Connect with us

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Επεκτείνεται με νέο διώροφο κτίριο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Ρόδο

Χρήστος Δημόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Afantou Bay Resort Suites, Ρόδος

Το «πράσινο» φως λαμβάνει μία σημαντική τουριστική επένδυση στη Ρόδο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι, που αφορούν το έργο επέκτασης της ξενοδοχειακής μονάδας υπό την επωνυμία «Afantou Bay Resort Suites». Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο κατηγορίας 5 αστέρων, το οποίο μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισής του θα αριθμεί δυναμικότητα 144 κλινών.

Το πολυτελές κατάλυμα βρίσκεται εντός συνολικής έκτασης 14.775,00 τ.μ. στα Αφάντου της Ρόδου. Φορέας για την κατασκευή και υλοποίηση της επένδυσης, καθίσταται η εταιρεία «Αφάντου Bay ΑΕ».

ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ

Η επικείμενη επέκταση της ξενοδοχειακής μονάδας θα λάβει χώρο σε όμορο οικόπεδο του υφιστάμενου καταλύματος. Η έκταση αυτή του όμορου οικοπέδου ορίζεται στα 3.040 τ.μ..

Σημειώνεται, ότι το «Afantou Bay Resort Suites» σήμερα αποτελείται από ένα κεντρικό κτίριο, τρία ακόμη συγκροτήματα κτιρίων, καθώς κι άλλο ένα συγκρότημα που συνιστά διώροφη οικοδομή με υπόγειο και πισίνες. Με βάση το πλάνο που υπάρχει για την επένδυση, στο πλαίσιο της επέκτασης προβλέπεται η κατασκευή και προσθήκη μίας ακόμα διώροφης οικοδομής. Εκεί θα δημιουργηθούν νέα επιπλωμένα διαμερίσματα.

Επικουρικά, συμπληρώνεται πως η θέση ξενοδοχείου δεν βρίσκεται εντός περιοχής προστασίας (π.χ. Natura 2000) και γι’ αυτό, δεν χρειάζονται να ληφθούν ειδικά μέτρα για προστασία προστατευόμενων ειδών στο πλαίσιο λειτουργίας του έργου.

ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΟΣ Η ΑΦΑΝΤΟΥ

Φυσικά όταν μιλάμε για Αφάντου, το μυαλό των περισσοτέρων πηγαίνει στις στρατηγικές επενδύσεις που δρομολογούνται στο Βόρειο (σ.σ. Γκολφ) και Νότιο τμήμα της περιοχής. Για το Γκολφ στο Βόρειο Αφάντου της Ρόδου προτιμητέος επενδυτής έχει ανακηρυχθεί η εταιρεία M.A. Angeliades Inc, έναντι συνολικού τιμήματος 26,9 εκατ. ευρώ. Ενώ για το Νότιο Αφάντου προτιμητέος επενδυτής έχει αναδειχθεί η εταιρεία η Τ.Ν. Aegean Sun Investment Ltd.

Ειδικότερα όσον αφορά το Νότιο Αφάντου τώρα, στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Άρης Ξενόφος και ο νόμιμος εκπρόσωπος της Τ.Ν. Aegean Sun Investments Ltd, Βασίλειος Νικολαΐδης, υπέγραφαν τη σύμβαση για την πώληση της έκτασης στο Νότιο Αφάντου της Ρόδου. Με την επενδύτρια εταιρεία, μάλιστα, να καταβάλει τότε εφάπαξ ποσό ύψους 15,2 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Σε ακίνητο συνολικής έκτασης 268.651,76 τ.μ. στο Νότιο τμήμα των Αφάντου Ρόδου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί μία επένδυση που θα περιλαμβάνει τις κατασκευές τριών ξενοδοχείων προδιαγραφών 5 αστέρων. Παράλληλα, πρόβλεψη υπάρχει για τη δημιουργία κι ενός τουριστικού χωριού με παραθεριστικές βίλες και κατοικίες (σ.σ. 20 στον αριθμό) συμφερόντων της οικογενείας Νικολαΐδη, το οποίο θα φέρει το brand Atlantica Hotels & Resorts. Ο προϋπολογισμός των ανωτέρων έργων προσεγγίζει τα 150 εκατ. ευρώ.

 

Πηγή: bizness.gr

image_pdfimage_print

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα

Social Proof Apps