Νίκος
Καραγιάννης

Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων κατέθεσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος σχετικά με το διαγωνισμό για την κατασκευή της Αμβρακίας Οδού.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, ο αυτοκινητόδρομος αποτελεί έργο πνοής για τη Δυτική Ελλάδα. Υπενθυμίζει ότι η κατασκευή του ξεκίνησε στις 16 Μαρτίου 2010 με κατάτμηση και 4 διαφορετικές εργολαβίες. Συνεχίζοντας αναφέρει ότι το έργο βάλτωσε καθώς 9 χρόνια μετά έχουν παραδοοθεί μόλις 15 απο τα 48χλμ.

Επιπρόσθετα ενημερώνει ότι λόγω δικαστικών εμπλοκών στο ΣτΕ, φαίνεται ότι οδηγούν το διαγωνισμό σε ακύρωση και το μέλλον του έργου σε αβεβαιότητα. Σημειώνει δε ότι το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ ως έργο-γέφυρα και με τα δεδομένα που υπάρχουν δεν είναι βέβαιο ότι θα εξακολουθήσει.

Ο βουλευτής επισημαίνει ότι η ολοκλήρωση του έργου θα εδραιώσει την οδική ασφάλεια και ιδίως στο 4ο τμήμα, την παράκαμψη Αμφιλοχίας που δυστυχώς σταθερά συμβαίνουν θανατηφόρα ατυχήματα.

Ολοκληρώνοντας μιλά για λήψη πολιτικών αποφάσεων και ρωτά ποια είναι τα δεδομένα σήμερα στην εξέλιξη του διαγωνισμού, πως σκοπεύει το Υπουργείο να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο ακύρωσης της εργολαβίας-σκούπας, πως θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, πως θα αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι νέων καθυστερήσεων και ποιος θα είναι ο ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV