόσιμη.

Περιλαμβάνει έργα άρδευσης, ενίσχυσης υδροφορέων, φράγματα, λιμνοδεξαμενές που μπορούν να εξασφαλίσουν το αγροτικό εισόδημα και να δημιουργήσουν παράλληλα, τοπική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Η εκτροπή του Αχελώου, ακόμη και αν πραγματοποιηθεί, δεν αλλάζει το σχέδιο διαχείρισης υδατικών πόρων της Θεσσαλίας και συνεπώς, είναι σαν να ρίχνουμε νερό σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο».

Υπενθύμισε ότι ο τότε Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε δεσμευτεί για τη χρηματοδότηση των σχετικών έργων από το Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων που αφορούν όλους τους δήμους της Θεσσαλίας. Προχώρησε σε αυτή την κατεύθυνση, η χρηματοδότηση έργων στους δήμους Κιλελέρ και Λάρισας, έργα ενίσχυσης υδροφορέων και τροφοδοσίας αρδευτικού νερού, υπάρχει όμως καθυστέρηση υλοποίησης αντίστοιχων έργων από πολλούς δήμους, καθώς και από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

«Ενώ λοιπόν υπάρχει λύση νομοθετημένη, θεσμικά στέρεη που διασφαλίζει το αγροτικό εισόδημα και την παραγωγική βάση της Θεσσαλίας, η δήθεν φιλοπεριβαλλοντική κυβέρνηση της ΝΔ ανοίγει πάλι το μύθο της εκτροπής, παίζοντας πολιτικά παιχνίδια και αποδεικνύοντας την πρόθεσή της να επιβαρύνει το περιβάλλον.

Την εξαγγελία του κυρίου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ακολούθησε σύσκεψη πολιτικών στελεχών, πριν από τα Χριστούγεννα στα Τρίκαλα, στη συνέχεια σύσκεψη που συγκάλεσε ο κύριος Γεραπετρίτης για τον Αχελώο στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς όμως να καλέσει τους βουλευτές όλων των εμπλεκόμενων νομών αλλά, μόνο τους βουλευτές Θεσσαλίας. Ο κύριος Καραμανλής τέλος, δεσμεύτηκε πρόσφατα ότι θα δώσει λύσει στο θέμα παρότι, όπως αποδείχτηκε, δεν γνωρίζει καν την ορθογραφία του Αχελώου».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Σ.Φάμελλος κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να λάβουν ξεκάθαρη θέση για την εκτροπή, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν, γραμμή που συνεχίζεται σήμερα με την κάθετη αντίθεσή του στην εκτροπή, ενώ μάλιστα βουλευτές άλλων πολιτικών παρατάξεων έχουν διαφορετική τοποθέτηση ανάλογα με το πολιτικό τους ακροατήριο, ανάλογα δηλαδή με το αν εκλέγονται εντός ή εκτός Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ζήτησε ακόμη να τοποθετηθούν για το θέμα οι επιστημονικοί φορείς της χώρας, η Κεντρική Ένωση Δήμων, το Τεχνικό Επιμελητήριο ώστε, όπως τόνισε, να γνωρίζουμε ποιος είναι υπέρ της ευρωπαϊκής κανονικότητας και ποιος είναι κατά. Κάλεσε τέλος, όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, τοπικά και εθνικά, να πάρουν θέση και να διαμορφώσουν μία κοινωνική συμμαχία ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε μία κοινωνική και πολιτική συμμαχία κατά της εκτροπής, πρέπει ακόμη να κινηθούμε γρήγορα, να προωθήσουμε το αίτημά μας και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σάς καλούμε σε εγρήγορση για να φτάσει η φωνή μας στην κεντρική Διοίκηση και στη Βουλή ώστε να λύσουμε το γόρδιο αυτό δεσμό».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Αγρίνιο, ο Σ. Φάμελλος συναντήθηκε επίσης με τη Συντονιστική Επιτροπή των φορέων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας κατά της εκτροπής του Αχελώου. Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Μωραΐτης και Γ. Βαρεμένος, ο Δήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής, Γ. Παπαναστασίου, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, Κ. Λύρος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Π. Τσιχριντζής, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, Λ. Μπλέτσας, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου, Ι. Καλλίμορφος και ο Γραμματέας της Επιτροπής, Δ. Καπώνης. ​

image_pdfimage_print

Φυσικό Αέριο-LPG

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Εγκρίθηκε το Πρόγραμμα Ανάπτυξης, ύψους 145 εκατ. ευρώ

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Εγκρίθηκε από την ΡΑΕ (Απόφαση 677/2020) τοπενταετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2020 – 2024 της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, που προβλέπει επενδύσεις 145 εκατ..

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει το σύνολο των δραστηριοτήτων της Εταιρείας και εκπονήθηκε με βάση αυστηρά οικονομικά, εμπορικά, τεχνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια που εγγυώνται την ισχυρή ανάπτυξη της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και την επόμενη πενταετία.

Ειδικότερα, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ κατήρτισε το Πρόγραμμα εξετάζοντας τις παραμέτρους για:
– Τη ζήτηση φυσικού αερίου στις γεωγραφικές περιοχές της Αδείας της και τις ανάγκες σύνδεσης νέων Τελικών Πελατών
– Τη βελτίωση της επάρκειας και της αποδοτικότητας του Δικτύου Διανομής με στόχο τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του
– Την εκπλήρωση των υποχρεώσεων παροχής υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και την ασφάλεια του εφοδιασμού φυσικού αερίου με αξιοπιστία
Τη βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών

– Την εφαρμογή νέων τεχνολογιών και κατά το δυνατόν ενιαίων τεχνικών προδιαγραφών
Την επέκταση της χρήσης Φυσικού Αερίου, με στόχο την περιφερειακή ανάπτυξη και τη διασφάλιση της δυνατότητας πρόσβασης νέων Χρηστών Διανομής, υπό όρους οικονομικής, τεχνικής επάρκειας, λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας

– Την οικονομική αποτελεσματικότητα των έργων που εντάσσονται στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης, όπως περιγράφεται στο άρθρο 12 του Κανονισμού Τιμολόγησης (ΦΕΚ Β’ 3067/26.09.2016), καθώς και τη δυνατότητα χρηματοδότησής τους
– Το Πλαίσιο Ανάπτυξης Απομακρυσμένων Δικτύων Διανομής με χρήση Συμπιεσμένου/ ΥγροποιημένουΦυσικού Αερίου (ΦΕΚ Β’ 3334/10.08.2018)

– Την προστασία του περιβάλλοντος

Συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2020 – 2024 προβλέπει την επέκταση του δικτύου χαμηλής και μέσης πίεσης κατά 510 χλμ. και την αύξηση του ποσοστούδιείσδυσης του φυσικού αερίου στις περιοχές της Αδείας της στο 74%, από 61% που είναι σήμερα.

Η ανάπτυξη του δικτύου αναμένεται να φέρει 90 χιλιάδες νέα σημεία παράδοσης (μετρητές), στον ήδη εντυπωσιακό αριθμό των 350 χιλιάδων ενεργοποιημένων μετρητών που διαχειρίζεται η ΕΔΑ ΘΕΣΣ (σε σύνολο περίπου 470 χιλιάδων πανελλαδικά) ενώ οι διανεμόμενοι όγκοι φυσικού αερίου αναμένεται να ξεπεράσουν τα 523 εκατ.κυβικά το 2024.

Τα 145 εκατ. ευρώ που θα επενδύσει η Εταιρεία μέχρι το 2024, από τα οποία τα 91 εκατ. € αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και τα 54 εκατ.€ την Περιφέρεια Θεσσαλίας, έρχονται να προστεθούν στα 580 εκ. ευρώ που έχουν ήδη επενδυθεί μέχρι τώρα σε δίκτυα, υποδομές, συνδέσεις και νέα τεχνολογία και επιβεβαιώνουν επάξια την θέση που κατέχει πλέον η εταιρεία ανάμεσα στους μεγαλύτερους ενεργειακούς ομίλους στην Ευρώπη.

Όπως σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδας Μπακούρας:

«Η έγκριση του πενταετούς προγράμματος από την ΡΑΕ επιβεβαιώνει την άψογη συνεργασία που διατηρούμε με την Αρχή και ταυτόχρονα αποτελεί μια μεγάλη ψήφο εμπιστοσύνης στην Εταιρεία μας. Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ θα επενδύσει την περίοδο 2020 – 2024 145 εκατ. €, στην επέκταση των δικτύων, τον εκσυγχρονισμό των λειτουργιών της και την αναβάθμιση των υπηρεσιών της, με στόχο να φτάσει το φυσικό αέριο σε κάθε σπίτι, επιχείρηση και βιομηχανία της Θεσσαλίας και της Θεσσαλονίκης, με τα χαμηλότερα τιμολόγια διανομής. Το νέο πλάνο ανάπτυξηςκαταδεικνύει τη σταθερά ανοδική τροχιά της εταιρείας στον κλάδο της ενέργειας και τα επόμενα χρόνια, ενώ παράλληλα θα στηρίξει την οικονομία της χώρας με βιώσιμες επενδύσεις.»

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

ΕΝΕΡΓΕΙΑ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΥΠΕΝ: Μαζικό «παρών» από τους Δήμους στο Πράσινο Ταμείο

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Πράσινο Ταμείο

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή η υποβολή προτάσεων των Δήμων στο Πρόγραμμα «Περιβαλλοντικό ισοζύγιο – Αστική Αναζωογόνηση 2019-2020»του Πράσινου Ταμείου.

Ειδικότερα, 172 Δήμοι υπέβαλαν προτάσεις για 197 έργα συνολικού προϋπολογισμού 90,71 εκατ. € (μέρος των πόρων καλύπτεται και από ίδιους πόρους των Δήμων).

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Περιβαλλοντικό ισοζύγιο – Αστική Αναζωογόνηση 2019-2020»21 προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 9,52 εκατ. € με συνολικό ποσό χρηματοδότησης από το Ταμείο 5,12 εκατ €.

Η τεχνική αξιολόγηση και οι εντάξεις και των υπόλοιπων προτάσεων για όλη την Ελλάδα θα συνεχιστούν εντατικά μέσα στο προσεχές τρίμηνο.

Εντός του καλοκαιριού «δεύτερη ευκαιρία»

Ειδικά μάλιστα για τους Δήμουςπου δεν πρόλαβαν να υποβάλουν πρόταση έργου λόγων των ειδικών συνθηκών του προηγούμενου τριμήνου με τον Covid-19,θα ακολουθήσει μέσα στο καλοκαίρι δεύτερη ευκαιρία με τη Β΄ φάση του ίδιου προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 55 εκατ. € και ξεκίνησε αμέσως μόλις ανέλαβε καθήκοντα η παρούσα διοίκηση του Πράσινου Ταμείου, στις 2 Δεκεμβρίου 2019. Το Πρόγραμμα είχε αρχική ημερομηνία λήξης προθεσμίας την 8η Μαΐου 2020, αλλά λόγω των ειδικών συνθηκών του κορωνοϊού και κατόπιν συνεννόησης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, ΔημήτρηΠαπαστεργίου, παρατάθηκε ως τις 26 Ιουνίου 2020, για να διευκολυνθούν οι Δήμοι να ολοκληρώσουν τις προτάσεις τους.

Για τη σημαντική συμμετοχή υποβολής προτάσεων από του Δήμους, ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου, Στάθης Σταθόπουλος δήλωσε:

«Ευχαριστούμε τους Δήμους όλης της χώρας, τις δημοτικές αρχές και τις τεχνικές τους υπηρεσίες για την ανταπόκρισή τους. Η πρόσκληση αυτή ήταν μια ακόμα απόδειξη της αλληλένδετης σχέσης Πράσινου Ταμείου και Αυτοδιοίκησης.

Το Πράσινο Ταμείο είναι ένα πολύτιμο εργαλείο ώστε να βιώνουν οι πολίτες με μετρήσιμο έργο τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους στις γειτονιές τους».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Περιβαλλοντικά έργα

ΕΔΣΝΑ: Διαγωνισμός τεχνικού συμβούλου για την υποστήριξη δράσεων βιοαποβλήτων-ανακυκλωσίμων με ΔσΠ

Φίλιππος Παναγόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Προκηρύχθηκε από τον ΕΔΣΝΑ η διαγωνιστική διαδικασία για την παροχή υπηρεσιών συμβούλου υποστήριξης για τις δράσεις χωριστής διαχείρισης βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική προκήρυξη, αντικείμενο της συμφωνίας-πλαίσιο είναι η παροχή υπηρεσιών συμβούλου υποστήριξης του ΕΔΣΝΑ, για ένταξη προς χρηματοδότηση δράσεων χωριστής συλλογής και διαχείρισης βιοαποβλήτων, και ανακυκλώσιμων υλικών των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής.

Στο πλαίσιο της ένταξης των δράσεων αυτών για χρηματοδότηση στα Επιχειρησιακά Προγράμματα της Περιφέρειας Αττικής ή/και του ΥΜΕΠΕΡΑΑ, απαιτείται η σύνταξη των αντίστοιχων τεχνικών δελτίων, για υποβολή πρότασης, καθώς και των εκθέσεων τεκμηρίωσης ΥΓΟΣ., με στόχο να καλυφθούν οι απαιτήσεις που καθορίζει το νομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί Υπηρεσιών Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται σε 660 χιλ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ, ποσό με ΦΠΑ: 818 χιλ. ευρώ). Οι ημερομηνίες παραλαβής και αποσφράγισης των προσφορών έχουν οριστεί για τις 3 και 8 Αυγούστου αντίστοιχα.

Η προς ανάθεση υπηρεσία αφορά στην υποστήριξη του ΕΔΣΝΑ, για τη σύνταξη των απαιτούμενων τεχνικών δελτίων και εκθέσεων ΥΓΟΣ:

α) Των δράσεων χωριστής συλλογής και διαχείρισης βιοαποβλήτων και

β) Των δράσεων χωριστής συλλογής και διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών (πλην ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας) των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο υποβολής προτάσεων προς ένταξη για χρηματοδότηση στα Επιχειρησιακά Προγράμματα της Περιφέρειας Αττικής ή/και του ΥΜΕΠΕΡΑΑ (εκτίμηση για μία έκθεση Υπηρεσιών Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος ανά είδος υλικού -δηλ. βιοαποβλήτων, και ανακυκλώσιμων υλικών- και ανά Δήμο της Περιφέρειας Αττικής, ήτοι 132 εκθέσεις ΥΓΟΣ και όσα τεχνικά δελτία απαιτηθούν από το πρόγραμμα χρηματοδότησης).

Οι σημερινές επιδόσεις της Περιφέρειας Αττικής στην χωριστή διαλογή απορριμμάτων και ο νέος σχεδιασμός

Όπως αναφέρεται και στην αναλυτική περιγραφή του ΕΔΣΝΑ σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση:

Στην Περιφέρεια Αττικής, το σύστημα διαλογής στην πηγή κρίνεται μη ικανοποιητικό, με αποτέλεσμα η ανάκτηση των βιοαποβλήτων και ανακυκλωσίμων στους περισσότερους Δήμους της Περιφέρειας, να βρίσκεται πολύ χαμηλότερα από 10 % κ.β. της συνολικής ποσότητας παραγόμενων αποβλήτων.

Τα βιοαπόβλητα αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των παραγομένων αποβλήτων (περίπου 44 % κ.β.) και η χωριστή διαλογή τους είναι επιβεβλημένη, για την ορθή διαχείριση του συνόλου των αποβλήτων.

Σύμφωνα με το ΠΕΣΔΑ Αττικής, ο στόχος χωριστής συλλογής των βιοαποβλήτων για το έτος 2020 ήταν 40% κ.β., ενώ το ποσοστό επίτευξης τού στόχου είναι ιδιαίτερα χαμηλό, ενώ δεν ξεπερνά το 10% κ.β.

Για τον σκοπό αυτόν, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη προώθησης δράσεων διαλογής στην πηγή των βιοαποβλήτων και η υποστήριξη των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής, για την έναρξη και υλοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων.

Όσον αφορά στα λοιπά ανακυκλώσιμα υλικά (εκτός των υλικών συσκευασίας), προβλέπεται η ανάπτυξη δικτύου χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών σε διαφορετικά ρεύματα, για την επαρκή κάλυψη των Δήμων της Περιφέρειας, με ενίσχυση του δικτύου πράσινων σημείων και γωνιών ανακύκλωσης.

Προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής, προγραμματίζεται η προμήθεια, μέσω συμφωνίας-πλαίσιο, χρονομίσθωσης (leasing) κ.λπ., από τον ΕΔΣΝΑ, του απαιτούμενου εξοπλισμού (οχήματα συλλογής, κάδους συλλογής, γωνιές ανακύκλωσης, πράσινα σημεία), ώστε να τα διαθέσει στους Δήμους, για την ενίσχυση του συστήματος Διαλογής στην Πηγή ανακυκλώσιμων υλικών και βιοαποβλήτων.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα