Connect with us

Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης

Εξωτερική Περιφερειακή: Κόβεται η αρχική χάραξη, έρχεται άλλη μικρότερη και φθηνότερη

Δημοσιεύθηκε

στις

Σημαντική είδηση για την εξωτερική περιφερειακή της Θεσσαλονίκης και το ενδεχόμενο ακύρωσης της παρούσας χάραξης έχουμε από την εφημερίδα «Μακεδονία». Συγκεκριμένα μιλά για ενδεχόμενη εγκατάλειψη της χάραξης καθώς το συνολικό κόστος του έργου θα έφτανε στα 2 δις ευρώ με τα διασφαλισμένα ποσά να φτάνουν μόλις στα 300.000.000 ευρώ. Αυτό θα έφερνε ως τετελεσμένο την προώθηση του έργου με σύμβαση παραχώρησης και διόδια αρκετά «τσουχτερά».

Επίσης η διέλευση από το δάσος του Σειχ Σου και την περιοχή της Θέρμης θα μπλοκάριζε στην περιβαλλοντική αδειοδότηση. Ένα τρίτο ζήτημα ήταν και η λειτουργικότητα της Εξωτερικής Περιφερειακής.

Οι πιθανές αλλαγές σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα είναι οι παρακάτω:

1. Τμήμα από Γηροκομείο Αγίου Παντελεήμονα, Ευκαρπία έως Πεύκα. Στο τμήμα αυτό θα διατηρηθεί η αρχική χάραξη, αλλά οι λωρίδες κυκλοφορίας θα περιοριστούν σε δύο ανά κατεύθυνση από τρεις, ενώ θα υπάρξει τροποποίηση και στον κόμβο στην περιοχή των Πεύκων. Ο προϋπολογισμός θα ανέλθει περίπου στα 115 εκατ. ευρώ (85 το κόστος του έργου και 30 οι απαλλοτριώσεις) και η δημοπράτηση, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, θα γίνει μέσα στο 2011.

2. Τμήμα από Πεύκα έως Κωνσταντινουπολίτικα. Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ο δρόμος (μετά την οδό Θεσσαλονίκης – Ασβεστοχωρίου) να διαπερνά μέσω τούνελ το Σέιχ Σου, για να βγει στην περιοχή «Κηπούπολη», όπου μέσω της κατασκευής ενός τεράστιου ανισόπεδου κόμβου θα συνδέεται με την παλιά περιφερειακή οδό, στο ύψος της περιοχής Κωνσταντινουπολίτικα. Η λύση αυτή φαίνεται να εγκαταλείπεται και αντ? αυτής εξετάζονται τρία εναλλακτικά σενάρια:
Α. Διατήρηση πάνω, κάτω της ίδιας χάραξης αλλά κατασκευή σήραγγας με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση από τρεις που προβλέπονταν αρχικά.
Β. Διαπλάτυνση της υπάρχουσας εσωτερικής περιφερειακής με την προσθήκη μιας λωρίδας ανά κατεύθυνση. Η λύση αυτή θεωρείται η λιγότερο πιθανή, καθώς δεν μπορεί να απορροφήσει το υπάρχον κυκλοφοριακό φορτίο.
Γ. Κατασκευή υπέργειου, υπερυψωμένου δρόμου, πάνω σε κολόνες, με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, βορείως της εσωτερικής περιφερειακής. Θα έχει μία έξοδο στο Καυταντζόγλειο και άλλη μία στα Κωνσταντινουπολίτικα. Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα το σενάριο αυτό θεωρείται το πιθανότερο, καθώς εξασφαλίζει την ίδια χωρητικότητα με την πρώτη περίπτωση, αλλά είναι σημαντικά φθηνότερη λύση.

3. Τμήμα από Κωνσταντινουπολίτικα έως αεροδρόμιο. Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε διέλευση του αυτοκινητόδρομου μεταξύ του οικισμού Ελαιώνες και του Σέιχ Σου και υπογείως μέσω τούνελ κάτω από τον οικισμό Πανόραμα θα έβγαινε στο Τριάδι. Από εκεί θα συνέχιζε στη Νέα Ραιδεστό, μέσω ανισόπεδου κόμβου θα κατέληγε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ενώ ένας δεύτερος κλάδος συνεχίζοντας πάνω από τους Ταγαράδες θα έφτανε ως το Σχολάρι και την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών.

Αντ? αυτού εκείνο που φαίνεται να προκρίνεται είναι η διαπλάτυνση της υπάρχουσας εσωτερικής περιφερειακής από τα Κωνσταντινουπολίτικα έως τον κόμβο στο νοσοκομείο «¶γιος Παύλος» με την προσθήκη μιας λωρίδας ανά κατεύθυνση. Παρομοίως θα διαπλατυνθεί και ο δρόμος Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών ως το ύψος της Καρδίας.

Σύμφωνα πάντως με κυβερνητικό αξιωματούχο «το τι θα γίνει μετά τα Κωνσταντινουπολίτικα θα το δούμε αργότερα και αφού ολοκληρωθεί προηγουμένως η διαβούλευση με τους δήμους Θέρμης και Χορτιάτη-Πανοράματος, οι οποίοι εξέφρασαν σοβαρότατες ενστάσεις ως προς τον αρχικό σχεδιασμό του δρόμου». Το ίδιο στέλεχος επισημαίνει ότι «άλλωστε ανάδοχος στο συγκεκριμένο τμήμα δεν πρόκειται να εγκατασταθεί ως το 2015, αφού δεν θα υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια».

Εσωτερική περιφερειακή
Παράλληλα με την έναρξη κατασκευής του πρώτου τμήματος της εξωτερικής περιφερειακής μετά το ΤΙΤΑΝ προωθείται και η αναβάθμιση της δυτικής εσωτερικής περιφερειακής, από τον κόμβο Κ-16 (Λαχαναγορά) έως την οδό Λαγκαδά με την κατασκευή ανισόπεδων (υπέργειων ή υπόγειων) διαβάσεων αυτοκινήτων. Το συνολικό κόστος αυτού του έργου προβλέπεται περίπου στα 200.000.000 ευρώ (συν 30.000.000 ευρώ για απαλλοτριώσεις) με την δημοπράτηση να τοποθετείται το καλοκαίρι της φετινής χρονιάς.

Πηγή: makthes.gr

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα