Connect with us

Αναπλάσεις Αθήνας

ΕΒΕΠ: Να μην αγνοήσουμε τις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της ανάπλασης του Αγ. Διονυσίου  

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. & Π.Ε.Σ. Αττικής, Β. Κορκίδης, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον Δήμαρχο Πειραιώς, Ι. Μώραλη, τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, και την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Σ. Αντωνάκου, απέστειλε την παρακάτω επιστολή για διορθωτικές παρεμβάσεις κατά την εκτέλεση των έργων της σημαντικής ανάπλασης προς όφελος όλων των εγκατεστημένων πειραϊκών επιχειρήσεων στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου-Παπαστράτου.

Ακολουθεί το σχετικό κείμενο

«Περισσότερες από οκτακόσιες επιχειρήσεις όλων των μεγεθών βρίσκονται εγκατεστημένες στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Διονυσίου όπου σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστική ανάπλαση. Πρόκειται για μία παρέμβαση που έρχεται να αλλάξει ριζικά την εικόνα μιας μεγάλης σε έκταση και σημασία περιοχής του Πειραιά, δημιουργώντας νέες προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης για την τοπική επιχειρηματικότητα.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, το οποίο και υποστηρίζει παντοιοτρόπως την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, εφιστά για άλλη μια φορά την προσοχή όλων των συναρμοδίων υπηρεσιών, ως προς τα έργα που εξελίσσονται και αναφέρονται στο τοπικό οδικό δίκτυο και τις παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν επ’αυτού, ώστε να αποφευχθεί εγκαίρως η δημιουργία σοβαρών προβλημάτων για τις επιχειρήσεις, που στην πλειοψηφία τους λειτουργούν σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, δέον όπως υπολογιστεί ότι οι διακινήσεις και οι προμήθειες υλικών γίνονται με φορτηγά οχήματα, συνήθως μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Προς τούτο, θα πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα, ώστε η πρόσβαση των οχημάτων αυτών για τον ανεφοδιασμό των επιχειρήσεων να μην καταστεί απαγορευτική από τις οδικές και άλλες συνοδές παρεμβάσεις, γεγονός που θα προκαλούσε αναγκαστικά τη μετεγκατάσταση εκτός Πειραιά σημαντικών για τη τοπική κοινωνία και οικονομία επιχειρήσεων.

Αντίστοιχα, βεβαίως, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να προσαρμοστούν και να εφαρμόζουν τους κανόνες φορτοεκφόρτωσης, επιδεικνύοντας αλληλέγγυα συμπεριφορά σε γείτονες επιχειρήσεις, διευκολύνοντας έτσι την εύρυθμη λειτουργία όλων σε μια πολύ κρίσιμη για την επιχειρηματικότητα περίοδο. Η ανάπλαση αποτελεί μια παρέμβαση που έρχεται να υπογραμμίσει πως ο Πειραιάς μπορεί να πρωταγωνιστεί σε εξελίξεις και οφείλει να ακολουθεί αναπτυξιακή πορεία με τη μεγάλη επένδυση της Dimand στα Ο.Τ. των ακινήτων του «Παπαστράτου», αλλά δεν μπορεί και δεν πρέπει να αγνοήσει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Διονυσίου, ούτε και εκείνες που μελλοντικά θα επιλέξουν να εγκατασταθούν.

Όραμα όλων μας είναι η μεταμόρφωση του Αγίου Διονυσίου να είναι μια συνεχής διαδικασία που, στην ωρίμανσή της, θα μπορεί να συγκριθεί με αντίστοιχες περιοχές της Βαρκελώνης, του Άμστερνταμ ή του Αμβούργου, αλλά όχι χωρίς τις πειραϊκές επιχειρήσεις υποστήριξης της ναυτιλίας, που δραστηριοποιούνται από δεκαετιών στην περιοχή. Εκτιμούμε το εξαρχής ενδιαφέρον του Δημάρχου και της Αντιπεριφερειάρχου με τις συνεχείς διορθωτικές παρεμβάσεις τους, που επιβεβαιώνει πως ο αρχικός σχεδιασμός επί χάρτου διαφέρει από την τελική πράξη και διαβιβάζουμε συνημμένα την επικαιροποιημένη λίστα με τις δραστηριότητες των 810 ενεργών επιχειρήσεων μελών του Επιμελητηρίου μας, με έδρα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας με πρόθεση και πεποίθηση εξεύρεσης κοινά αποδεκτών λύσεων για τη βέλτιστη ολοκλήρωση των έργων προς όφελος όλων των επιχειρήσεων της περιοχής.»

Advertisement

Advertisement
 SINTECNO
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Ετικέτες

Advertisement

δημοφιλη θεματα