Connect with us

Ύδρευση - Αποχέτευση

Έτοιμο να γεμίσει με νερό το Φράγμα Πείρου-Παραπείρου

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Σήμερα, 26.8.2019, πραγματοποιήθηκε από την ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. κατασκευάστρια Εταιρεία του έργου ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΠΕΙΡΟΥ-ΠΑΡΑΠΕΙΡΟΥ, προϋπολογισμού περίπου 96 εκ. €, η έμφραξη της Σήραγγας Εκτροπής, γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη της πλήρωσης του κυρίως Φράγματος Παραπείρου στη θέση Αστέρι, με νερό.

Ο χρόνος πλήρους πλήρωσης με νερό της λεκάνης κατάκλισης του φράγματος, είναι περίπου 20 μήνες. Χρειάζεται δηλαδή για την πλήρη κάλυψη της λεκάνης του φράγματος με νερό να περάσουν δύο περίοδοι βροχοπτώσεων. Όμως, μέσα στο πρώτο εξάμηνο από την ώρα που θα κλείσει ο αγωγός και θα προστεθεί νερό και από το δεύτερο Φράγμα στην Βαλμαντούρα που είναι ήδη έτοιμο, θα μπορεί και να ξεκινήσει η υδροδότηση τόσο σε Πάτρα όσο και στη Δυτική Αχαΐα.

Όταν πραγματοποιηθεί η πλήρης κάλυψη του Ταμιευτήρα του κυρίως Φράγματος, θα περιέχει 50 εκατ. κυβικά μέτρα νερού καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες υδροδότησης της Πάτρας, της ΒΙΠΕ και της Δυτικής Αχαΐας.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της κατασκευής του ανωτέρω έργου, η Ανάδοχος Εταιρεία ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε., κατασκεύασε:

– Χωμάτινο Φράγμα Ταμίευσης στη θέση Αστέρι του ποταμού Παραπείρου, μέγιστου ύψους 75 μ. και συνολικού όγκου 6,6 εκατ. κ.μ.,

– Χαμηλό Φράγμα Υδροληψίας από σκυρόδεμα στη θέση Βαλμαντούρα του ποταμού Πείρου,

– Αγωγό Μεταφοράς νερού από το φράγμα Βαλμαντούρας στον ταμιευτήρα του φράγματος Αστερίου, μήκους 10.250 μ. ο οποίος είναι κατασκευασμένος από χαλυβδοσωλήνες με εσωτερική και εξωτερική προστασία.

Με την αποπεράτωση του φράγματος θα δημιουργηθεί μια τεχνητή λίμνη που με τα νερά της θα κατακλύσει το χωριό Τόσκες, ευρισκόμενο στις ανατολικές απολήξεις του Κομποβουνίου και στις νότιες παρυφές της πεδιάδας των Φαρρών.

image_pdfimage_print

Ύδρευση - Αποχέτευση

Υπεγράφη και ξεκινά το μεγάλο αποχετευτικό έργο στη Σίφνο

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Αποχετευτικό έργο

Υπεγράφη και ξεκινά το έργο για τα Δίκτυα αποχέτευσης Απολλωνίας και Αρτεμώνα, στο νησί της Σίφνου. Αναθέτουσα Αρχή είναι ο Δήμος Σίφνου.

Το αρχικά εκτιμηθέν κόστος ήταν 7,62εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό με ΦΠΑ 6,15εκατ.ευρώ). Η σύμβαση υπεγράφη για 5,93εκα.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ). Η δημοπράτηση είχε πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου 2018 και η αποσφράγιση των προσφορών είχε γίνει την 14η Δεκεμβρίου.

Από τις 3 προσφορές που παρελήφθησαν τελικά μειοδότησε η Κ/Ξ ΤΕΔΡΑ-ΑΡΧΙΤΡΟΝ ΑΤΕ.

Η διάρκεια της σύμβασης έχει οριστεί σε 730 ημέρες από την υπογραφή της (περίπου 2 έτη). Αν όλα κυλήσουν ομαλά και το έργο ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι τότε το έργο θα μπορέσει να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2022.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του ΕΠ ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, των οικισμών Απολλωνίας, Αρτεμώνα και Κάτω Πεταλίου.

Αφορά σε δίκτυα αγωγών βαρύτητας, της τάξης των 17.469 μ. (διαμέτρων Ø200 έως Ø355), αγωγούς κατάθλιψης της τάξης των 4.261 μ. (διαμέτρων Ø90 έως Ø140) και 10 αντλιοστάσια ακαθάρτων. Καταληκτικό σημείο του έργου, θα είναι το κεντρικό αντλιοστάσιο Α/Σ ΑΠ1 (που χωροθετείται υπό την Επαρχ. Οδό Καμάρες – Αρτεμώνας, στο ύψος της διασταύρωσης με την οδό προς τον Προφήτη Ηλία).

Επίσης, στο αντικείμενο του έργου είναι και η κατασκευή των αναμονών των ιδιωτικών συνδέσεων.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Ύδρευση - Αποχέτευση

Σε δημοπράτηση με 10,5εκατ.ευρώ, μεγάλο έργο ύδρευσης στη Θέρμη

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε δημοπράτηση βγηκε το σημαντικό έργο ύδρευσης της περιοχής επέκτασης οικισμού Θέρμης, του Δήμου Θέρμης (εξωτερικό δίκτυο). Αναθέτουσα Αρχή είναι ο Δήμος Θέρμης.

Το αρχικά εκτιμηθέν κόστος είναι 10,54εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 8,5εκατ.ευρώ). Η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί αύριο 20 Νοεμβρίου και η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου.

Η διάρκεια της σύμβασης έχει οριστεί σε 30 μήνες από την υπογραφή της. Αν όλα κυλήσουν ομαλά και το έργο ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι τότε το έργο θα μπορέσει να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2023.

Το έργο συγχρηματοδοτείται απο το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το έργο που θα κατασκευαστεί, περιλαμβάνει:

— την κατασκευή νέας δεξαμενής ωφέλιμου όγκου 1.500 m3,

— την κατασκευή οικίσκου δίπλα στον θάλαμο δικλείδων και σε βάθος ίδιο με το φρεάτιο των δικλείδων, στη δεξαμενή Λίτσα 2,

— την κατασκευή 3 αντλιοστασίων προσυγκέντρωσης, στις περιοχές πλησίον των γεωτρήσεων Αεροπορίας, Θερμοκηπίου και Εμπορικής, και την τοποθέτηση Η/Μ εξοπλισμού,

— την κατασκευή δικτύου αγωγών μεταφοράς ύδατος και των τροφοδοτικών αγωγών του δικτύου, συνολικού μήκους περίπου 25 km,

— την αντικατάσταση τού εξοπλισμού σε όλες τις γεωτρήσεις, εκτός της γεώτρησης Κοσμίδη και την κατασκευή οικίσκων εξοπλισμού σε όλες τις γεωτρήσεις,

— την κατασκευή σε όλα τα έργα (δεξαμενές, αντλιοστάσια, γεωτρήσεις), όπου δεν υπάρχει, περιμετρικής περίφραξης.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αναπλάσεις Αθήνας

Πειραιάς: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Μικρολίμανο λόγω έργων της ΕΥΔΑΠ

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Σε ισχύ τίθενται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Μικρολίμανο, καθώς μετά την απαραίτητη έγκριση που έλαβε η ΕΥΔΑΠ από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων, ξεκινάει τις προαπαιτούμενες εργασίες στην περιοχή προκειμένου να αρχίσει το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΥΔΑΠ, από τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 έως την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 από τις 7: 00 έως τις 17:00, θα είναι κλειστό το ρεύμα κυκλοφορίας της Ακτής Δηλαβέρη και της Ακτής Κουμουνδούρου, από την οδό Φιλίππου έως την οδό Ναύαρχου Βότση.

Όσα οχήματα έρχονται από την Μυρτιδιώτισσα κατευθυνόμενα προς την Καστέλλα θα κινούνται μέσω των οδών Φιλίππου και Κριεζή. Όσα οχήματα κατέρχονται στην οδό Ναυάρχου Βότση θα μπορούν να κατευθύνονται μόνο δεξιά προς τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά.

Ο Δήμος Πειραιά ζητά την κατανόηση των πολιτών για την όποια ταλαιπωρία, η οποία είναι προσωρινή, για μια μεγάλη ανάπλαση που θα αναβαθμίσει την περιοχή του Μικρολίμανου.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα