Έρχεται ο διαγωνισμός ΣΔΙΤ για 13 σχολικά συγκροτήματα στη Ρόδο με 45εκατ.ευρώ

Νέος διαγωνισμός ΣΔΙΤ για σχολεία προετοιμάζεται από την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ και το Δήμο Ρόδου. Αυτή τη φορά πρόκειται για την κατασκευή 13 υπερσύγχρονων κτιριακών συγκροτημάτων που θα σβήσουν τις ανάγκες για σχολικές αίθουσες από το νησί των Ιπποτών. Συνολικά έχει εγκριθεί από την κυβέρνηση η κατασκευή 13 σχολικών συγκροτημάτων με κόστος που αγγίζει τα 45εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ).

Πρόκειται για τα σχολεία: Δημοτικό Σχολείο Θεοτόκου, Δημοτικό Σχολείο Μήδειας, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ροδοπούλας, Γυμνάσιο-Λύκειο Αφάντου, Γυμνάσιο-Λύκειο Παστίδας, Γυμνάσιο-Λύκειο και Γυμναστήριο Αρχαγγέλου, Γυμνάσιο-Λύκειο Ροδινού, Νηπιαγωγείο και Ειδικό Νηπιαγωγείο Ροδοπούλας, Κλειστό Γυμναστήριο και Νηπιαγωγείο Ασγουρού, Νηπιαγωγείο Ροδινού.

Το ΣΔΙΤ θα έχει διάρκεια 27 χρόνια εκ των οποίων τα 2 αφορά την περίοδο κατασκευής τους (Τ1) και 25 χρόνια την περίοδο λειτουργίας. Τα μεγαλα οφέλη όπως άλλωστε συνέβη και με τα 24 σχολεία της Αττικής είναι πως σε όλη τη διάρκεια του ΣΔΙΤ τα σχολικά συγκροτήματα θα συντηρούνται και διατηρούνται σε άψογη κατάσταση, θα υπάρχει φύλαξη, θα έχουν βιοκλιματικό-ενεργειακό σχεδιασμό, επαρκής θέρμανση και ψύξη κ.α.. Ο ανάδοχος του έργου με το τέλος της περιόδου οφείλει να παραδώσει στο Δήμο Ρόδου όλα τα συγκροτήματα στην κατάσταση την οποία παρέλαβε με την ολοκλήρωση της κατασκευής τους.

Για την ίδια τη Ρόδο είναι ένα εξαιρετικό νέο μιας και η ταυτόχρονη κατασκευή τόσων κτιρίων υπόσχεται εκατοντάδες θέσεις εργασίας για τα δύο χρόνια της κατασκευής ενώ λόγω του ΣΔΙΤ θα υπάρξουν και δεκάδες μόνιμες θέσεις εργασίας για τη συντήρηση-φύλαξη του κτιρίου κατά τη διάρκεια της λειτουργίας και μάλιστα οι περισσότερες σε περιοχές εκτός της πόλης της Ρόδου.

Το ΣΔΙΤ σχολείων της Ρόδου είναι το τρίτο στη χώρα μετά από εκείνο της Αττικής που έχει ολοκληρωθεί και των Χανίων που εγκρίθηκε με διαφορά λίγων ημερών. Με τη λειτουργία τους η Ρόδος θα είναι από τα λίγα μέρη της χώρας που θα έχει πολύ υψηλού επιπέδου δημόσια σχολεία που θα μπορούν να συγκρίνονται με τη λειτουργία ιδιωτικών τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και σε επίπεδο διαθέσιμων εγκαταστάσεων.

Η χρηματοδότηση του έργου θα είναι συδυασμός ιδιωτικών κεφαλαίων, τραπεζικών δανείων και ευρωπαΪκών χρημάτων και η αποπληρωμή του θα γίνεται με σταθερές μηνιαίες αποπληρωμές κατά τη διαρκεια ζωής του ΣΔΙΤ.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com