Connect with us

Αναπλάσεις Αθήνας

Επτά εταιρείες για την κατασκευή των πρώτων έργων υποδομής στο Ελληνικό

Δημοσιεύθηκε

στις

Commercial Hub Ελληνικού - Πηγή: Lamda Development
Commercial Hub Ελληνικού - Πηγή: Lamda Development

Η LAMDA Development S.A. ενημερώνει ότι στις 13.12.2021 υποβλήθηκαν προσφορές από επτά (7) εταιρείες στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού για την επιλογή του αναδόχου για την κατασκευή των πρώτων, βασικών έργων υποδομής του Ελληνικού.

Η Εταιρεία ενημερώνει ότι θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των προσφορών και εντός του Φεβρουαρίου 2022 θα ανακοινωθεί ο ανάδοχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στα σχήματα που κατέβηκαν είναι: ΤΕΡΝΑ, ΑΒΑΞ, ΑΚΤΩΡ-ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ και ΙΝΤΡΑΚΑΤ-WADE ADAMS (στο σχήμα κατέβηκε ως υπεργολάβος η Μυτιληναίος). Ο διαγωνισμός ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες καθώς είναι κρίσιμο να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Η ανάδειξη του αναδόχου από τη Lamda Development θα γίνει στις αρχές του νέου χρόνου για να μπορέσουν τα έργα να ξεκινήσουν στις αρχές της Άνοιξης.

Αυτό που θα κρίνει τον διαγωνισμό ως επιτυχημένο είναι να είναι οικονομικά ανταγωνιστικές αλλά και με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Οι εταιρείες αυτές καλέστηκαν από την Lamda Development στα πλαίσια μιας κλειστής διαγωνιστικής διαδικασίας για την ταχεία ανάδειξη του σχήματος που τελικά θα τα υλοποιήσει.

Όπως έχει αναφερθεί και στο παρελθόν, τα έργα περιλαμβάνουν δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, ηλεκτρισμού, οδικά δίκτυα και πεζοδρόμια, αντιπλημμυρικά καθώς και λιμενικά έργα για το τμήμα που θα κατασκευαστεί στην πρώτη φάση. Το έργο σημαία για το project είναι η υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος, έργο που εκτιμάται περίπου στα 50 εκατ. ευρώ.

Για αυτό το σκοπό έχουν εκπονηθεί πάνω από 100 ειδικές μελέτες. Θα υπάρχουν διαδρομές από πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους πάνω από 50 χιλιόμετρα όπου θα ηγείται ένας πεζόδρομος 2,5 χιλιομέτρων και μήκους 56 μέτρων που θα ενώνει τη Λ.Βουλιαγμένης με το παράκτιο μέτωπο. Το σύνολο του πακέτου των έργων υποδομής κινείται περίπου στα 250 εκατ. ευρώ.

Ανεξάρτητος μηχανικός είναι η Setec ενώ project manager η Hill International. Φιλοδοξία της Lamda είναι τα έργα να ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του έτους και να έχουν ολοκληρωθεί πριν ή και παράλληλα με τα μεγάλα κτιριακά projects της πρώτης φάσης καθώς και με τη διαμόρφωση του παράκτιου μετώπου στον Άγιο Κοσμά.

Έργα υποδομής με ιδιωτική χρηματοδότηση

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι τα πρώτα τόσο μεγάλης κλίμακας έργα υποδομών που γίνονται στην Αθήνα και κατ` επέκταση στη χώρα με αποκλειστικά ιδιωτική χρηματοδότηση, από την Lamda Development. Στο μέλλον αναμένεται να υπάρξει και άλλο πακέτο παρόμοιων έργων.

Μετά τα 4 σχήματα που κατέβηκαν για τα έργα υποδομής στο Ελληνικό, επόμενο έργο που θα ανατεθεί θα είναι ο πράσινος ουρανοξύστης Marina Tower στον οποίο έχουν επίσης κληθεί οι κορυφαίοι όμιλοι της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες το ανάδοχο σχήμα θα αποφασιστεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις υποδομές.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν η Marina Galleria και το Vouliagmenis Mall, που θα είναι το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της χώρας, συνολικής επιφάνειας 130.000 τ.μ.

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα