Νίκος
Καραγιάννης

Αυτοψία στο ρέμα του Ιλισού πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Δημαράς με τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων Ιάκωβο Γκανούλη την Πέμπτη 16 Μαΐου.
Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε από εκπρόσωπο της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Ιωσήφ Εφραιμίδη και μέλη του συλλόγου ΡΟΗ – Πολίτες Υπέρ των Ρεμάτων για την ιστορία του ποταμού Ιλισού ξεκινώντας από τον ναΐσκο της Αγίας Φωτεινής κοντά στις στήλες του ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ. Η ομάδα περπάτησε κατά μήκος της αρχαίας κοίτης, περνώντας από την πηγή της Καλλιρόης με ροή 6 λίτρα νερό το λεπτό, το ναό της Αγροτέρας Αρτέμιδος και τη γέφυρα της Αναπαύσεως.

Ο Υφυπουργός και ο Ειδικός Γραμματέας ενημερώθηκαν για την διαχρονική παρέμβαση στην κοίτη του ποταμού με κάλυψη από αθλητικές εγκαταστάσεις όπως το κολυμβητήριο (κατασκευάστηκε επί Μεταξά το 1939), ο Εθνικός Αθλητικός Σύλλογος (1893), αλλά και τους πολύ επιβαρυμένους οδικούς άξονες. Τέλος, συζητήθηκαν οι προτεινόμενες παρεμβάσεις στην αποκάλυψη της κοίτης του Ιλισού με προτάσεις για απομάκρυνση του Κολυμβητηρίου και άλλες προτάσεις που συζητούνται στο πλαίσιο της Ανάπλασης Αθήνας και στο ΥΠΕΝ.

Ο Υφυπουργός προγραμματίζει την επανάληψη αντίστοιχων επισκέψεων και στα άλλα ρέματα της Αθήνας και σχεδιάζει ειδικές συσκέψεις στο Υπουργείο με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών ανάδειξης των κρυμμένων υδάτινων διαδρομών της πρωτεύουσας.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV