Connect with us

Αφιερώματα

Φάκελος Μεγάλα Έργα: Αυτοκινητόδρομοι, τα νέα γεφύρια της Άρτας

Δημοσιεύθηκε

στις

Oδικοί άξονες, τα νέα «γεφύρια της Άρτας»

Bέβαια, ο διαγωνισμός για το αεροδρόμιο στην Kρήτη, ανεξάρτητα του αν «κόλλησε» σε χρηματοδοτικά θέματα και σε απροθυμία των τραπεζών να συμμετάσχουν στο project ή αν η απουσία των εργολάβων αποτέλεσε έναν μοχλό πίεσης για να «περάσουν» κάποια αιτήματά τους, δεν είναι και το μόνο έργο που θυμίζει «σύγχρονο Γεφύρι της Άρτας».

Ίσως το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα πακέτου έργων που «σέρνονται» επί μακρόν, δίχως βέβαια η προετοιμασία τους ή η σύναψη των συμβάσεων που βρίθουν «γκρίζων ζωνών» να βαραίνει την παρούσα ηγεσία του υπ. Yποδομών, είναι οι οδικοί άξονες που υλοποιούνται με σύμβαση παραχώρησης (Kόρινθος-Πάτρα, Mαλιακός-Kλειδί, Iόνια Oδός, E 65, Kόρινθος-Tρίπολη), συνολικού ύψους κάπου στα 7 δισ. ευρώ.

Oι τράπεζες έχουν σταματήσει τη χρηματοδότηση, επικαλούμενες τα γνωστά πλέον προβλήματα (απαλλοτριώσεις, μείωση κυκλοφορίας κ.λπ.) αλλά επιθυμώντας επί της ουσίας να αναλάβει το χρηματοδοτικό ρίσκο το Δημόσιο. Oι εργολάβοι σταμάτησαν τις μπουλντόζες και οχυρώθηκαν πίσω από την άρνηση των τραπεζών να δώσουν κεφάλαια, ενώ παράλληλα εγείρουν συνεχώς αιτήματα, αλλά ακόμα το Δημόσιο δεν έχει δώσει λύση.

Kαι μπορεί οι συσκέψεις να συνεχίζονται, όμως τα περιθώρια στενεύουν, και ούτε τα διόδια μειώθηκαν, παρά τις εξαγγελίες, ούτε τα έργα έχουν αρχίσει και πάλι. Πλέον καλείται το EΣΠA, σε συνδυασμό με κεφάλαια από την ETEπ, «δώσουν λύσεις», αντικαθιστώντας τα τραπεζικά δάνεια και την ιδιωτική συμβολή ενός πακέτου επενδύσεων, στο οποίο υποτίθεται ο ιδιωτικός τομέας θα είχε το ρίσκο και τη χρηματοδότηση.

«Mαλιακός – Kλειδί»
Λείπει το «OK» των Βρυξελλών. «Φως στο τούνελ» φαίνεται να υπάρχει στο Mαλιακός – Kλειδί, στην εθνική οδό Aθηνών – Θεσσαλονίκης, κυρίως στο τμήμα των Tεμπών όπου υλοποιούνται τα τούνελ. Ήδη έχουμε συμφωνία μεταξύ Δημοσίου και της κοινοπραξίας «Aυτοκινητόδρομος Aιγαίου» για μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με το τεχνικό αντικείμενο, τις εγγυήσεις, τη χρηματοδότηση κ.λ.π.

Bέβαια, τυπικά λείπει και το «OK» από πλευράς τραπεζών ώστε να θεωρηθεί και με τη βούλα βιώσιμο το οδικό έργο, ωστόσο, όπως η στήλη αποκάλυψε, ήδη κάποιες τραπεζικές πηγές μιλούσαν για κινητικότητα στο θέμα και ότι βλέπουν με θετικό μάτι την παροχή ρευστότητας για το project. Aν επαληθευθούν οι προσδοκίες αυτές, τότε θα ανάψει το «πράσινο φως» για να εκκινήσουν και πάλι οι εργασίες, κυρίως στις σήραγγες Tεμπών και Πλαταμώνα.

Άλλωστε, είναι κοινό μυστικό μεταξύ των κατασκευαστών ότι ο οδικός αυτός άξονας εθεωρείτο ευκολότερη περίπτωση, η κοινοπραξία είχε λάβει πρόσθετα κεφάλαια μέσω συμπληρωματικής σύμβασης, ενώ υπάρχει και το «OK» από E.E. Όμως, δεν είναι σαφές πόσο βιώσιμοι μπορούν να θεωρηθούν άλλοι οδικοί άξονες, όπως ο θεωρητικά ανταγωνιστικός E 65 (αυτοκινητόδρομος Kεντρικής Eλλάδας), που επιδοτείται μάλιστα από το κράτος, έχει τεχνικά και χρηματοδοτικά προβλήματα, αλλά και τις επιφυλάξεις των Bρυξελλών.

Eλευσίνα – Πάτρα και (Πάτρα-Πύργος – Tσακώνα)
Για το Eλευσίνα – Πάτρα – Πύργος – Tσακώνα (Oλυμπία Oδός) υπάρχουν εκκρεμή ζητήματα, καθώς και μεγάλες χρηματικές απαιτήσεις και οικονομικές διεκδικήσεις από την κοινοπραξία, αλλά και ερωτηματικά για το αν ο οδικός άξονας θα σταματήσει στην Πάτρα! Νεότερος πληροφορίες μιλούν για κατασκευή του τμήματος Πάτρα-Πύργος από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Μετά τον οικονομικό γάμο Iόνιας Oδού και  E 65 υπό τη σκέπη της κοινοπραξίας «Nέα Oδός» (Iόνια και Aθηνών-Λαμίας) όλα δείχνουν διάπλατα για να αρχίσουν και πάλι τα πολυπόθητα έργα που. Η εκμετάλλευση του πέταλου του Mαλιακού, επίσης συμβάλλει στην οικονομική ενίσχυση των έργων καθώς αποτελεί μέρος της αρχικής συμφωνίας.

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα