Newsroom

Τη νέα της επένδυση στην Ελλάδα ετοιμάζει η Hines, η οποία επιχειρεί να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την παρουσία της στην εγχώρια αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεκριμένα, η Hines εξασφάλισε τη συναίνεση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου που αφορά τη σύνταξη αρχιτεκτονικής μελέτης, για τη δημιουργία νέων εμπορικών χώρων στο ακίνητο της Ακαδημίας Πλάτωνος, επί των οδών Κηφισού, Ηρούς και Αντιγόνης.

Το ΚΑΣ, λοιπόν, ενέκρινε τη σχετική αρχιτεκτονική μελέτη για την ανέγερση χώρων εμπορικών, που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν και χώρο στάθμευσης στο ισόγειο.

Σημειώνεται, ότι για να δώσει το Αρχαιολογικό Συμβούλιο το «πράσινο» φως για το εν λόγω πάρκινγκ, συμφωνήθηκε να υπάρχει πρόβλεψη και σχέδιο για την είσοδο σε αυτό από τη Λεωφόρο Κηφισού, προκειμένου να μην προκαλείται κυκλοφορικό κομφούζιο στις οδούς όπου εκτείνεται το κτίριο.

Από τη στιγμή που η επένδυση έχει «κλειδώσει», είναι λογικό ήδη να υπάρχουν Όμιλοι και μεγάλες αλυσίδες (διεθνείς κι όχι μόνο), που επιθυμούν να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στο ακίνητο. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, για την ακρίβεια, μία από αυτές τις διεθνείς αλυσίδες που έχουν εξασφαλίσει μία θέση στο καινούργιο εμπορικό, είναι η Leroy Merlin. Υπογραμμίζεται, ότι μέχρι στιγμής στην Ελλάδα υπάρχουν 6 καταστήματα Leroy Merlin. 4 στην Αθήνα (σε Αεροδρόμιο, Ν. Φάληρο, Μαρούσι, Βασιλίσσης Σοφίας), 1 στη Θεσσαλονίκη (Πυλαία) και 1 στη Λάρισα (Νίκαια). Την ίδια στιγμή, πρόθεση να μπει στο νέο εμπορικό κέντρο φέρεται να έχει δείξει και η αλυσίδα σούπερ μάρκετ, Lidl Ελλάς.

Αυτή τη στιγμή, με την έγκριση του ΚΑΣ να έχει δοθεί οριστικά, το επόμενο βήμα αποτελεί η επιλογή των κατασκευαστών που θα αναλάβουν το έργο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαδικασία έχει προχωρήσει και υπάρχουν κιόλας κάποια φαβορί για να επιλεγούν, ωστόσο τίποτα ακόμη δεν διακινείται επισήμως επ’ αυτού. Με βάση πάντα τις ίδιες πληροφορίες, η επένδυση αναμένεται να φτάσει σ’ ένα ποσό άνω των 15 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται σ’ αυτά τα χρήματα το κόστος για την αγορά του ακινήτου από τη Hines.

Επισημαίνεται, πως η Hines έγινε αρχικά γνωστή στην ελληνική αγορά, όταν πρωταγωνίστησε στην επένδυση της πολυτελούς (5*) ξενοδοχειακής μονάδας Grand Hyatt, επί της Λεωφόρου Συγγρού. Το ακίνητο όπου κατά τα προηγούμενα χρόνια στεγάζονταν εκεί τα ξενοδοχεία Ledra Marriot (σ.σ. αρχικά) και Athens Ledra (σ.σ. κατόπιν), βγήκε σε πλειστηριασμό από την τράπεζα Alpha Bank και έναντι του ποσού των 33,05 εκατ. ευρώ, εξαγοράστηκε από σχήμα τριών εταιρειών: της Hines (εμπλοκή επίσης σε εντυπωσιακά έργα όπως το ξενοδοχείο Central Plaza στο Δουβλίνο ή το 160 Park View στη Φρανκφούρτη), της Henderson Park (ιδιοκτήτρια ξενοδοχείων-οροσήμων όπως το Le Meridien στη Γαλλία ή το Hilton στο Λονδίνο) και της ελληνικής Y&T Daskalantonakis Knossian Group (έντονη δραστηριότητα σε ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Σερβία-Βουλγαρία).

Θυμίζουμε, ακόμη, ότι για το ακίνητο της Ακαδημίας Πλάτωνος είχε παρουσιάσει, προ ετών, ένα φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο ύψους 300 εκατ. ευρώ η Blackrock. Για τον πολυχώρο Αcademy Gardens, όπως είχε γίνει γνωστός. Ωστόσο έπειτα από πλείστες αναβολές, τελικώς, είχε επέλθει «ναυάγιο» στο τότε project της Blackrock.

 

Πηγή: bizness.gr

 

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV