Connect with us

Επικαιρότητα

Επίθεση Καραμανλή για το Μετρό Θεσσαλονίκης, την COSCO και τη Σιδηροδρομική Εγνατία

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής από το βήμα της Βουλής

Κεραυνούς εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για το 4ο Σιδηροδρομικό πακέτο.

Αναφερόμενος στις απεργιακές κινητοποιήσεις στα ΜΜΜ και ειδικότερα στη ΤΡAIΝΟΣΕ, ο κ. Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ έρχεται τώρα και κουνάει το δάχτυλο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, στην ουσία έχει κάνει ένα απίστευτο πολιτικό εμπαιγμό σε βάρος των εργαζομένων.

«Είναι ντροπή», είπε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, «για ένα κόμμα που θέλει να λέγεται ότι ανήκει στην Αριστερά, για ένα κόμμα που θέλει να πείσει τον ελληνικό λαό ότι θέλει να προστατεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, επί 4,5 χρόνια να έχει κάνει τον απίστευτο πολιτικό εμπαιγμό σε βάρος αυτών που υποτίθεται ότι υποστηρίζει».

«Εγκρίνατε τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) – ο προηγούμενος υπουργός Μεταφορών – αλλά ξεχάσατε να μας πείτε ότι, ενώ κάποιες από αυτές τις ανεβάσατε στην ΕΡΓΑΝΗ, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), δεν τις είχε υπογράψει και δεν τις είχε εγκρίνει. Ποιον κοροϊδεύουμε, λοιπόν, σε αυτήν αίθουσα; Αυτό έγινε. Κι έμεινε η αίσθηση στους εργαζόμενους – και εδώ είναι ο εμπαιγμός- ότι τελικά είχαν υπογραφεί οι ΣΣΕ και ότι η ΝΔ κωλυσιεργεί που δεν τις προχωράει. Το πολιτικό ψεύδος έχει κι ένα όριο».

Στη συνέχεια ο κ. Κώστας Καραμανλής ανέφερε ότι η κυβέρνηση αυτήν την στιγμή είναι σε διαρκή διαπραγμάτευση και ότι είναι σε ένα καλό δρόμο. Μάλιστα, όπως είπε υπήρξε και μια ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για το θέμα.

«Προσπαθούμε να κλείσουμε τις δικές σας τρύπες και τις δικές σας προβληματικές πολιτικές που δεν τιμούν τον πολιτικό κόσμο ευρύτερα.

Επομένως, αυτό το οποίο θέλουμε να κάνουμε και θα κάνουμε είναι να μπούμε πολύ σύντομα σε μια διαπραγμάτευση για να λήξει αυτό το ζήτημα. Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο από εδώ και στο εξής, από το 2020 και μετά, θα δούμε με ορθολογικό τρόπο και χωρίς να εμπαίζουμε, χωρίς να κοροϊδεύουμε τους εργαζόμενους. Εδώ μιλάμε για τον όμιλο του ΟΑΣΑ, μιλάμε για εφτά χιλιάδες οκτακοσίους εργαζόμενους και μιλάμε για μη μισθολογικές παροχές που αυτήν τη στιγμή αγγίζουν τα 8,3 εκατομμύρια ευρώ για το τρέχον έτος», κατέληξε.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε στη λεγόμενη «Σιδηροδρομική Εγνατία», τονίζοντας ότι όλοι όσοι παρακολουθούν τα θέματα αυτά με κάποια σοβαρότητα, καταλαβαίνουν ότι τα πισωγυρίσματα της προηγούμενης κυβέρνησης οδήγησαν τον τόπο στο απόλυτο τέλμα.

«Είναι δε εξόχως ενδιαφέρον που όλες οι πτέρυγες της αντιπολίτευσης σήμερα, που το 2008 ήσασταν όλοι στους δρόμους όταν ήρθε η επένδυση της COSCO, κουνάτε το δάχτυλο στη μοναδική παράταξη που έφερε πραγματικά μια από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα».

«Και μάλιστα, ενώ συρθήκατε σε αυτήν την επιλογή, τι έκανε το Υπουργείο Πολιτισμού μερικές μέρες πριν τις ευρωεκλογές για να ξυπνήσει τα αριστερά αντανακλαστικά των ψηφοφόρων σας; Λέτε και οι ψηφοφόροι δεν είχαν καταλάβει ότι είχατε κάνει μια μεγάλη στροφή προς μια άλλη πολιτική. Δημιουργήσατε προσκόμματα με την ΕΣΑΛ και πήγατε να κηρύξετε όλο τον Πειραιά ως αρχαιολογικό χώρο. Και τελικά πήγατε να παγώσετε μια επένδυση πάνω από 1 δισεκατομμύριο, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος».

Τέλος, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αντέκρουσε τις αιτιάσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το Μετρό της Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας τις μεγάλες θετικές διαφορές της λύσης που προωθεί η κυβέρνηση για το Σταθμό του Βενιζέλου και τα αρχαία, σε σχέση με την «εικονική πραγματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Λέτε πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», είπε ο κ. Κώστας Καραμανλής, απευθυνόμενος στους βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι έχουν δημιουργήσει ένα απίστευτο μύθο γύρω από το θέμα.

«Μιλάτε με την κλασική επιχειρηματολογία, η οποία είναι η αποθέωση του λαϊκισμού, διότι λέτε πράγματα που δεν ισχύουν», κατέληξε, υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις του προηγούμενου Διευθύνοντος Συμβούλου, διορισμένου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι το «Μετρό δεν θα τελειώσει ούτε το 2025».

image_pdfimage_print

Επικαιρότητα

Πατούλης: Μηδενική ανοχή σε όσους συνεχίζουν να ρυπαίνουν με διαφημιστικές πινακίδες

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Αποξήλωση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων

Συνεπείς στις δεσμεύσεις της η Περιφέρεια Αττικής προχωρεί στο δεύτερο βήμα μετά τη διαπίστωση ότι υπάρχουν διαφημιστές και διαφημιζόμενοι οι οποίοι συνεχίζουν να παρανομούν και να αναρτούν παράνομα αφίσες σε δρόμους της Αττικής.

Μετά από αυτοψία διαπιστώθηκε σε κεντρικές οδικές αρτηρίες του δήμου Αχαρνών ότι επανατοποθετήθηκαν παράνομες διαφημιστικές πινακίδες. Μετά τη σχετική διαπίστωση ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης έδωσε εντολή στην εντεταλμένη Σύμβουλο Τεχνικών Έργων Ευρώπη Κοσμίδη να ενημερωθεί ο δήμαρχος Σπυρίδων Βρεττός προκειμένου να αφαιρεθεί το υλικό και οι παραβάτες να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη.

Με αφορμή τη σχετική εξέλιξη ο Γ. Πατούλης δήλωσε:

«Συνεπείς στις θέσεις μας κάνουμε πράξη τη δέσμευση μας ότι θα επιδείξουμε μηδενική ανοχή απέναντι σε κάθε ασυνείδητο που συνεχίζει να ρυπαίνει με αφίσες τους δρόμους της Αττικής μας. Όσοι συνεχίσουν να παρανομούν θα πηγαίνουν στον εισαγγελέα και θα τους επιβάλλονται βαριά πρόστιμα, όπως ορίζει η νομοθεσία. Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε το πρόσωπο της Αττικής και αυτό θα το αποδεικνύουμε καθημερινά με πράξεις».

Να σημειωθεί ότι με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη οι αυτοψίες θα συνεχιστούν σε όλη την Αττική και όπου διαπιστώνονται παραβάσεις θα ζητείται η παρέμβαση του δημάρχου και η υπόθεση θα παραπέμπεται στη δικαιοσύνη. Επιπλέον ζητείται από τις δημοτικές αρχές να βρίσκονται σε εγρήγορση προκειμένου να παρεμβαίνουν άμεσα όπου διαπιστώνονται παραβιάσεις.

Η επιστολή της Περιφέρειας

Για τις σχετικές διαπιστώσεις και τις απαιτούμενες ενέργειες που χρειάζεται να ακολουθηθούν ενημερώνει με επιστολή της η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τεχνικών Έργων το δήμαρχο Αχαρνών.

Μεταξύ άλλων ζητά ο δήμος να προβεί στην εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου σύμφωνα με το οποίο οφείλει, μεταξύ άλλων, να προχωρήσει στην άμεση αποξήλωση του παράνομου διαφημιστικού υλικού, στην επιβολή των προστίμων σε διαφημιζόμενο και διαφημιστή και στην κοινοποίηση προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα του σχετικού φακέλου για την επιβολή των νόμιμων κυρώσεων.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Συνάντηση Χαρωνίτη με τον Δήμαρχο Ληξουρίου για θέματα σχολικής στέγης

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Σχολικό κτίριο στην Πάτρα

Συνάντηση για τις ανάγκες σχολικής στέγασης αλλά και τα έργα αποκατάστασης των σεισμόπληκτων σχολείων του Ληξουρίου, είχαν την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ ΑΕ, Γιάννης Χαρωνίτης και ο Δήμαρχος Ληξουρίου, Γιώργος Κατσιβέλλης.

Κατά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος ζήτησε την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου για την στέγαση του Λυκείου Ληξουρίου λαμβάνοντας τη θετική ανταπόκριση του Διευθύνοντα Συμβούλου ο οποίος τόνισε ότι «εφόσον επιλυθούν τα θέματα με τους όρους δόμησης του ακινήτου στο οποίο προορίζεται να ανεγερθεί το νέο σχολείο, η ΚΤΥΠ ΑΕ είναι έτοιμη προκειμένου να προχωρήσει τις διαδικασίες ένταξης του έργου στον Προγραμματισμό της».

Ακόμη, τέθηκε από τον Δήμαρχο, το αίτημα της συνολικότερης ανακαίνισης των σχολικών μονάδων, πέραν των εργασιών αποκατάστασης ζημιών λόγω σεισμού, τις οποίες εκτελεί αυτή τη στιγμή η ΚΤΥΠ ΑΕ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ ΑΕ, δεσμεύτηκε να εξεταστεί η δυνατότητα είτε της ένταξης των πρόσθετων έργων που θα απαιτηθούν στην υφιστάμενη εργολαβία, είτε της υλοποίησης του ως ξεχωριστό υπο-έργο που θα ενταχθεί στο τρέχον ΕΣΠΑ .

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Νέο Προεδρείο για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Σιδηροδρομικές Γραμμές

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 18/10/2019, το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών μετά το τέλος του 36ου Πανσιδηροδρομικού Συνεδρίου, προκειμένου να γίνει η συγκρότηση σε σώμα και η εκλογή Προεδρείου.

Αναλυτικά οι σύνθεση του νέου Δ.Σ. και οι θέσεις της Π.Ο.Σ. έτσι όπως διατυπώνονται από τους εργαζόμενους  τις εταιρείες του Ομίλου ΟΣΕ:

Νέο Προεδρείο και Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Σ.

Πρόεδρος: ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αναπληρωτής Πρόεδρος: ΤΖΑΜΠΑΖΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Γενικός Γραμματέας: ΝΤΙΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Αναπλ. Γεν. Γραμματέας: ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ ΠΕΤΡΟΣ

Γραμματέας Οικονομικών: ΛΑΖΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Αναπλ. Γραμμ. Οικονομικών: ΤΣΕΚΕΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Γραμματέας Οργανωτικού: ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Γραμ. Τύπου & Δημ. Σχέσεων: ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Γραμ. Κοινωνικής Μέριμνας: ΜΑΝΙΑΤΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ

Γραμ. Διεθνών Σχέσεων: ΚΟΝΔΥΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Γραμ. Εκπαίδευσης & Μελετών: ΧΡΥΣΙΚΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Γραμ. Νεολαίας & Πολιτισμού: ΤΡΕΒΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

Γραμ. Περιουσίας & Υλικού: ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Μέλη:

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΠΟΓΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΒΕΛΑΩΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΑΤΖΗΚΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ ΔΑΦΝΗ
ΜΠΑΡΙΑΝΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΤΟΥΡΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Εκλεγμένα Μέλη Γενικού Συμβουλίου Π.Ο.Σ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
ΑΓΓΕΛΑΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΖΗΝΕΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΤΣΙΚΑΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΦΑΛΟΥΤΣΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΚΛΑΨΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
ΚΑΡΑΣΤΑΤΗΡΗΣ ΛΟΥΚΑΣ
ΜΑΥΡΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΓΡΙΒΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΠΑΚΑΛΗ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥΛΑ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
ΞΥΔΟΥΣ ΛΑΜΠΡΙΝΗ
ΠΑΥΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΠΑΡΙΑΝΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΚΑΛΕΜΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Εκλεγμένα Μέλη Εξελεγκτικής Επιτροπής της Π.Ο.Σ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
ΠΑΤΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΚΑΡΥΔΗΣ ΔΩΡΟΘΕΟΣ
ΚΑΚΟΥΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Εκλεγμένοι Αντιπρόσωοποι της Π.Ο.Σ. στη Γ.Σ.Ε.Ε.

ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Εκφράζοντας τη βούληση όλων των εργαζομένων στις εταιρείες του Ομίλου ΟΣΕ, ΠΑΝΤΑ Θ’ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

– Ενιαίο και δημόσιο Σιδηρόδρομο με κοινωνικά χαρακτηριστικά.

– Αναγνώριση της σιδηροδρομικής μεταφοράς ως κοινωνικό αγαθό.

– Επαναλειτουργία όλων των σιδηροδρομικών τμημάτων που καταργήθηκαν, συγχρόνως με ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό τους.

– Επαναφορά των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων των Σιδηροδρομικών στην κανονικότητα.

– Προσλήψεις παντού και διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας των Σιδηροδρομικών.

– Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις με υπογραφή Σ.Σ.Ε. σε όλες τις εταιρείες.

– Αναγνώριση και πιστοποίηση του σιδηροδρομικού επαγγέλματος.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα