Νίκος
Καραγιάννης

Η εταιρεία GDM Assets είναι η ανάδοχος για το έργο ολοκλήρωσης του κτιρίου που εδράζεται το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. O προϋπολογισμός του έργου είναι 1,38 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και συγκεκριμένα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας, η τεχνική εταιρεία με έδρα την Αθήνα, είναι επίσημα προσωρινή ανάδοχος του σημαντικού κτιριακού έργου με ποσοστό έκπτωσης 25,47%.

Η GDM Assets εκτός από την ολοκλήρωση του κτιρίου στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο  αναλαμβάνει και την διαμόρφωση του γειτνιάζοντα περιβάλλοντα χώρου για την πρόσβαση στις νέες κτιριακές υποδομές του Ε.Α.Α. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγκεκριμένα από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Η δημοπράτηση του έργου πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, στις 2 του μήνα ενώ στις 8.12. έγινε η αποσφράγιση των προσφορών. Το σύνολο δαπάνης του Έργου, σύμφωνα με την οικονομική προσφορά της εταιρείας, ανέρχεται στο ποσό του ενός εκατομμυρίου τριάντα οκτώ χιλιάδων εννιακοσίων πενήντα δύο ευρώ και εξήντα έξι λεπτών (1.038.952,66 €) προ Φ.Π.Α., ήτοι ενός εκατομμυρίου διακοσίων ογδόντα οκτώ χιλιάδων τριακοσίων ενός ευρώ και τριάντα λεπτών (1.288.301,30 €) με Φ.Π.Α. 24%.

Το αντικείμενο της σύμβασης αφορά στην αποπεράτωση του κτιρίου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών καθώς και στην διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, ώστε αυτό να καταστεί προσβάσιμο και πλήρως λειτουργικό.

Το έργο ανήκει στις Κατηγορίες Οικοδομικών Εργασιών. H συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε οκτώ (8) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Αν το έργο υπογραφεί μέχρι το τέλος του έτους, τότε θα μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είναι ερευνητικό κέντρο που μελετάει (μεταξύ άλλων) τη σεισμική δραστηριότητα στην Ελλάδα και ιδρύθηκε το 1893.Αποτελεί τμήμα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έχει εγκαταστήσει σταθμούς σεισμογράφων σε όλη την Ελλάδα, από τη Κέρκυρα μέχρι το Καστελόριζο και από τη Κρήτη μέχρι τη Μακεδονία. Κάθε εικοσιτετράωρο που περνάει οι σεισμογράφοι αυτοί καταγράφουν δεκάδες μικροσεισμούς (ή και μεγαλύτερους) στον ελλαδικό χώρο. Επίσης στο πλαίσιο του ινστιτούτου, αναπτύσσεται δίκτυο παρακολούθησης τσουνάμι.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Δείτε την εταιρική μας σελίδα στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας τα δημοφιλή άρθρα μας