Connect with us

Τρένο

Έντονη διαμαρτυρία των μηχανοδηγών για σύλληψη μηχανοδηγού λόγω παράσυρσης πεζού

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέο τραίνο ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Έντονη διαμαρτυρία εξέφρασε μέσω δελτίο τύπου της η ΠΕΠΕ (Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης) για τη σύλληψη μηχανοδηγού ύστερα από συμβάν παράσυρσης πεζού από διερχόμενη αμαξοστοιχία. Μιλάει για απαράδεκτη συμπεριφορά και ζητά άμεση συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε αυτούσιο το δελτίο τύπου.

“Η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης εκφράζει την απορία όλων των μηχανοδηγών για την απαράδεκτη αντιμετώπιση που είχε ο συνάδελφος μας μετά το συμβάν στην περιοχή της Λάρισας, όπου πεζός παρασύρθηκε από διερχόμενη αμαξοστοιχία, με το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας να φαντάζει ως το πλέον πιθανό.

Ο μηχανοδηγός οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, κατόπιν σε χώρο απομόνωσης, του αφαιρέθηκε το υπηρεσιακό κινητό τηλέφωνο, ενώ στην συνέχεια φωτογραφήθηκε και του πάρθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα λες και ήταν εγκληματίας!

Αντί οι αρμόδιες αρχές να αντιληφθούν και να ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ την δύσκολη ψυχολογική κατάσταση και το σοκ που βρίσκεται ένας εργαζόμενος μετά από ένα τέτοιο συμβάν -στο οποίο δεν μπορεί να κάνει τίποτα παραπάνω για να αποφύγει (τα τρένα ΔΕΝ στρίβουν, ούτε σταματάνε σε μερικά μέτρα)- πολλές φορές τον αντιμετωπίζουν ως θύτη, ενώ στην ουσία είναι και ο ίδιος θύμα. Και όλα αυτά την ώρα που η επιστημονική κοινότητα με μελέτες αναφέρετε στην ΣΟΒΑΡΗ ψυχολογική επιβάρυνση των μηχανοδηγών μετά από παρόμοια συμβάντα.

Παρά το ότι η εισαγγελία του Αρείου Πάγου με ρητή διάταξη της, εισηγείται την ΜΗ σύλληψη μηχανοδηγών μετά από συμβάντα, οι αρμόδιες αρχές δείχνουν να μην κατανοούν τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, όχι στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Το ζήτημα αυτό πρέπει να προβληματίσει σοβαρά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και όλες τις σιδηροδρομικές εταιρείες που σε συνεργασία με το Σωματείο μας οφείλουν να αναδείξουν το πρόβλημα και να σταματήσει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ η αντιμετώπιση επαγγελματιών με αυτόν τον τρόπο, επαγγελματιών που ξεκίνησαν για το μεροκάματο της ημέρας και βρέθηκαν κρατούμενοι για ώρες σε κάποιο αστυνομικό τμήμα, χωρίς να έχουν ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ.

Το Σωματείο μας θα ζητήσει ΑΜΕΣΑ συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης αλλά και Δημόσιας Τάξης προκειμένου να δοθεί ΤΕΛΟΣ σε αυτή την αντιμετώπιση των μηχανοδηγών από τις αρμόδιες αρχές”.

image_pdfimage_print

Τρένο

Σοβαρές ζημιές στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας-Θεσσαλονίκης λόγω Ιανού

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

ΟΣΕ μονή μετρική γραμμή

Το σιδηροδρομικό δίκτυο μεταξύ Λιανοκλαδίου – Λάρισας έχει υποστεί σοβαρές ζημίες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων με αποτέλεσμα η σιδηροδρομική σύνδεση να έχει διακοπεί.

Συγκεκριμένα στο νότιο τμήμα της σήραγγας Όθρυος έχουν προκληθεί κατολισθήσεις και η επιφάνεια έχει καλυφθεί από φερτά υλικά.

Συνεργεία του ΟΣΕ έχουν φθάσει στη περιοχή σιδηροδρομικώς και γίνονται προσπάθειες έναρξης των εργασιών αποκατάστασης.
Επίσης σοβαρά πλυμμηρικά φαινόμενα έχουν πλήξει και την περιοχή του Παλαιοφαρσάλου, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος της γραμμής να έχει πλημμυρήσει και να μην μπορεί να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημίας στην Υποδομή.

Ο ΟΣΕ ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη αποκατάσταση της Σιδηροδρομικής Υποδομής, ενώ θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης του δικτύου.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Τρένο

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Διακοπή δρομολογίων μεταξύ Αθήνας-Θεσσαλονίκης

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τρενο ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Πηγή: Βασίλης Τσιχρίνης

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενημερώνει το επιβατικό κοινό για τη διακοπή των δρομολογίων μεταξύ Αθήνας-Θεσσαλονικης. Σημειώνει πως η σιδηροδρομική υποδομή έχει υποστεί σοβαρές ζημίες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στην κεντρική Στερεά και Θεσσαλία, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Ο διαχειριστής υποδομής ΟΣΕ επιχειρεί με συνεργεία στα προβληματικά σημεία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης  και παραμένει εν ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας σε τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου, η οποία εδόθη προφορικά αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες, οι οποίοι έχουν επιλέξει να ταξιδέψουν με τραίνο, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενεργοποιεί λεωφοριακή σύνδεση μεταξύ Λιανοκλαδίου και Λάρισας, παρακάμπτοντας τα απροσπέλαστα  σημεία της υποδομής.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ζητά συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία, και θα ενημερώσει με νεότερη ανακοίνωση για την πορεία ομαλοποίησης της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Οδικές - Logistics

Υπ.Υποδομών-Μεταφορών: Εκπτώσεις σε τρένα και ΚΤΕΛ για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

ΚΤΕΛ

Την παροχή εκπτώσεων σε τρένα και ΚΤΕΛ για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, που θα αναλάβουν υπηρεσία το νέο σχολικό έτος σε περιοχές μακριά από τον τόπο διαμονής τους, ζήτησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, από τον Πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ. Φίλιππο Τσαλίδη και τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, κ. Σοφοκλή Φάτσιο.

Άμεσα δόθηκαν οδηγίες για έκπτωση 50% στα εισιτήρια των τρένων και υπεραστικών λεωφορείων για τους αναπληρωτές δασκάλους και καθηγητές, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Καραμανλής ευχαρίστησε θερμά τον κ. Τσαλίδη και τον κ. Φάτσιο για την άμεση ανταπόκριση τους.

Σημειωτέον ότι η παρέμβαση του κ. Καραμανλή πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της Υφυπουργού Παιδείας, αρμόδιας για ζητήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κ. Σοφίας Ζαχαράκη.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα