Connect with us

Λοιπά Οδικά έργα

Έργα τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας στο Σκαραμαγκά επισκέφθηκε ο Πατούλης

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας

Για την πορεία υλοποίησης του έργου που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Αττικής για την οδική ασφάλεια των συμπολιτών μας, ενημερώθηκε το πρωί ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια επιτόπιας επίσκεψής του στο Σκαραμαγκά.

Ο Γ. Πατούλης συνοδευόμενος από την εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο τεχνικών έργων Ευρώπη Κοσμίδη και υπηρεσιακά στελέχη, είχε τη δυνατότητα να επιβλέψει τα σχετικά έργα προϋπολογισμού 3.500.000,00 ευρώ.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά:

«Η Περιφέρεια Αττικής δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα ζητήματα οδικής ασφάλειας. Η τοποθέτηση στηθαίων υψίστης ασφαλείας, τα οποία μάλιστα είναι και ελληνικής κατασκευής, στοχεύει στη μείωση των πιθανοτήτων τροχαίων ατυχημάτων. Η παρουσία μου σήμερα εδώ στο Σκαραμαγκά σηματοδοτεί την απόλυτη προτεραιότητα που δίνουμε στην ασφάλεια και την προστασία της ζωής των πολιτών».

Να σημειωθεί ότι αντικείμενο του έργου είναι τόσο η τοποθέτηση Συστημάτων Αναχαίτισης Οχημάτων (Σ.Α.Ο.) σε θέσεις όπου δεν υπάρχουν καθόλου μεταλλικά στηθαία ασφαλείας, όσο και η αντικατάσταση των υφισταμένων μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας παλαιού τύπου. Ένα μέρος του έργου  αφορά το τμήμα της Ν.Ε.Ο.Α.Κ. από Ασπρόπυργο έως Ελευσίνα, μήκους 4 χλμ. και το δεύτερο την χαρακτηριστική καμπύλη της Ν.Ε.Ο.Α.Κ. στο ύψος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ύψος του περιπτέρου Χαϊδαρίου), μήκους 600 μ.

Μελλοντικός στόχος είναι να εγκατασταθούν τέτοια συστήματα σε όλο το τμήμα της Εθνικής Αθηνών – Κορίνθου που συντηρεί η Περιφέρεια Αττικής, μήκους 11,5 km, με αρχή το Δαφνί.

Επιπλέον να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του έργου εγκαταστάθηκαν τέτοια συστήματα  στα παρακάτω σημεία:

– Νέα Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του Γυμναστηρίου Ν. Φιλαδέλφειας

– Λ. Ποσειδώνος, στάση ΕΔΕΜ

– Λ. Ποσειδώνος, έξοδος ΥΠΑ

– Αθηνών – Σουνίου, καντίνα “Λευτέρης”, Βάρκιζα

– Καλλιρρόης, στην καμπύλη στο ύψος της Μενελάου

Στο προγραμματισμό του επόμενου διαστήματος είναι να εγκατασταθούν Σ.Α.Ο. και στη Λ. Κηφισίας, στο ύψος της βίλας Καζούλη, ενώ επισκευάζονται ή συντηρούνται κατεστραμμένα υφιστάμενα μεταλλικά στηθαία παλαιού τύπου. Επιπλέον εγκαθίστανται Συστήματα Απορρόφησης Ενέργειας Πρόσκρουσης (Σ.Α.Ε.Π.) σε προεπιλεγμένες θέσεις. Ήδη έχουν εγκατασταθεί περίπου 15 ΣΑΕΠ, κυρίως στη Λ. Κηφισού.

image_pdfimage_print

Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης

Κρήτη: Εργασίες συντήρησης του οδικού δικτύου στην περιοχή του Κακού Όρους

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ» πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης επί του ΒΟΑΚ στην περιοχή του Κακού Όρους στο τμήμα από Χ.Θ. 144+700 έως Χ.Θ. 148+000 στο ρεύμα προς Αγ. Νικόλαο.

Συγκεκριμένα από την Τετάρτη 03-06-2020 έως και το Σάββατο 13-06-2020 πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης επί του ΒΟΑΚ στην περιοχή του Κακού Όρους στο ρεύμα προς Αγ. Νικόλαο. Συγκεκριμένα θα γίνει εκτροπή της κυκλοφορίας προς Αγ. Νικόλαο στον κόμβο Καρτερού και η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της Π.Ε.Ο. και του λοιπού οδικού δικτύου με επάνοδο στον ΒΟΑΚ από τον κόμβο Γουβών.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να τηρούν την εγκεκριμένη εργοταξιακή σήμανση.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λοιπά Οδικά έργα

Βελτιώνει το δρόμο από Περδικοράχη προς Ράξα η Περιφέρεια Θεσσαλίας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Εργασίες ασφαλτόστρωσης οδοστρωτήρας

Στη βελτίωση του δρόμου που συνδέει την Τοπική Κοινότητα Ράξα με τον οικισμό Περδικοράχη στο Δήμο Τρικκαιών προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την έγκριση διάθεσης πίστωσης ύψους 100.000 ευρώ για το έργο «Βελτίωση Ασφαλτόστρωση οδού Περδικοράχη-Ράξα» που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Θεσσαλίας.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπέγραψε και την έγκριση διάθεσης πίστωσης ύψους 24.800 για την προμήθεια υλικών για την ενίσχυση της άδρευσης των βοσκότοπων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τις υπηρεσίες μας επενδύουμε σε έργα που ενισχύουν την ασφάλεια στο οδικό δίκτυο του Δήμου Τρικκαίων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Παράλληλα στεκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων της παραγωγής με έργα ουσίας που βελτιώνουν την καθημερινότητά τους» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λοιπά Οδικά έργα

Ηράκλειο Κρήτης: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στον κόμβο Αλικαρνασσού

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Εργασίες ασφαλτόστρωσης θα πραγματοποιηθούν από σήμερα Δευτέρα 1η Ιουνίου έως και την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020, στον κόμβο Αλικαρνασσού, στο πλαίσιο του έργου συντήρησης του δρόμου.

Οι ασφαλτοστρώσεις, όπως ανακοινώνει το τμήμα συγκοινωνιακών έργων της Περιφέρειας Κρήτης, θα γίνουν σε μήκος περίπου 600 μέτρων στην αριστερή λωρίδα και στο ρεύμα κυκλοφορίας από Άγιο Νικόλαο προς Ηράκλειο.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να τηρούν την εγκεκριμένη από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου εργοταξιακή σήμανση.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα