Newsroom

Μετά από πολύμηνη καθυστέρηση αναμένεται να ανοίξει εντός του 2022 το νέο ξενοδοχείο Omega Hotel, στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας.

Το κατάλυμα που αναμένεται να ανοίξει στην Πειραιώς 10 θα είναι ξενοδοχείο 4 αστέρων και θα διαθέτει 50 δωμάτια μεταξύ των οποίων και σουίτες καθώς και εστιατόριο ασιατικής κουζίνας ενώ στο σχέδιο συμπεριλαμβάνει και rooftop bar με την πάντα εντυπωσιακή θέα προς την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό.

Το ξενοδοχείο επίσης θα διαθέτει και lobby bar το οποίο θα εξυπηρετεί τραπεζοκαθίσματα σε εξωτερικό χώρο.

Ωστόσο πριν το τουριστικό κατάλυμα ανοίξει για να υποδεχθεί το πελατολόγιό του επί των οδών Πειραιώς και Ζήνωνος θα περάσει από φάση πλήρους αναμόρφωσης. Για αρκετούς πρακτικούς λόγους, το κτίριο θα χρειαστεί να περάσει από πλήρη ανακατασκευή.

Ένας από τους λόγους είναι ότι το κτίριο είναι αρκετών δεκαετιών και απαιτεί αρκετές βελτιώσεις και παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς εξαιτίας της παλαιότητάς του.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο θα χρειαστούν παρεμβάσεις είναι ότι το υπο διαμόρφωση ακίνητο είχε χρησιμοποιηθεί την τελευταία φορά ως χώρος λειτουργίας γραφείων και κατ’ επέκταση έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με αυτό το λειτουργικό πρότυπο.

Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι η διαδικασία της μετατροπής σε πολυτελές ξενοδοχείο απαιτεί αλλαγή κατασκευαστικής χρήσης. Το επενδυτικό κόστος αυτού του εγχειρήματος σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένεται να ξεπεράσει τα 4 εκατ. ευρώ.

Πότε αναμένεται να λειτουργήσει

Η αιτία της καθυστέρησης της λειτουργίας της ξενοδοχειακής μονάδας στο κέντρο της Αθήνας μπορεί να εντοπιστεί κυρίως στην πανδημία της νόσου του κορονοϊού η οποία έχει επηρεάσει σε παγκόσμιο επίπεδο όλα τα τμήματα παραγωγής και εκτέλεσης έργων καθώς και τις διηπειρωτικές μεταφορές των προμηθειών και των αγαθών.

Όπως σημείωσαν πηγές από την διεύθυνση του ξενοδοχείου οι επιπτώσεις της πανδημίας προκάλεσαν μεγάλες καθυστερήσεις στις μεταφορές προμηθειών αλλά και τεράστιες ανατιμήσεις υλικών κάτι που πήγε την όλη ανακατασκευή του καταλύματος μήνες πίσω.

Επίσης ο περιορισμός της τουριστικής αγοράς με τις απαγορεύσεις εισόδου τουριστών και άλλα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν σε πολλές χώρες όπως και στην Κίνα αποτέλεσε άλλον έναν παράγοντα που συνέβαλε στην καθυστέρηση της λειτουργίας της ξενοδοχειακής μονάδας.

Παρόλα αυτά η ανακοίνωση της ημερομηνίας της λειτουργίας του ξενοδοχείου εκτιμάται ότι θα λάβει χώρα στο άμεσο μέλλον ενώ η ίδια η λειτουργία του ξενοδοχείου αναμένεται εντός του 2022.

To προφίλ της CTY

Η εταιρία που προχωράει στην κατασκευή του ξενοδοχείου στην Αθήνα, συγκεκριμένα επί της οδού Πειραιώς και Ζήνωνος είναι η Κινεζικών συμφερόντων CTY η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του Real Estate.

Η εταιρία CTY αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μια εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται ενεργά στην Ελλάδα ενώ λειτουργεί και ως εταίρος της FEI Investments Limited με έδρα την Αθήνα.

Πρόκειται για μια εταιρία η οποία ήρθε στην Ελλάδα και εισήχθη στο ΓΕΜΗ στις 16 Ιανουαρίου 2017, με επιχειρηματικό στόχο την εκμετάλλευση ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελλάδα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας αποτελείται κυρίως από Κινεζικά στελέχη ενώ αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι η εταιρεία έχει αποκτήσει ήδη τα δικά της γραφεία στην στο Κουκάκι του Δήμου Αθηναίων, στο κέντρο της πόλης. Επίσης η εταιρία συνδέεται επίσης με επενδυτικούς ομίλους σε όλο τον κόσμο κάτι που καθιστά την επιχειρηματική της παρουσία κυριολεκτικά παγκόσμια.

Οι επιχειρηματικοί συνεργάτες της εταιρίας και το πελατολόγιο της βρίσκονται σε 2 ηπείρους σε στρατηγικά μέρη, μερικά από τα οποία είναι στο Πεκίνο, τη Σαγκάη, τη Λεμεσό, το Χονγκ Κονγκ, το Παρίσι, τη Μαδρίτη, το Άμστερνταμ, τις Βρυξέλλες και το Μιλάνο.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV