Connect with us

Επικαιρότητα

Εύβοια: 1,5 εκατ. ευρώ από το Leader για δράσεις στο Δήμο Χαλκιδέων

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Έργα ανάπτυξης για την πόλη μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος

Υπογράφηκαν, από το γεν. γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, 9 αποφάσεις ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 και συγκεκριμένα στην προσέγγιση Leader (μέτρο «Ανταγωνιστικότητα», άξονας 4), αντίστοιχου αριθμού τοπικών προγραμμάτων/δράσεων που αφορούν στο Δήμο Χαλκιδέων, συνολικού προϋπολογισμού 1.486.552,25 ευρώ.

Μάλιστα, για το σύνολο των τοπικών προγραμμάτων/δράσεων, ο Δήμος Χαλκιδέων δεν θα επιβαρυνθεί το παραμικρό, αφού στα έργα ΟΤΑ, το σύνολο του κόστους καλύπτεται κατά 85% από την Κοινοτική (μέσω του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης) και κατά 15% από την Εθνική (μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ) συμμετοχή.

Ο κατάλογος των εγκριθέντων προς χρηματοδότηση τοπικών δράσεων (η κατάθεση των προτάσεων έγινε μέσω της ΟΤΔ «Αναπτυξιακή Εύβοιας ΑΕ ΟΤΑ»), έχει ως εξής:

1. «Σήμανση Αξιοθέατων και Μνημείων περιοχής Leader Δήμου Χαλκιδέων», κόστους 115.257,15 ευρώ.
Προβλέπεται α) η τοποθέτηση πινακίδων α) στα μνημεία ή τα αξιοθέατα, με κειμενική πληροφορία στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα και εικονογραφικό/φωτογραφικό υλικό β) πληροφόρησης/θέασης σε κεντρικά σημεία, με τοπογραφικό ή πανοραμική όψη που θα ενημερώνει για τη θέση του μνημείου ή του αξιοθέατου και γ) σήμανσης/κατεύθυνσης. Η δράση αφορά σε 12 χώρους των περιοχών Leader.

2. «Δημιουργία Κέντρου Αγροτουριστικής Πληροφόρησης στο τοπικό Κοινοτικό Κατάστημα Μύτικα», κόστους 96.000 ευρώ.

Προβλέπεται εξοπλισμός γραφείων και κλιματισμός στο υφιστάμενο κτήριο, σε χώρο 54 τ.μ. και η εγκατάσταση ηλεκτρονικού υπολογιστή και λογισμικού, με τη λειτουργία δικτύου αγροτουριστικής πληροφόρησης προς ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας.

3. «Διαμόρφωση Κτηρίου Δασικού Συνεταιρισμού Αφρατίου για λειτουργία Πολιτιστικών κι άλλων Δραστηριοτήτων», κόστους 75.000 ευρώ.

Προβλέπεται η μετατροπή του υφιστάμενου κτηρίου, κατασκευής του 1938 και επιφάνειας 77 τ.μ. που χρησιμοποιείται ως ρητιναποθήκη, σε Πολιτιστικό Κέντρο. Οι εργασίες περιλαμβάνουν: βελτιωτικές παρεμβάσεις με υδροβολή, αρμολογήματα κατεργασμένων όψεων και κατασκευή λιθοδομών, τοπικές καθαιρέσεις και άποκαταστάσεις επιχρισμάτων και οπλισμένου σκυροδέματος, τοποθέτηση ξύλινων κουφωμάτων, τοποθέτηση λιθόστρωτων δαπέδων και δαπέδων με κεραμικά πλακίδια και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.

4. «Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου Αγ.Προκοπίου Αγ. Νικολάου Ληλαντίων», κόστους 61.500 ευρώ.

Προβλέπεται η κατασκευή τοίχου αντιστήριξης κατά μήκος του δρόμου για τη στήριξη του πρανούς του αγροτεμαχίου του περιβάλλοντος το εκκλησάκι χώρου, η προσθήκη κηπευτικού χώματος και η διαμόρφωση του εδάφους του, η εγκατάσταση αυτόματου αρδευτικού συστήματος και η φύτευση κατάλληλων ενδημικών φυτών.

5. «Αγροτική Οδοποιία Αφρατίου και Φύλλων», κόστους 246.000 ευρώ.
Προβλέπεται η διάνοιξη και ασφαλτόστρωση δύο υφιστάμενων αγροτικών δρόμων, συνολικού μήκους 2 χλμ.

6. «Αγροτική Οδοποιία Βαθέος και Καλοχωρίου/Παντειχίου», κόστους 246.000 ευρώ.

Προβλέπεται η διάνοιξη και ασφαλτόστρωση τμημάτων τριών υφιστάμενων αγροτικών δρόμων, συνολικού μήκους 2 χλμ.  

7. «Τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο Καλοχωρίου/Παντειχίου», κόστους 233.046,03 ευρώ.
Προβλέπεται η τοποθέτηση χλοοτάπητα με τα απαραίτητα συνοδά έργα.

8. «Δημιουργία Δεξαμενής Αρδευτικού Συστήματος Δροσιάς», κόστους 295.200 ευρώ.

Προβλέπεται η κατασκευή δύο διθαλάμων δεξαμενών και των απαραίτητων αγωγών τόσο ως προς την άντληση από δύο όμορες γεωτρήσεις όσο και ως προς την τροφοδοσία υπαρχόντων δικτύων άρδευσης, ώστε να συμπληρωθεί και ολοκληρωθεί το Αρδευτικό Σύστημα στον «Κάμπο» της Δροσιάς.

9. «Αναπαλαίωση (λειτουργία τοπικής πολιτιστικής συλλογής) τοπικού Κοινοτικού Καταστήματος Δροσιάς», κόστους 84.847,07 ευρώ.

Προβλέπεται η ανακατασκευή του υφιστάμενου κτηρίου, κατασκευής του 1910.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν: αρμολογήματα πέτρας, αλλαγή στέγης, καθαιρέσεις και άποκαταστάσεις επιχρισμάτων, τοποθέτηση ξύλινων κουφωμάτων, μόνωση και στεγανοποίηση δώματος, αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων και δαπέδων εξωστών και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.

Το αναπαλαιωμένο κτήριο θα στεγάσει έκθεση τοπικής συλλογής παραδοσιακών φορεσιών και θα φιλοξενήσει το αρχείο των Κοινοτήτων Χαλίων (από το 1912) και Δροσιάς (από το 1962).

– Ενώ, ο Δήμος Χαλκιδέων είχε την ευθύνη σύνταξης και υποβολής προτάσεων και πλέον την υποστήριξη υλοποίησης των εγκεκριμένων δράσεων, με δικαιούχους δύο Συλλόγους.

Α. Την «προμήθεια παραδοσιακών στολών και εξοπλισμού μικροφωνικής» για την ενίσχυση του έργου του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Δροσιάς, κόστους 18.960,45 ευρώ και

Β. Την «προμήθεια στολών και οπτικοακουστικών μέσων» για την ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Λουκισίων «Η Ανθηδών», κόστους 14.741,55 ευρώ

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Χαλκιδέων, σε συνεργασία με τη Δ/νση Προγραμματισμού του, ολοκλήρωσαν έγκαιρα τις τεχνικές μελέτες και κατόρθωσαν την ένταξή τους στο πρόγραμμα.

Σημειώνεται, πως η επιλογή των προτάσεων καθορίστηκε από τον γεωγραφικό περιορισμό του προγράμματος (δεν είναι όλες οι Δημοτικές Ενότητες και ούτε καν όλες οι Κοινότητες της ίδιας Δημοτικής Ενότητας «περιοχές Leader») και την υποχρέωση κάλυψης όλων των κωδικών του και συγκεκριμένων ποσών ανά δράση.

Οι εν λόγω δράσεις θα πρέπει, βάσει του χρονοδιαγράμματος του προγράμματος, να έχουν ξεκινήσει να εκτελούνται, το Δεκέμβριο του 2012 και να έχουν ολοκληρωθεί, το Δεκέμβριο του 2014. Ωστόσο, στην πραγματικότητα όλα θα κινηθούν πολύ πιο γρήγορα, αφού οι τεχνικές μελέτες του Δήμου Χαλκιδέων ήδη συνοδεύονται από τεύχη δημοπράτησης.

Πρόκειται για έργα υποδομών στον αγροτουρισμό και την αγροτική οδοποιία, αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης υφιστάμενων κτηρίων, ενδυνάμωσης της πολιτιστικής κληρονομιάς και δραστηριότητας, ενίσχυσης της αθλητικής δραστηρότητας.

Παρεμβάσεις μικρής κλίμακας η κάθε μία, που όμως όλες μαζί (και σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των τεχνικών μελετών για έργα που αφορούν στις Δημοτικές Ενότητες και χρηματοδοτούνται από επενδυτικά προγράμματα) ενισχύουν την κοινωνική και οικονομική ζωή στην περιφέρεια του Δήμου, διαμορφώνουν το μοντέλο ανάπτυξης κάθε περιοχής και κινητοποιούν το κοινό όραμα της ενεργού δράσης σε μία τοπική κοινωνία που εξελίσσεται μαζί με τους ανθρώπους της.

Πηγή:eviaportal.gr

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τη Στερεά Ελλάδα πατώντας εδώ.

image_pdfimage_print

Επικαιρότητα

Καραμανλής: Τα επόμενα έργα θα είναι σιδηροδρομικά

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Κώστας Καραμανλής

Μέχρι τέλη Δεκεμβρίου θα ανακηρυχθεί ανάδοχος για τη σύνδεση της έκτης προβλήτας του Λιμένα Θεσσαλονίκης με την ΠΑΘΕ ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο Thessaloniki Helexpo Forum για τα έργα υποδομών.

Τα επόμενα έργα θα είναι σιδηροδρομικά

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι η επόμενη γενιά έργων είναι τα σιδηροδρομικά και αναφερόμενος στις συνδυασμένες μεταφορές και τα logistics, τόνισε ότι δεν μπορεί η Θεσσαλονίκη να παίξει το ρόλο που πρέπει να παίξει, εάν το λιμάνι της δεν είναι συνδεδεμένο με το σιδηρόδρομο και με ένα σύγχρονο δρόμο.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα έχουμε ανάδοχο για τη σύνδεση της έκτης προβλήτας με την ΠΑΘΕ, ένα έργο που συζητάμε σε αυτή την πόλη 15 χρόνια και ποτέ δεν ολοκληρώνεται, ένα έργο 70 εκατομμυρίων ευρώ» είπε και πρόσθεσε:

«Επίσης εντός του 2021 ξεκινάει η διαγωνιστική διαδικασία για να συνδεθούν και τα υπολειπόμενα τρία χιλιόμετρα σιδηροδρομικά με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης».

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπογράμμισε ότι η χώρα μας έχει μία πολύ μεγάλη ευκαιρία μέσα στην κρίση αυτή, αφού θα διαχειριστεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ περίπου 70 δισ. ευρώ και τόνισε ότι πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα πολύ μεγάλα projects υποδομών και μεταφορών.

Τα εμβληματικά έργα

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε σε μία σειρά από μεγάλα εμβληματικά έργα ύψους περίπου 13 δισ. ευρώ που προχωρά η κυβέρνηση, με πρώτο το Flyover της Θεσσαλονίκης, το οποίο δημοπρατήθηκε πρόσφατα. Αλλά και έργα όπως είναι οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού και του Μετρό της Αθήνας, το βόρειο τμήμα του Ε65 και μια σειρά από στοχευμένες παρεμβάσεις:

Πρώτον, για την οδική ασφάλεια, όπου εντός του μήνα υπογράφεται η δανειακή σύμβαση με την ΕΤΕπ για έργα οδικής ασφάλειας σε πάνω από 7.000 επικίνδυνες θέσεις σε όλη τη χώρα.

Δεύτερον και αυτό όπως επισήμανε καθίσταται επίκαιρο λόγω κλιματικής αλλαγής και καθώς ο Ιανός «επισκέπτεται» τη χώρα, την αντιπλημμυρική προστασία. Επίσης εντός του μήνα, ξεκινά το πρόγραμμα για την υλοποίηση επειγόντων αντιπλημμυρικών έργων κοντά στους αυτοκινητόδρομους. Παράλληλα, υλοποιείται ένα πρόγραμμα 10 έργων, επίσης με τη χρηματοδότηση της ΕΤΕπ. Και τα δύο αυτά προγράμματα έχουν συνολικό ύψος 750 εκ ευρώ, όπως ανέφερε ο κ. Καραμανλής.

Σημείωσε επίσης ότι πριν από μία εβδομάδα δόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος διάδρομος προσγείωσης και απογείωσης στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, αρκετούς μήνες πριν τη σύμβαση με τη Fraport.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε επίσης στην Πατρών- Πύργου, τον ΒΟΑΚ, τον Ε65, και φυσικά στον ΟΑΣΘ και στο Μετρό Θεσσαλονίκης. Σχολίασε ότι κάποτε πρέπει ορισμένα ζητήματα τεχνοκρατικά να αποπολιτικοποιηθούν και να συμφωνήσουν οι πολιτικές δυνάμεις στους βασικούς άξονες για τα μεγάλα έργα υποδομών, τα οποία δεν είναι μπλε, κόκκινα ή πράσινα, αλλά ανήκουν σε όλους τους Έλληνες.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Καραμανλής: Ξεκινά το πρόγραμμα υλοποίησης έργων αξίας 13 δισ.ευρώ

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα, Ειδήσεις

Στον ρόλο των μεταφορών και των υποδομών ως εργαλείων ανάπτυξης επικεντρώθηκε το ομώνυμο πάνελ του Thessaloniki Helexpo Forum, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης».

Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών: Προσπάθεια για “επιτάχυνση” έργων αξίας 13 δισ.ευρώ

Την ανάδειξη αναδόχου για τη σύνδεση της 6ης προβλήτας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με την ΠΑΘΕ εντός του Δεκεμβρίου, ενός έργου 70 εκατ.ευρώ, προανήγγειλε από το βήμα του Thessaloniki Helexpo Forum, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, σημειώνοντας επίσης πως εντός του 2021 θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία για να συνδεθούν και τα υπoλοιπόμενα 3 σιδηροδρομικά χλμ. με το λιμάνι της πόλης. Τόνισε μάλιστα πως δε νοείται να παίξει τον ρόλο που πρέπει η Θεσσαλονίκη και το λιμάνι της ως gateway port για όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αν δεν είναι συνδεδεμένη με τον σιδηρόδρομο και έναν σύγχρονο δρόμο.

«Είναι αστείο να μιλάμε για τη Θεσσαλονίκη και το λιμάνι της χωρίς σιδηρόδρομο» είπε. Ο κ. Καραμανλής ανέφερε επίσης πως είναι κοινή παραδοχή του τεχνικού κόσμου πως η επόμενη γενιά των έργων θα είναι τα σιδηροδρομικά, καθώς τα μεγάλα οδικά έργα έκλεισαν τον κύκλο τους.

Τέλος τόνισε πως γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να ολοκληρωθούν, να σχεδιασθούν και να αρχίσουν να δημοπρατούνται και να συμβασιοποιούνται μια σειρά μεγάλων, εμβληματικών έργων, περίπου 13 δισ.ευρώ.

Νίκος Παππάς: Απαραίτητη η επιτάχυνση των έργων

Την επιτάχυνση των έργων ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανέφερε ο βουλευτής του και Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών, κ. Νίκος Παππάς, σημειώνοντας πως η κριτική αφορά κυρίως τα χρονοδιαγράμματα. Τόνισε δε πως το νέο παραγωγικό μοντέλο, για το οποίο γίνεται αυτό τον καιρό μεγάλη συζήτηση, δεν μπορεί παρά να έχει στην «καρδιά» και στη φιλοσοφία του τον άξονα των μεταφορών και των υποδομών.

Γιώργος Αρβανιτίδης: Το 20% του Ταμείου Ανάκαμψης να διοχετευθεί στις υποδομές

Από την πλευρά του ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Γιώργος Αρβανιτίδης, σημείωσε πως υπάρχει στασιμότητα στην εκτέλεση των έργων, ενώ τόνισε πως μέσα στην πανδημία αναδείχθηκε η ανεπάρκεια των δημόσιων υποδομών. Πρότεινε δε το 20% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης να πάει στις δημόσιες και κοινωνικές υποδομές. «Αυτή είναι η ιδανική στιγμή, δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ από τους πόρους» ανέφερε.

Fraport: Έως τα τέλη του 2020 ολοκληρώνονται έργα αξίας 90 εκατ. ευρώ

Το επενδυτικό πρόγραμμα της Fraport στην Ελλάδα παρουσίασε ο κ. Alexander Zinell, CEO της εταιρείας, σημειώνοντας πως στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης υλοποιήθηκαν έργα κόστους 90 εκατ. ευρώ, τα οποία ολοκληρώνονται στο τέλος του έτους. «Το καλοκαίρι παραδόθηκαν τα 11 από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειριζόμαστε. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα παραδοθούν και τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, της Κω και της Σαντορίνης. Για το 2021 υπάρχει αβεβαιότητα, αλλά θα μάθουμε να ζούμε με τον ιό και να ταξιδεύουμε με τα υγειονομικά μέτρα και με ασφάλεια» είπε ακόμη ο κ. Zinell.

Υπέρμαχος της ένταξης σιδηροδρομικών έργων στο Ταμείο Ανάκαμψης εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ. Φίλιππος Τσαλίδης, τονίζοντας ότι η εταιρεία μέσα στο 2019 μετακίνησε 20 εκατ. επιβάτες και 1.400.000 τόνους αγαθών. «Έρχονται 5 νέα τρένα στο δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη και το πρώτο από αυτά θα κάνει το παρθενικό εμπορικό του δρομολόγιο στις 25 Μαρτίου του 2021. Παράλληλα, η Θεσσαλονίκη αποκτά μέχρι το τέλος του έτους μια από τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις συντήρησης τραίνων στην Ευρώπη» σημείωσε ο κ. Τσαλίδης.

Για την ανάμειξη της πολιτικής στα έργα αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, κ. Νίκος Ταχιάος, ο οποίος, κάνοντας λόγο για τον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης, είπε πως η εταιρεία θα αναμένει την απόφαση επί της σχετικής αιτήσεως ακυρώσεως που έχει κατατεθεί στο ΣτΕ, ενώ δεσμεύτηκε πως η Αττικό Μετρό δουλεύει για να τελειώσει το έργο το 2023.

Τέλος ο πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ, κ. Αθανάσιος Λιάγκος, υπογράμμισε πως το επενδυτικό πρόγραμμα βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος, ενώ εκτός από την 6η προβλήτα, πραγματοποιείται εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού, αναβάθμιση του επιβατικού σταθμού, ενώ θα υπάρξει σύντομα ακτοπλοϊκή σύνδεση με Λήμνο-Χίο-Σάμο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Γεωργιάδης: Προχωρούν οι μεγάλες επενδύσεις παρά την ύφεση

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης

Στη πορεία των επενδύσεων στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 15ο Annual Greek Roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι αυτές προχωρούν παρά το “χειρόφρενο” που επέφερε η ύφεση λόγω της πανδημίας. Συγκεκριμένα, ο Υπουργός αναφέρθηκε στο διαγωνισμό για το “Ελ. Βενιζέλος”, τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας και της Ηγουμενίτσας, το διαγωνισμό της ΔΕΠΑ και το Ελληνικό.

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Υπουργού είναι τα εξής:

  • Οι επενδύσεις προχωρούν κανονικά με μόνη εξαίρεση το διαγωνισμό για το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», ο οποίος σταμάτησε εκ μέρους της Κυβέρνησης διότι κρίθηκε πως η εποχή δεν ήταν κατάλληλη.
  • Ο διαγωνισμός για τη ΔΕΠΑ προχωρά σε πολύ καλό κλίμα.
  • Την μεθεπόμενη Παρασκευή έρχεται στην Ελλάδα μια μεγάλη επιχειρηματική αντιπροσωπεία από τις ΗΠΑ που ενδιαφέρονται να μετέχουν στους διαγωνισμούς για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ηγουμενίτσας.
  • Σήμερα συνεδριάζει το ΣτΕ για το Ελληνικό για να αποφανθεί επί της προσφυγής που έχει κατατεθεί και είναι πολύ πιθανό ο διαγωνισμός να εισέλθει στην τελική του φάση με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων να προχωρά στην αποσφράγιση της μοναδικής οικονομικής προσφοράς και κατόπιν – πιθανότατα – στην ανακήρυξη του προτιμητέου επενδυτή. Αυτή η εξέλιξη θα «ξεκλειδώσει» τη μεταβίβαση της έκτασης από το ΤΑΙΠΕΔ στη ΛΑΜΔΑ έως το τέλος του 2020 για να ακολουθήσει η έναρξη της κατασκευής του καζίνο, των ξενοδοχείων και των κατοικιών ώστε σε τρία χρόνια να μπορούν να απολαμβάνουν οι πολίτες αυτή τη μαγευτική τοποθεσία.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα