Connect with us

Ολυμπία Οδός

Επίθεση Βαρεμένου σε Καραμανλή με αφορμή τη διακοπή κυκλοφορίας στην Ολυμπία Οδό

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία που υπέστησαν από την διακοπή κυκλοφορίας στην Ολυμπία Οδό, ζήτησε ο Υπουργός ΥΠΟΜΕ, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας εχθές στο κανάλι OPEN. Επανέλαβε επίσης την άμεση έναρξη των αντιπλημμυρικών έργων σε πολλές περιοχές της Αττικής και στους κεντρικούς οδικούς άξονες της χώρας.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε την ανάγκη συνεργασίας όλων των συναρμόδιων φορέων ώστε «να προλάβουμε το χειμώνα» όπως είπε χαρακτηριστικά. «Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε και για να πέσουμε όλοι πάνω από τα προβλήματα των πολιτών, γιατί τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρει ποιος είναι αρμόδιος, αυτό που βλέπουν απέναντί τους είναι μια πολιτεία» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στις καταστροφές στην Κινέτα, επισήμανε πως δεν είχαν γίνει οι απαραίτητες αντιπλημμυρικές εργασίες, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2018. «Αυτό το μάθημα, πρέπει να μας γίνει πάθημα, έτσι ώστε να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη που επαναλαμβάνει συνήθως η ελληνική πολιτεία», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ειδικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και η Γενική Διεύθυνση Φυσικών Καταστροφών βρίσκονται στην περιοχή από χθες και συνεχίζουν τους ελέγχους μέχρι σήμερα. Σχετικά με τις αποζημιώσεις των πληγέντων τόνισε ότι «θα δοθεί το συντομότερο δυνατό για να μην περιμένουν οι άνθρωποι 8, 10 και 12 μήνες, για να πάρουν αυτό το ελάχιστο ποσό για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν».

Παράλληλα, ο Κ. Καραμανλής ζήτησε συγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία που υπέστη στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου. «Στην Κινέτα είχαμε ν’ αντιμετωπίσουμε και το πρόβλημα της Αθηνών-Κορίνθου, η κυκλοφορία της οποίας χθες τα ξημερώματα διεκόπη αλλά καταφέραμε, μαζί με τους υπευθύνους της Ολυμπίας Οδού, να δώσουμε το δρόμο στην κυκλοφορία, στις 10 χθες το βράδυ και στα δύο ρεύματα. Παρ’ όλα αυτά θέλω να ζητήσω συγνώμη στο επιβατικό κοινό, διότι ταλαιπωρήθηκαν αλλά ήταν κάτι το οποίο δε μπορούσαμε ν’ αποφύγουμε, έπρεπε να διακόψουμε την κυκλοφορία» δήλωσε.

ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΔΙΚΕΥΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΑΤΑΙΩΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του Υπουργού, είχαμε την αντίδραση του τομεάρχη υποδομών και μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Βαρεμένου. Όπως σημείωσε “ο υπουργός και η κυβέρνηση που μέχρι σήμερα ειδικεύονται στις ματαιώσεις έργων με κόστος που θα πληρώσει ο Έλληνας πολίτης ας καταλάβουν ότι το φτυάρι και το μυστρί δεν είναι για να λασπώνεις τους πολιτικούς αντιπάλους, ούτε για να τυμβωρυχείς μετά από φυσικές καταστροφές, αλλά να κάνεις και κάποιο έργο και να μην εξαντλείς τις προσπάθειές σου στην τυμβωρυχία όταν βρίσκεσαι στην αντιπολίτευση και στην διαστρεβλωτική προπαγάνδα όταν αναλαμβάνεις την κυβέρνηση και τη διαχείριση των προβλημάτων”.

Ο κ.Βαρεμένος έκανε λόγο για μείωση του ΠΔΕ το 2020 και τόνισε πως “μετά τις πλημμύρες και τις καταστροφές στην Κινέτα, ενέσκηψε και ο αρμόδιος υπουργός Κ. Καραμανλής την επόμενη στο OPEN για να διασκεδάσει τα αισθήματα από την ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών στις Εθνικές Οδούς. Ας πούμε ότι και εγώ, που ήμουνα για ώρες εγκλωβισμένος στην επιστροφή από το Αγρίνιο, δέχομαι τη συγνώμη του υπουργού.

Πως όμως να γίνει αποδεκτή η προσπάθεια του κ. Καραμανλή, να ρίξει τις ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ γνωρίζει ποιες συμβάσεις υπογράφηκαν για αντιπλημμυρικά και πόσα χρήματα διατέθηκαν για το σκοπό αυτό. Με την ευκαιρία μήπως γνωρίζει ο υπουργός τί μειώσεις προβλέπει ο φετινός προϋπολογισμός για το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το υπουργείο του;”

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Από την πλευρά του ο Ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, προέβη σε ερώτηση σε σχέση με την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στην Κινέτα. Όπως σημειώνει ενάμιση χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2018 που άφησαν πίσω τους νεκρούς, αποψιλωμένο φυσικό περιβάλλον, έπληξαν την υποδομή της περιοχής και προκάλεσαν πολλές ζημιές σε σπίτια, και μετά την προηγούμενη απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με τα ποσά που διατέθηκαν από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία, κατά την περίοδο 2014-2020, με 75 εκατ. ευρώ να έχουν προβλεφθεί για έργα στην Περιφέρεια Αττικής και επιπλέον 95 εκατ. ευρώ να έχουν διατεθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη,» ο κ. Ανδρουλάκης επανέρχεται ρωτώντας εάν αυτά τα έργα έχουν όντως πραγματοποιηθεί, τόσο στην περιοχή της Κινέτας, όσο και στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Advertisement

Επιπλέον, σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα σε αυτές τις περιοχές ως μέτρα αντιμετώπισης των πυρκαγιών αλλά και πρόληψης συνοδών καταστρεπτικών φαινομένων όπως τα πλημμυρικά φαινόμενα αυτής της εβδομάδας, ο ευρωβουλευτής ρωτά την Επιτροπή για περαιτέρω δυνατότητες αποζημίωσης των πληγέντων από τα πλημμυρικά φαινόμενα, σύμφωνα με το ισχύον ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα