Connect with us

Επικαιρότητα

Εθνική ΠΑΝΓΑΙΑ: Είσοδος 2 νέων θεσμικών επενδυτών με ποσοστό 49%

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Invel Real Estate Management Limited είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι έχει ολοκληρώσει με επιτυχία την αναδιοργάνωση της δομής της έμμεσης ιδιοκτησίας πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της στην Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ. Κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η πρώτη φάση του επενδυτικού σχεδίου της Πανγαία εφαρμόστηκε με επιτυχία, καθώς αυξήθηκε η αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων από 932 εκ. ευρώ σε 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ, διευρύνοντας ταυτόχρονα την παρουσία της σε νέες αγορές όπως η Ιταλία και η Κύπρος και εμπλουτίζοντας το πελατολόγιό της με νέους μισθωτές εδραιώνοντας τη θέση της ως τη μεγαλύτερη ΑΕΑΑΠ στον Ελλαδικό χώρο.

Εν όψει της εφαρμογής της δεύτερης φάσης ανάπτυξης με στόχο να καταστεί η Πανγαία κορυφαία ΑΕΕΑΠ και στην Νoτιο-Ανατολική Ευρώπη, η Invel, μέσω μιας διαδικασίας στην οποία συμμετείχαν μερικά από τα κορυφαία επενδυτικά funds από Αμερική και Ευρώπη, επέλεξε δύο εξ αυτών με κύριο νέο επενδυτή την Castlelake. Οι νέοι επενδυτές έχουν αποκτήσει έμμεσο ποσοστό στην Πανγαία 49% και μαζί με την York Capital Management η οποία ήταν ήδη μέλος της κοινοπραξίας που συστάθηκε από την Invel για την αρχική απόκτηση το 2013, η Invel κατέχει μερίδιο συμμετοχής 65,49% στην Πανγαία.

Η Πανγαία είναι η μεγαλύτερη ΑΕΑΑΠ στην Ελλάδα και είναι εισηγμένη στο Ελληνικό Χρηματιστήριο. Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της σήμερα αξίζει περίπου 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ και αποτελείται από περισσότερα από 330 εμπορικά ακίνητα, τα οποία είναι κυρίως γραφεία και καταστήματα. Με πάνω από το 80% του χαρτοφυλακίου ακινήτων να βρίσκεται σε προνομιακές αστικές περιοχές σε όλη την Ελλάδα και να είναι επιλεκτικά τοποθετημένο σε άλλες βασικές αγορές της ΝΑ Ευρώπης όπως η Ιταλία, η Πανγαία διαθέτει ένα ποιοτικό, υψηλής απόδοσης, διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο με σταθερές ταμειακές ροές, υψηλά επίπεδα πληρότητας, μακρόχρονη μίσθωση και ισχυρή βάση ενοικιαστών. Η Πανγαία σήμερα παράγει ετήσιο εισόδημα από ενοίκια της τάξεως περίπου 121 εκατομμυρίων ευρώ. Η Invel για αυτή τη συναλλαγή είχε ως συμβούλους την ReedSmith, Baker & McKenzie και Dentons.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη αναδιοργάνωση ο ιδρυτής της Invel και Διευθύνων Σύβουλος, Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε ολοκληρώσει αυτή τη συναλλαγή ορόσημο με εξαιρετικούς θεσμικούς επενδυτές διεθνούς εμβέλειας όπως η Castlelake. Πιστεύουμε ότι η Πανγαία προσφέρει μια πολύ ελκυστική πλατφόρμα για ανάπτυξη στην κατάλληλη συγκυρία του οικονομικού κύκλου.

Αυτή η επένδυση αντιπροσωπεύει μια ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα ως αγορά για μελλοντική ανάπτυξη, στην Πανγαία ως όχημα για την υλοποίηση αυτής της ανάπτυξης και στην Invel ως διαχειριστή επενδύσεων με εξαιρετική θεσμική εμπειρία στην αγορά. Η Invel και οι συνεργάτες της προσβλέπουν στην ανάδειξη της Πανγαία ως κορυφαίας ΑΕΑΑΠ στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ευρώπης. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι η σύναψη της σχέσης με τους νέους επενδυτικούς εταίρους θα αποτελέσει εφαλτήριο για άλλα νέα και πολύ ενδιαφέροντα projects στην Ελλάδα.»

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα