Connect with us

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Ευθύμης Μπακογιάννης: Θα συμβάλουμε στα ζητήματα που προάγουν μεταφορές, logistics και ναυτιλία

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Λιμάνι με πλοίο μεταφοράς container

Ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, απηύθυνε χαιρετισμό στην ημερίδα παρουσίασης της ερευνητικής υποδομής με τίτλο «Ευφυής Ερευνητική Υποδομή στη Ναυτιλία, την Εφοδιαστική Αλυσίδα και τις Μεταφορές (EN.I.R.I.S.S.T – Intelligent Research Infrastructure for Shipping, Supply chain, Transport and Logistics)».

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Μπακογιάννη:

«Καλημέρα σε όλους και χαίρομαι πραγματικά που βρίσκομαι σε ένα οικείο περιβάλλον – αυτό της έρευνας και της καινοτομίας και, ειδικότερα, στον τομέα των μεταφορών, όπου δραστηριοποιούμαι επιστημονικά και ακαδημαϊκά τα τελευταία 15 χρόνια.

Θέλω να πιστεύω πως η εξειδικευμένη έρευνα στην Εφοδιαστική Αλυσίδα και στις Μεταφορές έχει εισέλθει πλέον οριστικά σε πορεία ανόδου για τις χώρες της Νοτίου Ευρώπης και ειδικότερα για την Ελλάδα, γεγονός που επιβεβαιώνεται από προσπάθειες, όπως αυτή σήμερα, που συνδέουν τον επιχειρηματικό με τον ερευνητικό κόσμο και μάλιστα με ευφυείς υπηρεσίες πρόσβασης που προάγουν την αυτοματοποίηση και τη διασύνδεση.

Σημαντικό στοιχείο– που λαμβάνουμε υπόψη και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας– είναι η δυνατότητα της υπό διαμόρφωση πλατφόρμας για περαιτέρω δικτύωση, άρα και διασφάλιση της ροής της γνώσης, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο στον τομέα των μεταφορών.

Εκ μέρους του ΥΠΕΝ, και συγκεκριμένα του τομέα αρμοδιότητάς μου, δηλαδή του Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα συμβάλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα ζητήματα, που αφορούν τη χωροθέτηση, την αδειοδότηση και την ανάπτυξη δομών, που θα προάγουν τις μεταφορές, τα logistics και τη ναυτιλία.

Ειδικότερα, βρίσκονται εν εξελίξει Ειδικά Χωροταξικά Πλαίσια, όπως της Βιομηχανίας, του Τουρισμού, των Ορυκτών Πόρων, καθώς και των ΑΠΕ. Μάλιστα σε αυτό της Βιομηχανίας έχει προγραμματιστεί αύξηση του οικονομικού αντικειμένου, για να συμπεριλάβει και τα logistics, για τα οποία δεν υπάρχει σήμερα πρόβλεψη και σχεδιασμός.

Επίσης, είναι σε εξέλιξη Ειδικά Χωρικά Σχέδια, τα οποία, μετά την ολοκλήρωσή τους (περίπου σε 1 χρόνο), θα συμβάλουν στην τοπική ανάπτυξη και στην αναβάθμιση περιοχών.

Επιπλέον τον Ιανουάριο του 2020 θα προκηρυχτούν τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια, στα οποία θα υπάρχει πρόβλεψη, κατά περίπτωση και ανάλογα με τις ανάγκες, για χωροθέτηση υπηρεσιών logistics και consolidation centres, με στόχο την αποσυμφόρηση των αστικών κέντρων αλλά και τη βελτίωση της οικονομικής διαχείρισης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα αστικά συγκροτήματα.

Θεωρώ ακόμα ότι η προώθηση του συνδυασμένου πολεοδομικού και συγκοινωνιακού σχεδιασμού, αλλά και η εκπόνηση των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), αναμένεται να προαγάγει σημαντικά την προώθηση των συστημάτων εφοδιαστικής αλυσίδας, εφόσον θα ενισχυθούν μεταφορικά μοντέλα, που μας εναρμονίζουν προοδευτικά με ευρωπαϊκά πρότυπα, ενώ μας στρέφουν και σε πιο οικονομικές και ενεργειακά αποδοτικές λύσεις.

Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι καλή επιτυχία στην ημερίδα».

image_pdfimage_print

Τρένο

Σοβαρές ζημιές στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας-Θεσσαλονίκης λόγω Ιανού

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

ΟΣΕ μονή μετρική γραμμή

Το σιδηροδρομικό δίκτυο μεταξύ Λιανοκλαδίου – Λάρισας έχει υποστεί σοβαρές ζημίες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων με αποτέλεσμα η σιδηροδρομική σύνδεση να έχει διακοπεί.

Συγκεκριμένα στο νότιο τμήμα της σήραγγας Όθρυος έχουν προκληθεί κατολισθήσεις και η επιφάνεια έχει καλυφθεί από φερτά υλικά.

Συνεργεία του ΟΣΕ έχουν φθάσει στη περιοχή σιδηροδρομικώς και γίνονται προσπάθειες έναρξης των εργασιών αποκατάστασης.
Επίσης σοβαρά πλυμμηρικά φαινόμενα έχουν πλήξει και την περιοχή του Παλαιοφαρσάλου, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος της γραμμής να έχει πλημμυρήσει και να μην μπορεί να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημίας στην Υποδομή.

Ο ΟΣΕ ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη αποκατάσταση της Σιδηροδρομικής Υποδομής, ενώ θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης του δικτύου.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Τρένο

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Διακοπή δρομολογίων μεταξύ Αθήνας-Θεσσαλονίκης

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τρενο ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Πηγή: Βασίλης Τσιχρίνης

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενημερώνει το επιβατικό κοινό για τη διακοπή των δρομολογίων μεταξύ Αθήνας-Θεσσαλονικης. Σημειώνει πως η σιδηροδρομική υποδομή έχει υποστεί σοβαρές ζημίες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στην κεντρική Στερεά και Θεσσαλία, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Ο διαχειριστής υποδομής ΟΣΕ επιχειρεί με συνεργεία στα προβληματικά σημεία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης  και παραμένει εν ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας σε τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου, η οποία εδόθη προφορικά αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες, οι οποίοι έχουν επιλέξει να ταξιδέψουν με τραίνο, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενεργοποιεί λεωφοριακή σύνδεση μεταξύ Λιανοκλαδίου και Λάρισας, παρακάμπτοντας τα απροσπέλαστα  σημεία της υποδομής.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ζητά συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία, και θα ενημερώσει με νεότερη ανακοίνωση για την πορεία ομαλοποίησης της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Διεκόπη η συγκοινωνία από Λαμία προς Καρπενήσι λόγω Ιανού

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρόγνωση καιρού

Μπροστά σε αξεπέραστα προβλήματα βρίσκεται η πυροσβεστική υπηρεσία¨, η αστυνομία αλλά και η πολιτική προστασία στη Φθιώτιδα αφού η έντονη βροχόπτωση που κρατά περισσότερο από 2 ώρες έχει δημιουργήσει πληθώρα από προβλήματα σε πολλά χωριά 10 και 12 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας. Τα ακόμα και ξεχασμένα ρέματα έχουν κουβαλήσει φερτά υλικά και νερά μέσα σε κατοικημένες περιοχές σε αρκετά χωριά, ενώ χωματουργικά μηχανήματα των δήμων αλλά και της Περιφέρειας Στερεάς προσπαθούν να εκτρέψουν τα νερά έξω από κατοικημένες περιοχές.

Σε πολλά χωριά έχουν δημιουργηθεί ποτάμια τα οποία διασχίζουν κάθετα τους δρόμους με συνέπεια να διακόπτεται η συγκοινωνία κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο σε αρκετά σημεία.

Πριν από λίγο διεκόπη η συγκοινωνία από Λαμία προς Καρπενήσι 15 χιλιόμετρα μετά τη Λαμία λίγο πριν το χωριό Ζηλευτό ενώ δυσκολία υπάρχει και πριν στο χωριό Λιανοκλάδι αφού διάφορα ρέματα φούσκωσαν μέσα στο χωριό βγήκαν στο δρόμο τον οποίο διασχίζουν κάθετα με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση. Μάλιστα ένας χείμαρρος στο Ζηλευτό έχει παρασύρει και αυτοκίνητα που ήταν εντός του χωριού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα