Connect with us

Τρένο

Ξεκινούν δρομολόγια τον Ιανουάριο τα νέα σύγχρονα τρένα στο Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύθηκε

στις

ETR470 Pendolino Alstom Τρένο νεα συγχρονα τρενα

Ξεκινούν δρομολόγια τον Γενάρη τα νέα σύγχρονα τρένα στο Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Τότε θα εγκαινιαστεί η νέα εποχή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τη δρομολόγηση των Pendolino ETR 470 που θα πραγματοποιούν τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη με μέγιστη ταχύτητα 160 χλμ. ανά ώρα.

Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος Dario Lo Bosco της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θυγατρικής της ιταλικής Ferrovie dello Stato Italiane Group (FSI), κατά τη διάρκεια δηλώσεων σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τεχνολογίας και καινοτομίας BEYOND 4.0, στη Θεσσαλονίκη στο περιπτερο του ελληνοιτιαλικού επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Σε συνεργασία με την Alstom θα τοποθετηθούν τελικά οι συσκευές αμμοδιασποράς. Μάλιστα όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ “από σεβασμό στην νομοθέσια του ελληνικού κράτους αν και μπορούσαμε να ζητήσουμε εξαίρεση λόγω της τεχνολογίας αυτών των τρένων που δεν χρειάζονται τη συσκευή αμμοδιασπορας αποφασίσαμε με την Alstom να ξεκινήσει την τοποθέτηση στα τρένα”..

Να θυμίσουμε ότι τρία από τα πέντε τρένα είναι στην Ελλάδα, άρα θα γίνει εδώ η τοποθέτηση, ενώ στα άλλα δύο θα γίνει στην Ιταλία. Τα δύο τελευταία τρένα θα έρθουν τον Νοέμβριο και στο τέλος του έτους.

Η έλλειψη του συστήματος αμμοδιασποράς, το οποίο είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του τρένου σε έκτακτες συνθήκες, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, δεν επέτρεπε την αδειοδότηση των συρμών από τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) με αποτέλεσμα να καταγράφουν καθυστερήσεις στην έναρξη των δρομολογίων.

Με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των συσκευών θα λήξει μια μεγάλη περίοδος αναμονής και τελικά τα Pendolino ETR 470 θα δρομολογηθούν στην κεντρική σιδηροδρομική αρτηρία της χώρας Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Advertisement

Ο χρόνος ταξιδιού θα είναι κάτι λιγότερο από 4 ώρες ενώ με την ολοκλήρωση όλων των έργων στην γραμμή το δρομολόγιο θα μπορεί να εκτελείται σε 3 ώρες και 15 λεπτά.

Διευκρινίσεις για την ονομασία των τρένων

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο κ. Λο Μπόσκο, οι αμαξοστοιχίες ΕΤR470 δεν ανήκουν στην οικογένεια των τρένων που χαρακτηρίζονται «Βέλη».

Η δρομολόγηση των πρώτων αμαξοστοιχιών αυτής της οικογένειας «θα χρειαστεί πολλά ακόμα χρόνια δουλειάς, με πολύ καλή συνεργασία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Ferrovie dello stato (FSI)», επισήμανε ο πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Όπως διευκρίνισε, για να μπορούν τα τρένα ν’ αναπτύξουν τέτοιες ταχύτητες στο ελληνικό δίκτυο, θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι λεγόμενες «γραμμές προτεραιότητας» και η σιδηροδρομική διασύνδεση με τη Σόφια.

Ταυτόχρονα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα μπορεί μελλοντικά να επωφεληθεί και από το πρόγραμμα ανάπτυξης της τεχνολογίας διαχείρισης σιδηροδρομικής κυκλοφορίας ERTMS (European Rail Traffic Management System), που -σύμφωνα με τον κ.Λο Μπόσκο- βρίσκεται σε εξέλιξη, με κοινοτική χρηματοδότηση, και επιτρέπει την καλύτερη «επικοινωνία» μεταξύ της σιδηροδρομικής γραμμής και του συρμού και άρα και την ανάπτυξη μεγαλύτερων ταχυτήτων.

“Ας απολαύσουμε τα νέα τρένα το 2022”

«Ας απολαύσουμε πρώτα το 2022 τα νέα γρήγορα τρένα (σ.σ. τα ETR470), τα οποία θα προσφέρουν μεγαλύτερη ταχύτητα, άνεση και ασφάλεια, αλλά και τους αναβαθμισμένους (σ.σ. σε συνεργασία με τον ΟΣΕ) σιδηροδρομικούς σταθμούς» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο ερώτημα αν υπάρχει κάποια εκτίμηση ως προς το πότε θα κάνουν «πρεμιέρα» στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο τα τρένα τύπου «Βέλος».

Ο κ.Λο Μπόσκο γνωστοποίησε ακόμα ότι τη Δευτέρα αναμένεται να εγκατασταθεί ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το προερχόμενο από τους κόλπους της Trenitalia στέλεχος Μαουρίτσιο Καποτότο (Mauricio Capototo), που ορίστηκε από τη Ferrovie dello stato ως μάνατζερ υπεύθυνος για την αγορά της Ελλάδας.

Advertisement

«Η FSI προτίθεται να επενδύσει σε αυτή την περιοχή, που τώρα γίνεται στρατηγικής σημασίας» σημείωσε ο κ,Λο Μπόσκο, επισημαίνοντας ότι στο πλαίσιο του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (TEN-T) από την Ελλάδα διέρχεται ο ένας από τους εννέα διαδρόμους στρατηγικού ενδιαφέροντος και συγκεκριμένα ο 4.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δουλεύει, όπως είπε ο κ.Λο Μπόσκο, πάνω τόσο στις επιβατικές μεταφορές μεσαίας και μακράς απόστασης όσο και τις εμπορευματικές.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement
 SINTECNO
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Ετικέτες

Advertisement

δημοφιλη θεματα